przez IQ 2004-05-28, 12:45 pm
Za 90minut:
W drużynie Korony Kielce pełna mobilizacja. W sobotę, dwie kolejki przed zakończeniem rozgrywek, kielczanie mogą bowiem wywalczyć awans do drugiej ligi. By tak się stało, podopieczni trenera Dariusza Wdowczyka muszą wygrać w Krakowie z Hutnikiem. Zarząd Korony zadbał o to, by w tym meczu drużynę dopingowała jak największa liczba kibiców. Zamówił do Krakowa specjalny pociąg.
Druga liga coraz bliżej, więc działacze i trenerzy trzecioligowca rozglądają się za wzmocnieniami. Klub interesuje się wywodzącymi się z regionu piłkarzami - Dariuszem Kozubkiem (Szczakowianka), Pawłem Strąkiem oraz braćmi Pawłem i Piotrem Brożkami (Wisła Kraków). Na liście życzeń Korony są też bardzo doświadczeni gracze, mający za sobą występy w reprezentacji Polski, m.in. Arkadiusz Bąk (Amica Wronki), Ryszard Czerwiec (Szczakowianka), Arkadiusz Kaliszan (Widzew) oraz grający na Cyprze Radosław Michalski, starszy brat występującego w Koronie Tomasza Michalskiego.
Konkurencja nie śpi, a i układy na lini Zarząd-kibice jakoś lepsze. Mam nadzieję, że Rudy miał ostatnio słabsze dni..................