Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez Michał_Wwa 2018-10-11, 10:09 pm

Widzę, że powoli spełnia się mój scenariusz, pierwsza taczka już zapełniona, niestety ta najmniej istotna. Zostały jeszcze trzy...

Panowie i Panie, mieszkańcy Sosnowca ! Do uratowania naszego ukochanego klubu nie brakuje wcale aż tak wiele (w tabeli to raptem 2-3 zwycięstwa). Ryba psuje się od głowy, dlatego trzeba zacząć od usunięcia Chęcińskiego ze stołka prezydenckiego. Dalej już pójdzie z górki: w zimowej przerwie nowy właściciel (właściciele) klubu - mam nadzieję że któryś tandemów Leśny-Wandzel (choć tego drugiego osobiście nie trawię, jak można deklarować miłość do Lecha a za chwilę do Legii) albo Boruc-Fonfara rzeczywiście był (i jest) zainteresowany, a może trafi się jeszcze ktoś jeszcze lepszy (np. Cupiał?). Przychodzą nowi sponsorzy (Amazon, Jeronimo Martins, Goodman - wszyscy mają istotne aktywa logistyczne w Sosnowcu, niech rzucą po kilka baniek dla nich to pryszcz)

Następnie Jaroszewski out, Stanek out (jeżeli to prawda to piszecie w temacie "Nowy trener" z tym Weberem) to kierunek Radocha.

Co do nowego trenera to nazwisko się zgadza (Kaczmarek) ale imię powinno być Marcin - ten Tomasz to jakiś wuefista z Niemiec, co mógłby co najwyżej potrenować Torunarighe i Mello żeby sobie mogli w niedzielę po obiadku pokopać piłkę za stodołą...Na Zuba i Dariusza W. szkoda mi klawiatury...stop zatrudnianiu aferzystów sprzedawczyków (Tochela też to się tyczy)

Jeżeli to się nie wydarzy to powtórzymy (już powtarzamy) scenariusz Sandecji która spadła utopiona we własnym kale..albo i gorzej czyli scenariusz Ruchu Chorzów...

A co do kontuzji Tomka Nowaka to życzę szybkiego powrotu do zdrowia od początku rundy wiosennej aby pomóc w utrzymaniu nowego, zreformowanego i oczyszczonego Zagłębia w Ekstrak(l)asie!!! Niestety boję się, że teraz zemści się brak zatrudnionego dla niego dublera, no chyba że eksploduje talent słoweńskiego Zidane'a czyli Vokicia, oby choć jeden transfer ze stajni Stanka/Webera wypalił...

Zyczę wiary i działania !!! Zatem na Miedzi cały Ludowy jednym głosem: Chęciński-Jaroszewski-Stanek ---> WON :czerwona: :czerwona: :czerwona: :czerwona: :czerwona:
Ostatnio edytowano 2018-10-11, 10:39 pm przez Michał_Wwa, łącznie edytowano 1 raz
Michał_Wwa

Postprzez Lars 2018-10-11, 10:17 pm

Pozwoliłem sobie napisać do wszelkich redakcji sportowych w temacie ostatnich wydarzen w Sosnowcu. Napewno kogos ten temat zainteresuje i go podejmie, bo śmierdzi aferą na kilometr, a wiadomo afery napędzają dziennikarstwo. Trzeba to przeciąć raz na zawsze, Zagłębie to nie maszynka do robienia pieniedzy przez Stanka. Piszcie tez o tym do serwisow, redakcji, do klubu o wyjasnienie, w internecie, na fb, w komentarzach - wszedzie. Trzeba wypierdolić tego goscia z Zagłębia :!:

Za bardzo kocham ten klub żebym pozwolił go po raz kolejny roz.pier.dolic :twisted:
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Michał_Wwa 2018-10-11, 10:38 pm

Słusznie Kolego Lars,

Dla dobra klubu może nawet warto na własny klub napuścić Ziobrę z Płaszczakiem - oni lubią dla przykładu wsadzać aferzystów za kraty
Michał_Wwa

Postprzez mason 2018-10-11, 10:44 pm

Może jakiś jednolity tekst i spamowanie checińskiemu na fb?
Lars - może poza redakcjami wysłać też tą wiadomość do lokalnej prasy i innych kandydatów na prezydenta?
W Sosnowcu odbędzie się w ogóle jakaś debata? Może tam odczytać/zapytać prezydenta co się wyprawia i dlaczego nic z tym nie robi?
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Postprzez Lars 2018-10-12, 7:22 am

mason napisał(a):Może jakiś jednolity tekst i spamowanie checińskiemu na fb?
Lars - może poza redakcjami wysłać też tą wiadomość do lokalnej prasy i innych kandydatów na prezydenta?
W Sosnowcu odbędzie się w ogóle jakaś debata? Może tam odczytać/zapytać prezydenta co się wyprawia i dlaczego nic z tym nie robi?

Jakaś debata ma być w Humanitasie. Zobaczymy co z tym tematem zrobią kontrkandydaci na fotel prezydenta.
Ogólnie to była dobra prezydentura Chęcińskiego, ale facet nie może tolerować afer i kolesiostwa, zamiatając niewygodne fakty pod dywan. Takie zachowanie sprawia, że inne dokonania tracą na wartości.
Jeszcze 3-4 dni temu byłem przekonany o oddaniu głosu właśnie na niego, ale jak widze te układy i kumoterstwo zaczynam mieć olbrzymie wątpliwości. Żygać się chce już tym kolesiostwem.
Lars

Postprzez August 2018-10-12, 8:55 am

Lars napisał(a):jak widze te układy i kumoterstwo zaczynam mieć olbrzymie wątpliwości. Żygać się chce już tym kolesiostwem

Nie bądź naiwny. Kolesiostwo i układy zawsze były, są i będą. Jestem przekonany, że nie ma w naszym kraju urzędu, w którym takie rzeczy nie miałyby miejsca i to niezależnie od opcji sprawującej władzę. Tyle, że w Sosnowcu wszelkie proporcje są zdecydowanie powyżej średniej krajowej. I na tę chwilę nie widać osoby, która zmieniałaby cokolwiek. Niestety taki mamy klimat.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez werty2 2018-10-12, 9:00 am

Lars napisał(a):Pozwoliłem sobie napisać do wszelkich redakcji sportowych w temacie ostatnich wydarzen w Sosnowcu. Napewno kogos ten temat zainteresuje i go podejmie, bo śmierdzi aferą na kilometr, a wiadomo afery napędzają dziennikarstwo. Trzeba to przeciąć raz na zawsze, Zagłębie to nie maszynka do robienia pieniedzy przez Stanka. Piszcie tez o tym do serwisow, redakcji, do klubu o wyjasnienie, w internecie, na fb, w komentarzach - wszedzie. Trzeba wypierdolić tego goscia z Zagłębia :!:

Za bardzo kocham ten klub żebym pozwolił go po raz kolejny roz.pier.dolic :twisted:

W tekście mogłeś dołożyć informacje o tym, że:

1. Prezes pobiera wypłatę z Legii Warszawa
2. Rodzice płacą grube pieniądze za wszystko w akademii w miejskim klubie
3. Dyrektorem w klubie został właściciel restauracji stadionowej
4. Na stadionie jest brudno, kołowrotki nie działają, sanitariaty nie są opróżniane, itp.
5. Nikt nie ponosi konsekwencji za niegospodarność (Dudki, Mandrysze, tuzin piłkarzy) i straty wizerunkowe (Dudki, Mandrysze, pieprzenie prezesa w "Sporcie")
6. Redaktorem naczelnym strony oficjalnej jest analfabeta
werty2

Postprzez Lars 2018-10-12, 9:01 am

August napisał(a):
Lars napisał(a):jak widze te układy i kumoterstwo zaczynam mieć olbrzymie wątpliwości. Żygać się chce już tym kolesiostwem

Nie bądź naiwny. Kolesiostwo i układy zawsze były, są i będą. Jestem przekonany, że nie ma w naszym kraju urzędu, w którym takie rzeczy nie miałyby miejsca i to niezależnie od opcji sprawującej władzę. Tyle, że w Sosnowcu wszelkie proporcje są zdecydowanie powyżej średniej krajowej. I na tę chwilę nie widać osoby, która zmieniałaby cokolwiek. Niestety taki mamy klimat.

No właśnie o to chodzi, że po pierwsze są powyżej średniej a z drugiej strony takie zachowania w polityce to standard. To jest jak wybór między dżumą a cholerą. W każdym razie mam coraz większą ochotę w I turze pokazać Chęcińskiemu żółtą kartkę. Bo nie czarujmy się jakimś Niedzielą czy - tym bardziej - jakimś "Welonem".
Lars

Postprzez Tomcjo 2018-10-12, 12:05 pm

A to by były niezłe jaja jak Checinski wszedłby do drugiej tury z drugim wynikiem lub cos w stylu pół na pół
Tomcjo

Postprzez Michał_Wwa 2018-10-12, 12:11 pm

A moze by tak zrobic kibicowska blokade na najblizszym meczu i nie wpuscic wspomnianej trojcy na stadion? A jak wejda sila w asyscie policji to wtedy caly stadion wychodzi. Krotki przekaz: albo WY, albo MY. I tak co mecz.
Michał_Wwa

Postprzez novack 2018-10-12, 12:16 pm

Grażynę Welon znam 27 lat, pracowałem z nią jeszce tydzień temu, siedzieliśmy nawet w jednym pokoju i abstrachując od polityki, bo nie dam się wciągnąć, gdyby ona przejęła UM to z układzików nie zostałby siwy dym, wyskrobała by ich do białej kości, to wiem na pewno.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2018-10-12, 12:53 pm

novack napisał(a):Grażynę Welon znam 27 lat, pracowałem z nią jeszce tydzień temu, siedzieliśmy nawet w jednym pokoju i abstrachując od polityki, bo nie dam się wciągnąć, gdyby ona przejęła UM to z układzików nie zostałby siwy dym, wyskrobała by ich do białej kości, to wiem na pewno.

W razie wygranej Miasetm trzęsłaby Malikowa
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez slawekchicago 2018-10-12, 12:57 pm

Za bardzo kocham ten klub żebym pozwolił go po raz kolejny roz.pier.dolic :twisted:[/quote]

W tekście mogłeś dołożyć informacje o tym, że:

1. Prezes pobiera wypłatę z Legii Warszawa
2. Rodzice płacą grube pieniądze za wszystko w akademii w miejskim klubie
3. Dyrektorem w klubie został właściciel restauracji stadionowej
4. Na stadionie jest brudno, kołowrotki nie działają, sanitariaty nie są opróżniane, itp.
5. Nikt nie ponosi konsekwencji za niegospodarność (Dudki, Mandrysze, tuzin piłkarzy) i straty wizerunkowe (Dudki, Mandrysze, pieprzenie prezesa w "Sporcie")
6. Redaktorem naczelnym strony oficjalnej jest analfabeta[/quote]

Nie zapomnijmy o aferze korupcyjnej w US (Jaroszewski)
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez mason 2018-10-12, 1:45 pm

Michał_Wwa napisał(a):A moze by tak zrobic kibicowska blokade na najblizszym meczu i nie wpuscic wspomnianej trojcy na stadion? A jak wejda sila w asyscie policji to wtedy caly stadion wychodzi. Krotki przekaz: albo WY, albo MY. I tak co mecz.

Już wielokrotnie było to poruszane.
Cały młyn jest za zachowaniem istniejącego układu.
Większość kibiców nie widzi połączenia/nie chce widzieć.
Niestety jest nas 20,30 osób?
Nawet nie zauważą gdybyśmy wyszli ;-)
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Postprzez slawekchicago 2018-10-12, 1:50 pm

Nie wrzucac do puszek
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna