Zawisza Bydgoszcz - Zagłębie Sosnowiec 26.0909, 19:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zawisza Bydgoszcz - Zagłębie Sosnowiec 26.0909, 19:00

Postprzez August 2009-09-28, 7:41 am

django napisał(a):Obejrzałem I połowę (drugiej nie ma) i jestem pod dużym wrażeniem tego jak Pierścionek ustawił drużynę. Tego posta dedykuję wszystkim forumowiczom, którzy uważają, że Pierścionek jest głupi/nie zna się/nie nadaje się

Fajna analiza tej pierwszej połowy. A co najważniejsze bardzo budująca. Można żałować, że nie udało nam się sciągnąć tego Lilo.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez swiezy52 2009-09-28, 5:13 pm

podejrzewam, że druga połowa nie pojawi się na tej stronie co pierwsza... z tego co gadałem z chłopakami z Bydgoszczy to "maja cenzure" a jak już pewnie wszystkim wiadomo druga połowa obfitowała w pozdrowienia w kierunku pzpn i tamtejszego prezesuńcia, i nie pozwolą sobie na pójście filmu w Polskę... swoją droga pozdrawiam panów z ochrony, pajace
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez swiezy52 2009-09-28, 6:56 pm

a jednak się myliłem, pojawiła się druga połowa

http://www.itv24.com.pl/film/627/zawisz ... _ii_polowa
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez django 2009-09-28, 7:03 pm

Mimo, że strzeliliśmy bramkę to drugie 45 minut słabsze w naszym wykonaniu. Zawisza uruchomił lewą stronę i zrobiło się nieciekawie. Sławek Pach chyba już w przerwie nie miał sił, bo Lilo zaczął kryć Szatan, więc szybka zmiana jak najbardziej słuszna. Brakowało nam kogoś, kto mógłby uspokoić grę i przytrzymać piłkę. Wejście Dorobka trochę zatrzymało lewą stronę Zawiszy, ale zastanawiam się czy nie byłoby lepiej wcześniej wpuścić Ryndaka - szybki, dynamiczny, idealny na grę z kontry. Chociaż jakby Lacha wykorzystał świetne podanie Dorobka, to nie byłoby tematu. Do wejścia Jaromina raczej nie można się przyczepić. Jaki sens miałoby wpuszczenie kolejnego obrońcy czy pomocnika? Dwóch napastników operujących z przodu nie pozwala przeciwnikom na rzucenie całych sił do ofensywy.

Nie rozumiem za to pretensji Pierścionka w sytuacji, po której straciliśmy bramkę. Zawodnik Zawiszy oddał piłkę, a od tego momentu do bramki minęła przynajmniej minuta. Wrzutka w pole karne była ze stałego fragmentu, więc ewentualne pretensje to raczej do naszych obrońców, bo mieli dużo czasu żeby się dobrze ustawić.

Swoją drogą to trener Kuras też odrobił pracę domową. Zauważcie, że całkiem nas odcięli od naszej najgroźniejszej broni - stałych fragmentów z okolicy pola karnego.
django

Postprzez zaglebie123 2009-09-29, 12:14 am

Po pierwsze to nie trzeba być na meczu żeby zabrać głos,bo po to jest forum aby każdy kibic mógł się wypowiedzieć ! Po drugie nie krytykuje tu "trenera" tylko stwierdzam Fakt :!: Nie zawsze najlepszą obroną jest atak co na nieszczęście nasze pokazał mecz z Zawiszą :!: Odpuszczam ten mecz ale co z meczami przegranymi w Polkowicach i Gdyni po 0:1 gdzie na ostatnie minuty wchodzili Strojek,Pajączkowski,Łuczywek ? ? ? Raczej żaden nie jest napastnikiem :!: :!: :!:
zaglebie123

Postprzez maniek-75-75 2009-09-29, 6:11 am

zaglebie123 napisał(a):Po pierwsze to nie trzeba być na meczu żeby zabrać głos,bo po to jest forum aby każdy kibic mógł się wypowiedzieć ! Po drugie nie krytykuje tu "trenera" tylko stwierdzam Fakt :!: Nie zawsze najlepszą obroną jest atak co na nieszczęście nasze pokazał mecz z Zawiszą :!: Odpuszczam ten mecz ale co z meczami przegranymi w Polkowicach i Gdyni po 0:1 gdzie na ostatnie minuty wchodzili Strojek,Pajączkowski,Łuczywek ? ? ? Raczej żaden nie jest napastnikiem :!: :!: :!:

przestań chłopie...albo się gra i wygrywa albo dupa! bronić jakiś remisów....przypomne tylko to my sami napompowaliśmy balon z napisem awans....
maniek-75-75

Postprzez August 2009-09-29, 8:26 am

Rzeczywiście nie wiem czemu Pierścionek miał pretensję o tę piłkę mogę jedynie domniemywać że był po prostu wkurzony z powodu starconej w końcówce bramki. Martwi to, że wydaje mi się, iż Lacha trochę słabiej.
August

Postprzez zaglebie123 2009-09-29, 11:45 am

maniek-75-75 po Twoim zwrocie (chłopie) odnoszę wrażenie,że przyjechałeś z jakiegoś BUKIETOWA... Co do meczu to w którym momencie ja piszę o bronieniu remisu ??? Jeżeli zaś napompowałeś jakiś balon to Twój problem tylko nie mieszaj w to innych kibiców,a to dlatego,że każdy kto,by się nie podjął pracy w Zagłębiu musiał mieć świadomość ciśnienia i presji jaka tu będzie ze strony kibiców i nie tylko,bo nikogo chyba nie interesuje gra o inne cele niż AWANS :!: :!: :!: Ku temu zresztą zostali tu zakontraktowani tacy zawodnicy a nie inni i takie też środki mają aby nie było wątpliwości o co grają i dla kogo grają :!: :!: :!: Myślę,że Pierścionek doskonale wiedział co robi i tyko dla tego nie mówił o awansie co by mieć jakąś linie obrony w razie niepowodzenia ze zwykłego strachu :!: :!: :!: Gdyby na dzień dzisiejszy mielibyśmy o 8-pkt więcej to byłby największym głosicielem AWANSU :!: Prawda jest taka,że każdy Zagłębiak czeka na AWANS i jeżeli chodzi Ci o napompowany balon to wiedz,że tu jest on zawsze PEŁNY jakby z "urzędu",bo tu jest Zagłębie Sosnowiec !!! Pozdro....
zaglebie123

Postprzez django 2009-09-29, 12:03 pm

zaglebie123 napisał(a): Ku temu zresztą zostali tu zakontraktowani tacy zawodnicy a nie inni i takie też środki mają aby nie było wątpliwości o co grają i dla kogo grają :!: :!: :!: Myślę,że Pierścionek doskonale wiedział co robi i tyko dla tego nie mówił o awansie co by mieć jakąś linie obrony w razie niepowodzenia ze zwykłego strachu :!: :!: :!:

Jacy zawodnicy? Dżenan, który rok nie grał w piłkę? Bensz, który ekstraklasę oglądał z ławki? Czy Władek, który rok leczył kontuzję? Może Pierścionek w przeciwieństwie do Ciebie zdaje sobie sprawę, że to żaden dream team?
django

Postprzez zaglebie123 2009-09-29, 12:32 pm

To go spytaj ? To nie kto inny jak Pierścionek "piał i pieje z zachwytu na temat umiejętności " tych zawodników :!: (Lachowski,Pach,Bensz,Bednar,Hosić) to ci zawodnicy zostali tu ściągnięci po to by zrobić awans :!: No chyba,że według Ciebie są tu by bronić drugiej (trzeciej) ligi i spustoszyć kasę ?!
zaglebie123

Postprzez django 2009-09-29, 12:38 pm

zaglebie123 napisał(a):To go spytaj ? To nie kto inny jak Pierścionek "piał i pieje z zachwytu na temat umiejętności " tych zawodników :!: (Lachowski,Pach,Bensz,Bednar,Hosić) to ci zawodnicy zostali tu ściągnięci po to by zrobić awans :!: No chyba,że według Ciebie są tu by bronić drugiej (trzeciej) ligi i spustoszyć kasę ?!

Nie wiem czy tak znowu pieje z zachwytu. Z tego, co wiem miał trochę inną wizję budowania tej drużyny. Proponuję, żebyś się trochę zainteresował innymi zespołami z tej ligi. Może coś zrozumiesz. No chyba, że podobnie jak w temacie zmian w meczu nie musisz czegoś wiedzieć, żeby się o tym wypowiadać.
django

Postprzez maniek-75-75 2009-09-29, 12:46 pm

Zagłębie 123 ja spokojnie czekam aż będzie drużyna na awans i nie praw mi że to jest wielkie Zagłębie ....bo trochę je większe pamiętam....co do grajków to powiedz mi który z nich cokolwiek osiągnął żeby liczyć że oni będą grali o najwyższe cele??? pamiętasz ile buraków w oe taki Hosic zrobił/tak dla przykładu.../ . ja po prostu twierdzę że trzeba im dać spokojnie popracować a co niektórzy usłyszeli nazwiska i już mają 1 ligę.....tak raczej z reguły nie jest...popatrz na taki radzionków gdzie drużyna jest budowana od bodaj 3 lat i wzmacniana poszczególnymi ogniwami...a u nas?? kolejna rewolucja przed sezonem i zabawa typu albo się uda albo nie....pozdrawiam Cię
ps.. jednak nie wstrzymam i muszę to dopisać....mam bardzo dużą nadzieje że jednak miasto przejmie większościowy pakiet i u steru Zagłębia zasiądą poważni ludzie...mam też nadzieje że Pierścionek dostanie szanse zbudowania drużyny po swojemu która będzie grała o te najwyższe cele... pozdrawiam
maniek-75-75

Postprzez Blajpios 2009-09-29, 1:00 pm

zaglebie123 napisał(a):To go spytaj ? To nie kto inny jak Pierścionek "piał i pieje z zachwytu na temat umiejętności " tych zawodników :!: (Lachowski,Pach,Bensz,Bednar,Hosić) to ci zawodnicy zostali tu ściągnięci po to by zrobić awans :!: No chyba,że według Ciebie są tu by bronić drugiej (trzeciej) ligi i spustoszyć kasę ?!

A co ma robić - dołować od razu zawodników? Już kiedyś pisałem, że zawodników starszych, to obecnie Zagłębie ma raczej wypalonych, którzy odpadli z walki gdzie indziej itd. Jedynie może Lachowski i Bensz mają szanse być liderami wprowadzającymi za parę lat Zagłębie do ekstraklasy, na miarę jej dolnych regionów. Sądzę, że Pierścionek ma tego świadomość i od razu jasno wypowiadał się, że na ten rok nie należy do faworytów Zagłębie. Co nie zmienia faktu, że -a) np. nie do końca wciąż zorientowany w sportowym biznesie K. Szatan rzeczywiście mógł kontraktować ich łudząc się, że spełnią obietnice, które mogli dawać przez podpisaniem umowy - i wtedy P. Pierścionek nawet nie będąc przekonany, może używać określenia "sprowadzeni by robić awans" (nie przez niego sprowadzeni) -b) sprowadzeni dla awansu oznaczać może ich udział w awanie rozłożonym na dwa, trzy lata, nawet bez końcowego udziału w awansie ich wszystkich, gdy awans za trzy lata będzie (np. Hosic wystarczy że przez dwa lata wpłynie stabilizująco, nauczy czegoś młodszych, przy nim nabiorą doświadczenia, okrzepną - jedyne, co może martwić, to to, że tych "do uczenia" nie za wiele; Markowi przydałby się już lepszy chyba nauczyciel, bo tak czy siak stanął, choć może Hosić jest w stanie trochę ambicji pokazać... Dalej, Białek i Strojek - i tyle). Niemniej, jak pisałem, nie wszyscy "sprowadzeni w perspektywie awansu nawet do zaplecza ekstraklasy muszą wprowadzać, wystarczy, gdy przyczynią się w tym roku walnie do budowania takiego zespołu...
Blajpios

Postprzez August 2009-09-29, 1:00 pm

Zdaje się, że pomysł powrotu "starych" zawodników był ppomysłem Prezesa (niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę), ale fakt, że Pierścionek nie był w stanie przebić się ze swoimi koncepcjami nie do końca dobrze o nim jako
o trenerze świadczy bo to on w pierwszej kolejności odpowiada za wyniki. A czy to jest słuszny kierunek przekonamy się po prostu na podstawie wyików zespołu. Fakt, że te są na razie przeciętne nie oznacza, że się nie spełnią. Poczekajmy do końca piłkraksiej jesieni. Wtedy będziemy mądrzejsi.
August

Postprzez zaglebie123 2009-09-29, 2:05 pm

django jeżeli masz problemy z myśleniem to się skup i nie przytykaj drugiemu :!: Co do tematu zmian nie muszę czegoś wiedzieć żeby się wypowiadać !? O co Ci chodzi ? Każdy chyba wie,że jak się przegrywa to należy postawić na atak, a jak wygrywa to trzeba się asekurować i ja tu Ameryki nie odkryłem :!: To też nie jest koniecznością bycia na meczu,aby o tym napisać :!: No chyba,że jest inaczej ale ja tego nie wiem :-( Pozdro... maniek-75-75 pamiętam i te :buraki' Hosića i innych ale nie o to chodzi.Natomiast pisząc o Zagłębiu miałem na uwadze Historie,Tradycje i całą otoczkę temu towarzyszącą,a nie wielkość obecnej drużyny,bo też jak Ty te Większe pamiętam!!! Żeby była jasność nie czepiam się Pierścionka ale to on odpowiada za wyniki nie tylko przed włodarzami klubu ale przede wszystkim przed kibicami ! To on twierdził,że ma mocną drużynę i z każdym meczem będzie co raz lepiej :!: Ja akurat nie podzielałem jego zdania i uważałem,że przysłowiowymi starymi "kartami się nie gra" Jest jak jest i z Tą drużyną jak najbardziej się utożsamiam,bo jest moją Drużyną :!: :!: :!: Tylko najgorsze jest,że nie ma winnego jak coś nie tak... Interpretacje co nie których są zależne od wyniku ostatniego meczu bądź miejsca w tabeli :!: Pozdrawiam Ciepło ufny w lepsze jutro :brawo:
zaglebie123

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna