2 Liga 2006/2007

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez jazman 2007-06-04, 12:13 am

gratuluje wspolnego awansu do OE, mam nadzieje, ze w przyszlym - I-ligowym sezonie zagłębiakow najedzie do białego tylu co nas bylo wczoraj u was... SZACUNEK
jazman

Postprzez Konew 2007-06-05, 9:10 pm

Zdegradowane za udział w aferze korupcyjnej drugoligowe kluby piłkarskie Górnik Polkowice i KSZO Ostrowiec Św. zostaną przesunięte na miejsca spadkowe po zakończeniu rozgrywek - postanowił we wtorek Wydział Gier PZPN.
Górnik Polkowice i KSZO Ostowiec Św. na początku kwietnia tego roku za korupcję zostały zdegradowane o jedną klasę rozgrywkową. Jeśli po najbliższej kolejce ligowej, która będzie już ostatnią w tym sezonie, zajmą miejsce powyżej 11., wówczas zostaną przesunięte na pozycje spadkowe (15 i 16) i spadną do trzeciej ligi.

Oprócz tych dwóch drużyn drugą ligę opuszczą jeszcze dwa zespoły - Zawisza Bydgoszcz, który w przerwie zimowej wycofał się z rozgrywek i jest klasyfikowany na ostatnim miejscu, oraz zespół z pozycji 17.
Jeśli KSZO Ostrowiec Św. zajmie miejsce obligujące do gry w barażach o utrzymanie w drugiej lidze (11-14), wówczas awans z trzeciej ligi do drugiej ligi otrzyma bez gry jego rywal. Przed 34. kolejką zespół w Ostrowca Św. zajmuje 12. pozycję.
Żródło: http://sport.onet.pl/0,1248759,1548696,wiadomosc.html
Konew

Postprzez Przemek26 2007-06-05, 9:23 pm

Ni H** musimy wygrać z KSZO żeby katowickie ścierowo gniło dalej w III lidze.
Przemek26

Postprzez Darian 2007-06-05, 9:46 pm

Oj Przemek Przemek przez twoją zawziętość i zawiść pomyliło Ci się. :056:
KSZO musi wygrać z nami by być poza strefą barażową. Jednak ze względów takich że ich los i tak jest przesądzony a zajęcie miejsca barażowego niczego nie zmieni, ten mecz pozostaje o pietruszkę dla nich. Dla nas zaś pozostaje jedynie cień szansy na wyprzedzenie Polonii(oczywiście przy założeniu naszej wygranej i porażki Polonii w Legnicy).
Więc teraz musisz się zastanowić czy podłożyć się KSZO żeby gieksa nie weszła albo wygrać i liczyć na to że stanie się jakiś cud w Legnicy? :619:
Darian

Postprzez cala 2007-06-05, 10:38 pm

Darian napisał(a):Więc teraz musisz się zastanowić czy podłożyć się KSZO żeby gieksa nie weszła albo wygrać i liczyć na to że stanie się jakiś cud w Legnicy? :619:

przeciez nigdzie nie jest napisane ze gks-a zagra z kszo,szansa na takie zdarzenie wynosi 25%.ale co nas obchodzi gks-a??wejda to wejda nie wejda to nie wejda ja osobiscie bym wolal gks-e w pierwsej lidze(to bylby piekny mecz).a co do samego meczu to nie ma mowy o odpuszczaniu powinni wkoncu wygrac i zakonczyc jakos ten sezon z podniesiona glowa. nie pamietam kiedy wygrali na wyjezdzie i mam nadzieje ze wywiazą z ostrowca 3pkt.
cala

Postprzez fan78 2007-06-05, 10:49 pm

cala napisał(a):
Darian napisał(a):Więc teraz musisz się zastanowić czy podłożyć się KSZO żeby gieksa nie weszła albo wygrać i liczyć na to że stanie się jakiś cud w Legnicy? :619:

przeciez nigdzie nie jest napisane ze gks-a zagra z kszo,szansa na takie zdarzenie wynosi 25%.ale co nas obchodzi gks-a??wejda to wejda nie wejda to nie wejda ja osobiscie bym wolal gks-e w pierwsej lidze(to bylby piekny mecz).a co do samego meczu to nie ma mowy o odpuszczaniu powinni wkoncu wygrac i zakonczyc jakos ten sezon z podniesiona glowa. nie pamietam kiedy wygrali na wyjezdzie i mam nadzieje ze wywiazą z ostrowca 3pkt.

Nie wiem czy pamietasz mecze Legii w Katowicach w latach 90-tych,lub nasze hokejowe wypady do katowic jak grały Orlęta?Ja pamietam i pamietam jak te kurwy spiewały NIE MA NIE MA NIE MA JUZ ZAGŁEBIA.I właśnie dlatego powini sobie poczekac na mecze z nami jeszcze pare ladnych lat.Jesli o mnie chodzi to moga gnic w tej 3 lidze do usranej smierci.Trzeba wygrać z KSZO.
fan78

Postprzez laBombonera 2007-06-05, 11:01 pm

Drugoligowa Lechia Gdańsk przekazała Wydziałowi PZPN wniosek o zweryfikowanie wyniku niedzielnego meczu gdańszczan z Ruchem Chorzów.
Gdański klub domaga się walkowera, ze względu na to, że wyrównująca bramka dla Chorzowian uzyskana została niezgodnie z przepisami. Remis 1:1 oznacza definitywne pozbawienie gdańszczan szans na awans do ekstraklasy.

"W 68 minucie spotkania piłkarz chorzowskiego Ruchu Grzegorz Domżalski dośrodkował piłkę w pole karne. W polu bramkowym doszło do starcia Remigiusza Jezierskiego z Ruchu z bramkarzem Lechii Mateuszem Bąkiem, w wyniku którego piłka znalazła się w gdańskiej siatce. Bramkarz gdańskiej drużyny był ewidentnie faulowany przez zawodnika gości" - napisał w oświadczeniu przekazanym we wtorek PAP dyrektor gdańskiego klubu Błażej Jenek.

Gdańszczanie przekazali również płytę CD z nagranym zdarzeniem. Mimo protestów gdańskiej drużyny arbiter uznał gola.

"Pikanterii całej sytuacji dodaje fakt, że po meczu zawodnik Ruchu Chorzów przyznał się do tego, że złamał przepisy w starciu z bramkarzem Mateuszem Bąkiem. (...) Zawodnik Ruchu Chorzów, działał wbrew zasadom fair-play, zadrwił wręcz z czystej, sportowej rywalizacji, do czego się publicznie przyznał w rozmowie z dziennikarzami. Stąd, jako klub Lechia Gdańsk, wnosimy o ukaranie walkowerem Ruchu Chorzów, bowiem to zawodnik właśnie tego klubu, w niesportowy sposób, pozbawił szans gdański klub na awans do ekstraklasy" - napisał Błażej Jenek.

gazeta wyborcza
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,4205487.html

p.s
jak dla mnie to Gks powinien poznac smak3ligi na wiele dluzej niech tam zgnija
laBombonera
Żółta kartka

Postprzez Przemek26 2007-06-06, 8:15 am

Darian napisał(a):Oj Przemek Przemek przez twoją zawziętość i zawiść pomyliło Ci się. :056:
KSZO musi wygrać z nami by być poza strefą barażową. Jednak ze względów takich że ich los i tak jest przesądzony a zajęcie miejsca barażowego niczego nie zmieni, ten mecz pozostaje o pietruszkę dla nich. Dla nas zaś pozostaje jedynie cień szansy na wyprzedzenie Polonii(oczywiście przy założeniu naszej wygranej i porażki Polonii w Legnicy).
Więc teraz musisz się zastanowić czy podłożyć się KSZO żeby gieksa nie weszła albo wygrać i liczyć na to że stanie się jakiś cud w Legnicy? :619:

Może przesadziłem że stwierdzeniem , ale i tak twierdzę że Musimy Wygrać by zająć 3 miejsce .
Przemek26

Postprzez psv 2007-06-09, 8:34 pm

W niedzielę mieszkańcy Bytomia będą oficjalnie świętować powrót Polonii do ekstraklasy.
O godzinie 16.15 spod stadionu przy ul. Olimpijskiej piłkarze Polonii wraz ze sztabem szkoleniowym wyruszą odkrytym autobusem na półgodzinną przejażdżkę po mieście. Organizatorzy zachęcają kibiców do gorącego powitania polonistów na ulicach Bytomia. Po powrocie na stadion rozpocznie się feta na płycie boiska.

A u nas nic! Zero! A okazja jest wszak są dni Sosnowca i myślę że jakby w niedzielę przejechał korowód pod park sielecki to by było super.
psv

Postprzez PaprykarZ19 2007-06-09, 9:57 pm

bo jeszcze nie jest pewne czy awansowaliśmy... : |
PaprykarZ19

Postprzez theDark 2007-06-09, 10:26 pm

a wogole kto sie tym zajmie sekretarka ? bo miasto pewnie raczej nie bardzo
theDark

Postprzez psv 2007-06-09, 11:33 pm

PaprykarZ19 napisał(a):bo jeszcze nie jest pewne czy awansowaliśmy... : |

Niby tak i się z tobą zgodzę, ale czy Bytom na pewno awansował?
Są prawie w takiej samej sytuacji jak My a mimo wszystko urządzają święto jakiego u Nas niema
psv

Postprzez PaprykarZ19 2007-06-10, 12:20 am

psv napisał(a):
PaprykarZ19 napisał(a):bo jeszcze nie jest pewne czy awansowaliśmy... : |

Niby tak i się z tobą zgodzę, ale czy Bytom na pewno awansował?
Są prawie w takiej samej sytuacji jak My a mimo wszystko urządzają święto jakiego u Nas niema

Ale 4 miejsce jest najgorszym z możliwych! Nie mam do tego nerwów k***a, ulżył bym sobie chętnie, ale się powstrzymam i pomęcze w duchu... Bytom ma przynajmniej to 3miejsce, bez względu na to czy im punkty oddadzą czy nie! A my jako że jestesmy na 4miejscu jesteśmy pierwsi do odstrzału, bo załóżmy, że Arka wróci do OE a Łęczna będzie w 2lidze.. Nie ale wątpię w to żeby PZPN taką decyzję podjął, ale jest taka możliwość.. : |

Nie mogę k***a... 2lokata spokojnie powinna być, nie przeboleję tego, teraz awans będziemy zawdzięczać kupowaniu Arki i Łęcznej, a także temu pieprzniętemu PZPNowi... Wstyd!

A Bytom jak najbardziej ma co świętować! Taki budżet, taka bieda, a jednak pokazali charakter i amibicję i to się chwali. W pierwszej lidze też mogą być od nas lepsi bez względu na kasę... Jak już pisałem zazdroszczę im tego charakteru..
PaprykarZ19

Postprzez robson_77 2007-06-10, 8:59 am

Wątpię, żeby PZPN był dla nas przychylny. Skończy się to pewnie tak, że Łęczną zdegradują do 2 ligi (a nie trzeciej). A kara dla Arki będzie zamieniona z degradacji do drugiej ligi na karę finansową oraz punkty ujemne w pierwszej lidze.

I efekt będzie taki, że do OE awansują 3 kluby z 2 ligi. Oprócz tego PZPN da nam karę punktów ujemnych i od jesieni będziemy drugoligowym średniakiem bez większych szans na awans.

Pozostaje nadzieja, że może Polonia Bytom nie dostanie licencji bo ich stadion do niczego się nie nadaje, a z kasą na wynajęcie stadionu może być kiepsko. A wtedy nawet przy nie zdegradowaniu Arki i awansie tylko 3 drużyn mieliśbyśmy szansę na grę w 1 lidze.

Na razie w klubie nic się nie dzieje co jest potwierdzeniem wyczekiwania przez zarząd jakie ostateczne decyzje podejmie PZPN.
robson_77

Postprzez Adams1906 2007-06-10, 3:01 pm

robson_77 napisał(a):Wątpię, żeby PZPN był dla nas przychylny. Skończy się to pewnie tak, że Łęczną zdegradują do 2 ligi (a nie trzeciej). A kara dla Arki będzie zamieniona z degradacji do drugiej ligi na karę finansową oraz punkty ujemne w pierwszej lidze.

Prędzej ŁĘCZNEJ nie zdegradują i im dadzą ujemne niż ARCE która sie przyznała do zarzutów , i gdyby PZPN dał im tylko karę finansową , to wszystkie kluby by się poprzyznawały żeby ich nie zdegradowali ...
ARKA musi polecieć bo dla PZPN był by to większy wstyd , na Europę niż afera z Tinki Łinki czy jak sie to tam pisze ...
, a co do Łęcznej to tak jak pisze na 90minut.pl w tej sprawie przez PZPN rozpatrywane jest tylko i wyłącznie złagodzenie kary do spadku do 2 ligi i tam kilku/kilku nastu pkt. ujemnych , więc myślę że akurat z tym to nie musimy się martwić , chyba że PZPN odpier*** znowu jakąś szopkę i wymyślą coś nowego typu :
Pogoń i Wisła nie spadają , a jedynie 2 ukarane kluby , chociaż myślę że wtedy Bytom i Sosnowiec nie zostawił by tego obojętnie (myślę tu o kibicach bo o zarządzie klubu nie bardzo ...)

Mam nadzieje że zakończy się to tak jak teraz jest np. na telegazecie czy na 90minut.pl i awansują

1.róh hoszuf
2.Jagiellonia Białystok
3.polonia bytom
4.ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC :)

Pozdrawiam ...

1 Liga , 1 Liga ZAGŁEBIE !
Adams1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna