Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez turku 2010-02-13, 9:32 pm

maniek-75-75 napisał(a):tylko że przegrywała wszystko co możliwe....

Oj nie tam. Tu się z kolegą nie zgodzę. Można było przegrać więcej :lol:
turku

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2010-02-14, 9:11 am

Kogo Kupic - Napastnika - mysle iz sprawa Kowala nie jest do konca przesadzona ze bedzie
u nas gral - trenuje z druzyna na obozie ale chyba Klub do konca nie jest przekonany ze to
własnie ten napastnik - mam na mysli przede wszystkim skuteczność zawodnika.
Ja na FORUM i Adas marzyl nam sie NAPASTNIK - PIECH - przez dłuzszy czas byla cisza
jakby brak zainteresowania zawodnikiem aż wreszcie Ruch Chorzów wszedł do akcji i sprawe
załatwił. W tej chwili strzela sparingowe bramki dla Ruchu. Mysle ze szkoda ze nie u nas.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez patrios91 2010-02-14, 11:53 am

Jak dla mnie sprawa Kowala jest przesadzona chyba ze przyznamy sie do bledu jakim byly darmowe wakacje Kowala. Jakos narazie nic nie pokazuje,nie mowiac juz o strzelaniu bramek(glowny
obowiazek nowego napadziora). Znowu gafy w ciagu tych 2 tygodni... Lepiej przyznac sie do bledu niz pozniej zalowac zatrudnienia kogos kto sie nie nadaje,bynajmniej do celu jakim jest strzelanie bramek.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez pyla 2010-02-14, 1:28 pm

patrios91 napisał(a):Jak dla mnie sprawa Kowala jest przesadzona chyba ze przyznamy sie do bledu jakim byly darmowe wakacje Kowala. Jakos narazie nic nie pokazuje,nie mowiac juz o strzelaniu bramek(glowny
obowiazek nowego napadziora). Znowu gafy w ciagu tych 2 tygodni... Lepiej przyznac sie do bledu niz pozniej zalowac zatrudnienia kogos kto sie nie nadaje,bynajmniej do celu jakim jest strzelanie bramek.

Patrios do jakiego błędu mamy się przyznawac przeciez ten Kowal dopiero pare dni trenuje z nami a zagrał kilka minut to kiedy te bramki mial strzelac ,a tak naprawde czytajac niektore posty można wpaśc w depresje /transfery do kitu,płacz o Masarczyka sumujac wszystko BE/ ludzie troche więcej optymizmu :-) Może są jeszcze kibice ZAGŁĘBIA bardziej optymistycznie nastawieni do drużyny i trenera . Czytając tych wiecznych krytyków o niesamowitej wiedzy fachowej nt. piłki nożnej i naszej drużyny slabo się człowiekowi robi i zadaje sobie pytanie czy w ten dośc orginalny sposób chcecie pomóc naszemu ZAGŁĘBIU w zdobyciu awansu.
pyla

Postprzez django 2010-02-14, 1:47 pm

pyla napisał(a):Patrios do jakiego błędu mamy się przyznawac przeciez ten Kowal dopiero pare dni trenuje z nami a zagrał kilka minut to kiedy te bramki mial strzelac ,a tak naprawde czytajac niektore posty można wpaśc w depresje /transfery do kitu,płacz o Masarczyka sumujac wszystko BE/ ludzie troche więcej optymizmu :-)

Ten Kowal trenuje z zespołem parenaście dni (nie parę jak napisałeś) i zagrał w sparingach 180 minut (a nie parę - znowu Cię fantazja poniosła). Zresztą nawet jakby było tak jak napisałeś, to słaby argument, bo niejaki Ireneusz Gryboś bez żadnych treningów, prosto po podróży z Rzeszowa wysiadł z samochodu i pyknął dwa razy po dwie bramki.
django

Postprzez turku 2010-02-14, 2:15 pm

django napisał(a):Ten Kowal trenuje z zespołem parenaście dni

Może to dlatego że Kowal jest nieśmiały i jeszce nie zdązył się w te paręnaście dni zgrać z drużyną. Pokazywac to może jego fantastyczna akcja w której zamiast strzelać z dobrej pozycji podawał do Mysliwego. Poczekajmy na dzisiejszy mecz. I dopiero go oceńmy. Wg. mnie jeśli chce czegoś szukac w Zagłebiu to powinien pyknąć zis minimum jedną bramkę.
turku

Postprzez YOOSHKY 2010-02-14, 2:45 pm

turku napisał(a):
django napisał(a):Ten Kowal trenuje z zespołem parenaście dni
powinien pyknąć zis minimum jedną bramkę.

... i zaśpiewać...
YOOSHKY

Postprzez patrios91 2010-02-14, 3:43 pm

Pyknal 2 razy po 2 bramki II ligowcom, a Kowal nie umie strzelic okregowce hiszpanskiej. Skoro jest niesmialy to nie wroze mu przyszlosci w sporcie bo zawsze towarzyszy mu widownia ;-) "Spiewac kazdy moze troche lepiej,a czasem troche gorzej"
Pyla masz cos wspolnego z klubem bo za bardzo faworyzujesz poczynania zarzadu...tak tylko pytam ;-) ?
patrios91

Postprzez dziejus 2010-02-14, 9:30 pm

Pyla-a moze Ty napisz cos optymistycznego na temat polityki kadrowej naszego skauta(harcerzyka) ? Hytrego :kiepsko: Ty nalezysz do tych, co na pytanie dlaczego Kowal zamiast śpiewać nie strzela bramek odpowiadasz ze inni tez nie strzelają.A ja odpowiadam ze sie nie nadaje.Na pytanie co dobrego zdziałał w/w skaut odpowiesz -Lilo.A ja mówie -to się jeszcze okaze.Ty,jesli nie awansujemy bo obrońcy nie wezmą na siebie obowiązku strzelania bramek zaśpiewasz"nic się nie stało" a dla mnie bedzie to początkiem konca świata :!: Dlatego na pierwsze pytanie,kogo kupić,mówie SKUTECZNEGO NAPASTNIKA a na drugie pytanie,kogo sprzedać mówie,IGNORANTA HYTREGO!!!Najlepiej do Ruchu R.lub Zawiszy :)
dziejus

Postprzez tiktak 2010-02-14, 10:00 pm

Temat napastnika skonczy się tym, że Pierścionek będzie się musiał przeprosić z Myśliwym (i to mocno). To co P.wyprawiał z nim jesienią, to było działanie na szkodę klubu.
tiktak

Postprzez pyla 2010-02-14, 10:41 pm

patrios91 napisał(a):Pyknal 2 razy po 2 bramki II ligowcom, a Kowal nie umie strzelic okregowce hiszpanskiej. Skoro jest niesmialy to nie wroze mu przyszlosci w sporcie bo zawsze towarzyszy mu widownia ;-) "Spiewac kazdy moze troche lepiej,a czasem troche gorzej"
Pyla masz cos wspolnego z klubem bo za bardzo faworyzujesz poczynania zarzadu...tak tylko pytam ;-) ?

Z ZAGŁĘBIEM mam dużo wspólnego bo kibicuje mu już od 50 lat dlugo mieszkalem w Sosnowcu a gdzieś od 25 lat jeżdze na kazdy mecz do Sosnowca 25 km. Z zarządem nie mam nic wspólnego i wcale go nie faworyzuje tylko myśle że totalna krytyka też nic dobrego nie przyniesie, takie jest moje zdanie nie każdy musi się z nim zgadzac ale po to jest to forum.musze sie zgodzic z niektórymi forumowiczami że faktycznie ze skutecznością to mamy kłopoty i zaczyna również mnie to niepokoic- nie chce używac bardziej dosadnych słów ;-)
pyla

Postprzez patrios91 2010-02-15, 12:55 am

No wlasnie po to jest forum i nie kazdy sie musi zgadzac z czyims zdaniem(kolejna aluzja do niektorych)...fajnie ze to rozumiesz.

Totalna krytyka u kilkunastu osob napewno nic dobrego nie przyniesie. Totalna krytyka u wiekszosci kibicow w Sosnowcu...owszem przyniesie dobre ruchy zarzadu bo klub nie istnieje bez kibicow i finansowo i sportowo i duchowo. Tylko narazie nie wszyscy "to" widza...narazie. Jest jeszcze jedna nurtujaca mnie sprawa,ale na to potrzebuje dowodow...,a zarazem troche czasu.
patrios91

Postprzez swiezy52 2010-02-15, 11:02 pm

no to spam usuwamy :!: a spamerow ostrzegamy
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez banre666 2010-02-16, 1:07 am

No nie powiem ciśnienie mi się podniosło -> http://www.tvs.pl/informacje/21454/ , problem natury takiego pojawił się w Ruchu, mają w chu*J zawodników lini ofensywnej, Ruch nie można powiedzieć zrobił sobie małe z zakupy , zrobił zakupy z wyższej pułki niż kupowało zagłębie, Ruch kupuje zawodników z ekstraklasy, albo z unibetu, a my ?? ... 3 liga jeden i "teoretycznie " dwóch \ nie wiadomo co z Kowalem z 1unibet . No ale jeśli drużyna musi się przygotowywać w luksusie, to już inny problem, pomijając to, że w Hiszpani jest praktycznie lato, a u nas zaawansowana zima to chyba nie wyjdzie dobrze, gdy ta zima jeszcze potrzyma do kwietnia, to zaś teraz zawodnicy po powrocie będą się musieli z powrotem aklimatyzować do mrozu. No może będzie wykręt czemu inni są w leprzej dyzpozycji... Może zamiast mówić, że przykładowo Gryboś byl za drogi, nie muwię tylko o nim , to może zamiast wycieczki do Hiszpani trzeba było siedzieć w kraju, tak jak wszyscy w naszej lidze, pojechać na obóz do Dzierżoniowa, no i za zaoszczędzić trochę kasy, i poszukać ,ale nie jak do tej pory , że Chytry szuka, szuka i co ??? Kowala wynalazł - > 5 sparingów i 0 bramek, jako napastnik ma taki sam bilans bramek strzelonych jak nie jeden dobrz bramkarz .Może trzeba poszukać jednego może dwóch pożądnych napastników, ale napastników pełnym CH*ujem a nie kolejnego statystę, napastnika który swą grą nie zachwyca tylko Chytrego, ale też kibiców ... Niewierze, że Polsce w lidze 1-3 nie ma napastnika który jest dobry, i chciał by dla nas grać, jakoś Ruch R, znalazł i to nie jednego. W temacie Piszą co nie którzy że awans w tym roku będzie miała Zawisza i Zagłębie, ja kocham Zagłębie ale coraz bardziej zaczynam myśleć pesymistycznie ze tradycyjnie coś się spierd*oli. A granie w 3 lidze 3 rok z rzędu no nie wyobrażam sobie... Wiadomo awans może być, będę zajebi*ście zadowolony jak chyba każdy... ale patrząc na grę z zespołami z Hiszpańskiej okręgówki i jakimiś Old boyami to widzę to zajebi*cie w czarnych kolorach ;) Oczywiście chciał bym się mylić ;)
banre666

Postprzez camilstone 2010-02-16, 8:01 am

http://www.90minut.pl/news/115/news1159 ... Flota.html

...Nie zakończyła się sprawa sprowadzenia Marka Kowala. Napastnik, z którego Pogoń zrezygnowała, ale jeszcze nie rozwiązała kontraktu, był we Flocie na dwóch sparingach. Strzelił dwie bramki i wyjechał do Sosnowca. Kibice Zagłębia mają jednak żal do Kowala za to, że zbyt "amatorsko" cieszył się z ligowego zwycięstwa "Portowców" na tamtejszym stadionie i teraz nie chcą go w składzie. Nawet oficjalne przeprosiny szczecińskiego zawodnika nie zmieniły ich zdania.

- Trener Němec doszedł do wniosku, że jeśli ma stracić kilka miesięcy, to niech lepiej dołączy do nas. Ma we wtorek przyjechać - mówi Zakrzewski....
camilstone

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna