Zagłebie Sosnowiec - MKS Mława

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Kamilsts 2004-08-21, 7:23 pm

Dzięki za esy a błędy wyszukuje żebyś się jeszcze ortografii nauczył !!!
Kamilsts

Postprzez Asja 2004-08-21, 7:29 pm

Kiedyś Jacek Kaczmarski śpiewał "co się stało z naszą klasą?"
Może my powinniśmy zaśpiewać "co się stało z naszym Zagłębiem?"

Na meczu niestety nie byłam bo w ostatnim momencie mi coś wyskoczyło ale z relacji nie wygląda to najszczęsliwiej. :(
Chociaż może z drugiej strony jak na taką postawę piłkarzy w tym meczu należy się cieszyć że chociaż zremisowali i zarobili 1 pkt :roll:

Obrazek coś sie dzieje niedobrego i trzeba to jak najszybciej naprawic bo bedzie naprawde cieżko...
Asja
Gwiazda

Postprzez viking 2004-08-21, 7:34 pm

Nie ma się co cieszyć jeżeli byłoby to możliwie rozwiązałbym dyscyplinarnie kontrakty z Małochą i Bała nic nam po nich to co pokazują to zakrawa na znajomości a nie umiejętności czy ktoś tu poważnie traktuje wyszukiwanie młodych talentów (czy starych?) nerw mnie tąpnąl!!! na ten punkt to dziś nawet nie zasłużyli !!!!!! Może dzisiejsza porażka przelałaby czrę goryczy i łby by się posypały ............
viking

Postprzez warchlak 2004-08-21, 7:35 pm

tak grac to wstyd :!: jedynie co dobrze grali z naszego zespołu to Dawid,Moraś i Grzesiu.dzieki naszemu bramkarzowi nie przegraliśmy meczu.a co do karnego to jak dostajemy takie prezenty od sędziego(faulu nie było) to to trzeba panie Treściński wykorzystywać :!: :evil: Mława też nie grała jakiegoś dobrego futbolu ale my byliśmy jeszcze gorsi od nich.jak tak dalej pójdzie to niestety ale czeka nas spadek z ligi :cry:
warchlak
Prowokator

Postprzez ufel65 2004-08-21, 7:52 pm

dzisiejszy mecz to kompletna porażka pomimo remisu jezeli remisujemy z Mławą u siebie a na dodatek z 3 meczow rozegranych na wlasnym stadionie mamy tylko punkt to jest tragedia
miejmy nadzieje ze na wyjazdach beda nasi lepiej grali moze bedzie lepiej
ufel65

Postprzez Sir 2004-08-21, 7:59 pm

Bardzo szczęsliwy remis !!!!
Zawodnicy wygladali tak jakby pierwszy raz grali ze sobą. W ogóle brak zrozumienia w obronie. Chlopcy juz nie wytrzymali kondycyjnie trudu spotkania. Nawet sędzia pomagał ( chociazby rzut karny ). Kibice krzyczeli zmien Krzysiu zmien .....ale biedny Krzysiu nie mial kogo wstawic. Juz zmienil nawet obronce za napastnika! po co jak rownie dobrze mogl zmienic Kłode, ktory pod koniec meczu ledwo biegal. Po co Antczak!!!! On moze nadaje sie na trzecia lige nic wiecej. Cieszył sie po meczu z tego ze dozyl do konca spotkania. Gral 45 min a juz w koncowce ledwo się poruszał. Rak - to kolejna zmiana. Moze próbowal cos tworzyc , ale zero pozytku. Oj Panie Tochel boję się co moze się stac jesli nie zajdą powazne zmiany w zespole. Co to za wzmocnienia przed sezonem ?.....zainwestowałes w ofensywe....a o defensywie zapomniales rzed zesonem i teraz wszyscy widzimy tego skutki. Gdyby nie dobra dyspozycja Kurdziela i odrobine szczęscia to moglismy to wysoko przegrac!!! I chciałbyym zeby Pan Rudy dał sobie spokoj z pelnieniem funkcji!!!!. Lepiej odejsc z godnoscią niz zostac pozniej wyrzuconym na zbity pysk. Na dzien dzisiejszy to 2/3 skladu to się nadaje ale do podawania pilek....no coz miejmy nadzieje ze bedzie lepiej w co nie wierze po tym co zobaczylem.
PS Chyba Viking masz racje z tym buntem w zespole. Co bylo widac po meczu.
Sir

Postprzez Monti 2004-08-21, 8:43 pm

Co do Antczaka to nie mogę sie zgodzić . Zmiana Chwalibogowskiego była konieczna Antek przynamniej na początku drugiej połowy zaczął grać bardziej ofensywnie. Co do obrony to moim zdaniem całkiem nieźle zagrał Malinowski. Poza tym musze sie przyznać że z różnych wzgledów to był pierwszy mecz w tym sezonie jaki widzałem. Musze w związku z tym przyznac że zasadniczo nie zauważyłem wzmocnień w składzie w porównaniu z zeszłym sezonem . To był jeden z najsłabszych spotkań jakie widziałem w przeciagu ostatnich kilkunastu miesięcy w wykonaniu naszych. Bywa tak że zespół ma słabsza forme i trudno wymagać żeby zawsze wygrywali, kazdemu zespołowi zdarzają sie przegrane nawet ze słabszym zespołem. To jednak czego nie moge zrozumieć to brak determinacji. Przy stanie 0-0 na 10 minut do końca meczu nasi grali jakby mecz sie dopiero zaczynał i był jeszcze czas na konstruowanie akcji. Nie mam pretensji do piłkarzy o wynik nawet nie mam pretensji o to że nie strzelili karnego (zdarza sie) , mam natomiat o to że nie było w nich sportowej złości, grali jak by im nie zależało na wyniku. Pamiętam mecze w których wysoko przegrywając piłkarze dawali z siebie wszystko (choćby postawa Tomka Łuczywka z przegranym u nas meczu z Lechem Poznań). Takie postawy pamieta się czasem bardziej niź akcje z wygranych spotkań (przynajmniej ja tak mam, choć czsami nazy i daty sie mylą to zdarzenia pozostają w świadomości). Dzisiaj tego nie było. Na stawianie pytań o winnych może jesze za wcześnie. Natomiast zaczynają juz padać inne pytania. "Może piłkarze obrazili się za kary jakie dostali od trenera po ostatnim meczu ?". " Może po prostu nie chcieli dzisiaj wygrac ?" Pytania jakby głupie ale trudno jakoś uwieżyć że brakło umiejętności na pokonanie u siebie Mławy. Jeśli jednak te pytania są nieuzasadnione i niesprawiedliwe to pora na zadanie innych. "Czy to Zagłębie jest zasłabe na II lige czy II liga za mocna dla Zagłębia." To co mnie naprawde dzisiaj przestarszyło to to w jakim stanie po meczu był trener Tochel. Tak przybitego trenara widziałem poraz pierwszy. Mam nadzieje że bunt o którym juz wspominał juz ktos na forum i o którym ja też rozważam w kategoriach gdybania bo sam do końca nie wierze że tak może być jest tylko chorą reakcje kibiców na nieudany mecz. Jeśli jednak by takowy był nie mam wątpliwości po kogos stronie staną kibice. A może po prostu naszych piłkarzy zagłaskaliśmy sami na śmierć. Idealne warunki w klubie duży kredyt zaufania kibiców może uśpił piłkarzy. Mam nadzieje jednak że to tylko chwilowy kryzys który sie skończy juz w środe.
Monti
Moderator

Postprzez olo69 2004-08-21, 8:51 pm

słabiutko, Lacha coś próbował, ale też nie wychodziło.
Kurdziel kilka interwencji ratujacych przed stratą bramki, ale też kilka poważnych błędów.]
mam nadzieję, ze to nie jest żaden bunt przeciwko trenerowi, jesli tak jest to tym panom dziekujemy - w zespole od rządzenia jest trener.
tak naprawde zaniepokoiła mnie jedna rzecz od około 80 minuty wyglądało, jakby nasi zawodnicy zupełnie nie mieli już sił???
wydaje mi się, że za dzisiejszy mecz nie powinnismy oceniać Bały bo nie grał, natomiast Małocha juz powinien zostać zwolniony, na sparingu z Gieksą było widac, że jest za wolny - dzisiaj było widac, że jest po prostu beznadziejny - nawet nie chciało mu sie opuszczać pozycji spalonej.
Prawdobodobnie sprzedaż Stolpy odbije nam sie mocną czkawką, a Ci którzy go krytykowali zatęsknią za jego powrotem
dzisiaj przy braku Ujka było widać, że nie mamy zadnego napastnika (widać, że Lacha lepiej czuje się w pomocy)
olo69

Postprzez zgredos 2004-08-21, 9:16 pm

Jak można wygrać mecz jak zmienia się dwóch napastników na dwóch obrońców. Kto miał strzelać te bramki. Przed meczem rozmawiełem z piłkarzami z Mławy oni byli pewni porażki, a gdyby nie Kurdziel to ...W klubie musi być zrobiony bardzo szybko rachunek sumienia bo jak nie to: Marcin mnie wyśmiał (wówczas mnie poniosło) ale to może być prawda
zgredos

Postprzez Royal_yf 2004-08-21, 9:21 pm

po co komentowac takie mecze ? przeciez jedna jak i druga osoba pisza praktycznie to samo nie maja AMBICJI na 2 lige to spadniemy do 3 jesli nie zaczna grac niestety, k***a tylko sie wkurwic ! gwiazdorzy !
Royal_yf

Postprzez anastazja 2004-08-21, 9:40 pm

oooo....zagłębie ooo sosnowiec ....
anastazja

Postprzez anastazja 2004-08-21, 9:43 pm

2-liga...2 liga-zagłębie!!!!!! :D :D
anastazja

Postprzez anastazja 2004-08-21, 9:58 pm

widze że NA DOBRE I NA ZLE- JUŻ SIE SKOŃCZYLO! ale "gwiazorzy" muszą walczyć dalej.I co teraz bedzie?jak pojada do "żydów" to może zaczniemy "ich" je....???co Wy na to?
anastazja

Postprzez Zag_06 2004-08-21, 10:12 pm

Chodzę na zagłebie już od 17 lat, ale to co zobaczyłem dzisiaj to mną wstrząsneło. Paranoja i wielkie dno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chyba jeden z najgorszych meczy od paru sezonów. Można przegrać (nawet parę meczy pod rząd) ale po jako takiej grze. To co dzisiaj zobaczyłem to -zero ambicji i zaangazowania ,zero umiejętności w grze zespołowej nie mówiąc o umiętnościach indwidualnej (nie dotyczy to Dawida Skrzypka - choć i on miał słabszy mecz). Koniec na temat piłkarzy. Teraz chciałbym napisać coś na temat tych pajacowatych idiotów co im klaskali po meczu. Uczcie ich tak dalej, bijcie brawo i liżcie ich po dupach frajerzy skończeni. Jestem za Zagłębiem na dobre i na złe i w każdej lidze (byłem wśród tej setki kibiców na inaugurację sezonu w 5 lidze z Grodźcem, woziłem się p o olkuszach, ząbkowicach, kluczach i tym podobnych) ale uważam że za dobrą grę należą się brawa i pochwały, słabą trzeba przeboleć ale za żenadę trzeba zjebać. Ch.. wam w dupę jeb..... pajace.
Zag_06

Postprzez IQ 2004-08-21, 10:40 pm

Optymistyczne jest to, że zdobyliśmy pierwsze pkt. u siebie. Coś mi się wydaje, że nasi piłkarze wygrali z Mławą już przed meczem (pewnie mieli się niby przełamać i ostro im dokopać), a potem jak na boisku okazało się, że nasz dzisiejszy przeciwnik potrafi grać w piłkę to nastąpił wielki szok - jak to "byle" Mława nie pada na kolana przed nami "wielkimi" piłkarzami Zagłębia ??? No i okazało się również, że w II lidze nikt nie oddaje pkt. bez walki i nikt nas się nie boi (i raczej bać się nie będzie). Inna kwestia to kondycja - nie znam się na przygotowaniu fizycznym ale nasi na tle Mławy nie wyglądali na herosów gotowych walczyć do ostatniej minuty o zwycięstwo - przeciwnie kilku w 2 połowie nie biegało tylko człapało po boisku. Jeśli to był jakiś bunt na pokładzie związany z odebraniem pieniędzy to ja takim "artystom" dziękuję, ale jeśli nie to Tochel musiał popełnić jakiś błąd w okresie przygotowawczym. Kolejna sprawa to nasz napad - po cholerę Zagłębiu te kilkadziesiąt tysięcy zielonych za Stolpę kiedy teraz nie ma kto zdobywać bramek dla nas ?? Nasz klub jest raczej stabilny finansowo i te pieniądze nie były nam niezbędne - w przeciwieństwie to napastników których to na dziś dzień poza Ujkiem po prostu nie ma. I na koniec kilka ocen z mojej strony - Bugaj i Małocha to nieporozumienie na arenach 2 ligi, Skrzypek dzisiaj w 2 połowie zgasł zupełnie, Lachowski za dużo razy (chyba 5) podawał wprost pod nogi przeciwników w okolicach środkowej linii co inny lepszy zespół niż Mława mógłby wykorzystać, brawa dla Kurdziela, w miarę dobrze oceniam grę Kłody i Morawskiego, bardzo słabo Łuczywek, do Treścińskiego nie mam pretensji - zdarza się i tyle, a inni słabo lub bardzo słabo. I na koniec - mam nadzieję, że Tochel zacznie ustawiać zawodników na pozycjach na których prezentują się najlepiej, a nie tam gdzie ma widzimisie (Kłoda - obrona i pomoc, Rak - napastnik, pomocnik i obrońca :shock: , Lachowski - pomoc i napad). Mogę podpowiedzieć Tochelowi, że Lachowski jest zdecydowanie lepszy w pomocy niż w napadzie, a Rak jest ofensywnym pomocnikiem potrafiącym zdobywać gole, a nie napastnikiem i obrońcą :!: Szczególnie żal mi Raka bo to moim zdaniem bardzo dobry pomocnik którego potencjał Tochel mało wykorzystuje.
IQ

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna