Zagłebie Sosnowiec - Chemik Police

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez OLiver 2008-08-24, 6:42 pm

Ja tez jestem za ,niech spotka sie z kibicami ,odpowie na nasze pytania.Jaka jest prawda ,trenerzy i zawodnicy mydla nam oczy ze graja o awans ,a ja slyszalem ,ze graja o srodek tabeli! bo nie ma kasy na 1 nowa lige.
OLiver

Postprzez LucasUSA 2008-08-24, 7:37 pm

OLiver, nikt Ci otwarcie czegos takiego nie przyzna - bo bedzie wiadomo, ze beda odpuszczac mecze. Namydlili juz nam oczu, namydlili - tak jak mielismy walczyc o utrzymanie w OE, potem walczylismy o odwolanie od decyzji PZPN itd. Co ewidentnie pisze "miedzy wierszami" - pogramy w 2 lidze i to jeszcze pare dobrych lat.
Bo nie wierze, ze druzyna, ktora w obecniej lidze znalazla sie jakby przypadkiem, nie potrafila odrobic jednej bramki straconej w 5 minucie.
Czas na obnizke cen biletow.
LucasUSA

Postprzez OLiver 2008-08-24, 7:53 pm

LucasUSA ja Cie rozumiem ,ale z drugiej strony czy my kibice jestesmy debilami ,frajerami.Kawe na lawe,gramy o awans czy nie? co mamy chodzic na takie dziadostwo jak to wczorajsze.Sobota wieczor- mozna robic co innego niz ogladac mecz.Nie chce im sie grac ,to czas zmienic fach i isc do pracy.Tylko gdzie oni znajda robote za 2000 ,a trzaba miec na solar i dyskoteki.
A czy klub obnirzy ceny z abilety-watpie.
OLiver

Postprzez Raul75 2008-08-24, 9:27 pm

OLiver napisał(a):LucasUSA ja Cie rozumiem ,ale z drugiej strony czy my kibice jestesmy debilami ,frajerami.Kawe na lawe,gramy o awans czy nie? co mamy chodzic na takie dziadostwo jak to wczorajsze.Sobota wieczor- mozna robic co innego niz ogladac mecz.Nie chce im sie grac ,to czas zmienic fach i isc do pracy.Tylko gdzie oni znajda robote za 2000 ,a trzaba miec na solar i dyskoteki.

sprzeczne informacje kolego wysyłasz; tu zastanawiasz się nad sensem chodzenia na Zagłębie i alternatywne rozrywki sobotnie a w Twoim opisie coś zupełnie innego. Nie rzucaj słów na wiatr. Mi się wydaje, że tak jak kiedyś nie byłem przekonany do Pierścionka tak teraz jestem bardzo mocno za nim. Najłatwiej jest zmienić trenera tylko co to da? Kogo zatrudnić? Mieliśmy już Kowalików, Szukiełowiczów a teraz dajmy szansę Piotrowi. Uważam, że drużyna zaskoczy, potrzeba troszkę więcej czasu i nie sądzę też, że w klubie powiedziano sobie: gramy o środek tabeli. To zbyt dobry skład aby nie chcieć walczyć o awans. Myślę, że mecz z Nielbą to pokaże.
Raul75

Postprzez Mathof 2008-08-24, 9:47 pm

Raul75 napisał(a):
OLiver napisał(a):LucasUSA ja Cie rozumiem ,ale z drugiej strony czy my kibice jestesmy debilami ,frajerami.Kawe na lawe,gramy o awans czy nie? co mamy chodzic na takie dziadostwo jak to wczorajsze.Sobota wieczor- mozna robic co innego niz ogladac mecz.Nie chce im sie grac ,to czas zmienic fach i isc do pracy.Tylko gdzie oni znajda robote za 2000 ,a trzaba miec na solar i dyskoteki.

sprzeczne informacje kolego wysyłasz; tu zastanawiasz się nad sensem chodzenia na Zagłębie i alternatywne rozrywki sobotnie a w Twoim opisie coś zupełnie innego. Nie rzucaj słów na wiatr. Mi się wydaje, że tak jak kiedyś nie byłem przekonany do Pierścionka tak teraz jestem bardzo mocno za nim. Najłatwiej jest zmienić trenera tylko co to da? Kogo zatrudnić? Mieliśmy już Kowalików, Szukiełowiczów a teraz dajmy szansę Piotrowi. Uważam, że drużyna zaskoczy, potrzeba troszkę więcej czasu i nie sądzę też, że w klubie powiedziano sobie: gramy o środek tabeli. To zbyt dobry skład aby nie chcieć walczyć o awans. Myślę, że mecz z Nielbą to pokaże.

Chyba przespałeś ostatnie 4 lata.
Zagłębie (zarząd klubu) stosuje tą samą taktyke co w dawnej 2 lidze grac dobrze ale zeby nie awansować.
Poco zmieniać trenera tu nawet ferguson nie poradzi jak zarząd mowi (to nie jest powiedziane ze tak jest ale śledząc ok.5 letnie wydarzenia w ZS to tak musi być)
żeby grali dobrze ale nie muszą awansować.
A co do tego że drużyna zaskoczy to proszę cie nie kpij ta gadka się powtarza od kąd po latach Zagłębie awansowało do 2 ligi.
Jeśli klub nie che żeby zwiększała się ilość osób które odwracają sie od piłki w Sosnowcu trzeba robić konferencje z przedstawicielami prasy i kibicami.
Ale z drugiej strony po co rozmawiać z plebsem lepiej zamknąć bramy zamku i czasem w puścić chłopów żeby ochłapy pooglądali.
Mathof

Postprzez Raul75 2008-08-24, 10:57 pm

przesadzasz. Jaki interes ma klub w tym, że gra w tej lidze? Podaj racjonalny argument za tym, że dla zarządu czy właściciela wygodnym jest grać w II lidze?
Raul75

Postprzez LucasUSA 2008-08-25, 12:56 am

Raul75 napisał(a):przesadzasz. Jaki interes ma klub w tym, że gra w tej lidze? Podaj racjonalny argument za tym, że dla zarządu czy właściciela wygodnym jest grać w II lidze?

Raul, pozwol ze wyrecze Mathofa, bo sie z nim zgadam - jeden, pierwszy z brzegu i najwazniejszy argument: budzet. Niestety, dla naszego wlasciciela obecna liga to max mozliwosci (i nie pisze tego, zeby go obrazac, bo sporo osiagnal) - i dlaczego ma tracic Zaglebie? Sidzi sobie jak pan na wlosciach, jest wlascicielem klubu, po co mu do groma awans? Powtorze jeszcze raz - z tymi ludzmi, z tym zarzadem ta liga to dla nas max mozliwosci, niestety.
I jeszcze raz - zgadzam sie z Mathofem, taka taktyke kontrolowanej gory tabeli bez awansu juz przerabialismy. A i trener jest idealny do takiego planu - swojak, brak awansu reputacji mu nie zszarga, bo jeszcze sobie zadnej nie wyrobil. A taki Szukielowicz czy inny Kowalik to by wygrywac chcial i znowu trzeba by bylo druzyne namowic po cichu, zeby troche spowolnila ;) - to takie moje "political fiction", a wlasciwie "football fiction".
OLiver - z Toba sie tez zgodze - maja nas za idiotow, i to od dawna...
LucasUSA

Postprzez Fahrenheit 2008-08-25, 5:15 am

OLiver napisał(a):Kawe na lawe,gramy o awans czy nie? co mamy chodzic na takie dziadostwo jak to wczorajsze.Sobota wieczor- mozna robic co innego niz ogladac mecz.Nie chce im sie grac ,to czas zmienic fach i isc do pracy.Tylko gdzie oni znajda robote za 2000 ,a trzaba miec na solar i dyskoteki.

spytaj rzecznika prasowego bo napewno wchodzi na forum to moglby "ladnie" odpisac w imieniu klubu.
przeciez rzecznikiem prasowym jest "kibic" on cie/nas nie oszuka....
Fahrenheit

Postprzez Mathof 2008-08-25, 7:55 am

Tak rzecznik ci powie że są poczynane wszelkie starania itp.
Tak jak byś był w pracy i mówił do klientów że twój pracodawca te prostak skąpiec i idiota.
Ja już dawno się zawiodłem na Klubie ZS ale jak ten głupi po mimo faktów wierze że coś da się zrobić.
Mathof

Postprzez werty2 2008-08-25, 9:59 am

Mathof napisał(a):Tak rzecznik ci powie że są poczynane wszelkie starania itp.
.

Skąd ja to znam wczesną wiosną na spotkaniu zapytalem prezesa o strategię marketingowa klubu---->są czynione starania.Rozwój klubu --->>>są czynione starania.Tylko jakos efektów tych zapowiadanych starań nie widać.Jedna rada dla właściciela klubu!![shadow=red]ZATRUDNIJ PAN WRESZCIE PREZESA,DYREKTORASPORTOWEGO TRENERA SPECJALISTE OD MARKETINGU I RZECZNIKA PRASOWEGO Z PRAWDZIWEGO ZDARZENIA!!!JEŚLI NIE MA PAN POMYSŁU SKĄD TAKOWYCH LUDZI WZIĄĆ NAPISZĘ TYLKO JEDNO SLOWO --->KIBICE[/shadow].
werty2

Postprzez YOOSHKY 2008-08-25, 11:14 am

werty2 napisał(a):ZATRUDNIJ PAN WRESZCIE PREZESA,DYREKTORASPORTOWEGO TRENERA SPECJALISTE OD MARKETINGU I RZECZNIKA PRASOWEGO Z PRAWDZIWEGO ZDARZENIA!!!

Można zatrudnić nawet samego Tomasza Lisa tylko to niczego nie zmienia bo ważna jest polityka informacyjna właściciela. Rzecznik Prasowy nie kłapie gębą na prawo i lewo co mu się rzewnie podoba... Skąd wiesz ile kasy przeznaczane jest na działania marketingowe? Niestety na więcej klubu nie stać... Każdy by chciał widzieć w najciaśniejszych zakamarkach plakaty i banery tylko to wszystko kosztuje. Zagłębie to biedny klub.
YOOSHKY

Postprzez LucasUSA 2008-08-25, 11:39 am

Dobra, panowie, koniec tej smuty i narzekan - z LKS Laka poprawimy sobie humory :D

(przepraszam za brak polskich znakow)
LucasUSA

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2008-08-25, 4:05 pm

Nigdy nie mialem w głowie aby KRYTYKOWAC NASZ ZAGŁEBIE - jesli wypowiadam sie
w kwestii obojetnie jakiej to lezy mi na sercu dobro Zaglebia czyli zwyciestwa, AWANS
i aby inni ludzie nie kpili sobie z Naszego Klubu.
Przeczytajcie wypowiedz Pana Marka Czerniawskiego - trenera z POLIC - facet sobie
wyraznie z naszej druzyna zakpił,pamietam Goscia jak gral w Lechu Poznan - rzeczywiscie mieli nie zla pake, ale po co facet wali ze na LUDOWYM to on wygral
kolejny mecz, Zaglebie miało przewage ale my bla, bla, bla.
I taka sytuacja jest wykreowana przez nasza ndruzyna a konkretnie brak skutecznosci
i sprytu pilkarskiego. Zobaczymy czy jutro zagraja nasi NAPASTNICY oni musza sie
odblokowac - no kurde z 5 metrow to wielu z nas by strzelilo tak mysle.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Mathof 2008-08-25, 4:56 pm

Sosnowiecka piłka to jak ropny bąbel syf sie zbiera i kiedyś pęknie na dobre.
Mathof

Postprzez Waluś 2008-08-25, 7:50 pm

A ja zamykam już ten temat bo widzę wszystkie wątki meczu z Chemikiem zostały wyczerpane.
Waluś
kumaty

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna