Polonia Słubice - Zagłębie Sosnowiec 29 października 14:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Polonia Słubice - Zagłębie Sosnowiec 29 października 14:

Postprzez Qcu20 2010-10-30, 9:39 pm

jondek napisał(a):Moja propozycja na transparent."AKCJA JEST TAKA.WASZA GRA TO "PADAKA".TAKIE NUMERY NIE Z NAMI.OD DZIŚ BAWCIE SIĘ SAMI." Zrzekam się praw autorskich ;-) Dorzucam się do kosztów :niezle:

Hmm pomysłowe i z jajem, że się tak wyrażę. Ale naprawdę sądzę, że coś trzeba zrobić..
Sporo kasy do klubu wpływa właśnie z naszych pieniędzy, pieniędzy kibiców, którzy przychodzą na Ludowy i widzą to "coś".. Może faktycznie zrobić jakąś akcję protestacyjną na szerszą skalę. Grajkowie ( mimo, że skład się pozmieniał) już chyba zapomnieli, jak kibice w poprzednim sezonie z transparentami szli przez miasto, i stali w błocie przed meczem.. Zero ambicji, a może brak umiejętności?

Dlaczego nie podeszli? Może dlatego, że ostatnio kibice na Ludowym zachowali się jak się zachowali, kibicując i klaszcząc Nielbie.
W ekstraklasie tydzień temu też miała miejsce podobna sytuacja, kiedy to kibice Lechii Gdańsk nie podeszli po meczu w Krakowie do kibiców. Nie podeszli, bo byli źli na siebie, że nie wygrali tego meczu. I to można zrozumieć, ale kuźwa, że byli zmęczeni? Nomen omen piłkarze Lechii wysłali oficjalne pismo z przeprosinami do kibiców i zaznaczyli, że taka sytuacja nie będzie miała nigdy miejsca.
U nas czegoś takiego nie ma...
A może piłkarze znowu od tygodni nie mają co do garnka włożyć? Czyżby klub się nie wypłacał, czy wszystko przepijają w klubach i pubach?
Sorki, za moją ironie ale naprawdę krew człowieka zalewa, gdy widzi co się dzieje...
Qcu20

Postprzez jondek 2010-10-30, 9:48 pm

I niech piłkarzyki pamiętają,że grają/pracują na naszym,podatników,stadionie :czerwona:
jondek

Postprzez arek 2010-10-30, 10:28 pm

Wszyscy żyją meczem ze Śląskiem sprzed kilku lat, jaka gra, jaki doping. I co z tego że wygraliśmy? Gdzie jesteśmy my a gdzie jest Śląsk? Ile drużyn zostawiło nas już w tyle i dawno zapomniało o epizodach z niższych lig. Dało się to zrobić i w Górniku i w Widzewie, w Śląsku, w Jagielloni, Arce i wielu innych klubach ale nie w Sosnowcu. Ile mam jeszcze słuchać tych głupawych wypowiedzi trenera i zawodników że "staraliśmy się ale coś nie wychodzi, koncentrujemy się na kolejnym meczu który musimy wygrać, że zabrakło szczęścia, że sędzia zły, że drużyna się ogrywa". Tego można słuchać jeden rok a nie ponad trzy lata.
W tym sezonie z wyjątkowo słabymi drużynami w II lidze nie mamy żadnych szans na awans - patrzyłbym raczej w dół tabeli. Dlatego pożegnałbym już teraz większość tych gości - oni swoje szanse już dawno roztrwonili - i zacząłbym budowę na bazie zagłębiowskiej młodzieży. Obawiam się jednak że jeśli poziom szkolenia seniorów mamy taki jak widać, to nasza młodzież jest niewiele więcej warta.
W każdym razie, bez wyrażnych i widocznych zmian moja noga więcej na tym stadionie nie stanie. Wychowałem się na I ligowym Zagłębiu - większość moich meczów Zagłębia to były mecze I ligowe - i oglądanie upokożeń z mieścinami które w większości nie wiem gdzie leżą są poniżej mojej godności.
arek

Postprzez ZAGS. 2010-10-30, 10:49 pm

.
Ostatnio edytowano 2010-10-31, 10:37 am przez ZAGS., łącznie edytowano 1 raz
ZAGS.

Postprzez jondek 2010-10-30, 11:10 pm

Mam wrażenie że z tego marazmu już się nie podniesiemy :kiepsko: Przynajmniej,nie w tym składzie osobowym.I mam tu na myśli nie tylko tych patałachów z boiska :czerwona:
jondek

Postprzez rafalzs 2010-10-30, 11:15 pm

Znowu nie będzie awansu...:( może jak przestaniemy chodzić na mecze to coś będą grali hah :lol:
rafalzs

Postprzez django 2010-10-31, 1:11 am

August napisał(a):[Czy Adamczyk bedzie coś w stanie zdziałać, nie wiem. Mam wątpliwości, po pierwsze jedna osoba to mało; po drugie Adamczyk - jak dotą - też zachował zasadę wzajemnej adoracji, vide zatrudnienie Skrzypka i Stolpy, trenerka Łuczywka. Dlatego afera ze Stolpą to w dużej mierze złosliwość losu i kara dla Prezesa.

Zobaczymy, czy prezes uczy się na błędach. O tym, że na polityce transferowej się nie zna, to zdążył udowodnić. Natomiast chyba sam to już pojął bo mamy dyrektora sportowego. Niedługo sami się przekonamy , czy Ogielski zna się na swojej robocie, czy został zatrudniony tylko dlatego, że jest człowiekiem Kozielskiego. Zimą będzie miał pole do popisu. Mam nadzieję, że już nie tylko powstała lista piłkarzy, którzy mogą wzmocnić ZS, ale są już z nimi prowadzone wstępne rozmowy.
django

Postprzez YOOSHKY 2010-10-31, 10:18 am

django napisał(a):Mam nadzieję, że już nie tylko powstała lista piłkarzy, którzy mogą wzmocnić ZS, ale są już z nimi prowadzone wstępne rozmowy.

Wątpię. Jeśli oglądałeś uważnie konferencję po meczu z Nielbą to powinieneś usłyszeć że (przynajmniej) trener na razie nie zaprząta sobie tym głowy. Nie zdaje sobie chyba sprawy do jakiego wszedł bagna. Nie zdaje sobie sprawy jak trudnego podjął się zadania. Do trenera chyba jeszcze nie dociera że 2/3 składu nadaje się do natychmiastowego odstrzału (pomijam naszą młodzież).

Przez całą rundę nie zarysował się nawet jakiś w miarę wyraźny trzon tej drużyny (bo 3-4 graczy raczej go nie stanowi), wszystko trzeba zbudować od nowa. I właśnie teraz jest odpowiedni czas by zastanowić się nad zmianami. Nie potrzebujemy uzupełnień w składzie tylko rewolucji. Ojrzyński powinien udać się do Tochela, on wie jak to się robi.
Tłumaczenia że nie uda się zgrać zespołu nie mają żadnego sensu bo sprawa nie jest bezprecedensowa. Ten zespół na zgrany tez nie wygląda - bezsensowna bieganina, kopanina, pomijam fakt ze sprowadza się zawodnika a potem na siłę szuka mu się pozycji na boisku a nie odwrotnie bo to już standard w ostatnich latach.
Zimą bez najmniejszych problemów rozegrać można 13-15 sparingów (Górski i s-ka - gdzie obiecana trybuna przy sztucznym?) z czego kilka ostatnich już nie testowych lecz dla zgrania zespołu.
Sztab odpowiedzialny za zespół (od prezesa przez dyrektora i trenerów po masażystów) czeka bardzo ciężki okres i chcę wierzyć że w końcu uda się coś sensownego wypracować.
YOOSHKY

Postprzez August 2010-10-31, 10:26 am

django napisał(a):
August napisał(a):[Czy Adamczyk bedzie coś w stanie zdziałać, nie wiem. Mam wątpliwości, po pierwsze jedna osoba to mało; po drugie Adamczyk - jak dotą - też zachował zasadę wzajemnej adoracji, vide zatrudnienie Skrzypka i Stolpy, trenerka Łuczywka. Dlatego afera ze Stolpą to w dużej mierze złosliwość losu i kara dla Prezesa.

Zobaczymy, czy prezes uczy się na błędach. O tym, że na polityce transferowej się nie zna, to zdążył udowodnić. Natomiast chyba sam to już pojął bo mamy dyrektora sportowego. Niedługo sami się przekonamy , czy Ogielski zna się na swojej robocie, czy został zatrudniony tylko dlatego, że jest człowiekiem Kozielskiego. Zimą będzie miał pole do popisu. Mam nadzieję, że już nie tylko powstała lista piłkarzy, którzy mogą wzmocnić ZS, ale są już z nimi prowadzone wstępne rozmowy.

Ja się zastanawiam jakich argumentów mógłby na dzisiaj użyć nasz Dyrektor Sportowy aby przyciagnąć jakichściekawych grajków. Kasy nie ma, organizacyjnie tez do niczego. Ja przypuszczam, że będą chcieli powyciągać kogoś z Wodzisławia.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez tiktak 2010-10-31, 11:13 am

YOOSHKY napisał(a):
django napisał(a):Mam nadzieję, że już nie tylko powstała lista piłkarzy, którzy mogą wzmocnić ZS, ale są już z nimi prowadzone wstępne rozmowy.

"Wątpię. Jeśli oglądałeś uważnie konferencję po meczu z Nielbą to powinieneś usłyszeć że (przynajmniej) trener na razie nie zaprząta sobie tym głowy. Nie zdaje sobie chyba sprawy do jakiego wszedł bagna. Nie zdaje sobie sprawy jak trudnego podjął się zadania. Do trenera chyba jeszcze nie dociera że 2/3 składu nadaje się do natychmiastowego odstrzału (pomijam naszą młodzież). "(cytat)

Bagno jakim jest teraz Zagłębie nie jest ani mniejsze ani większe niż wiele takich w polskiej piłce. Trenera i tego drugiego średnio to zapewne interesuje. Jak już pisałem te gostki są szczęśliwe że załapali się na dobrą kasę w wypłacalnym klubie na kolejny rok. Jesli komuś się wydaje że trafił się nam biały rycerz który w Sosnowcu przejął sie swoją misją to współczuję.
Co do sposobu przebudowy zespołu to jesli to ma polegać na zbieraniu odpadów z Wodzislawia w miejsce Stolpy, Folca i innych, to będzie jak leczenie dżumy cholerą.
tiktak

Postprzez tiktak 2010-10-31, 11:21 am

Szlakotin
Bednar, Marek, xxx, Pajączkowski,
xxx, Cyganek, Białas (???), Stefański,
Lachowski,Grunt

Na ławce Strojek, Skórski

Tak by to mogło a nawet powinno wyglądać mniej więcej nawet już na wiosnę. Te puste miejsca( plus miejsca na ławce) to nie dla odpadów z Wodzislawia tylko dla młodych, żądnych gry z Wagrowca, Janikowa, Słubic i swoich z r. 93,94. Pomijam kwestię trenera, ale raczej nie będzie to obecny.
Ostatnio edytowano 2010-10-31, 2:46 pm przez tiktak, łącznie edytowano 3 razy
tiktak

Postprzez tiktak 2010-10-31, 11:29 am

Jako ciekawostkę polecam sprawdzić średnią wieku linii pomocy Arki Gdynia z wczorajszego meczu ligowego na 90minut.pl
tiktak

Postprzez YOOSHKY 2010-10-31, 11:39 am

tiktak napisał(a):
YOOSHKY napisał(a):

"Wątpię. Jeśli oglądałeś uważnie konferencję po meczu z Nielbą to powinieneś usłyszeć że (przynajmniej) trener na razie nie zaprząta sobie tym głowy. Nie zdaje sobie chyba sprawy do jakiego wszedł bagna. Nie zdaje sobie sprawy jak trudnego podjął się zadania. Do trenera chyba jeszcze nie dociera że 2/3 składu nadaje się do natychmiastowego odstrzału (pomijam naszą młodzież). "(cytat)

Jesli komuś się wydaje że trafił się nam biały rycerz który w Sosnowcu przejął sie swoją misją to współczuję.
Co do sposobu przebudowy zespołu to jesli to ma polegać na zbieraniu odpadów z Wodzislawia w miejsce Stolpy, Folca i innych, to będzie jak leczenie dżumy cholerą.

I Ty to wszystko wywnioskowales z mojego postu? Nigdzie o czyms takim nie pisalem.
Nie cytuj prosze w ten sposob bo wkladasz mi slowa w usta ktorych nie wypowiedzialem. Ewentualnie zmien styl pisania.
YOOSHKY

Postprzez Sosnowieczanka 2010-10-31, 11:47 am

Gra wygląda jak wygląda , ale największym rozczarowaniem przynajmniej dla mnie to Folc :kiepsko: ...!! Niestety przykra prawda , ale prawda.!!!! A pozytywnym zaskoczeniem to Vlado :niezle: ...!!!
Sosnowieczanka

Postprzez tiktak 2010-10-31, 12:21 pm

I Ty to wszystko wywnioskowales z mojego postu? Nigdzie o czyms takim nie pisalem.
Nie cytuj prosze w ten sposob bo wkladasz mi slowa w usta ktorych nie wypowiedzialem. Ewentualnie zmien styl pisania.[/quote]

Nie wszystko, Twojej wypowiedzi dotyczyło akurat to co pominąłeś. Czasem jest trochę więcej do powiedzenia, także bez urazy.Chodziło takze o wypowiedź django, która była w w ramce.
tiktak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna