Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez turku 2010-02-04, 7:53 pm

Powiedzmy sobie szczerze. Jeśli nie kupimy WARTOŚCIOWEGO NAPASTNIKA to tak naprawdę jakbyśmy żadnych wzmocnień nie poczynili.
Bo co z tego że będziemy mieć , dzięki fantastycznej pomocy, 40 setek w meczu jak żadna z nich nie zostanie wykorzystana.
Samą obrona meczu wygrać się nie da. A zasada 3 rogi karny tutaj nie działa, niestety.

Podsumowując, nawet jeśli Hytry sprowadzi najlepszego pomocnika świata, to jak nie będziemy mieć napadziora który będzie minimum w pierwszej trójce rundy wiosennej to dla mnie przerwa zimowa będzie stracona. Ale wiedzą to już wszyscy oprócz prezesa.
turku

Postprzez patrios91 2010-02-04, 7:58 pm

Wszyscy wiedza....procz Hytrego. On teraz ma problem czy wziasc podwojne lozko w hotelu w Hiszpani czy potrojne?! To jest dopiero dylemat,a nie jacys tam napastnicy.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Szakal 2010-02-05, 12:04 am

To , że druzyny ktore walcza z Nami o awans , i pozyskały pilkarzy za darmo lub tak jak piszesz kol.Django za " 500 złotych " (kocham Polske!) to tylko dobrze świadczy o osobach ktore działaja w tych zespolach i były odpowiedzialne za sprowadzenie tych piłkarzy . Mozna pozazdroscic !

Nie jest powiedziane ze owe wzmocnienia od razu przyniosą korzysci dla naszych konkurentow ... ?

Po prostu jestem pod wrazeniem tak jak pisałem wczesniej ;-)

Natomiast w Zagłebiu , glosno było o tym ze potrzebujemy napastnika , a kupujemy 2 pomocnikow ( rowniez ich nie osadzam ) ale gdzie tu LOGIKA ? Kupujemy do zespolu pilkarza na pozycje na jaka potrzebujemy , czy kupujemy kogos kto sie przyda ale nie jest GŁOWNYM CELEM ?

Ktos kiedys pisał na forum ze Lilo tez moze grac jako napastnik , oby to sie okazało prawda , bo takiego Lache uwazam , ze bardziej potrzebujemy w srodku niz jako napastnika .
Szakal

Postprzez patrios91 2010-02-05, 1:37 am

Szakal napisał(a):Ktos kiedys pisał na forum ze Lilo tez moze grac jako napastnik , oby to sie okazało prawda , bo takiego Lache uwazam , ze bardziej potrzebujemy w srodku niz jako napastnika .

Lilo moze grac jako lewy,prawy pomocnik i napastnik,a zaczynal na prawej obronie :P Jako napastnik pewnie bedzie gral tak jak kazdy pomocnik grajacy na ataku-na mega-skutecznosc nie ma co liczyc. Niech gra tam gdzie mu to najlepiej wychodzi...czyli na prawej pomocy.
Ja osobiscie Lache widze bardziej na napadzie niz pomocy,ale to juz tylko moje zdanie.
patrios91

Postprzez August 2010-02-05, 12:02 pm

Za 100%:
Nowym bramkarzem Zagłębia Sosnowiec prawdopodobnie zostanie występujący ostatnio w Hetmanie Zamość Mateusz Prus. 19-letni Prus trenował już z naszym zespołem w zimowym okresie przygotowawczym, a także zagrał w sparingowym meczu z Pelikanem Łowicz. Za sprawą organizacyjnego zamieszania w zamojskim klubie Prus nie mógł pokazać się w sparingach przeciwko GKS-owi Katowice i Cracovii, ale wszystko już zostało uzgodnione i Prus ma wystąpić w dzisiejszej grze kontrolnej z Victorią Jaworzno, a jutro ma odlecieć z zespołem na zgrupowanie do Hiszpanii. Jesienią Prus rozegrał w barwach Hetmana 19 meczów w II lidze wschodniej, a także 3 spotkania w Pucharze Polski - wszystkie w pełnym wymiarze czasowym.

Czyli Masarczyk zapewne odejdzie (zostanie wypożyczony ?) do Miedzi.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez wojtaszko 2010-02-05, 1:29 pm

Zagłębie cały czas szuka napastnika. Bliski podpisania kontraktu jest niechciany w Pogoni Szczecin Marek Kowal, ale to, czy zagra w Sosnowcu uzależnione jest od efektu rozmów z innym zawodnikiem.Marek Kowal jest wychowankiem Pogoni, w której spędził niemal całą piłkarską karierę. Trener Piotr Mandrysz uznał jednak, że powracający po kontuzji napastnik nie przyda mu się w walce o awans do ekstraklasy. Kowal pojawił się na testach w Sosnowcu i zrobił dobre wrażenie na sztabie szkoleniowym. Porozumiał się też z działaczami Pogoni, którzy nie będą mu robili problemów ze zmianą barw klubowych. - Czekam teraz na decyzję prezesa Hytrego. Liczę na to, że zapadnie szybko i uda mi się wyjechać z Zagłębiem na obóz przygotowawczy - mówi Kowal.

To jednak wcale nie jest takie pewne. - Wszystko zależy od tego, czy dojdziemy do porozumienia z piłkarzem, którego nazwiska nie chciałbym na razie ujawniać - tajemniczo odpowiada trener Zagłębia Piotr Pierścionek. Poszukiwania napastnika trwają, a tymczasem sosnowiczanie wylatują w sobotę na tygodniowy obóz do Hiszpanii. W piątek rozegrają jeszcze sparing z liderem grupy śląskiej IV ligi, Victorią Jaworzno. Nie zagra zakontraktowany niedawno Brazylijczyk Lilo, który narzeka na uraz mięśnia czworogłowego.
wojtaszko

Postprzez patrios91 2010-02-05, 2:10 pm

Byc moze Masarczyk zostanie. Nikt nie mowi ze Prus bedzie gral w tym sezonie. To mlodzian,ktory bedzie sie rozwijal. Bardzo mi sie podoba zatrudnianie zdolnej mlodziezy w Zaglebiu. Przy zaangazowaniu zawodnika moze stac swietnym pilkarzem.
patrios91

Postprzez banre666 2010-02-05, 3:08 pm

No tak ale my mieliśmy zatrudnić napastnika , a jak na razie pozbyliśmy się
Kozy który udowodnił że umie grać i bramki strzelać , zatrudniliśmy dwóch pomocników, w tym jeden był kiedyś obrońcą, i teoretycznie może ponoć grać w ataku- no to po prustu jest boskie, to tak jak by powiedzieć o bramkarzu że gra na budzie a jak trzeba to gra w obronie , to nie podwórko żeby tak się bawić, a teraz chcemy zatrudnić nowego bramkarza. Po prostu świetnie, może jeszcze ze dwóch obrońców zatrudnić hyy?? Bez sens totalny, to co oni robią, :czerwona:
banre666

Postprzez patrios91 2010-02-05, 3:20 pm

Chcemy zatrudnic mlodziezowca,ktory moze nie bedzie teraz gral,ale w przyszlosci moze byc taka podpora jak Bensz teraz. Wyobraz sobie ze za pare lat z Prusa wyrosnie nam drugi Adas,badz ktos jeszcze lepszy ;-) I co przyjemne uczucie ? ;-)
patrios91

Postprzez banre666 2010-02-05, 4:28 pm

A jak nie wyrośnie, to co ?? To jest drużyna seniorska ,a nie jakaś szkółka dla młodzieżowców ... My teraz potrzebujemy wartościowych graczy tj. napastnik, a nie za kilka lat. A jak Prus ma siedzieć na ławie przez cały sezon, to szkoda i niech się chłopak rozwija gdzie indziej. ;-)
banre666

Postprzez matt75 2010-02-05, 4:33 pm

MKS Kluczbork zainteresowane Kowalem
matt75

Postprzez alisamyyen 2010-02-05, 5:34 pm

Ciekawe kto to ten tajemniczy pasazer który ma prawdopodobnie wsiásc w warszawie do samolotu 8)
alisamyyen

Postprzez patrios91 2010-02-05, 6:00 pm

banre666 napisał(a):A jak nie wyrośnie, to co ?? To jest drużyna seniorska ,a nie jakaś szkółka dla młodzieżowców ... My teraz potrzebujemy wartościowych graczy tj. napastnik, a nie za kilka lat. A jak Prus ma siedzieć na ławie przez cały sezon, to szkoda i niech się chłopak rozwija gdzie indziej. ;-)

Nie rozumiesz jednej rzeczy. Prus to nie jest wzmocnienie,ani gracz na ten sezon. To zdolny mlodzian,z ktorego Zaglebie bedzie chialo zrobic wartosciowego zawodnika. Szkolenie mlodziezy to jedna rzecz,a transfery seniorow to druga....Prus bardziej idzie wlasnie do szkolki mlodziezowcow niz dryzny seniorskiej,choc jakas szanse gry pewnie dostanie ;-) Tajemniczy gosc to ktos kto jesli podpisze kontrakt,to Kowal odejdzie w zapomnienie.(patrz Przeglad Prasy)
patrios91

Postprzez banre666 2010-02-05, 6:41 pm

patrios91 napisał(a):
banre666 napisał(a):A jak nie wyrośnie, to co ?? To jest drużyna seniorska ,a nie jakaś szkółka dla młodzieżowców ... My teraz potrzebujemy wartościowych graczy tj. napastnik, a nie za kilka lat. A jak Prus ma siedzieć na ławie przez cały sezon, to szkoda i niech się chłopak rozwija gdzie indziej. ;-)

Nie rozumiesz jednej rzeczy. Prus to nie jest wzmocnienie,ani gracz na ten sezon. To zdolny mlodzian,z ktorego Zaglebie bedzie chialo zrobic wartosciowego zawodnika. Szkolenie mlodziezy to jedna rzecz,a transfery seniorow to druga....Prus bardziej idzie wlasnie do szkolki mlodziezowcow niz dryzny seniorskiej,choc jakas szanse gry pewnie dostanie ;-) Tajemniczy gosc to ktos kto jesli podpisze kontrakt,to Kowal odejdzie w zapomnienie.(patrz Przeglad Prasy)

Można i tak, ale teraz klub musi się kupić na kupnie nowego napastnika, bo musimy poprawić skuteczność
, :)
banre666

Postprzez Adam1906 2010-02-05, 6:48 pm

Kolejny klub sprawdzi Marka Kowala?
05.02.10 17:43, piątek

Niechciany w Pogoni Szczecin napastnik Marek Kowal znalazł się na celowniku I-ligowego MKS Kluczbork.

Zimą Kowal dostał od działaczy Pogoni wolną rękę w poszukiwaniu nowego pracodawcy. Napastnik trafił na testy do pierwszoligowej Floty Świnoujście. Zagrał w kilku meczach sparingowych, w których regularnie zdobywał gole. Nie dogadał się jednak z Flotą w kwestii wysokości kontraktu.

Następnym klubem, który testował Kowala, było drugoligowe Zagłębie Sosnowiec. Początkowo, po meczu z GKS Katowice, wydawało się, że jest bliski podpisania kontraktu.
- W Pogoni powiedziano mi, że mam poszukiwać sobie nowego pracodawcy - mówił dla portalu "100% Zagłębie Sosnowiec" Kowal. - Sądzę, że nie miałbym problemów z rozwiązaniem kontraktu w Szczecinie, chyba że zobaczą pieniążki i stwierdzą, że trzeba coś wyciągnąć. Do Sosnowca przyjechałem dziś rano. Dla mnie się liczy, że zespół postawił sobie jakiś cel w tym sezonie, że chce awansować. Nie interesuje mnie gra o środek tabeli.
W ostatnim sparingu Zagłębia z Victorią Jaworzno napastnik jednak już nie zagrał.

Teraz chęć przetestowania zawodnika wyraził jeden z najsłabszych zespołów I ligi, MKS Kluczbork. Czy właśnie tam trafi Kowal? Przekonamy się niebawem.

http://www.pogon.v.pl/news-17144,Kolejn ... wala_.html

Tym bardziej jestem ciekawy, kogo chce wytrząsnąć z rękawa na lotnisku w Wawie Prezes Hytry ;-)
Adam1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna