Janusz Białek - Nowy trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Banan 2006-04-18, 10:13 pm

To ten w zbroi na zdjęciu? :shock: :D
Banan

Postprzez Cygan 2006-04-19, 12:26 am

Elijash napisał(a):tak wlasnie moze byc kolego problematyk ziom...

Nic tak nie odbiera sil, jak swiadomosc swojej nieudolnosci, czy tez bezproduktywnosci.(nawet bedac super przygotowanym - i nie mowie tu o biorytmach i innych zabobonach)

Zgadzam się w 100%!!! Psychika moze wynieść na wyżyny, ale równie dobrze może "popchnąć" w odwrotną stronę...
Cygan

Postprzez hokejkilers 2006-04-20, 10:49 am

Z drużyną Zagłębia trenuje Wasiu Akanni Sunday. 22-letni napastnik jest znany w naszym regionie z gry w Szczakowiance Jaworzno. Wychowanek Odyssey United FC Lagos był ostatnio bez klubu. Kilka tygodni temu był przymierzany do Cracovii, ale ostatecznie kontraktu nie podpisał. - Na razie trudno wyrokować, czy z tych testów coś wyjdzie. Teoretycznie Wasiu mógłby zagrać w Zagłębiu jeszcze w tej rundzie. Praktycznie jest to trudne do zrealizowania. Kończy mu się bowiem wiza, więc przed nim wiele papierkowych formalności - mówi Wojciech Rudy, dyrektor klubu. Wasiu jest dobrze znany trenerowi Januszowi Białkowi, który współpracował już z Nigeryjczykiem w Jaworznie. Wasiu przydałby się drużynie z Sosnowca, ponieważ z powodu urazu kolana przez najbliższe dziesięć dni odpoczywać będzie Piotr Bajera.

Od czwartku obowiązki asystenta trenera Białka przejmie Andrzej Orzeszek. 39 - letni Orzeszek rozegrał w ekstraklasie 217 spotkań, trzy razy w barwach Górnika Zabrze cieszył się z mistrzostwa Polski. Ostatnio pracował w Sparcie Lubliniec.
hokejkilers

Postprzez olo69 2006-04-20, 8:16 pm

Przeczytałem wywiad z trenerem Białkiem i nasuwa mi sie jedna refleksja, myślałem, :wink: że przed tym panem został postawiony jasny cel wstrząśnięcie drużyną i awans do ekstraklasy, a tymczasem czytam o planach wzmocnień na nastepny sezon bla bla bla - jak to? Przeciez jeśli nie daj Boze nie będzie awansu, to ja rozumiem, że cel nie został zrealizowany i panowie Białek i jego asystent Andrzej O.(zdaje się, że tak kiedyś pisała prasa) spakują się i do widzenia.
Jesli natomiast cel postawiony, przed nim jest inny niż awans to na temat zmiany trenera(i roli w tym pana Rudego) wolę nic nie pisać, bo mógłbym dostać najszybszego bana w historii tego forum.

PS Pytanie o juniorów trochę zaskakujące - myślę, że powoli mozna sie przyzwyczajać, że koszulki Zagłębia coraz częściej będą zakładać młodzi chłopcy biegajacy po boiskach Zabrza, Rudy Śląskiej, i nnych typowo polskich miast.
POLSKI MY NARÓD POLSKI LUD POLSCY KIBICE POLSKI KLUB
olo69

Postprzez Socio 2006-04-20, 9:14 pm

Chyba zartujesz jesli myslales ze Bialek sie zobowiazal do awansu a jak nie to odchodzi po 3 miesiacach pracy. Zaden normalny trener by sie na takie cos nie zgodzil. Czy Ty wzialbys odpowiedzialnosc za graczy ktorych nie wybierales, ktorzy sa slabo przygotowani a wiekszosc jest po prostu bardzo slabymi zawodnikami ? Czemu Kaczmarek byl taki chetny do trenowania Zaglebia ale po zakonczeniu sezonu ? Nikt nie lubi dostawac w 'spadku' po kims czegos co jest nie najlepszej jakosci. Dla mnie jedyne co moze zrobic Bialek to poprawic gre i wyciagnac z tej druzyny ile jest mozliwe teraz z tymi zawodnikami w tej formie, a jezeli bedzie szansa powalczyc o wyzsze lokaty to wykorzystac to, a jak nie to zrobic w przerwie porzadne transfery, zbudowac druzyne i walczyc o awans w przyszlym sezonie. Nie ma co sie czarowac, ten sezon zostal zawalony na calej lini, zarowno organizatorsko(Rudy) jak i szkoleniowo(Tochel). Mnie cieszy ze wreszcie pilkarze zaczna trenowac bo umowmy sie ze w 1,5h, 5 dni w tygodniu ciezko byc dobrze wytrenowanym.
Socio

Postprzez olo69 2006-04-20, 9:50 pm

Socio napisał(a):Chyba zartujesz jesli myslales ze Bialek sie zobowiazal do awansu ...

nie żartuję, po prostu nie zrozumię innego uzasadnienia zmiany trenera po dwóch meczach.
Pierwszy post krytykujący Tochela napisałeś 07 listopada 2004r. - rozumiem, że jesteś konsekwentny.(był to chyba zresztą Twój pierwszy post na forum)
Nie będe z Tobą polemizował bo zauważyłem, że w swoich postach bardzo często podawałeś informacje "prosto" z klubu mogące sugerować, że jesteś pracownikiem lub np: piłkarzem Zagłębia (ew trenerem bo bierzesz sie za ocenę )- ja jestem tylko kibicem Zagłębia i po korytarzch klubu nie chadzam, a moje opinie są moimi subiektywnymi ocenamiwynikajacymi z tego co widzę podczas meczów i czasami sparingów
olo69

Postprzez Socio 2006-04-20, 10:46 pm

:D Nie jestem ani trenerem, ani pilkarzem ani dzialaczem ani nie przechadzam sie po korytarach klubowych. Podobnie jak Ty chodze na mecze i obserwuje poczynania zawodnikow, trenerow i je oceniam. Od tego jest forum. Kazdy tu wyraza swoje subiektywne opinie. A co do motywow zwolnienia KT to wedlug mnie uzasadnieniem byla po prostu fatalna gry druzyny. Z tym akurat kazdy kto byl na meczach nie moze sie nie zgodzic.
Socio

Postprzez Cygan 2006-04-20, 11:19 pm

Socio napisał(a):A co do motywow zwolnienia KT to wedlug mnie uzasadnieniem byla po prostu fatalna gry druzyny. Z tym akurat kazdy kto byl na meczach nie moze sie nie zgodzic.

Po pierwsze: nie uogólniaj; po drugie: K.T. nie jest zwolniony.

Co do wywiadu, to trener Białek odpowiadał dosyć asekuracyjnie na niektóre pytania.
Zastanowiła mnie natomiast inna rzecz: do tej pory sadziłem, ze tylko niektórzy piłkarze (kiedy była "sprawa P.Pitrego", pisałem o Teresie i Hosicu) maja kontrakty do czerwca tego roku.
Jednak okazuje sie, ze cyt.:"Wszyscy zawodnicy Zagłębia mają kontrakty do czerwca i tu od umiejętności pertraktacji i przekonania tych zawodników do pozostania w zespole, zależą przyszłe transfery." Wychodzi na to, że jak ten sezon dogramy w II lidze do końca, to pozostana nam tylko Ci zawodnicy, którzy nie znajdą zatrudnienia u lepszego pracodawcy (czyt. lepiej poukładanego organizacyjnie).
Pewnie nie bedziemy ogladac juz gry: Teresy, Hosica i Lachy - tu przewiduje I ligę. Watpię szczerze, że Rudemu, przy jego zdolnościach negocjacyjnych :lol: uda sie z którymkolwiek przedłużyc kontrakt.
I na nic plany pana Białka: "Jest siedmiu czy ośmiu, którzy wywarli na mnie duże wrażenie, poczynając od obrony, poprzez linię pomocy a także atak. Są to zawodnicy, którzy będą w przyszłości ciągnęli tą grę."

Jeszcze jedna sprawa: jeśli brakuje nam zawodnika na środek obrony, to w wywiadzie albo wkradł sie błąd (miał być środek pomocy), albo pan Białek ma dziwny poglad na tą drużynę...
Cygan

Postprzez adas 2006-04-21, 5:42 am

Cygan napisał(a): K.T. nie jest zwolniony.

PO TRZECIE NIE MASZ RACJI
adas

Postprzez adas 2006-04-21, 5:44 am

Cygan napisał(a):Jeszcze jedna sprawa: jeśli brakuje nam zawodnika na środek obrony, to w wywiadzie albo wkradł sie błąd (miał być środek pomocy), albo pan Białek ma dziwny poglad na tą drużynę...

BŁĄD TY RAZEM SIĘ NIE WDAŁ, TAK PAN TRENER ODPOWIEDZIAŁ
adas

Postprzez Cygan 2006-04-21, 11:14 am

adas napisał(a):
Cygan napisał(a): K.T. nie jest zwolniony.

PO TRZECIE NIE MASZ RACJI

To w takim razie musiał podpisać zwolnienie (rozwiazanie kontraktu). Ostatnio jednak, jak sam przyznał, tego nie uczynił...
Cygan

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna