Zagłębie S. - Unia Janikowo

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez August 2006-09-10, 6:56 am

Ale żal człowiekowi było stać pod bramą i miec świadomość że nie ma szans na obejrzenie meczu, ale i tak dzięki za możliwość wysłuchania relacji. Szkoda tylko kilku niepotrzebnych pyskówek przy bramie i incydentu z przerzuconą butelką po piwie. A co do meczu. Cieszy zwycięstwo w takich rozmiarach, a które pozwala mieć nadzieję na marsz w górę skuteczne dogonienie ścisłej czołówki.
August

Postprzez PTAQ84 2006-09-10, 7:26 am

czy ktoś wie czy będzie jakieś oficjalne pismo żeby ukarać tego barana z 19??
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez Osman 2006-09-10, 9:13 am

Sondaż :arrow: http://miasta.gazeta.pl/katowice/0,35039,921141.html
Prowadzą chorzowskie psy, może pogłosujmy :lol: :lol:
Osman
Żółta kartka

Postprzez Kwasny1906 2006-09-10, 9:33 am

Osman napisał(a):Sondaż :arrow: http://miasta.gazeta.pl/katowice/0,35039,921141.html
Prowadzą chorzowskie psy, może pogłosujmy :lol: :lol:

Czemu ja nie mogę zagłosować ?? :(

Edit: Już jest wszystko ok, mogłem zagłosować :D
Kwasny1906

Postprzez Qni 2006-09-10, 11:15 am

Juz jest Zaglebie na prowadzeniu. :twisted:
Qni

Postprzez novack 2006-09-10, 11:31 am

Jak to leciało? Och,ach Pach! :D
novack

Postprzez Krawiec 2006-09-10, 11:36 am

Lukasm napisał(a):W odpowiedzi na poprzedni wpis:

- Klub nie może promować swojej strony internetowej, bo takowej nie posiada. Serwis www.zaglebie.sosnowiec.pl jest niezależną od klubu inicjatywą.

- Serwis zaglebie.sosnowiec.pl również został dotknięty zakazem wstępu. Zwykle na meczu są co najmniej cztery osoby, z których każda ma swoją działkę do zrobienia. Na mecz z Unią mogły wejśc tylko dwie osoby, dlatego w czwartek była na stronie sonda dotycząca tego, co ma być zamieszczone w serwisie. Wygrała opcja avi+radio i właśnie dlatego nie będzie z meczu z Unią zdjęć, bo nie otrzymaliśmy wejściówki dla fotoreportera.

- Z innych serwisów internetowych byli przedstawiciele sosnowiec.info.pl i zaglebie.info, więc o żadnym monopolizowaniu nie może być mowy.

- Decyzja o wprowadzeniu limitu osób na stadionie została wprowadzona przez leśnych dziadów z Wydziały Dyscypliny PZPN i ewentualne pretensje można kierować właśnie do nich.

My nie dostaliśmy akredytacji na ten mecz. Najpierw dostaliśmy informację, że będzie jedna osoba na jedną redakcję, a później okazało się, że jesteśmy wyautowani z listy. Nie chce komentować tego jak Pani sekretarka wespół z Panem Wieczorkiem podeszli do sprawy bo ciśnienie mi się podnosi.

No cóż ... cieszą 3 pkt. i to jest najważniejsze, a wizerunek klubu ... nie pierwszyzna ...
Ostatnio edytowano 2006-09-10, 12:02 pm przez Krawiec, łącznie edytowano 1 raz
Krawiec

Postprzez bartolomeus 2006-09-10, 12:01 pm

Artykuł w interii:

http://pilka.interia.pl/liga/2/news?inf=789694

2. liga: Wygrana Zagłębia, mecz bez widzów i dziennikarzy
09.09.2006 18:06

Zagłębie Sosnowiec pokonało u siebie Unię Janikowo 3:0 w meczu szóstej kolejki drugiej ligi piłkarskiej.

W polskim futbolu jest coraz gorzej, ale wszyscy o tym fakcie dobrze wiedzą. Wiele się dyskutuje o poprawie nadszarpniętego ostatnio do granic możliwości wizerunku naszej piłki, jednak nie robi się nic w kierunku by było lepiej. Jedną z absurdalnych decyzji PZPN-u w ostatnich dniach było, by spotkanie pomiędzy Zagłębiem Sosnowiec z Unią Janikowo odbyło się bez udziału publiczności. Jest to kara za obraźliwe epitety w trakcie meczu z Zawiszą Bydgoszcz w kierunku trenera gości Bogusława Baniaka, który po ostatnim meczu pomiędzy tymi zespołami (zakończonym remisem 1:1 w Bydgoszczy) posądził piłkarzy Zagłębia o składanie "oferty" kupna trzech punktów jego zawodnikom. Zatem chyba nie powinien się dziwić, że takie powitanie zgotowali mu kibice Zagłębia, tym bardziej, że pan Baniak wielokrotnie podkreślał, że dobrze zna Ryszarda F. zwanego "Fryzjerem", zatrzymanego przez wrocławską prokuraturę pod zarzutem ustawianie meczy w polskiej lidze, a niektóre wyniki zespołów przez niego prowadzonych były naprawdę zaskakujące. A skoro stan zdrowia psychicznego pana Baniaka jest taki "wątły", że grupa kibiców zgotowała mu w Sosnowcu prawdziwe piekło zmuszając, by ostatnie 10 minut musiał samotnie spędzić w tunelu, to chyba czas by wycofać się z piłki.

Kolejnym absurdem PZPN-u związanym z meczem Zagłębie z Unią był fakt, że na trybuny zostanie wpuszczone maksymalnie 50 osób. Do tej pięćdziesiątki zostali zaliczeni dziennikarze, którzy różnego rodzaju wydarzenia sportowe, na których się znajdują, traktują zazwyczaj jako miejsce swojej pracy.

Szkoda też, że działacze Zagłębia, klubu, który chce czerpać z zachodnich wzorców, zapomnieli w ogóle o niektórych redakcjach, a z niektórych było po kilka osób. Bardzo nam przykro, że jeden z najczęściej odwiedzanych portali internetowych w kraju - INTERIA.PL - został właśnie pominięty na tej liście.

Jest to dla nas tym bardziej przykre, ponieważ - stojąc pod bramą - widzieliśmy jak na teren stadionu wjeżdżali luksusowymi samochodami ludzie, którzy z dziennikarstwem ani z prawdziwym kibicowaniem nie mieli nic wspólnego. Może było to spowodowane tym, że w ogóle nie przesiadujemy w gabinetach prezesów, nie pojawimy się na wszystkich prezentacjach, czy może czasami niezbyt pochlebnie piszemy o grze sosnowiczan. Jednak nasze relacje, co tydzień na żywo śledzą miliony ludzi i to nie tylko w Polsce.

Tym bardziej było nam przykro, że nawet Pan, który stał na bramie i wpuszczał osoby z listy (odpowiedzialny za porządku na stadionie w trackie spotkań) nie chciał z nikim z nas rozmawiać, a gdy chcieliśmy zadzwonić do klubu, to nie pamiętał numeru...

Grzegorz Kwiatkowski, Sosnowiec
bartolomeus

Postprzez Gość 2006-09-10, 5:37 pm

Krawiec i bartolomeus przedstawili już jaka to bezinteresowność w naszym klubie istnieje. Jako kibic nie mam zamiaru już polemizować. Jako dziennikarz wraz z redakcją swoje stanowisko przedstawimy w oficjalny sposób.

Niesmak jednak pozostał wśród wielu osób.

Pozdrawiam :(
Gość

Postprzez adas 2006-09-10, 5:45 pm

Ader napisał(a):Makary Makary jesteś bałwan stary... :lol:

sorry nie mogłem się powstrzymać :D
Ja też Ader się nie mogłem powstrzymać. To Pan Jacek Stokowacki sobie żarty robił :)
adas

Postprzez PawełK 2006-09-10, 5:51 pm

Morpheus napisał(a):Krawiec i bartolomeus przedstawili już jaka to bezinteresowność w naszym klubie istnieje. Jako kibic nie mam zamiaru już polemizować. Jako dziennikarz wraz z redakcją swoje stanowisko przedstawimy w oficjalny sposób.

Niesmak jednak pozostał wśród wielu osób.

Pozdrawiam :(

Ty jak sobie nie ponarzekasz to chyba sie źle czujesz... Straszne robisz teraz fochy a jakoś na wyjazdy nie jeździsz. Taki z Ciebie dziennikarz właśnie. Nasz serwis być może właśnie przez to, że jesteśmy wszędzie po długich rozmowach otrzymał 2 wejściówki za którymi trzeba było sie nalatać i wiele rozmów odbyć. Powiedz mi ile razy byłeś w klubie aby załatwić sobie wejście? Mieszkasz niedaleko. Wiadomo było, że jest ograniczona liczba wejściówek. Ja nie wszedłem i nie płacze z tego powodu wręcz przeciwnie sam byłem za opcją komentarza oraz avików bo zdjęć nie było sensu robic na tym meczu. Nawet mi nie odpisuj bo i tak nie masz dla mnie przekonywującego argumentu.
Amen.
PawełK
pyszałek

Postprzez adas 2006-09-10, 6:14 pm

Misaki napisał(a):Fajny meczyk 1wszą bramkę nawet widziałem :) Jedyne co by mogło być lepiej to żeby spikera było lepiej słychać Zastanawiam się czy jego głos był słyszany na płycie boiska bo jeśli tak to by było komiczne np stwierdzenia że zawodnik janikowa zasłużył na kartke takie podpowiadanie sędziemu :)
Nie był słyszalny na murawie boiska. Głos był słabo słyszalny gdyz przed meczem pytałem, w którą stronę maja być ustawione głośniki. Nie otrzymałem odpowiedzi więc ustawiłem według własniego uznania. Sądziłem, że kibice zbiorą się w okolicach baru i tam głos słyszalny był dobrze.
adas

Postprzez Zibi83 2006-09-10, 6:19 pm

Ściągałem 3 razy filmik z meczu Zagłębie - Unia ale blokuje mi się na 35 sekundzie no i dalej nie idzie.... Jeśli komuś się ściągnął film i chodzi to będę wdzięczny za wysłanie na maila: tq83@interia.pl Dzięki:)
Zibi83

Postprzez Misaki 2006-09-10, 6:25 pm

mnie tez filmik urywa się jakoś tak w połowie a chciałbym zobaczyć ostatnią bramkę podobno bardzo ładną to nie wina odtwarzacza ani kodekow bo z filmikami zawsze jest wszystko ok
Misaki

Postprzez olo69 2006-09-10, 6:34 pm

podczas relacji radiowej z meczu w tle czasami słychać było oficjalnego spikera (jak się nie mylę) gościu puścił kilka naprawdę niezłych odzywek :lol:
olo69

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników