JACEK MAGIERA - były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: JACEK MAGIERA - Nowy trener Zagłębia

Postprzez August 2016-09-16, 8:17 pm

Poczekajmy spokojnie z doniesieniami o Magierze. "Głos Tel Awiwu" trochę konfabuluje pisząc o tym, że Magiera jest najpoważniejszym kandydatem. Powołują sie na weszlo.com, a tam napisane, że Jacek jest po prostu jednym z kandydatów. Serwis legia.net z kolei twierdzi, że dyskutuje się także nad kandydaturą (sic !!!) Ojrzyńskiego jak również zagranicznych trenerów. To raczej świadczy o jakimś zagubieniu Leśnodorskiego i Spółki. Magiera wykonuje - póki co (i oby tak dalej) - świetną robotę u nas, ale przecież jego doświadczenie trenerskie na szczeblu centralnym sprowadza się do 9 meczy z Zagłębiem. Rozumiem, że kiedyś Magiera - jeśli będzie robił świetną trenerkę - od nas odejdzie i niewykluczone, że do Legii czego mu życzę,ale chyba to nie jest jeszcze ten moment. Minimum to przynajmniej sezon u nas i jeden - najlepiej z nami - w ekstraklasie. Natomiast przejście w tym momencie do Legii do rozbitego, źle przygotowanego zespołu z ciężkimi meczami w LM i perspektywą dalszych kompromitacji to duże ryzyko "spalenia" dobrze rokującego trenera i wyrządzenie szkody Zagłębiu, a przecież nie o to chodzi.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2016-09-16, 8:26 pm

Uspokoiła mnie wypowiedz trenera Jacka Magiery - Wyrzuciłem z głowy być trenerem Legii
wracamy do Sosnowca i koncentrujemy siÄ™ nad meczem z GrudziÄ…dzem. Okazuje siÄ™ ze
Prezes Lesnodorski kibicuje drużynie Zagłębia.

Pozdrawiam
TADEUSZ
Ostatnio edytowano 2016-09-16, 8:29 pm przez Tadeusz Wisniewski, łącznie edytowano 1 raz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez wodorek21 2016-09-16, 8:27 pm

August napisał(a):Natomiast przejście w tym momencie do Legii do rozbitego, źle przygotowanego zespołu z ciężkimi meczami w LM i perspektywą dalszych kompromitacji to duże ryzyko "spalenia" dobrze rokującego trenera i wyrządzenie szkody Zagłębiu, a przecież nie o to chodzi.

Jasne, ale z drugiej strony podejdźmy do tego po ludzku, pewnie jedyna trenerska szansa pokazania się w Lidze Mistrzów.
wodorek21

Postprzez August 2016-09-16, 8:29 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):spokoiła mnie wypowiedz trenera Jacka Magiery - Wyrzuciłem z głowy być trenerem Legii
wracamy do Sosnowca i koncentrujemy siÄ™ nad meczem z GrudziÄ…dzem.

Wypowiedź Magiery dla Polsatu:
http://www.polsatsport.pl/wiadomosc/201 ... -zaglebia/
http://www.polsatsport.pl/wiadomosc/201 ... -zaglebia/

Pojawiła się informacja, że Besnik Hasi zostanie zwolniony z Legii Warszawa, a jednym z kandydatów do jego zastąpienia jest... Jacek Magiera.

Wyrzucam z głowy takie myśli, jestem trenerem Zagłębia Sosnowiec. Chcę się skoncentrować na sobotnim treningu, który jest dla nas bardzo ważny.

Niezależnie od wszystkiego zostaje Pan w Zagłębiu Sosnowiec?

Jestem w Zagłębiu Sosnowiec.
August

Postprzez wilczy_jezdziec 2016-09-16, 8:45 pm

Takie wymijające odpowiedzi zazwyczaj nie wróżą niczego dobrego :kiepsko:
wilczy_jezdziec

Postprzez August 2016-09-16, 8:51 pm

"Weszło" wspomina, że jednym z kandydatów na nowego trenera jest Jacek Magiera prowadzący obecnie Zagłębie Sosnowiec. Z naszych informacji wynika, że w klubie dyskutuje się również nad... Leszkiem Ojrzyńskim. Branę są także pod uwagę kandydatury zagraniczne. Słyszy się również o obcokrajowcach - chociażby z Białorusi.
http://legia.net/wiadomosci,66289-hasi_ ... legii.html
August

Postprzez maniek-75-75 2016-09-16, 8:53 pm

a mnie się wydaje że on chce wprowadzić ZS do ekstra i utrzeć nosa Leśnemu ...
maniek-75-75

Postprzez roxy 2016-09-17, 2:16 am

i mnie też tak się wydaje... I mam nadzieję,że tak zrobi, bo teraz ciężko było by szukać trenera.
roxy

Postprzez Adam1906 2016-09-17, 5:07 am

Postawmy się na miejscu Jacka Magiery. Więc co przemawia za:

1. Sam fakt zostania trenerem Legii Warszawa, którą bez wątpienia Jacek ma w sercu.
2. Niepowtarzalna (i może jedyna w życiu) szansa prowadzenia jako trener zespołu w Lidze Mistrzów.
3. Pensja.

A co przemawia przeciwko:

1. Przejęcie zespołu który jest rozbity psychicznie (seria porażek) i fizycznie (źle przygotowani do sezonu), co spowoduje że ewentualne dalsze wpierdole w LM oraz lidze pójdą na konto Magiery.
2. Groźba znalezienia na miejsce Jacka w przerwie zimowej nowego trenera z doświadczeniem, co spowodowałoby powrót Jacka do stanu bycia trenerem, który ma w CV zapis "nie dał rady w Legii Warszawa".
3. Brak możliwości pojawienia się w CV zapisu "jako samodzielny trener dał radę w Zagłębiu Sosnowiec i awansował z nim do Ekstraklasy".

Decyzja i tak należy do Jacka, ale oby został on u nas i zakończył swe dzieło :)
Adam1906

Postprzez August 2016-09-17, 6:57 am

Adam1906 napisał(a):Postawmy się na miejscu Jacka Magiery. Więc co przemawia za:

1. Sam fakt zostania trenerem Legii Warszawa, którą bez wątpienia Jacek ma w sercu.
2. Niepowtarzalna (i może jedyna w życiu) szansa prowadzenia jako trener zespołu w Lidze Mistrzów.
3. Pensja.

A co przemawia przeciwko:

1. Przejęcie zespołu który jest rozbity psychicznie (seria porażek) i fizycznie (źle przygotowani do sezonu), co spowoduje że ewentualne dalsze wpierdole w LM oraz lidze pójdą na konto Magiery.
2. Groźba znalezienia na miejsce Jacka w przerwie zimowej nowego trenera z doświadczeniem, co spowodowałoby powrót Jacka do stanu bycia trenerem, który ma w CV zapis "nie dał rady w Legii Warszawa".
3. Brak możliwości pojawienia się w CV zapisu "jako samodzielny trener dał radę w Zagłębiu Sosnowiec i awansował z nim do Ekstraklasy".

Decyzja i tak należy do Jacka, ale oby został on u nas i zakończył swe dzieło :)

Dodałby 4. Brak doświadczenia
August

Postprzez Luis 2016-09-17, 7:26 am

Jezeli Legia bedzie chciala Magiere to zostanie on trenerwm Legii. Spelnienie marzen, kasa, prestiz. Osobiscie uwazam, ze w takiej sytuacji ligowej Legia nie bedzie ryzykowac, ale wezmie doswiadczonego trenera, bo mistrzostwo umyka. Najgorzej, ze ponoc to nie Lesniodoraki ma miec najwiekszy wplyw, ale raczej Mioduski. A on bardzo ceni takich ludzi jak Magiera. Lesnodorski popelnil blad z Hasim i nie chca mu raczej dac juz wolnej reki.
Luis

Postprzez maniek-75-75 2016-09-17, 8:16 am

przecie Hasi to wynalazek Żewlakowa .... ja sądze że zostanie u nas , w końcu widać jak poważnie podchodzi do tematu i że jak by nie patrzeć to jego pierwsza praca z seniorami . wykaże się u nas oferty na pewno będzie miał . a na ogarnięcie burdelu w Legii i nawet rozegranie tej grupy jest chyba za wcześnie ... mało prawdopodobne w/g mnie by i Probierz się chciał ruszyć z Jagielloni , on tam ma status boga ....
maniek-75-75

Postprzez RUDI 2016-09-17, 8:49 am

Luis napisał(a):A on bardzo ceni takich ludzi jak Magiera.

Z tego co kojarzę to w Legii wszyscy "cenili" Magierę (jako trenera) ,teraz on też ich w razie propozycji pracy powinien "docenić" .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez comitam 2016-09-17, 9:13 am

może to plotka ale w pewnym sensie ma sens bo niebawem Legia otrzyma karę od UEFA i prawdopodobnie będzie to wykluczenie klubu z rozgrywek na sezon lub dwa, więc walka o mistrzostwo może być ale bez presji. Magiera będzie miał czas na zbudowanie solidnej druzyny i pewnie będzie z dużo mniejszym kontraktem niż Hasi. tak nawiasem to kto ustala te odszkodowania za totalną klapę w pracy? 1,5 mln € to kosmos, a nazwisko żadne...
comitam

Postprzez novack 2016-09-17, 11:05 am

Jacek Magiera to materiał na najwybitniejszego polskiego trenera i wierzę, że niebawem nim będzie ku chwale polskiej piłki. To jest facet który zaplanował swoja karierę trenerska juz 20 lat temu i wszystko co robi, czynione jest w jakimś celu. Ogladałem z nim wywiad juz po tym jak podziekowano mu w Legii i on wtedy powiedział, że i tak kiedyś będzie pierwszym trenerem Legii. Sądzę, że z pewnościa to kiedyś sie stanie, ale dopiero wtedy, gdy on sam uzna, że jest na to gotowy i że to pomoże i Legii i w jego rozwoju. Obawiam się, że odejscie teraz wszystkim by zaszkodziło, i Zagłebiu i Legii i jemu samemu, bo czy mozna tak z dnia na dzień, nie prowadzac jeszcze nigdy nawet jednego meczu w polskiej ekstraklapie zadebiutować od razu w Lidze Mistrzów przeciwko Realowi Madryt? Wydaje mi się, że nawet Pan Jacek Magiera nie podołałby jeszcze. Myślę, że nie jest za wcześnie na jakies sygnały wsparcia na meczu od nas kibiców. Wierzę, że Pan Jacek zostanie z nami!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników