LEGIA

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez szczepan(L) 2003-09-21, 10:17 pm

jest to dla mnie strasznei dziwny temat...
jestem ciekaw czy osoba ktora pisze te wszystkie madrosci o tym jak i kiedy i co spiewa sie na Estadio WP jest na kazdym meczu tam?

bo z tego co ja wiem to spiewa sie roznie... raz jedna ekipa pierwsza raz druga... raz Den Haag jest ostatni raz Olimpia...

i gdyby tak naprawde na serio sie zastanowic to mozna znalesc logiczne przyczyny jakis problemow:

a)Pogon grala w 1 lidze i jest ogolnie bardziej znana wsrod piknikow wiec jej nazwe kojarza... niestety Zaglebie gra w 3 lidze (mam nadzieje ze to ostatni rok i ze w przyszlym sezonie bedzie juz 2!) stad moze sie wydawac ze czesc osob nie spiewa... niestety najgorzej jest przy Olimpi i Den Haagu... ale przeciez to nie wiedza piknikow decyzuje o zgodach itd...

Ja osobiscie chodze na mecze w szaliku Zaglebia i nigdy nie mialem zadnych problemow ani takich tam... widzialem tez paru Warszawiakow chodzacych na mecze w koszulkach Zaglebia i ich liczba wcale nie jest mniejsza od liczby osob chodzacych w koszulkach Pogoni...

i ostatnia jak dla mnie smieszna kwestia... kwestia wieszania flag... wiele flag Warszawskich jest wieszanych przez wlascicieli a nie flagowych... Bo Ci i tak maja duzo innych flag do powieszenia... wiec jest to dla mnie troche smiesze...

Problemem moze byc tez to ze tak jak Olimpia ma mecze w Warszawie i przyjezdza do Nas... tak niestety Wy gracie w innej grupie i takiego kontaktu nie ma... ale powtarzam nie zaobserwowalem zadnych problemow czy obajwow nie checi do Zaglebia!!!

Serdeczne Pozdrowienia!
szczepan(L)

Postprzez kibic z Wawy 2003-09-21, 10:22 pm

ZS przestań siać ferment lamusie. Flaga Zagłębia zawsze wisi na Legii i zawsze skandowana jest nazwa naszych przyjaciół. Ja i moi kumple wolimy Zagłębie, w dalszej kolejnośco Den Haag i Olimpię. Zgoda z Pogonią jest bo jest... IMO to Wy jesteście na pierwszym miejscu wśród zgód legionistów. Pogoń była skandowana często, ale miał na to wpływ ich mecz (następnego dnia) z Arką.
pozdro dla braci z Sosnowca
PS. "A" nie prowadzi już dopingu od kilku lat, tylko "R".
kibic z Wawy

Postprzez RaRy 2003-09-21, 11:26 pm

Ja tam Legie bardzo szanuje szczegulnie chlopakow z zaprzyjaznionej grupy LP'01 mamy zajebiste uklady czesto sie widujemy.
A propo ktos napisal ze Legia nie gosci Zagłebia tak jak Pogoni. Ta osoba jest w wielkim bledzie bo byłem raz w Warszawie i nie pamietam jak znalazłem sie na stadionie.Zajebista goscina przed podczas i po meczu.

FB'03 & LP'01

POZDRO dla wszystkich naszych zgod LEGIA BIELSKO ZAGŁEBIE :!:
RaRy
Adventure Group

Postprzez Dnile 2003-09-22, 11:03 am

Moim zdaniem zdecydowana wiekszosc kibicow Legii gdzies 80%woli Zagłebie od Pogoni ja Tez wole jezdzic do Was niz do Szczecina z moich bliskich kupli wszyscy bez wyjatki stawiaja was wyzej niz POgon i sa bardzo czesto u Was tak samo jak Wy u nas sam przenocowalem juz z kilkunastu Sosnowiczan!a piosenki sa spiewane blokowo(jak kolega powiedzial)ale wasze napewno glosniej niz Pogoni i Alchim nie ma najmniejszego wplywu na to co sie spiewa bo on jest albo na krytej albo na murawie!!!!i doszukujcie sie ze pogon sie pierwsza skanduje od zaglebia bo to szukanie dziury w calym i stwarzanie sztucznych problemow o tym decyduje prowadzacy niejaki pan Rozyk !POZDRO Zagłebie i LEGIA LEGIA I ZAGLEBIE...
Dnile

Postprzez czesiek(L) 2003-09-22, 11:42 am

A ja Was rozumiem. :roll:
Na Legii jest prowadzona akcja pt. "Pełny stadion" i niestety, ale widać tego negatywne skutki. Moim zdaniem poziom dopingu ostatnio obniżył się, ponieważ duża część nowych ludzi na stadionie odzywa się tylko wtedy, kiedy trzeba pokrowić np. na Wisłę czy Polonię. :roll: A jeśli trzeba coś śpiewać o Legii, to stoją cicho. :evil: Nie mówię już o zgodach. :evil: Osobiście wkurza mnie to, ale niewiele mogę zrobić. Tylko głośniej wydrezć mordę, ewentualnie zmobilizować sąsiadów. Pzdr, czesiek.
czesiek(L)

Postprzez czesiek(L) 2003-09-22, 11:43 am

P.S. Jak już ktoś napisał wyżej, A. nie prowadzi dopingu, tylko R.
czesiek(L)

Postprzez legion 2003-09-22, 11:46 am

Dziwny temat...
Ja np Pogoni nie trawie i chociaz jest z nimi zgoda to mam ich w dupie, jest tam paru fajnych chłopaków, ale wiekszosc bluzga na Legie jak jest mecz w Szczecinie. Za to Zagłebiaków strasznie powazam i dre morde zawsze jak spiewamy o Zagłębiu. Bo dla mnie kibice Zaglebia to wzor oddania i przywiazania do klubu.

To tyle.
legion

Drogi ZS

Postprzez CeWuKaeSik 2003-09-22, 1:25 pm

Nie chce Cie obrażać, ale zachowujesz sie jakbyś był jakimś hanysem, Krakusem, Łodzianinem albo c*** wie czym. Twoim celem jest najwyraźnie to aby zerwać naszą piękną zgodę budowaną przez lata. Na szczęście nie da się tego zrobić przez internet. Nie wiem czym jest spowodowana niechęć do Legii. Ja jestem Legionistą i kibicuje Zagłębiu tak samo jak i mojej drużynie. Mimo młodego wieku byłem nie raz na Ludowym, a także byłem z kolegami z Sosnowaca na Żylecie. W obu przypadkach wszyscy byli zachwyceni. Moim skromnym zdanie zgoda Legia-Zagłębie jest jedną z mocniejszych zgód co mało co może zachwiać. Twoje argumenty, że na meczach Legii żadziej sie słyszy piosenki o ZS to idiotyzm. Zgoda nie polega na tym co sie spiewa na stadionie. Jestem na Łazienkowskiej na każdym meczu i wcale to nie prawda, że się śpiewa więcej o Pogoni, a nie o Zagłębiu, może jest tak ostatnio z powodu kłopotów Pogoni, ale to wszystko nie najmniejszego znaczenia co do naszej przyjaźni.
CeWuKaeSik

Postprzez _Mr_Ti_ 2003-09-22, 2:45 pm

Sorki ze sie wtrącam ale jako wierny kibic Legii i Zaglębia od 20 lat chciałem coś napisac.
Mianowicie zawsze byliscie jesteście i bedziecie naszym największym bratem nie wiem czy dla niektórych jak chodzby dla mnie jak rodzonym i tylko tyle chciałem w tej kwestii.
Pozdrawiam
_Mr_Ti_

Legia

Postprzez zgredos 2003-09-22, 2:54 pm

Widze że rozpętałem piekło (to ja napisałem o braku flagi na Legii ) Podsumuje to tak, ja pierwszy raz na Legii byłem w 1979r ( wielu z was nie było jeszcze na świecie ) pamiętam różne okresy między nami ( pamiętam jak Muzyk-Legionista rzucał nasze szaliki pod pociąg ) Ale to był przypadek większość była OK. Pozdrowienia dla Darka Treli, Bosmana, Józka,i wszystkich co nas lubią. Znam też naszych kibiców którzy nie lubią Legii.
zgredos

Postprzez (L)eszek 2003-09-22, 3:49 pm

nie zachowujmy sie jak dzieci i nie prowadzmy statystyk, ile kto i o kim spiewal, w jakiej kolejnosci itd. na kazdym meczu Legii sa skandowane nazwy naszych zgod, w roznych kolejnosciach (czasem najpierw Pogon, czasem najpierw Zaglebie), jednak zdarza sie, ze okrzyki slawiace Zaglebie sa slabsze od tych slawiacych Pogon, a powodow jest kilka:
1) niestety czesc ludzi jest niekumatych w temacie zgod i nie wiedza z kim Legia poza Pogonia ma zgode (Zaglebie, Olimpia, Den Haag) - z Pogonia od kilku lat regularnie odbywaly sie mecze przyjazni, niestety z Zaglebiem nie bylo ku temu okazji, wiec nie wszyscy wiedza, ze Zaglebie wspiera nas na wyjazdach, przyjezdzacie tez na nasze mecze na Legii. oni wiedza o Pogoni i temat dla nich sie konczy, z fanami Zaglebia nie mieli stycznosci (pikniki nie jezdza czesto na wyjazdy).
2) prawie zawsze skandowanie naszych zgod odbywa sie w takim pakiecie, ze najpierw Pogon, potem Zaglebie, Olimia i Den Haag na koncu. naprawde nikt nie zastanawial sie nad tym od nas, ze taka kolejnosc powoduje u Was zazdrosc i sprawia jakas roznice. to wcale nie znaczy ze wolimy Pogon od Was tylko tak sie przyjelo (pewnie od piosenki Legia, Pogon, Zaglebie). czesto z dopingiem jest tak (na pewno to doswiadczyliscie), ze na poczatku spiewa sie glosno, a potem juz coraz mniej chetnych osob jest do spiewania - stad jesli Pogon jest pierwsza spiewana, wychodzi najglsoniej, a potem Zaglebie, Olimpia i Den Haag juz coraz ciszej...
3) kazdy ma swoje preferencje, czesc lubi bardziej Zaglebie, czesc Pogon - wiekszosc kibicow wiecej kontaktow mialo z kibicami Pogoni (mecze w I lidze) i dlatego bardziej moze chetniej skanduja Pogon, bo mieli okazje ich lepiej poznac (bo nie jezdza np. na wyjazdy). u nas jest tak, ze bardziej za zgoda z Pogonia sa starsi, natomiast za Zaglebiem mlodsi kibice, ktorych wkurzalo non-stop gwizdanie i przeklinanie na Legie na stadionie w szczecinie, a na Zaglebiakow zawsze mozna bylo polegac na wyjazdach...

pozdrawiam i wsrod Legionistow zawsze bedziecie mieli wielki szacunek
(L)eszek

Postprzez amstat 2003-09-22, 4:16 pm

hehehe i odezwal sie Pesto .....
amstat
Fanatyk

Legia

Postprzez zgredos 2003-09-22, 6:01 pm

:oops:
Ostatnio edytowano 2003-09-27, 10:52 am przez zgredos, łącznie edytowano 1 raz
zgredos

Postprzez moD 2003-09-25, 4:48 pm

TEMAT ZAMKNIĘTY!!!
moD

LEGIA

Postprzez Diouf39 2003-09-26, 6:34 pm

Przestańcie już się przekomarzać jakiego klubu nazwę głośniej słychać,
zgoda była od niepamietnych czasów.Ja sam błem kilka razy na Legii
jak SITEK z Wa-wy z SITKIEM z Sosnowca rządzili ale to odległe czasy.
Zajmijmy się dzisiejszym spotkaniem, niezła ekipa od nas pojechała ,
a ja wskakuje przed telewizor i C-W, CWK , CWKS LEGIA.
Mój typ GÓRNIK HINDENBURG - LEGIA WARSZAWA 1 : 2
Diouf39

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna