Zagłębie Sosnowiec - Lechia Zielona Góra 13.09.2009 g.20.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - Lechia Zielona Góra 13.09.2009 g.20.00

Postprzez wieszczo 2009-09-13, 10:08 pm

August napisał(a):
wieszczo napisał(a):Strojek weź się chłopie w garść może mniej imprez , a więcej przyłożenia się do treningów

A wiesz gdzie i kiedy chleje ? Jeśli tak to napisz. A jeśli nie to zamknij buzię na kłódkę. Łatwo spalic chłopaka.

Myślisz, że są święci i siedzą w domkach bo tak kazał trener Pierścionek?!
Na jakim Ty świecie żyjesz, to młode chłopaki widać którym nie tylko piłka w głowie :)
wieszczo

Postprzez SO_1906 2009-09-13, 10:09 pm

A najlepsze jest to że śniło mi się dzisiaj właśnie 1:1... I rano sam się z siebie śmiałem bo nie wierzyłem że zagrają z tymi cieniarzami na takim poziomie :lol:
SO_1906

Postprzez Kingwiner 2009-09-13, 10:09 pm

August napisał(a):A wiesz gdzie i kiedy chleje Jeśli tak to napisz. A jeśli nie to zamknij buzię na kłódkę. Łatwo spalic chłopaka.

Ok. Zgadzam się z Tobą jeśli chodzi o to chlanie, a co do spalania to on sam się spala wychodząc na boisko... :zolta:
Kingwiner

Postprzez mario999 2009-09-13, 10:10 pm

Najlepszy jest wpis na Sosnowiec info ktory pokazuje wszystko:
mialo byc San Francisko a jest KUR... posmiewisko
mario999

Postprzez ukryty 2009-09-13, 10:13 pm

SO, twoja wypowiedż, że Myśliwy nie wyszedł na boisko ze względu na słabą grę byla chybiona. Zapytaj się trenera, tylko niech powie szczerą prawdę. No ale w drużynie sa przecież zawodnicy z najwyższych lig i cóz się dzieje dobrego.?, czym się wyrózniają skoro są takie wyniki. Może faktycznie trener nie chce wziąć pod uwagę głosów innych i zmienić taktykę w ustawieniu, tylko co mecz praktykuje, a obraza się za inny pogląd i pokazuje swoją władze. A tutaj przecież nie chodzi o jego siłę władcza tylko o drużynę.No i cóz zobaczyliśmy w dzisiejszym meczu z głośnymi zawodnikami?
ukryty

Postprzez August 2009-09-13, 10:16 pm

W ogóle z niecieprliwościa czekam na pomeczową wypowiedź Pierścionka. Zobaczymy jak się zachowa.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Kingwiner 2009-09-13, 10:22 pm

August napisał(a):W ogóle z niecieprliwościa czekam na pomeczową wypowiedź Pierścionka. Zobaczymy jak się zachowa.

Też bardzo chcę ją usłyszeć. Pewnie będzie pieprzył o słabym sędziowaniu(tu troche racji by miał), o kłopotach kadrowych, bo to niedziela była i jeszcze pewnie o wielu innych czynnikach. Ciekawe tylko czy wspomni o swoim ślubie i weselu? ? ?
Kingwiner

Postprzez Schabu 2009-09-13, 10:23 pm

Nie byłem na meczu bo siatka była ważniejsza niż patałachy na Ludowym.
Pomimo tego udało mi się dostać na 10 minut meczu.

JESTEM WSTRZĄŚNIĘTY TYM ŻE POMIMO ŻE BYŁO 10 MINUT DO KOŃCA NIE MOGŁE WEJŚĆ NA STADION
BILETÓW NIE DAŁO SIĘ KUPIĆ I DOPIERO PRZYPADKIEM DAŁO RADE OD STRONY KLUBU....
PARODIA.......SZATAN WYPIEPRZAJ GDZIE PIEPRZ ROŚNIE.....
Nie będę się wypowiadał na temat gry bo nie wiele widziałem,ale jedno jest pewne że już jest po sezonie.....
Jesteśmy w czarnej dupie i tak pozostanie.
Awans???
Chyba kpicie............................................
Schabu

Postprzez August 2009-09-13, 10:23 pm

Kingwiner napisał(a):Ciekawe tylko czy wspomni o swoim ślubie i weselu?

Najlepiej o nocy poślubnej. Może mu poszło lepiej niż w meczu :)
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Łuki19 2009-09-13, 10:26 pm

czyzby w naszym klubie trener bawił się w Układy ?? niech nam powie wprost dlaczego od pcozatku meczu gra Mizerny Szatan a Krzyska Mysliwego niema nawet na ławie ?? czyzby chec podlizania się tatusiowi bo wkoncu wesele to moze Ojciec Dyrektor Szatan dał drogi prezent Weselny :D?
Ostatnio edytowano 2009-09-13, 10:34 pm przez Łuki19, łącznie edytowano 1 raz
Łuki19
Obserwowany

Postprzez MrCricket 2009-09-13, 10:26 pm

Z przeciwnikien tej "klasy" prędko nie zagramy o punkty, no chyba, że... spadniemy. Brak słów, na co tylu defensywnych kopaczy na boisku ? Jedna wielka kompromitacja, po tym meczu muszą zostać podjęte jakieś ostrzejsze decyzje, bo w kilka tygodni z nieźle grającej drużyny zmieniliśmy się w patałachów sięgających DNA !
MrCricket

Postprzez hellboyek 2009-09-13, 11:04 pm

11.pl: W Sosnowcu o krok od blamażu

Zagłębie Sosnowiec zaledwie zremisowało 1-1 z Lechią Zielona Góra. Dla drużyny gości to pierwszy punkt i pierwsza bramka strzelona na wyjeździe! Gospodarze natomiast nie mają się czym pochwalić.

Przed spotkaniem kibice mieli nadzieję, że obejrzą kilka bramek na Stadionie Ludowym. Piłkarze z Zielonej Góry średnio w każdym meczu tracą po trzy gole, co prognozowało łatwe zwycięstwo gospodarzy.

Początek wskazywał na wyraźną przewagę Zagłębia. W ciągu zaledwie trzech minut podopieczni Piotra Pierścionka stworzyli trzy bardzo dobre okazje bramkowe, a najlepszą miał Tomasz Szatan. Pomocnik Zagłębia uderzył z 18. metrów, a piłkę z trudem ponad poprzeczkę przeniósł Rafał Dobroliński.

Po kilku minutach gra, po prostu siadła. Przez pół godziny żadna z drużyn nie stworzyła dogodnej okazji bramkowej, a kibice częściej interesowali się wynikiem spotkania o mistrzostwo Europy, niż tym co dzieje się na boisku..

Dopiero po tym okresie, Zagłębie ruszyło do ataku, jednak wynik na tablicy nie ulegał zmianie. Ponownie najlepszą okazję zmarnował Szatan. W doliczonym czasie gry pierwszej odsłony, zawodnik Zagłębia wyszedł na czystą pozycję, jednak jego strzał z około 12 metrów obronił bramkarz Lechii.

W drugiej połowie gra Zagłębia miała być lepsza, ale nie była... Gospodarzy na ziemię szybko sprowadziła sytuacja z 52. minuty. Wtedy Zagłębie straciło piłkę w środku boiska, a zdaniem arbitra głównego spotkania, próbujący powstrzymać Mirosława Topolskiego w polu karnym Dżenan Hosić dopuścił się przekroczenia przepisów. Sędzia podyktował "jedenastkę", a na bramkę zamienił ją Galdino.

Strata bramki miała obudzić podopiecznych Piotra Pierścionka, jednak do tego nie doszło. Zagłębie jeszcze bardziej podłamał incydent z 64. minuty. Dżenan Hosić sfaulował Mariusza Bacławskiego, a arbiter pokazał piłkarzowi gospodarzy drugą żółta, a w konsekwencji czerwoną kartkę. Po spotkaniu zawodnik powiedział, że faulu nie było i miał ogromne pretensje do sędziego.

Kibice w drugiej odsłonie domagali się wejścia na boisko Krzysztofa Myśliwego. Jednak najlepszego snajpera z poprzedniego sezonu nie było nawet na ławce, a z przyczyn pozasportowych być może szybko na boisko nie wybiegnie.

Paradoksalnie dopiero gra w osłabieniu zmotywowała piłkarzy, którzy rzucili wszystko na jedną kartę. Zagłębie zagrało zdecydowanie lepiej będąc w osłabieniu, choć Lechia mogła podwyższyć rezultat. Od blamażu sosnowiecki klub uchronił tylko brak doświadczenia i brak umiejętności, jaki okazywali niektórzy z zawodników drużyny gości.

Dopiero w 92. minucie sosnowiecki klub doprowadził do remisu. Faulowany na prawej stronie boiska był Michał Filipowicz, a bezpośrednio z rzutu wolnego bramkę zdobył Adrian Pajączkowski. Trzeba dodać, że w tym czasie na na placu gry było zaledwie dziewięciu zawodników Zagłębia, gdyż Filipowicz był opatrywany poza linią boczną. W pole karne przy stałym fragmencie gry zawędrował nawet Adam Bensz. Jak się później okazało, to było jedyne, na co tego wieczora było stać piłkarzy z Sosnowca.

Po meczu zawodnicy nie byli chętni do rozmowy. Strzelec bramki zapewnił jednak, że Zagłębie podniesie się po tym spotkaniu. - Ta strata boli i nie napawa nas dumą. Ja wierzę jednak, że się podniesiemy i zagramy z Nielbą najlepiej jak tylko potrafimy. Jesteśmy zespołem z dużym charakterem i mimo wyniku jestem pewny, że następny mecz będzie lepszy - powiedział Pajączkowski.

Zagłębie Sosnowiec - Lechia Zielona Góra 1-1 (0-0)
0-1 Galdino 52'
1-1 Pajączkowski 90+2'

Żółte kartki: Bodziony, Strojek, Lachowski, Hosić - Galdino, Bacławski.
Czerwona kartka: Hosić (Zagłębie)

Zagłębie: Bensz, Strojek, Hosić, Balul, Pietrzak (64' Pajączkowski), Filipowicz, Bodziony, Szatan (72' Marek), Dorobek (64' Łuczywek), Lachowski, Jaromin (46' Ryndak).
Lechia: Dobroliński, Zawadzki, Tyktor, Wojtysiak, Pawliczek, Topolski (73' Piskorski), Galdino, Pikul (86'Sztonyk), Głowania, Dorniak, Bacławski (90' Kaczorowski).

Sędzia: Piotr Gajewski (Kraków)
Widzów: 1500.

http://www.11.pl/ii_liga/W_Sosnowcu_o_krok_od_blamazu/
hellboyek

Postprzez Dobromir01 2009-09-13, 11:05 pm

Ktoś mnie robi w CH......ja
Ja rozumiem słabszy z olimpią ale dziś na boisku była tragedia.
To co nasi " grajkowie" tam wyprawiali wprawiało mnie w zdumienie.
Z resztą nie tylko mnie. Sławek Pach wraz z Władkiem Bednarem nie wierzyli w to co widzą.
Do zawodników- Panowie skończcie własne gierki z trenerem bo zagłębie to nie tylko Pierścionek ale i my. Weźcie się do pracy kończcie udawać gwiazdy bo ostatnia w tabeli Lechia pokazała Wam ze nazwiska nie grają.
Ten mecz trener dedykował nam kibicom.
Panie Piotrze zacznijcie grac choćby tak jak w meczu z flotom i skończy z dedykacjami. Bo ja mam gdzieś taką dedykację.
Nie mówiłem tego wcześniej ale dziś straciliśmy punkty i to jest " wasza" zasługa.
Obraz Marka i spółki pod sektorem młyna to żenada i powtórka z ubiegłego sezonu. Przykro na to patrzeć.
Gratulacje dla siatkarzy pomimo tego ze większość naszych kibiców wybrała właśnie ten mecz jako mecz wieczoru

, s
Dobromir01

Postprzez bari 2009-09-13, 11:08 pm

Nie oczerniajmy zawodników, że ten robi to, a ten tamto. Po co oni mają to wszystko czytać? Niech zajmą się grą, bo można ich bardziej dobić. Mnie się wydaje, że Pierścionek nie ma pomysłu na grę i tyle w temacie. Tutaj potrzebny jest trener, bo zawodników mamy naprawdę dobrych.
bari

Postprzez Adamek182 2009-09-13, 11:19 pm

Jezu,liczyłem na ofensywnie ustawioną drużynę.Myśle sobie Myśliwy,Jaromin-pomoc,Lacha,bedzie dobrze....i siedze na tym stadionie a tu nawet się Myśliwy nie rozgrzewa.Coś nie tak.Początek meczu-mówie grają jak patałachy ale akcje sa to i bramka wpadnie.Kolejne minuty,i załamka.
Czemu nie zagraliśmy ofensywnie?To mi wygląda na...wszyscy chcą Myśliwego-Jaromina a w pomocy Lache a ja zrobie inaczej....K*@#A!!!
Można wyliczać kto się nie nadaje,,,,tylko po co.Dodam tylko że Szatan wcale nie jest taki zły,popatrzcie na niego i na Dorobka(sory)-ten drugi wygląda duzo mniej pozytywnie.
No i na koniec akcja ze zmianami.Przegrywamy z najsłabsza drużyną naszej ligi,a coach wprowadza obrońców?Jak by nie patrzeć to każdy ze zmienników gra(bądź grał)na obronie.
A Koźmiński?Moze i ma jakies zatargi,moze i nie ma formy,ale liczyłem na ta zmianę bo ten chłopak na pewno chciał by pokazać na co go stac.Nie doczekałem się.....
Adamek182

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna