Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez August 2010-03-23, 8:38 am

mario1 napisał(a):wezcie nie straszcie ;-(

No a czemu Szatan tak rozpaczliwie potrzebuje Miasta jako akcjonariusza ? Obawiam się, że być może z powodów finansowych nie zakontraktowano napastnika
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez mario1 2010-03-23, 10:21 am

zag23 napisał(a):Jak wiemy potrzebny jest nam napastnik. Zagłębie teraz ma jeszcze jedno wyjście zatrudnić na pół roku piłkarza bez kontraktu. Jest takich paru :) m.in. Kamil Witkowski I zwolniony z Cracovii Kraków i on wydaje mi się najlepszym rozwiązaniem. Kłus by miał w dodatku kolegę z dawnego zespołu.

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=6383

Oprócz niego są wolni: Łukasz Tumicz (ostatnio Jaga), Michał Chałbiński (ostatnio słaba Polonia W), Piotr Smolec (ostatnio Flota, kiedyś grał u nas), Daniel Grębowski (ostatnio KSZO), Frederico Moojen (Brazylijczyk, ostatnio GKP).

Tumicz i Chałbiński tez by się przydali. Co o tym myślicie ?

zapomniales o jszcze jednym napadziorze najwieksz gwiazda ze wszystkich i gral u nas Jasiu Urban jest do wziecia :)
mario1

Postprzez patrios91 2010-03-23, 10:51 am

August napisał(a):
mario1 napisał(a):wezcie nie straszcie ;-(

No a czemu Szatan tak rozpaczliwie potrzebuje Miasta jako akcjonariusza ? Obawiam się, że być może z powodów finansowych nie zakontraktowano napastnika

Napewno z powodow finansowych,zreszta na glosowaniu o przejeciu akcji dowiedzielismy sie prawie wszystkiego. Prosba o pomoc i tyle w tym temacie. Nie placa pensji ? O tym nie wiedzialem. Zaczyna sie, a tak "wszyscy" "krytykuja moja krytyke". Szkoda,ze ci "wszyscy" sa zwiazani z "czterema scianami",a popieraja ich "znajomi"..niestety. Cudzyslow cos oznacza,zeby sie znowu kibice nie obrazali,ze to o nich ;-)

Swoja droga gdy ktos czegos bardzo potrzebuje to sie w to zaopatruje. My zamiast zaopatrzyc sie w strikera,sprzedalismy jednego,wypozyczylismy drugiego zdolnego mlodego Bernasia. Przeszedl Grunt do I skladu,wiec mamy procz Mysliwego tylko niego. Jeden napastnik i jeden mlody rozwijajacy sie chlopak na pozycji napastnika.

Skoro mamy tylu pomocnikow i nie mamy napastnikow,a mamy jedna z najlepszych formacji obronnych, to czemu gramy formacja 4-4-2 ? . Mamy defensywnych i ofensywnych pomocnikow,skrzydlowych,ktorzy moga sie wracac wiec najlepszym rozwiazaniem byla by formacja 3-5-2,badz 4-5-1. Szkoda,ze nikt nie wiedzial wczesniej o braku mozliwosci zakupu strikera z powodow finansowych bo z pewnoscia podsuwal by te pomysly taktyczne.
Ostatnio edytowano 2010-03-23, 11:03 am przez patrios91, łącznie edytowano 1 raz
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2010-03-23, 11:01 am

patrios91 napisał(a):Napewno z powodow finansowych,zreszta na glosowaniu o przejeciu akcji dowiedzielismy sie prawie wszystkiego. Prosba o pomoc i tyle w tym temacie. Nie placa pensji O tym nie wiedzialem. Zaczyna sie, a tak "wszyscy" "krytykuja moja krytyke". Szkoda,ze ci "wszyscy" sa zwiazani z "czterema scianami",a popieraja ich "znajomi"..niestety. Cudzyslow cos oznacza,zeby sie znowu kibice nie obrazali,ze to o nich

Po pierwsze to PRAWIE wszystkiego nie oznacza, że wszystkiego. Osobiście jestem przygotowany na jeszcze jakieś "trupy z szafy". Po drugie brak transparentności w działaniu klubu to już norma więc nie zdziwię się jeśli są już kolejne zobowiązania w stosunku do zawodników. Ale to by oznaczało, że kondycja finanowsa jest gorsza niż nam się wydaje. A Szatan czeka na kasę Miasta aby pospłacać długi i nic więcej. Swoją drogą ciekawe na jakich warunkach pozyczył kasę klubowi czyli (niby) sam sobie. Ale tego się raczej nie dowiemy tak samo jak np. próżno szukać informacji o składzie Rady Nadzorczej.
W każdym razie na napastnika nie ma co liczyć.
August

Postprzez patrios91 2010-03-23, 11:09 am

August napisał(a):Po pierwsze to PRAWIE wszystkiego nie oznacza, że wszystkiego. Osobiście jestem przygotowany na jeszcze jakieś "trupy z szafy". Po drugie brak transparentności w działaniu klubu to już norma więc nie zdziwię się jeśli są już kolejne zobowiązania w stosunku do zawodników. Ale to by oznaczało, że kondycja finanowsa jest gorsza niż nam się wydaje. A Szatan czeka na kasę Miasta aby pospłacać długi i nic więcej. Swoją drogą ciekawe na jakich warunkach pozyczył kasę klubowi czyli (niby) sam sobie. Ale tego się raczej nie dowiemy tak samo jak np. próżno szukać informacji o składzie Rady Nadzorczej.
W każdym razie na napastnika nie ma co liczyć.

Sory za Edita we wczesniejszym poscie,ale nie wiedzialem,ze piszesz ;-)
Juz wole brak "trupow",przynajmniej kadra nie bedzie przepelniona i poziom druzyny nie bedzie sie obnizal. Kondycja finansowa-wiemy,ze jest zle nie wiemy nic wiecej,dlatego by nie wyszlo wszystko oficjalnie. Wiele klubow z Ekstraklasy I badz II lig oficjalnie mowia o zlym stanie finansowym klubu. U nas najpierw bylo "San Francisco",a pozniej bylo juz coraz gorzej choc duzo spekulacji. Gdy jednak zly stan finansowy klubu stal sie faktem,co dla niektorych bylo szokiem(dla mnie osobiscie nie,gdyz troche czasu temu cos podejrzewalem,ale oczywiscie mnie wysmiano na forum) zaczely sie ruchy transferowe majace na celu sprzedarz i wypozyczenia zawodnikow. Czy klub sie ratuje czy ja juz jestem przewrazliwiony ? Miasto zaczyna pomagac wiec nie powinno byc tak zle jak mysle....oby. Kluby w Polsce juz byly zadluzone w o wiele wiekszych kwotach niz 2 mln zl. Wystarczyl "dobry gest" i wszystko bylo i u niektorych jest cacy,pomijajac LKS z brakiem licencji i spadkiem do I ligi.
Ostatnio edytowano 2010-03-23, 11:15 am przez patrios91, łącznie edytowano 1 raz
patrios91

Postprzez August 2010-03-23, 11:15 am

patrios91 napisał(a):Juz wole brak "trupow",przynajmniej kadra nie bedzie przepelniona i poziom druzyny nie bedzie sie obnizal.

Ja się chyba starzeję. Oczywiście chodziło mi o niespodzianki o charakterze finansowym, a nie personalnym .
August

Postprzez patrios91 2010-03-23, 11:17 am

August napisał(a):
patrios91 napisał(a):Juz wole brak "trupow",przynajmniej kadra nie bedzie przepelniona i poziom druzyny nie bedzie sie obnizal.

Ja się chyba starzeję. Oczywiście chodziło mi o niespodzianki o charakterze finansowym, a nie personalnym .

Haha...no to ja sie chyba starzeje. Moze dlatego ze glowny temat jest troche inny. Mam nadzieje,ze trupow nie bedzie ;-)
patrios91

Postprzez August 2010-03-23, 11:24 am

patrios91 napisał(a):
August napisał(a):

Haha...no to ja sie chyba starzeje. Moze dlatego ze glowny temat jest troche inny. Mam nadzieje,ze trupow nie bedzie ;-)

Stan finansów a pozyskanie dobrego grajka to klasyczny związek przyczynowo-skutkowy. Mniemam, że mógł być dość realny w ostatnich tygodniach w klubie. Wszak trudno mi sobie wyobrazić aby Hytry był aż takim łomem, aby o konieczności zatrudnienia takowego nie wiedzieć.W tej sytuacji za błąd można uważać wydanie kasy na Flejterskiego. Chybaa, że Pan Radek błyśnie formą i talentem czego mu osobiście życzę.
August

Postprzez Adam1906 2010-03-24, 7:12 pm

24 marca 2010, 16:08:27 - maciejko
Sebastian Leszczak wolnym zawodnikiem
Polski Związek Piłki Nożnej zdecydował dziś, że Sebastian Leszczak jest wolnym zawodnikiem i może podpisać kontrakt z dowolnym klubem.

Leszczak w styczniu występował w sparingach Polonii Bytom. Wisła zdecydowała się wówczas zawiesić piłkarza na pół roku, twierdząc że zawodnika nadal obowiązywał kontrakt i uczestniczył w treningach bytomian bez zgody władz klubu.

18-letni Leszczak odwołał się od kary do odpowiedniego organu dyscyplinarnego Polskiego Związku Piłki Nożnej. Kilka dni temu Związkowy Trybunał Piłkarski uchylił rygor natychmiastowej wykonalności kary zawieszenia.

http://www.90minut.pl/news/119/news1190 ... ikiem.html

Młody, bo młody, ale... napastnik ;-)
Adam1906

Postprzez mario1 2010-03-25, 12:19 am

Adam1906 napisał(a):24 marca 2010, 16:08:27 - maciejko
Sebastian Leszczak wolnym zawodnikiem
Polski Związek Piłki Nożnej zdecydował dziś, że Sebastian Leszczak jest wolnym zawodnikiem i może podpisać kontrakt z dowolnym klubem.

Leszczak w styczniu występował w sparingach Polonii Bytom. Wisła zdecydowała się wówczas zawiesić piłkarza na pół roku, twierdząc że zawodnika nadal obowiązywał kontrakt i uczestniczył w treningach bytomian bez zgody władz klubu.

18-letni Leszczak odwołał się od kary do odpowiedniego organu dyscyplinarnego Polskiego Związku Piłki Nożnej. Kilka dni temu Związkowy Trybunał Piłkarski uchylił rygor natychmiastowej wykonalności kary zawieszenia.

http://www.90minut.pl/news/119/news1190 ... ikiem.html

Młody, bo młody, ale... napastnik ;-)

idealny dla nas brac go bo pewnie bedzie lepszy od naszych drewniakow dziadkow DO ROBOTY LISEK (C)Hytrusek
mario1

Postprzez emdżej 2010-03-25, 9:49 am

Trzy gole w 24. meczach Młodej Ekstraklasy. Ale napadzior!
emdżej

Postprzez patrios91 2010-03-25, 1:02 pm

emdżej napisał(a):Trzy gole w 24. meczach Młodej Ekstraklasy. Ale napadzior!

Lepszy taki niz zaden...moze strzeli chociaz raz na 3 mecze. Mysliwy juz sie wypalil,a Grunt jest zbyt "swiezy",a Bernas wypozyczony. Brak kadry,brak konkurencji na napadzie=brak skutecznosci ,nad ktora podobno pilkarze ciezko pracowali.
patrios91

Postprzez emdżej 2010-03-25, 1:12 pm

patrios91 napisał(a):Mloda Ekstraklasa to dla mnie bardzo niski poziom...udowadniaja to chocby sparingi ME z zespolami II i III ligi.

Tak pisałeś jeszcze miesiąc temu. A teraz uważasz, że powinniśmy zatrudnić napastnika, który w tej ME strzelał od święta?
emdżej

Postprzez patrios91 2010-03-25, 1:15 pm

emdżej napisał(a):
patrios91 napisał(a):Mloda Ekstraklasa to dla mnie bardzo niski poziom...udowadniaja to chocby sparingi ME z zespolami II i III ligi.

Tak pisałeś jeszcze miesiąc temu. A teraz uważasz, że powinniśmy zatrudnić napastnika, który w tej ME strzelał od święta?

U nas nikt nie strzela wiec lepiej od swieta. Teraz tamte slowa traca na wartosci. Zatrudniac i ogrywac mlodych,skoro na doswiadczonych nie ma kasy. Nie ma napadu-jest pomoc i obrona.
patrios91

Postprzez emdżej 2010-03-25, 1:19 pm

W zasadzie to i tak nie ma co ciągnąć tematu Leszczaka skoro chłopak we wtorek miał się stawić na treningach Górnika Zabrze.

Jak już wcześniej informowała Agencja ASInfo, Leszczak podjął treningi z Górnikiem Zabrze. - Na razie Sebastian będzie trenował z Górnikiem. Tam trenerem jest Adam Nawałka, który zna go jeszcze z czasów pracy w Wiśle, obserwuje jego karierę już od bardzo dawna. Stąd pomysł, by zawodnik trenował właśnie z zespołem z Zabrza. Ale czy to akurat będzie klub, z którym Sebastian podpisze kontrakt- nie wiadomo - zastrzega agent zawodnika.
emdżej

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna