Kto po Tochelu? Kto trenerem ZAGŁĘBIA?

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez olo69 2006-04-03, 9:28 pm

"Uważaj gówniarzu, co mówisz, bo ja jestem trener, a ty jesteś nikim, warszawiaczku p... - tak powitał Jana Muchę trener Górnika Zabrze Marek Motyka przed ..."

nie żebym był złośliwy, ale to pierwsza rzecz jaka mi się otworzyła w googlach gdu chciałem sie dowiedzieć coś więcej o tym panu, nie zacytuję co przeczytałem o Szukiełowiczu, napiszę tylko że nie były to pozytywne opinie m.in jak prowadził Kąty Wrocławskie cos o tym, że nie zmienił gry druzyny bo "wszystkim było to na ręke" - to po przegranym z Polonia Bytom meczu 3-0

PS. Jesli mają nieawansować to lepiej, żeby to zrobili z Tochelem niż jakimś burkiem, a tak wyglada na to, że wygrali zawodnicy a przynajmniej niektórzy z nich
olo69

Postprzez Władek 2006-04-03, 9:39 pm

Polecam lekturę "cv Szukiełowicza". Ten facet zaliczył więcej spadków i innych niepowodzeń niż ktokolwiek z panteonu polskich trenerów. Jeśli on zostanie trenerem - a tak niestety może się zdarzyć to zapomnijmy o awansie. Zwolnienie Tochela w takim momencie jest dla mnie dziwnym posunięciem. W takiej chwili nawet Kasperczak nie pomoże - zanim pozna piłkarzy i ustawi po swojemu zaczną się mistrzostwa w Niemczech. W sobotę w Gdańsku byłem załamany widząc "grę" Zagłębia. W niedzielę info o zwolnieniu Tochela załamało mnie jeszcze bardziej. I to w dniu tak smutnym dla Polaków...
Władek

.

Postprzez NAPOLI 2006-04-03, 9:50 pm

Bierzcie Motyke on jest dobrym trener i napewno Zagłębie bedzie lepiej gralo!!!!
NAPOLI
Żółta kartka

Postprzez Kamilsts 2006-04-03, 9:53 pm

proszę Cię ... :?
Kamilsts

.

Postprzez NAPOLI 2006-04-03, 9:55 pm

Tak to kogo moze masz jakiegos Asa w rekawie????
NAPOLI
Żółta kartka

Postprzez Kamilsts 2006-04-03, 10:09 pm

Asa ?NIE ! ale napewno nie ten Pan ....
Już lepiej grać bez trenera ...

A zwolnienie Krzyśka to przestępstwo ! I tyle w temacie !
Kamilsts

Postprzez olo69 2006-04-03, 10:13 pm

I jeszcze wersja optymistyczna przed snem...
Po odsunięciu ze stanowiska pierwszego trenera, K. Tochel - związany od wielu lat z Zagłębiem zostaje Dyrektorem Klubu, na jego miejsce sprowadzony zostaje :wink: młody obiecujacy trener np: Kaczmarek lub Białek, który wspólnie z Dyrektorem wprowadza Zagłębie do 1 ligi uświetniajac 100lecie klubu....
no dobra a teraz k.... spać przed jutrzejszym dniem
olo69

Postprzez keff79 2006-04-03, 10:17 pm

olo69 nie będe taki wybredny.. biorę Twoją wersje w ciemno :D

ps. a jednak musze troche pomarudzić:

Do klubu dzwonili wczoraj menedżerowie i trenerzy, którzy proponowali klubowi z Sosnowca swoje usługi. Nieoficjalnie padają nazwiska Jerzego Kasalika (m.in. Hutnik Kraków, Petrochemia) czy Jerzego Masztalera (m.in. KSZO). Wydaje się jednak, że wciąż najwyżej stoją akcje Janusza Białka (ostatnio Heko Czermno).

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,3257988.html

:? :roll: ..nazwiska po byku robią wrażenie, jesli juz to Białek ale to tak tylko "na przetrwanie".

ps. jeśli chodzi o Kasalika to jest jeden plus, szczególnie dla tych którzy przejechali ostatnio całą Polske za swoim klubem.. ten trener już raz wywalił Paczkowskiego :wink:
keff79

Postprzez Darian 2006-04-03, 11:07 pm

Kasalik w tej sytuacji nie byłby złym rozwiązaniem.
Darian

Postprzez PREDATOR 2006-04-04, 4:13 am

problematyk-ziom napisał(a):"Piłkarze nie komentują decyzji prezesa. Z nieoficjalnych wypowiedzi wynika, że zespół jest podzielony. Część zawodników się ucieszyła, inni nie wyobrażają sobie współpracy z nowym szkoleniowcem."

oto jaką atmosfere stworzył w drużynie KT... a może to też wina dyrektora? cześć z nich się cieszy, że go już nie ma... to jest atmosfera w zespole?

a z protestem to mi się śmieć chce... jesteście fanami ZAGŁĘBIA czy Krzysztofa Tochela... Kochacie ten klub czy człowieka? nie spisał się trudno... taka praca... wogóle przestańcie przychodzić na mecze bo KT już nie siedzi na ławce... paranoja :/

ZAGŁĘBIE będzie potrzebowało dopingu na maxa podczas meczów ze Śląskiem czy Widzewem a nie pustego płotu... i tylko "Krzysztof Tochel Krzysztof" ... czy widzew czy ślask będzie jechał z dopingiem co sił dla swojego ukochanego zespołu...

akcja protestacyjna jak padło tu... a przykuj się do płotu i głoduj jak chcesz do momentu aż KT znowu nie będzie trenerem Zagłębia jak masz takie świetne pomysły...

A przypomnij sobie jaką stworzył 2 czy sezon temu dokładnie końcówka.
Nie wiem co się stało- napewno porażki, a może nowi cos namieszali,
a może zastąpieni przez nowych - czyt. wysłani na ławke itd.

Jestem fanem Zagłębia, a Krzysztof Tochel to przynajmniej dla mnie Jego Wielka Część i historia.
Widze, że jesteś jednym z tych niewdzięczników bo zapewne gdy były awanse czy dobra gra chociazby ubiegłej wiosny to na wieści o zwolnieniu Tochela po 2 nieudanych meczach Grzmiałbyś gdzie się da i do kogo się da.Było dobrze to się z zachwytem spiewało " Krzysztof Tochel Krzysztof"
Jest zle zwolnili go.... przyjdzie kto inny może awansujemy, może nawet do 3 ligi:(
A jak go zwolnili to po co spiewać ?Przecież już go nie ma...
A po co dawać komuś do zrozumienia, że kibice pamiętają co zrobił itd.
Masz racje dopingujmy z całych sił zdzierajmy gardła zapomnijmy, że jest taki trener, dzięki któremu jesteśmy w 2 lidze.
A jeśli widzisz trenera, który da rade awansować to pokaż mi go, bo ja innego poza Tochelem jakos nie widze.
A na zakończenie jesze powiem, że jeżeli zarząd chce wyników i punktów
to niech dadzą kase na piłkarzy a nie dziadów niewiadomo skąd.
I jeszcze wypowiedzi pomeczowe typu "Może zawodnicy Lechii chcieli bardziej od nas?" żygać się chce .....nie po to napie......lamy całą Polske
ponad 20h w pociągu, żeby słuchac tłumaczen takiego typu.
To własnie nie Lechia, a nasi zawodnicy mieli bardziej chcieć....dla nas Kibiców by pokazać, że doceniają to, że byliśmy i to w jakiej ilości.
A dodatkowo piłkarze dojechali 2h przed meczem, nie wiem czy to prawda tak słyszałem, ale jesli to prawda to juz w ogole brak słow.
Lechii było mniej w Sosnowcu - kibiców i co wtedy jej piłkarze też bardziej chcieli?
A pokazali...zwłaszcza po meczu jak 2 podeszło pod sektor, a reszta stała i srała w gacie przy lini końcowej boiska.
PREDATOR

Postprzez YOOSHKY 2006-04-04, 7:12 am

wg Sportu trenerem zostanie Białek, ponoć dowiemy sie dzis o 9:00
YOOSHKY

Postprzez krzysztof 2006-04-04, 7:52 am

Piszą, że decyzja o zwolnieniu trenera zapadła po meczu z Lechią.
A jak myślicie dlaczego Rudy pojechał z drużyną na wyjazd do Gdańska ?
Może już wtedy zapadła decyzja o zatrudnieniu nowego szkoleniowca. Teraz pozostaje tylko dogadanie formalności.
GW 02-04-2006 17:55 napisał(a):Bogusław Kaczmarek. Bezrobotny od czasu rozstania z Górnikiem Łęczna. Stawia jednak trudne do przyjęcia warunki, chce rozpocząć pracę w... czerwcu.

Jak widać Rudy nie próżnuje w tym aspekcie.

I jeszcze stary bo stary fragment historii Białka:
Pan Janusz Białek jest absolwentem AWF w Warszawie i trenerem I klasy. Ten 49-letni szkoleniowiec jako zawodnik występował w klubach Sęp Żelechów, AZS AWF Warszawa oraz w Stali Mielec. Z tą ostatnią drużyną zajął 3 miejsce w lidze i zaliczył występy w Pucharze UEFA. Pracę jako trener zaczął od Stali Mielec, z którą 3 razy awansował do 1 ligi. Był też I trenerem i asystentem Grzegorza Laty w Olimpii Poznań (awans do 1 ligi). Potem pracował również w Sokole Tychy, GKS Bełchatów, Aluminium Konin (awans do finału Pucharu Polski), Ceramice Opoczno, Groclinie Grodzisk Wielkopolski, GKS Katowice. Jego ostatnim klubem było ponownie Aluminium Konin.

Także Panu Białkowi też udało się nie jeden raz awansować do pierwszej ligi.
krzysztof

Postprzez mike79 2006-04-04, 8:08 am

Jakby się wypowiedzieli na forum kibice z Czermna i Jaworzna na temat kandydatury pana Białka, to myślę że godne zastanowienia byłoby rozpatrzenia kandydatury na trenera jednego z wielu chętnych forumowiczów...;)
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez MarcelZS 2006-04-04, 8:13 am

Ponoć o 9.00 klub miał podać nazwisko trenera - info z TVP3
MarcelZS

Postprzez dynamitek 2006-04-04, 8:33 am

Żaden dobry trener tu nie przyjdzie. Nikt się pod tym gównem nie podpisze. Nie będzie żadnego awansu i tyle. Zejdźmy na ziemię. Skoro piłkarze zwalniają trenerów, to dlaczego kibice nie mogą zwolnić piłkarzy? Nic trudnego... Wystarczy przejść po knajpach na Środuli (Como), albo na Zagórzu... I "zwolnić" niektórych kuflem po pysku... Ja podsumuję to tak:
1. nie ma drużyny, bo nie ma woli walki i zwycięstwa;
2. nie ma wyników, bo - patrz pkt. 1.
3. nie ma trenera, bo - patrz pkt. 2.
4. nie ma awansu, bo - patrz pkt. 1-3.
I jeszcze jedno a propos sponsora. Zagłębie mu się opłacało, rozumiecie? Lepiej zainwestować w klub mniej, niż wydawać na działalność gdzie indziej. No i to nie jest do końca inwestycja, tylko zwykły wydatek marketingowy. A zatem pewnie większość tych pieniędzy wydałby i tak, ale nie zyskałby gdzieindziej. Uwierzcie mi, że Włosi mają w dupie awanse i takie tam pierdoły... Tu chodzi o wynik finansowy.... A Rudy... Hmmm... Ch.. nie manager... Ale ktoś taki właśnie był potrzebny... Nooo... to uwaga! Schodzimy na ziemię!
dynamitek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna