Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez YOOSHKY 2010-06-06, 10:04 pm

patrios91 napisał(a):Nie wiadomo co z Prymula

Wiadomo. Już nie gra.
YOOSHKY

Postprzez August 2010-06-06, 10:13 pm

A bigamisty "yeti" Janickiego nie chcecie ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2010-06-07, 12:22 am

YOOSHKY napisał(a):

Wiadomo. Już nie gra.

Kontuzja?

Klus nie ma ofert z innych klubow...wyglada na to,ze chlop chce dalej grac w Zaglebiu... Jeden z nielicznych,ktory dawal z siebie wszystko w kazdym meczu,tylko przedluzyc kontrakt. Szacun za wypowiedz.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez YOOSHKY 2010-06-07, 6:30 am

patrios91 napisał(a):
YOOSHKY napisał(a):

Wiadomo. Już nie gra.

Kontuzja?

Z tego co wiem to raczej koniec kariery.
YOOSHKY

Postprzez August 2010-06-07, 7:13 am

Jakiekolwiek rozmowy transferowe, władze Zagłębia powinny rozpoczą własnie od zatrzymania Kłusa. Natomiast nie podoba mi się "odsmażanie starych kotletów" w postaci Folców, Prymulów i im podobnych. Tojuż było. Mam nadzieję, że ktokolwiek będzie stał na czele klubu Hytry czy nowy Zarząd, porzuci koncepcję come backów.
August

Postprzez zimek 2010-06-07, 9:15 am

na ta chwile to chyba ma najmniejsze znaczenie czy taki zawodnik gral czy jeszcze nie gral w naszej druzynie mysle ze wladze klubu beda patrzec na cenne a na pewno czy moze taki zawodnik przejsc za darmo chyba ze sytuacja finansowa sie troche zmieni albo znajda sie pieniazki na wzmocnienia a co do KLusa najlepszy transfer od kilku sezonow i tu masz racje ze od Darka powinno sie budowac druzyne :niezle:
zimek

Postprzez django 2010-06-07, 9:27 am

patrios91 napisał(a):Klus nie ma ofert z innych klubow...

Bardzo bym się zdziwił gdyby nie miał. Raczej nie chce palić za sobą mostów, bo różnie sytuacja może się ułożyć. Zresztą pozostaje pytanie, czy w przyszłym sezonie będzie nas stać na tego piłkarza.
django

Postprzez August 2010-06-07, 9:40 am

django napisał(a):Zresztą pozostaje pytanie, czy w przyszłym sezonie będzie nas stać na tego piłkarza.

Wydaje mi się, że z finansowego punktu widzenia może być taka szansa. Ja bydżet (wstępnie) na przyszły sezon widzę w następujący sposób: kasa za podwyższenie kapitału plus 350 tys. zł za promocję , stypendia, sprzedaż Pietrzaka. Plus ewentualne grosiki od jakichś sponsorów, no i oczywiście zaatwienie sprawy pozyczek od Szatana. Inną kwestią pozostaje to czy facet w ogóle chciałby grać nadal w 3 lidze. No i utrzymywanie kominów płacowych.
August

Postprzez django 2010-06-07, 9:48 am

Wydaje mi się, ze można awansować drużyną zbudowaną za stosunkowo niewielkie pieniądze. Przykład MKS Kluczbork w poprzednim sezonie. Kłus to bardzo dobry piłkarz, ale za kasę, którą zarabia można ściągnąć dwóch solidnych grajków. Oczywiście dobrze by było żeby został, ale nie za cenę np. podwyższenia poborów.
django

Postprzez August 2010-06-07, 10:11 am

django napisał(a):Wydaje mi się, ze można awansować drużyną zbudowaną za stosunkowo niewielkie pieniądze

Mozna tez nie awansować za zapewne spore pieniądze. Nasz przykład jest tutaj chyba dość zasadny. Myślę, że sna ukces takiego Kluczborka w poprzednich i mijających rozgrywkach (6 miejsce) złożyło się więcej czynników, których efektem było zbudowanie solidnej drużyny za niewielkie pieniadze. Ale zgodzę się, że zatrzymanie Kłusa za duże pieniądze nie powinno być priorytetem na następny sezon.
August

Postprzez PawełK 2010-06-07, 10:44 am

Można też spaść za duże pieniądze - Górnik Zabrze.

Lepszym przykładem awansu i dobrej gry za małe pieniądze jest Polonia Bytom, która w sezonie 2006/2007 awansowała razem z nami do Orange Ekstraklasy przy budżecie 1,5 mln zł...
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2010-06-07, 10:52 am

PawełK napisał(a):Można też spaść za duże pieniądze - Górnik Zabrze.

Rzekłbym - jeszcze lepszy....

PawełK napisał(a):Lepszym przykładem awansu i dobrej gry za małe pieniądze jest Polonia Bytom, która w sezonie 2006/2007 awansowała razem z nami do Orange Ekstraklasy przy budżecie 1,5 mln zł...

Sprawa Bytomia była o tyle specyficzna gdyż na sprawę awansu wpływ zapewne miały potężne aresztowania wśród osób związanych z polską piłką. Nie umniejsza to oczywiście faktu, że Polonia znakomicie sytuację wykorzystała. Aż trudno mi uwierzyć, że w sumie jeszcze nie tak dawno temu poloniści przyjeżdżali do Sosnowca by dostać baty, a dzisiaj sytuacja się na tyle odwróciła, że o miejscu Polonii możemy jedynie pomarzyć. Czy w Sosnowcu brakło w pewnym momencie kogoś takiego jak Bartyla ?
Do zbudowania niezłego zespołu za niewielkie pieniądze na pewno. I tu wracamy do punktu wyjścia. Najpierw zmiany personalno - organizacyjne, a później zmiany w drużynie.
August

Postprzez zimek 2010-06-07, 2:00 pm

a ja mysle ze Polonia byla budowana krok po kroku u nas jest troche inaczej bo co sezon jest presja na awans i kazdy trener ktory bedzie chcial zbudowac zespol w ciagu kilku sezonow straci prace zaraz po pierwszym sezonie jesli nie bedzie awansu.Dlaczego tak jest jest kilka odpowiedzi -nazwa Zaglebie
-historia z sukcesami i ostatni to fakt ze brakuje sukcesow sportowych w regionie a siatkarki z Dabrowy nie sa wstanie zadowolic zaglebiakow .problemem jest fakt ze brak sponsora ktory jest w stanie wylozyc kase jest widoczny golym okiem no ale poczekajmy co czas pokaze
zimek

Postprzez Darian 2010-06-07, 4:52 pm

Należy rozliczyć każdego zawodnika indywidualnie. Podejść do możliwości transferowych zarówno kupna jak i sprzedaży. Bo pozbywać się zawodników na prawo i na lewo nie ma sensu zważywszy że później ciężko będzie uzupełnić skład nowymi graczami. Zatem rozsądek i możliwości finansowe powinny tu odgrywać najważniejszą rolę.

I podstawowa rzecz dokoptować do drużyny 1-2 młodzieżowców którzy wzmogą rywalizację. A że trzeba sięgnąć po młodzież to jest oczywiste zważywszy że pzpn poszedł po rozum do głowy i obniżył wiek młodzieżowca do 21 lat. Tym bardziej szkoda że odchodzi Mateusz Prus.
Młodzieżowców mamy na chwilę obecną mamy ośmiu i są nimi:
Andrzej Wściubiak - napastnik
Michał Grunt -napastnik
Dawid Ryndak - pomocnik
Rafał Pietrzak - pomocnik
Michał Cyganek - pomocnik
Maciej Szatan - obrońca
Marcin Strojek - obrońca
Mateusz Madej - obrońca
Darian

Postprzez patrios91 2010-06-08, 2:09 pm

8 czerwca 2010, 14:55:34 - prof
Kamil Jackiewicz odejdzie z Zagłębia Lubin

Kamil Jackiewicz odchodzi z Zagłębia Lubin. Napastnik, który z powodu koszmarnych problemów ze zdrowiem w barwach pierwszego zespołu zagrał tylko jedno spotkanie, porozmawiał na temat swojej przyszłości z trenerem Markiem Bajorem.

- To była uczciwa rozmowa, podczas której szkoleniowiec powiedział mi, że nie widzi dla mnie miejsca w budowanej przez siebie drużynie. Podszedłem do tego ze zrozumieniem, bowiem takie jest życie piłkarza - mówi Jackiewicz.

Jackiewicz przyszedł do Zagłębia przed sezonem 2008/09 z Kotwicy Kołobrzeg. W barwach pierwszej drużyny klubu z Lubina zagrał tylko raz - w spotkaniu Pucharu Polski przeciwko Piastowi Kobylin.

źródło: Zagłębie Lubin
-> http://www.90minut.pl/kariera.php?id=7910
24 bramy w III lidze,pozniej kontuzja..teraz powrot do formy w ME mimo,ze byl rezerwowym strzelil 5 bramek w 14 wystepach...moglby byc ciekawym zawodnikiem.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników