STACH PL napisał(a):Już mam dość tych narzekań panowie powiedzmy sobie prawdę jest źle, ale mam pytanie co byście zrobili w sytuacji prezesa (jak by się nie nazywał) budżet skromny, długi,komornicy jak RAK chcą wyssać ile mogą, zero perspektyw,konto zablokowane, pokarzcie mi inwestora który wejdzie w sponsoring zadłużonego klubu (oprócz Kozielskiego

) Co byście zrobili

Łatwo jest komentować spod monitora.
Stach ja mysle ze najpierw aby zadac takie pytanie kibicom trzeba jako prezes pokazac na czym stoimy. My tu tylko gdybamy, ale gdybysmy znali liczby i sytuacje z komornikami i miastem itd. to moglibysmy sobie postawic pytanie: Czy stac nas teraz na II lige czy nie? Jezeli tak to gramy, jak nie to schodzimy poziom nizej i myslimy dalej czy stac nas na III lige?
Nikt nie wie tak naprawde ile kasy przyjdzie z miasta ile musimy placic komornikowi i ilu sponsorow dobija sie do drzwi Baczynskiego. A jezeli Baczynski sam zatrzymuje te informacje dla siebie to musi sam myslec jak z tego wyjsc. My mozemy tylko isc na mecz kupic bilet i kibicowac. Przeciez jak dam ci zadanie matematyczne: X(sponsorzy) - Y (odsetki) + Z (miasto) =

to tez tego nie rozwiazesz, bo masz same niewiadome.
Jedyne czego nie wolno nam robic to tak jak Saster napisal wyzej, a mnianowice stac sie przezutem.
Ci co zdradzili nasz klub teraz nie sa nawet w stanie uciagnac tego b-klasowca. Juz mysla jak tu wyjsc z twarza z sytuacji bo ich "kibicom" znudzilo sie juz chodzenie na b-klase a ich dzialaczy przerosly juz obowiazki prezesa klubu pilkarskiego. Nawet takiego z b-klasy. Oni mysleli ze sie pobawia w Football Managera a tu przyszedl swiat realny i cala zabawa upadla. Oni nawet otwarcie wypisuja ze trwaja rozmowy na temat powrotu na Ludowy! To juz wszystko wiemy ile ta ich pseudoinicjatywa jest warta.
A wracajac do sytuacji klubu to powiem tak:
Styczen bedzie kluczowy. Pytanie ilu graczy z podstawowego skladu zatrzymamy i kto dojdzie, a w konsekwencji kwestia tego czy sie utrzymamy w lidze. Jezeli mamy spasc do III ligi to to nie jest tragedia. tragedia bedzie jak spadniemy i ten spadek wszystkich kibicow zaskoczy. Musimy trzezwo obserwowac sytuacje. Odra Wodzislaw gra teraz w c-klasie i istnieje, wiec nawet jak pobalujemy 2-3 lata w III lidze i wyjdziemy finansowo na prosta, to moze taki spadek byc nawet zyskiem.
To wszystko jest teoria wiem. Ale my jako kibice musimy wiedziec ze jest pare scenariuszow i musimy zagladac prawdzie w oczy, no i moze wywierac nacisk na Leszka Baczynskiego by ten podzielil sie z nami swoimi informacjami na temat sytuacji finasowej w klubie.