ZMIANY W SKŁADZIE ZAGŁĘBIA W PRZERWIE ZIMOWEJ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez NHK12 2004-05-26, 10:23 pm

FAjnie by było gdyby u nas dalej grał Ujek , ale niech nie uważ sie za wielką super gwiazdę , bo w drugiej lidze gra wielelepszych zawodnikow od niego a jeżeli znajdą sie dolary na dobrych zawodników ,to niech lepiej Mariusz uważa bo może dla niego zabraknąć miejsca w napadzie, ( a tak na marginesie to nie wiem czy bardziej opłacało by mu sie grać w GKS ),no ale to już tylko wybór piłkarza .
Pozdrawiam. Tych na zawsze z Zagłebiem.
NHK12

Postprzez Skunk 2004-05-26, 11:12 pm

Witam!

Zgadzam sie z Kondi! Ujek to typ piłkarza, który ma umiejetności -wie o tym - i dlatego się ceni. Ale jako jeden z nielicznych ( ostatnich naszych "super" transferów:() oddaje serce drużynie. Może faktycznie jest ostatnio słaby w destrukcji, ale jako ofensywny pomocnik-napastnik dobrze wspomaga swoich kolegów i MYŚLI na boisku! Strata Ujka może mieć duże znaczenie....ale zobaczymy! Mam nadzieję że zostanie w Sosnowcu w przyszłym sezonie, następnym i zdobędzie aprobate kibiców ZAGŁĘBIA.
Pozdrawiam!
Skunk

Postprzez slawojka 2004-05-27, 10:52 am

Chałbiński i Nosal byliby sporym, nawet bardzo sporym wzmocnieniem, ale to zawodnicy którzy z powodzeniem mogą grać w naszej "eksraklasie". Nie sądzę aby coś z tego wyszło. Skończy się pewnie na tym, że będą grać te same nazwiska co teraz w III lidze, może tylko ci na ławce się zmienią... Pożyjemy, zobaczymy
slawojka

Postprzez IQ 2004-05-27, 8:34 pm

Kolejny nasz "były" jest wolny - Witkowski. Kiedyś w Groclinie grał całkiem nieźle, teraz wyleciał z Aluminium - dyscyplinarnie. Ale zawsze można go sprawdzić, doświadczony to on jest na pewno. A co do Ujka to nie rozumiem dlaczego niektórzy myślą, że ma grać tylko w Zagłębiu, a jak odejdzie to jest zdrajca a i tak mu się nie uda. Ja Ujka szanuję za to co dla nas zrobił i jeśli do końca wypełni swój kontrakt w Sosnowcu a potem odejdzie nawet do GKS czy Górnika to będę mu życzył jak najlepiej za to co dla nas zrobił. Nie wymagajmy od piłkarze, żeby kochał Zagłębie - przecież on nawet nie jest z Sosnowca więc dlaczego miałby zostać w Sosnowcu gdy otrzyma kilkakrotnie lepszą ofertę z I ligi ??? Najlepszy przykład takiej sytuacji to Radzewicz - gdyby został w Piaście Gliwice to pewnie nie miałby szans na grę w reprezentacji i nigdy nie interesowałaby się nim Legia i Wisła. A tak dzięki temu, że odszedł (mimo awansu Piasta do II ligi) do Odry wykorzystał swoją szansę. I życzę tego Ujkowi - żeby miał szansę grać w I lidze (może kiedyś również w Zagłębiu). Żeby wszyscy którzy do nas trafiają zostawiali na boisku tyle zdrowia to mielibyśmy ciągle II ligę a nie zmarnowane dwa sezony w III. Jeśli będzie wiadomo, że odchodzi to mam nadzieję, że otrzyma masę braw i zostanie godnie pożegnany. Ciekawe czy ktoś kto go krytykuje nie przyjąłby oferty pracy za kilkakrotnie większą kasę w większej firmie ?? A jeśli Ujo będzie dobrze grał w I lidze to przy okazji zrobi reklamę Zagłębiu - bo udowodni, że można się w naszym klubie wypromować pod warunkiem, że nie udaje się gwiazdy i zapieprza się przez cały czas (o zaangażowaniu najlepiej świadczą jego kartki - jak na napastnika to sporo ich złapał). A niestety ostatnimi laty jakoś żaden piłkarz grający w Zagłębiu nie zwojował niczego ani w I ani w II lidze (no może poza Bębnem).
UJO - WIELKIE DZIĘKI - JEŚLI ZOSTANIESZ TO SUPER, JEŚLI NIE TO MAM NADZIEJĘ ŻE OKRES GRY W ZAGŁĘBIU I SZCZEGÓLNIE MECZ ZE ŚLĄSKIEM PRZY 10-12 TYSIĘCZNEJ FANTASTYCZNIE DOPINGUJĄCEJ ZAGŁĘBIOWSKIEJ PUBLICZNOŚCI ZAPAMIĘTASZ NA DŁUGO.
IQ

Postprzez WOJTEK 2004-05-27, 8:41 pm

Z TYM WITKOWSKIM TO NIE PRZESADZAJMY.JEST U NAS DOBRZE,KASA JEST W TERMINIE.WIĘC ZNACZNIE LEPSZE GRAJKI SIĘ POJAWIĄ.PO CO NAM TACY?TO MOŻE KUCZA ODSZUKAMY ??
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez ARAS1906 2004-05-28, 7:23 am

WOJTEK napisał(a):Z TYM WITKOWSKIM TO NIE PRZESADZAJMY.JEST U NAS DOBRZE,KASA JEST W TERMINIE.WIĘC ZNACZNIE LEPSZE GRAJKI SIĘ POJAWIĄ.PO CO NAM TACY?TO MOŻE KUCZA ODSZUKAMY ??

Gra w pierwszej lidze halówek :wink: tylko nie kojarzę czy w kopaczach z Chorzowa czy z Gliwic :twisted:
Ale pomimo szacunku lepiej go nie szukajmy :lol:
Podro!!

PS. A'propo :arrow: wie ktoś kto wczoraj podpisał nowe kontrakty????
i ...... wogóle czy ktoś podpisał :?:
ARAS1906
Środula

Postprzez IQ 2004-05-28, 12:45 pm

Za 90minut:
W drużynie Korony Kielce pełna mobilizacja. W sobotę, dwie kolejki przed zakończeniem rozgrywek, kielczanie mogą bowiem wywalczyć awans do drugiej ligi. By tak się stało, podopieczni trenera Dariusza Wdowczyka muszą wygrać w Krakowie z Hutnikiem. Zarząd Korony zadbał o to, by w tym meczu drużynę dopingowała jak największa liczba kibiców. Zamówił do Krakowa specjalny pociąg.

Druga liga coraz bliżej, więc działacze i trenerzy trzecioligowca rozglądają się za wzmocnieniami. Klub interesuje się wywodzącymi się z regionu piłkarzami - Dariuszem Kozubkiem (Szczakowianka), Pawłem Strąkiem oraz braćmi Pawłem i Piotrem Brożkami (Wisła Kraków). Na liście życzeń Korony są też bardzo doświadczeni gracze, mający za sobą występy w reprezentacji Polski, m.in. Arkadiusz Bąk (Amica Wronki), Ryszard Czerwiec (Szczakowianka), Arkadiusz Kaliszan (Widzew) oraz grający na Cyprze Radosław Michalski, starszy brat występującego w Koronie Tomasza Michalskiego.

Konkurencja nie śpi, a i układy na lini Zarząd-kibice jakoś lepsze. Mam nadzieję, że Rudy miał ostatnio słabsze dni..................
IQ

Postprzez olo69 2004-05-28, 4:10 pm

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,2099582.html
no to wie juz ktos czy Drzymi podpisał z nami?
olo69

Postprzez LTMario 2004-05-28, 4:16 pm

odnośnie zakupów dużo mówi się o piłkarzach Wisły którzy raczej miejsca w skladzie nie znajda na nastepny sezon : a może by tak spróbwać ich pozyskać do nas : Dubicki , Pater i Paweł Brożek są całkiem dobrymi piłkarzami i mogli by się u nas sprawdzić + do tego jakiś bramkarz i uważam ze można walczyć o 1 ligę :D
LTMario

Postprzez kondi 2004-05-28, 4:18 pm

olo69 .... zaczyna mnie to martwić ;-(

Mariusz Nosal, którym zainteresowane jest Zagłębie Sosnowiec. - Nie otrzymałem żadnej propozycji od działaczy z Sosnowca. Nie myślę o innych klubach, kolejny sezon chcę spędzić w Odrze - mówi Nosal. Z kolei śląski klub chce pozyskać z Zagłębia obrońcę Marcina Drzymonta, który kuszony jest również przez warszawską Legię.

No właśnie wiadomo już coś o podpisanych kontraktach ??

pzdr.
kondi

Postprzez olo69 2004-05-28, 5:45 pm

a ja bym nie chciał, żeby u nas grał Dubicki i Pater oni już są ustawieni i mogliby się za bardzo nie przykładac do gry, bodajże wczoraj w Gw pisało też cos o Solnicy w artykule o sprzedazy meczów, więc jego też bym u nas nie chciał
olo69

Postprzez Sir 2004-05-28, 6:22 pm

Jaki wynik Śląska....?
Co do tematu to myślę, że wzmocnienia powinny byc bardzo ale to bardzo przemyślane....to chyba oczywiste. Wzmocnienia hmm....tak wiELU Z WAS PISZĘ O WZMOCNIENIACH.......a ja się obawiam, że nasza druzynka może zostać osłabiona!!! Obym się mylił.....Pozdr
Sir

Postprzez yoo 2004-05-29, 1:08 pm

znajac zycie i nasze notoryczne klopoty z kasa..Ujka raczej wam nie zabierzemy.../predzej Górnik/

BTW ma on karte na rece...?

co do Bały jest to dobry zawodnik....dobra lewa noga szybki....
niestety nie wykorzystuje swoich mozliwosci...problem tkwi chyba w charakterze Bały...małomowny skryty pilkarz...nie jest tak medialny...gra pod duza presja...dlatego czesto lepiej wypada na wyjazdach...

generalnie bedziecie miec z niego pozytek...

na Adzema zagiela parola Pogon i Zaglebie L.
yoo

Postprzez Erazmus 2004-05-29, 1:27 pm

Sir napisał(a):Jaki wynik Śląska....?
Co do tematu to myślę, że wzmocnienia powinny byc bardzo ale to bardzo przemyślane....to chyba oczywiste. Wzmocnienia hmm....tak wiELU Z WAS PISZĘ O WZMOCNIENIACH.......a ja się obawiam, że nasza druzynka może zostać osłabiona!!! Obym się mylił.....Pozdr

Śląsk - Lech Z.G 5:1 (2:0) a więc feta przesunięta ;-)
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez Sir 2004-06-01, 6:43 pm

cytuje: Wiadomo jest także, że klub podpisał już kontrakty z trzema nowymi zawodnikami, nie wiadomo natomiast o kogo chodzi.

Moze ktoś wie..?..:)...............Małocha.....Berensztain....i bramkarz Aluminium..?...strzelam...:)
Sir

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna