Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez gregor 2010-01-19, 10:09 pm

cieszy mnie to zaproszenie dla I.Grybosia ,na testy do Zagłębia , niech decydują Ci ,którzy zapłacą i Ci
stwierdzający przydatność tego chłopaka do Zagłębia , i oby jego zatwierdzono dla naszych
czerwono-zielono-biaych barw , w co mocno wierzę .
pozdro
gregor

Postprzez Wiara_ZS 2010-01-19, 10:17 pm

bari napisał(a):Wydaje mi się, że ten Gryboś to będzie totalna klapa i że jest zawodnikiem sparingowym, a to że "kocha" Zagłębie (jak opowiada wszędzie), dziwicie się? ma szansę dostać się do dobrego klubu więc to najlepsza droga. Najlepiej to byłoby sprawdzić go nie z jakimś Pniowkiem tylko przynajmniej I ligowym zespołem i nie w jednym lecz chociaż w dwóch sparingach.

Pożyjemy Zobaczymy,ale jakoś mi się zdaje że Gryboś będzie drugim Myśliwym,jak się uda podpisać z nim kontrakt żeby nie było żadnych problemów,i cały czas jestem dobrej myśli że Krzysiu Myśliwy odbuduje się,że powróci do tej formy jaką prezentował w tamtym sezonie ;-) Więc panowie byćmy dobrej myśli
Wiara_ZS

Postprzez patrios91 2010-01-19, 11:16 pm

bari napisał(a):Wydaje mi się, że ten Gryboś to będzie totalna klapa i że jest zawodnikiem sparingowym, a to że "kocha" Zagłębie (jak opowiada wszędzie), dziwicie się? ma szansę dostać się do dobrego klubu więc to najlepsza droga. Najlepiej to byłoby sprawdzić go nie z jakimś Pniowkiem tylko przynajmniej I ligowym zespołem i nie w jednym lecz chociaż w dwóch sparingach.

Zagral w dwoch sparingach,dwoch i strzelil 4 bramki. Lepiej brac najemnikow bez umiejetnosci niz prawdziwych pilkarzy,ktorzy na dodatek kibicuja klubowi dla ktorego moga grac,masz racje....; / Teraz trzeci sparing i bedzie hat-trick.. ; )
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez emdżej 2010-01-20, 12:16 am

Pamiętajmy, że bramki ze sparingów nie zawsze oznaczają, że napastnik będzie tak trafiał w lidze. Doskonałym przykładem jest dobrze nam znany Przemek Pitry, który po przejściu do Górnika strzelał bramki w sparingach bez opamiętania, a potem w sezonie w meczach o stawkę trafił dwa razy grając w 33 meczach.

Od razu uprzedzam, że nie neguję umiejętności Grybosia (na oczy chłopa nie widziałem, co mam nadzieję zmieni się w sobotę, a nie mam zwyczaju oceniać graczy, którym nie miałem okazji się przyjrzeć ani minuty), ale po prostu wolałbym wyhamować trochę ten hurraoptymizm i z ocenami jak zawsze poczekać aż zweryfikuje wszystko ligowa rzeczywistość.
Ostatnio edytowano 2010-01-20, 4:57 pm przez emdżej, łącznie edytowano 1 raz
emdżej

Postprzez dziejus 2010-01-20, 7:23 am

No to negujesz czy nie negujesz? Trzeba jeszcze wziąc pod uwage ze zawodnik ktoremu zalezy na angażu gra pod wielką presją.Sobota wiele wyjasni.Trzymam kciuki za Irka.Arifovicowi zycze oferty z Dynama Kutaisi :-)
dziejus

Postprzez August 2010-01-20, 1:02 pm

Zważywszy na to, że ostatnie informacje dotyczące Pietrzaka mówiły o tym, że do końca sezonu nie mam mowy o jego odejściu, jego udział w spraingu Cracovii jest pewną niespodzianką. Czyżby nasi włodarze zmienili zdanie ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Adam1906 2010-01-20, 1:20 pm

Mnie też bardzo niepokoi, że możemy stracić Pietrzaka. To perspektywiczny zawodnik i puszczanie go w tej chwili wydaje mi się dużym błędem :twisted:
Adam1906

Postprzez django 2010-01-20, 1:24 pm

Dobrze. Jak go sprzedać, to lepiej teraz. Wiosną u nas i tak by nie pograł.
django

Postprzez YOOSHKY 2010-01-20, 1:29 pm

Adam1906 napisał(a):Mnie też bardzo niepokoi, że możemy stracić Pietrzaka. To perspektywiczny zawodnik i puszczanie go w tej chwili wydaje mi się dużym błędem :twisted:

A dlaczego? Przecież można go wypożyczyć.
Ze względu na to że będzie jeździł na kadrę straci ponad połowę rundy. Wiele też nie potrenuje z zespołem, raczej nie będzie z tego powodu wystawiany, będzie miał ciężko się przebić do składu bo konkurencja jest ostra.
Wg mnie, wypożyczenie jest najlepszym rozwiązaniem, wtedy nie będzie trzeba mu płacić :)
YOOSHKY

Postprzez Blajpios 2010-01-20, 2:00 pm

YOOSHKY napisał(a):
Adam1906 napisał(a):Mnie też bardzo niepokoi, że możemy stracić Pietrzaka. To perspektywiczny zawodnik i puszczanie go w tej chwili wydaje mi się dużym błędem :twisted:

A dlaczego? Przecież można go wypożyczyć.
Ze względu na to że będzie jeździł na kadrę straci ponad połowę rundy. Wiele też nie potrenuje z zespołem, raczej nie będzie z tego powodu wystawiany, będzie miał ciężko się przebić do składu bo konkurencja jest ostra.
Wg mnie, wypożyczenie jest najlepszym rozwiązaniem, wtedy nie będzie trzeba mu płacić :)

Hm. Nie piszę, że nie jest to jakaś ciekawa opcja. Zresztą - być może jest to przymiarka do tego, co będzie za pół roku, bo zdaje mi się, że kończy mu się kontrakt.
Natomiast dosłownie takie intencje, jak je Kolega zarysował (ufam, że trochę dla przejaskrawienia) - to mnie by się wydawały jednak dyskusyjne. BYłoby to na zimno wypożyczenie młodzika, by spalił się w obcym zespole, gdzie jeszcze mniejsze szanse na przebicie widzimy (jeżeli w II ligowym Zagłębiu nie - z racji wyjazdów na kadrę - to jak w ekstraklasowym?). Czy tak - zupełnie lekceważąc sprawę przyszłości zawodnika - należy postępować, licząc tylko, byle były mniejsze wydatki - z własnym wychowankiem, z młodziakiem jeszcze niepełnoletnim? Czy nie nazbyt wyrachowane? Oczywiście, jego życie, jego ryzyko, jak chce, niech odchodzi - ale takie wyrachowanie: "widzę, że idzie kark sobie skręcić, ale dobra, pchnę go, bo zaoszczędzę": w zasadzie wobec każdego młodziaka a już na pewnow wobec wychowanka, widziałbym, jako wyrachowanie za daleko idące...
Co innego - jeżeli jednocześnie - prowadzone są realne już rachuby, widać, że jest jakaś szansa, by coś sobie wywalczył, choćby grę w Ekstraklasie. To wtedy - takie kalkulowania, jak powyżej, jak najbardziej dla mnie byłyby zrozumiałe...
Blajpios

Postprzez YOOSHKY 2010-01-20, 2:48 pm

Blajpios napisał(a):BYłoby to na zimno wypożyczenie młodzika, by spalił się w obcym zespole, gdzie jeszcze mniejsze szanse na przebicie widzimy (jeżeli w II ligowym Zagłębiu nie - z racji wyjazdów na kadrę - to jak w ekstraklasowym?).

Kontrakt ma chyba ważny do czerwca ale 2011r. (nie wiem na 100%).
Zapomniałeś chyba że Ekstarklasowe zespoły mają drugą drużynę tzw. Młodą Ekstraklasę w której mógłby grać. U nas takiej drużyny nie ma i w momencie gdy zawodnik się nie załapie do składu, nie gra wcale.

Ale to już nie ważne bo wiemy że ewentualne odejście może stać się faktem dopiero w czerwcu.
http://zaglebie.eu/pietrzak-testowany-p ... 2_251.html
YOOSHKY

Postprzez Adam1906 2010-01-20, 3:19 pm

YOOSHKY napisał(a):A dlaczego? Przecież można go wypożyczyć.

Tutaj bym się zgodził z Tobą. Wypożyczenie owszem, tak. Ale ja pisałem z myślą o ewentualnej sprzedaży. Pamiętajmy, że kiedyś mieliśmy świetnych wychowanków, którzy grali w barwach Zagłębia. Pozbywanie się młodych i perspektywicznych zawodników jest złe. To oczywiście tylko moja opinia, jako kibica marzącego o grze ukochanego klubu w OE :)
Adam1906

Postprzez mario1 2010-01-20, 3:43 pm

malo sie pisze o Flajterskim jakby gosc byl nieobecny cichosza a moim zdaniem to wlasnie bedzie strzal w dyszke i mam nadzieje ze sie przebije do podstawowego skladu i w pierwszej lidze
mario1

Postprzez Smazu 2010-01-20, 4:08 pm

Aaaa tam.Wg mnie Cracovia go nie weźmie ;-) Pewnie podpisze nową umowę i na tym skonczy sie ten temat.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez ramirez1906 2010-01-20, 4:54 pm

http://zaglebie.eu/pietrzak-testowany-przez-cracovie-_2_251.html

Wszystko ładnie i pięknie, ale po co w informacji pojawiły się składy drużyn Cracovii i Polonii Bytom?
Oficjalna strona Zagłębia Sosnowiec a tu można poczytać o Craxie czy Polonii.
ramirez1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna