Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez MrCricket 2010-02-16, 3:30 pm

dziejus napisał(a):Powoli przyzwyczajam sie do myśli ze gowno bedzie z naszego awansu.Nie jestesmy przygotowani do tego w zadnym elemencie.Zarzad-jaki jest kazdy widzi,transfery-nietrafione.finanse-raczej ich brak.Brakuje BŁYSKU.Tzn.zakup takiego napastnika ktory potrafiłby przerobić te wszystkie "setki" na bramki.Choćby nawet kosztował 70tysięcy(pierwsza rata) ;-) Fantazji chytruski fantazji :lol:

Grajki jeszcze, ani minuty o punkty nie zagrali w tej rundzie, a niektórzy już żegnają awans :lol: To już są prawdziwe szczyty malkontenctwa i pesymizmu. Skład z jesieni się po prostu sprawdził + Lilo(dotąd motor napędowy Zawiszy) powinien być wzmocnieniem i Kłoda czyli jeden z najlepszych grajków Zagłębia w ostatnich latach wraca do gry.
MrCricket

Postprzez August 2010-02-16, 3:42 pm

YOOSHKY napisał(a):
August napisał(a):A nie taniej jest sprawdzać zawodnika na miejscu bez konieczności zabierania na obóz ?

Powiedzmy że po pierwszych 2 grach testowych wzbudził zainteresowanie i wydawało się że może być realnym wzmocnieniem, następnie w kolejnych 3 sparingach okazał się być pomyłką. Lepiej teraz niż za miesiąc.
Gdyby podtrzymał wcześniejszą opinię to miałby za sobą już kawałek przygotowań z drużyną i nie straciłby ważnych treningów.
To wszystko rozważamy hipotetycznie bo jak na razie nie wiemy czy Zagłębie nadal jest zainteresowane usługami Kowala.

Jeśli nie pozyskamy klasowego napastnika to możemy powoli się przyzwyczajać do myśli o lokacie w okolicy 5-go miejsca.

Myślę, że co do sposobu sprawdzania zawodników to są już rozważania nazbyt filozoficzne. Natomiast jeśli chodzi o brak napastnika, aż takim pesymistą bym nie był. Uważam, że z dobrym snajperem po prostu będziemy mieć większe szanse na awans.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2010-02-16, 4:53 pm

Pobiegalem troche po roznych tematach i mysle ze to chodzi o M.Kowala ktory byl
z naszymi w Hiszpanii. Lepiej ze zrezygnowano teraz z usług tego zawodnika niz
miało by sie okazac ze jest to klapa. Do rozpoczecia rundy jeszcze 3 tygodnie i
mozna cos zrobic z tym fantem. Napewno bardzo pomocna byłaby decyzja Wisły
i Cracovii o Stadionie Ludowym mam na mysli dopływ gotówki - moze wówczas
Pan Własciciel mógłby wydac wiecej na NAPADZIORA.
Ale ja w dalszym ciagu jestem optymistą i uwazam ze ten skład MUSI wywalaczyc
AWANS w tym roku, to dobrze ze gramy z Radzionkowem na samym poczatku
wszyscy sa jeszcze nie w gazie i mozna przywiezc punkt z Radzionkowa. Nie
nie moze tak byc aby ta druzyna nie wywalczyła awansu w tym składzie osobowym
Nie, nie, nie.
Od pierwszego meczu gramy o AWANS - wszystkim nogi sie uginaja a nasi powidają
nie my nie AWANSUJEMY - KOSZMAR
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez kriss68 2010-02-16, 5:11 pm

Z Kowala jeszcze oficjalnie nie zrezygnowano, a zawsze można wypożyczyć gościa na 1/2 roku .
Chyba że nadal aktualny jest temat Grybosia :
http://www.90minut.pl/news/115/news1155 ... Darde.html
kriss68

Postprzez patrios91 2010-02-16, 5:38 pm

Panie Tadeuszu...to samo napisalem jesli chodzi o Marka Kowala...i sie z tym oczywiscie zgadzam. Co do doplywu gotowki nie jestem przekonany... Nie pomogly nam wczesniej w zakupie napastnika to nie pomoga nam teraz. Tylko uzaleznimy sie od otrzymywania pieniedzy i nic wiecej. To tak jak rozpuszczone dziecko z bogatej rodziny nic nie robi ,wogole nie mysli o przyszlosci gdyz ma wszystko to co chce. Kasa z wynajmu jest(powinna byc) "prawie" nienaruszona... W tym roku badzie bardzo ciezko o awans,dlatego napastnik jest niezbedny chocby kosztowal ze 100tys.(Chyba ze nasi strikerzy sa w sztytowej formie...narazie tego nie widac).To dla nas aktualnie grosze patrzac na kase tranferowa,o ile ktos jej nie naruszyl dla "wygody"...chociaz zeby z tej "wygody" byly jakies zyski finansowe. Grybosia trzeba by "przepraszac na kolanach",zeby do nas wrocil. To zbyt uczciwy gest jak dla naszych dzialaczy. Zreszta Stal pewnie podniesie cene (ja bym tak zrobil w tej sytuacji).
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez swiezy52 2010-02-16, 5:40 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Napewno bardzo pomocna byłaby decyzja Wisły
i Cracovii o Stadionie Ludowym mam na mysli dopływ gotówki - moze wówczas
Pan Własciciel mógłby wydac wiecej na NAPADZIORA.

no i coz nam po takim "ukladzie" ?? krakowskie druzyny goscily w Sosnowcu zryly murawe a pieniadze... no coz gdzie ona sa?? gdzie sa te niezalowane pieniadze na transfery?? i przez kilka nastepnych miesiecy bedziemy ich goscic i przekladac nasze spotkania... a pieniadze znowu sie gdzies rozplyna... dlatego napieram na to zeby ujawnic w co zostaly zainwestowane pieniadze z wynajmu Ludowego...
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez dziejus 2010-02-16, 7:01 pm

Tym bardziej ze stadion jest nasz czyli podatników.Przed wyborami mozna by poprosić kumatego radnego o pomoc w audycie stadionu.
dziejus

Postprzez patrios91 2010-02-16, 7:32 pm

.. a ja zmieniam aktualny watek. Zastanawia mnie fakt zatrudnienia w klubie Zbigniewa Zakrzewskiego. Jest bez klubu,lecz moze grac w innym dopiero za pol roku. W sam raz na I lige w przyszlym sezonie ;-) Czy to za wysokie progi dla Zaglebia ? Zaglebie chce wrocic na pilkarskie wyzyny wiec moze,moze....ale to Mission Impossible...czyli nie dla naszego prezesa.
patrios91

Postprzez dziejus 2010-02-16, 7:46 pm

A niby w jakim charakterze jest zatrudniony i skąd ta informacja. ?
dziejus

Postprzez patrios91 2010-02-16, 7:54 pm

dziejus napisał(a):A niby w jakim charakterze jest zatrudniony i skąd ta informacja. ?

Belchatow jednak wyrazil zainteresowanie...Nieaktualne.. Informacji nie bede wklejal bo jest ich multum(google.pl). Mial pewnie maly druczek w umowie,ale pewnie jakos go wykupia...
patrios91

Postprzez August 2010-02-16, 7:55 pm

Albo Patrios źle sforumłował swoją myśl, a pisał jedynie o takiej mozliwości albo ;-)

Wolna od dzis jest niegdysiejsza wschodzaca gwiazda polskich boisk czyli Marcin Chmiest.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez dziejus 2010-02-16, 10:26 pm

Ale NIESTETY dla nas, jest napastnikiem :) ;-) A raczej niestety dla naszego kumatego inaczej preskauta :twisted:
dziejus

Postprzez Sir 2010-02-17, 1:48 am

Jak czytam niektore posty to smiac mi sie chce. Drodzy kibice, wiem ze chcecie jak NAJLEPIEJ DLA ZAGLEBIA...ale wiecej wiary w tych zaw co mamy...bo przeciez na az takich zlych grajkow to my na starą 3 ligę nie mamy...dochodzi Kłodzik jeden z najlepszych no i niewiadoma Lilo....przeciez napadziory tez umieją grac w pilke...Jaromin zna smak gry w Ekstraklasie, Mysliwy w formie tez strzela, jest Filipowicz i Lacha...

Jeśli piłkarze naprawdę będą dobrze przygotowani do sezonu pod wzgledem fizycznym przezsztab szkoleniowy ( a wydaje sie po osobie P. Ryngiera ) ze są ku temu podstawy to jestem o to spokojny.

PS ja osobiscie Kowala bym nie brał. Jesli kogos jeszcze kontraktowac to tego co bedzie gral w 11stce a Kowal grzałby ławę, więc niepotrzebny.
Sir

Postprzez banre666 2010-02-17, 4:11 am

swiezy52 napisał(a):
[...] a pieniadze znowu sie gdzies rozplyna... dlatego napieram na to zeby ujawnic w co zostaly zainwestowane pieniadze z wynajmu Ludowego...[...]

Zapewne taki wyjazd do hiszpani wydaje mi się że mógł drogo kosztować, myślę że był on nie potrzebny. Mogli jechać zamiast do Hiszpani, i mówić ze Gryboś był drogi, mogli jechać do Dzierżoniowa jak większość klubów w naszym kraju, wtedy nawet napastnik za 100 tys. nie był by dla nas za drogi. Zamiast Kowal trzeba było zabrać jakiegoś młodzika w nagrodę, no ale tak to jest jak sra się wyżej niż dupę ma :D
banre666

Postprzez YOOSHKY 2010-02-17, 9:13 am

YOOSHKY napisał(a):To wszystko rozważamy hipotetycznie bo jak na razie nie wiemy czy Zagłębie nadal jest zainteresowane usługami Kowala.

No to wiemy już że NIE JEST!
YOOSHKY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna