Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Adam1906 2010-01-18, 2:49 pm

Mateusz Prus to podstawowy bramkarz Hetmana Zamość. Co prawda na 19 meczy ligowych jesienią wpuścił 39 bramek, ale jak się ma przed sobą słabych obrońców... Chłopak kończy 20 lat w marcu, więc dlaczego nie inwestować na przyszłość ? Od tego zresztą są testy, żeby zobaczyć, co kto potrafi. Ps. Tyczyło się to również gwiazdora Rockiego :)
Adam1906

Postprzez dziejus 2010-01-18, 3:04 pm

Niech oni lepiej skupia sie na skutecznym napastniku.Bramkarzy mamy 2 i to dobrych.A tlumaczenie ze Prus mial slabych obroncow przypomina mi tlumaczenie slabych napastnikow ze trafiaja na dobrych obroncow i bramkarza.
dziejus

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2010-01-18, 5:01 pm

Czy dobrze rozumiem - Serb napastnik - do Zaglebia nie wstawi sie na testy
dostał propozycje gry w wyzszej lidze - tak rozumiem.
Pan Piotr Rocki - nie udało sie, brak komunikacji to sprawa normalna w tym
kraju - nie ma sie co denerwowac- jesli ma sie forme to i Klub sie znajdzie.
Pozdrawiam tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez patrios91 2010-01-18, 6:54 pm

No Smarcu nareszczie wyzdrowial. Bramkarzy mamy w zapasie,ale jesli to jakis talent to warto mu sie przyjzec. ..ale Lilo smiesznie wyglada w tej czapeczce :) ;-) W sobote obowiazkowo na sparing ;-)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Adam1906 2010-01-18, 7:00 pm

patrios91 napisał(a):..ale Lilo smiesznie wyglada w tej czapeczce :) ;-) W sobote obowiazkowo na sparing ;-)

Hehehe. Ważne, żeby z tej "czapki" strzelił dla nas parę goli na wiosnę :niezle: Może tak Zawiszy ? 8)
Adam1906

Postprzez nexus7777 2010-01-18, 7:14 pm

Rozumiem, że sobotni sparing odbędzie na naszej nowej sztucznej murawie.

I od razu nasuwają mi się dwa pytanka:
1. czy będzie gdzie usiąść na tym springu, czy wziąć ze sobą składane krzesełka.
2. czy "pasy" w końcu wymienią naszą murawę czy też na wiosnę murawa będzie wyglądała jak ser szwajcarski.
nexus7777

Postprzez django 2010-01-18, 8:07 pm

nexus7777 napisał(a):Rozumiem, że sobotni sparing odbędzie na naszej nowej sztucznej murawie.

I od razu nasuwają mi się dwa pytanka:
1. czy będzie gdzie usiąść na tym springu, czy wziąć ze sobą składane krzesełka.
2. czy "pasy" w końcu wymienią naszą murawę czy też na wiosnę murawa będzie wyglądała jak ser szwajcarski.

Sparing będziesz oglądał zza siatki. Chyba, że załatwisz sobie zgodę na wejście od Baczyńskiego.
django

Postprzez Blajpios 2010-01-18, 9:00 pm

Co do bramkarzy, to - i tradycje Zagłębie ma nie najgorsze, jakkolwiek nie najlepsze w Polsce, niemniej można na jakieś się powoływać. Niezrównany Dziurowicz, Szyguła, nawet Patoła, jeden o ile mnie pamięć nie myli z pierwszych w PRLu, co za granicą grali potem, nawet Kostrzewa... G.Kurdziel zaś - to nie tylko solidna przeszłość bramkarska, ale może nawet przyszłość trenerska. Chyba nieźle się zapowiada, skoro już przy kadrze się pojawia. Zorganizowanie takiej szkółki bramkarskiej, chyba najmniej kosztów potrzeba - może to być więc niezła inwestycja szkoleniowa, a i dla Zagłębia propagandowa przy okazji. Tak więc, choć w tej chwili nie jest źle z bramkarzami, to kolejny perspektywiczny młody nie zawadzi a kilku, gdyby trenerski talent Kurdziela się potwierdził: wręcz może być dobrym startem w przyszłość z pierwszych stron gazet dla Zagłębia, pierwszy element przyszłego Zagłębia na poziomie...
Blajpios

Postprzez patrios91 2010-01-18, 9:54 pm

...a jednak Arifovic jest tym kolejnym testowanym napadziorem. Zobaczymy jak sie szpisze nasza dwojka testowanych w sobotnim sparingu ;-)

-> http://www.90minut.pl/news/113/news1133 ... owiec.html
Ostatnio edytowano 2010-01-18, 10:01 pm przez patrios91, łącznie edytowano 1 raz
patrios91

Postprzez django 2010-01-18, 9:56 pm

Arifović na razie nie jest testowany, tylko trenuje z Zagłębiem.
django

Postprzez KalF92 2010-01-18, 10:02 pm

Bardzo cieszy mnie fakt że zarząd poważnie podchodzi do zaciągnięcia na nasz okręt konkretnego napadziora.
Ciekawi mnie co zarząd zrobi w przypadku gdy obaj (Arifović i Gryboś) się sprawdzą.
Ciekawi mnie czy zakontraktowani zostaną obaj czy może zarząd będzie jednak wybierać tylko jednego z nich.
KalF92

Postprzez patrios91 2010-01-18, 10:48 pm

"Ensar Arifović: Mieszkam teraz z Dżenanem, więc chciałem wykorzystać ten czas i potrenować. Na razie nie wiem na jak długo. Odchodzę z Górnika Zabrze, byłem teraz na testach w Ruchu Radzionków. Byliśmy dogadani w sprawie umowy, ale zaczęli obniżać kontrakt, więc uciekłem stamtąd."

-> http://zaglebie.sosnowiec.pl/4792,1,wyp ... ningu.html

Czytaliscie to :) ? Bardzo wieze w slowa Arifovica ze Radzionkow zaczal obnizac kontrakt,ale w sparingu gola nie strzelil ;-)
patrios91

Postprzez kiboll 2010-01-18, 10:48 pm

Tylko jednego na 100%
kiboll

Postprzez swiezy52 2010-01-18, 10:51 pm

kiboll napisał(a):Tylko jednego na 100%

co tylko jednego?? rozwin swoja wypowiedz... a no i skad taka pewna informacja ze tylko jednego...
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez August 2010-01-18, 10:56 pm

Ensar Arifović miał grać w Radzionkowie, ale ostatecznie wylądował na poniedziałkowym treningu Zagłębia. W Sosnowcu pojawił się także napastnik Stali Rzeszów oraz młody bramkarz Hetmana Zamość.Bośniak liczył na to, że wiosną będzie grał w drużynie lidera grupy zachodniej drugiej ligi. Trenował z Ruchem, wziął też udział w zremisowanym meczu z MKS Myszków. - To dobry piłkarz, ale mamy w składzie lepszych, więc rezygnujemy z niego - mówił szkoleniowiec Cidrów Rafał Górak. Sam zawodnik inaczej tłumaczy brak angażu: - Byłem już dogadany w Radzionkowie, ale zaczęli obniżać sumę kontraktu, więc uciekłem stamtąd - mówi. Ugościł go rodak Dżenan Hosić, który jest piłkarzem Zagłębia. Przy okazji Arifović otrzymał zgodę na treningi z drużyną. Kto wie, czy nie zakończą się podpisaniem kontraktu, bo w Sosnowcu szukają właśnie napastnika.

O podpisanie kontraktu powalczy Ireneusz Gryboś, który dopiero w poniedziałek rano otrzymał zgodę Stali Rzeszów na testy w Zagłębiu. Natychmiast wsiadł w samochód i zdążył do Sosnowca na popołudniowy trening. - Nie ukrywam, że jestem z tego powodu bardzo szczęśliwy. To dopiero początek drogi, bo oba kluby muszą się jeszcze dogadać w sprawie transferu. O swoją formę jestem spokojny, bo wiem na co mnie stać - mówi Gryboś. Nie wiadomo, jak długo piłkarz będzie mógł trenować w Sosnowcu. On sam liczy na to, że zostanie do końca tygodnia i weźmie udział w sobotnim sparingu z Pelikanem Łowicz.

W poniedziałkowych zajęciach brał też udział młody bramkarz przeżywającego problemy finansowe Hetmana Zamość. Zagłębie zainteresowało się Mateuszem Prusem, bo zebrał doskonałe recenzje za mecz Pucharu Polski z Wisłą Kraków. - W Hetmanie nie trenowaliśmy od zakończenia rundy jesiennej, dlatego muszę się trochę oswoić z piłką. Podobają mi się treningi w Zagłębiu i współpraca z trenerem bramkarzy Grzegorzem Kurdzielem. Zostanę na testach do końca tygodnia - mówi Prus.

- Na pewno nie będę oceniał poszczególnych zawodników po dwóch treningach. Mamy stosunkowo dużo czasu na sprawdzenie ich umiejętności i myślę, że wiarygodne wnioski będzie można wyciągnąć pod koniec tygodnia - twierdzi trener Zagłębia Piotr Pierścionek.
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... -sosnowca/
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna