Bilety na sezon 2008/2009

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez YOOSHKY 2008-08-26, 9:38 am

Bartos napisał(a):czemu nieznajomość tematu?
Wiem, ze znak klubowy został zastrzezony dawno temu przez Darka.
Ale jakby dzialacze chcieli to by sobie poradzili
czyli albo dogadali by sie z Darkiem albo dalej korzystali z tego logo, ktore było w ostatnich chyba 5 latach.

Dalej się nie wypowiadam bo moja wiedza na temat szczegółów umowy klubu z właścicielem znaku jest zbyt mała a nie zamierzam mącić w głowach. Z tego co wiem to próby sprzedaży gadżetów z innym znakiem niż nasz historyczny herb skończyły się kompletną klapą. Wcale mnie to nie dziwi bo sam nigdy bym czegoś takiego nie kupił.

EDIT:
werty2 napisał(a):Wystarczy się dogadać z właścicielem z tego co wiem nie było by z tym żadnego problemu.Najłatwiej powiedzieć że sie nie da przecież to takie łatwe

Może się to wydawać proste ale trudniej to zrealizować, trzeba pogodzić interesy dwóch stron. A na pewno 2 strony mają w tym swój interes.
Nawet gdyby klub miał zerowy udział w zyskach z takiej sprzedaży zyskać możne wiele mniej wymiernych korzyści. Ale to temat na inna dyskusję bo troszkę odbiegliśmy od właściwego tematu.
YOOSHKY

Postprzez Mathof 2008-08-26, 10:18 am

YOOSHKY napisał(a):
czyli albo dogadali by sie z Darkiem albo dalej korzystali z tego logo, ktore było w ostatnich chyba 5 latach.

Dalej się nie wypowiadam bo moja wiedza na temat szczegółów umowy klubu z właścicielem znaku jest zbyt mała a nie zamierzam mącić w głowach. Z tego co wiem to próby sprzedaży gadżetów z innym znakiem niż nasz historyczny herb skończyły się kompletną klapą. Wcale mnie to nie dziwi bo sam nigdy bym czegoś takiego nie kupił.

EDIT:
werty2 napisał(a):Wystarczy się dogadać z właścicielem z tego co wiem nie było by z tym żadnego problemu.Najłatwiej powiedzieć że sie nie da przecież to takie łatwe

Może się to wydawać proste ale trudniej to zrealizować, trzeba pogodzić interesy dwóch stron. A na pewno 2 strony mają w tym swój interes.
Nawet gdyby klub miał zerowy udział w zyskach z takiej sprzedaży zyskać możne wiele mniej wymiernych korzyści. Ale to temat na inna dyskusję bo troszkę odbiegliśmy od właściwego tematu.

Ale czy wy macie 5 lat??
Umawiacie się na rozmowę z właścicielem znaku i przedstawić swój pomysł sprzedaż produktów z herbem klubu i tyle.
Jak się nie zgodzi to napisać jebutne info na stronie że właściciel herbu klubowego nie wyraził zgody
Kpiną jest to że klub nie posiada praw do herbu :/
Mathof

Postprzez August 2008-08-26, 10:48 am

To, ze klub nie posiada praw do herbu nie ma nic wspólnego z żadną kpiną. A już na pewno nie jest winą ludzi związanych obecnie z klubem. Kiedy znak był zastrzegany to zdaje się , że formalnie klub nawet nie istniał. I nawet lepiej, że prawa do herbu sa w rekach kogoś z Sosnowca, a nie np. firmy Kotek z Suwałk. Wtedy moglibyśmy sobie tylko pomarzyć. Ale oczywiście pozostaje pytanie, czy ktoś z klubu rozmwiała z właścicielem na temat rozruszenia interesu.
August

Postprzez Mathof 2008-08-26, 11:18 am

Mnie chodziło nie o to że klub nie ma praw do herbu i musi dostać zgodę od kogoś.
Mathof

Postprzez YOOSHKY 2008-08-26, 1:08 pm

[quote="Mathof"]
Ale czy wy macie 5 lat??
Umawiacie się na rozmowę z właścicielem znaku i przedstawić swój pomysł sprzedaż produktów z herbem klubu i tyle.{...}/quote]

??????????
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Myślisz że jestem w jakiś sposób związany z klubem? Tzn. inaczej niż Ty? Otóż wyjaśniam że moja osoba nie ma i nigdy nie miała nic wspólnego z klubem prócz paru kontaktów związanych z funkcją jaką pełniłem (przed przejściem do serwisu oficjalnego) i pełnię nadal w serwisie 100% Zagłębie Sosnowiec. Jedyną formą wynagrodzenia jest wejściówka na stadion, to że nie muszę płacić za benzynę na wyjazdy oraz własna satysfakcja. Pozdro.
YOOSHKY

Postprzez Mathof 2008-08-26, 3:37 pm

YOOSHKY napisał(a):
Mathof napisał(a):Ale czy wy macie 5 lat??
Umawiacie się na rozmowę z właścicielem znaku i przedstawić swój pomysł sprzedaż produktów z herbem klubu i tyle.{...}/quote]

??????????
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Myślisz że jestem w jakiś sposób związany z klubem? Tzn. inaczej niż Ty? Otóż wyjaśniam że moja osoba nie ma i nigdy nie miała nic wspólnego z klubem prócz paru kontaktów związanych z funkcją jaką pełniłem (przed przejściem do serwisu oficjalnego) i pełnię nadal w serwisie 100% Zagłębie Sosnowiec. Jedyną formą wynagrodzenia jest wejściówka na stadion, to że nie muszę płacić za benzynę na wyjazdy oraz własna satysfakcja. Pozdro.

Ja do ciebie nic nie mam tylko wypowiedziales sie tak jak by w imieniu klubu wiec moja reakcja była jednostronna
Mathof

Postprzez werty2 2008-08-28, 7:53 am

Mathof napisał(a):
YOOSHKY napisał(a):

EDIT:

Ale czy wy macie 5 lat??
Umawiacie się na rozmowę z właścicielem znaku i przedstawić swój pomysł sprzedaż produktów z herbem klubu i tyle.
Jak się nie zgodzi to napisać jebutne info na stronie że właściciel herbu klubowego nie wyraził zgody
Kpiną jest to że klub nie posiada praw do herbu :/

Zwładzcza że właściciel jest chętny do współpracy...Tyle że nikomu się nie chce ruszyć dupy..

P.S Skoro już jesteśmy przy herbie to czy którys z działaczy może odpowiedzieć dlaczego ten widniejący na koszulkach plakatach itp jest krzywy czcionka i barwy jakieś takie pobrudzone.Nie można używac takiego herbu----> http://www.mecz-kibicow.pl/image/groups/6.jpg
werty2

Postprzez michaelus 2008-09-01, 7:14 pm

Ja już postanowiłem, że dopóki więcej niż 1/3 zysków ze sprzedaży gadżetów Zagłębia Sosnowiec będzie trafiać do kieszeni Pana Darka to nie kupię żadnego nowego gadżetu. Wy róbcie jak chcecie.
michaelus

Re: Bilety na sezon 2008/2009

Postprzez Frodo_1906dg 2009-02-24, 9:02 am

to nawet te ceny biletów są przystępnej :-) cenie
Frodo_1906dg

Re:

Postprzez Darian 2009-02-24, 10:37 am

werty2 napisał(a):
Zwładzcza że właściciel jest chętny do współpracy...Tyle że nikomu się nie chce ruszyć dupy..

P.S Skoro już jesteśmy przy herbie to czy którys z działaczy może odpowiedzieć dlaczego ten widniejący na koszulkach plakatach itp jest krzywy czcionka i barwy jakieś takie pobrudzone.Nie można używac takiego herbu----> http://www.mecz-kibicow.pl/image/groups/6.jpg

Znając realia i patrząc przez pryzmat działań sterników klubu w stosunku do kibiców to mogę powiedzieć że żadnego porozumienia z prawnym właścicielem praw do herbu nie będzie. (nie mylić z moralnym prawem do herbu który ma każdy prawdziwy kibic Zagłebia)

Nieudolność ludzi w klubie jest porażająca. Kibiców przez większość czasu mieli w dupie. Teraz kiedy nadeszły ciężkie czasy zaczeli sobie przypominać o kibicach jaka dostarczycielach stałego dochodu. Ale pomysł z menadżerem który będzie pracował za darmo pokazuje z jakimi ludźmi w klubie mamy do czynienia. Żenada.

Mimo wszystko nie powinienem przekreślać żadnego człowieka zbliża sie okres Wielkiego Postu dlatego w celach pokutnych proponuje żeby działacze podjeli jakkiekolwiek działania w kategorii sprzedaży biletów i o problemie o którym napisał Misaki:

Misaki napisał(a):Dlaczego nie ma dystrybucji biletów np w DG czy Będzinie gdzie Zagłębie też ma swoich kibiców. Pamiętam, że kiedyś było kilka miejsc i wszystkie w Sosnowcu...
Darian

Postprzez rif 2009-02-24, 10:48 am

Wlasciciel herbu zrobil w swoim czasie dobra inwestycje, popisal sie refleksem, chociaz jak sam mowi, chcial jedynie zabezpieczyc trojkat Zaglebia przed wpadnieciem w nieodpowiednie rece - i ja mu w to wierze. Teraz, taka 1/3 zyskow ze sprzedazy takich gadzetow jak najbardziej mu sie nalezy, moim zdaniem, a klub, oprocz 2/3 zyskow, ktore i tak nie bylyby pewnie za wysokie, mialby promocje i kto wie, mozliwe, ze wiecej osob kupowaloby bilety na mecze.
Co do biletow, to faktycznie sa za drogie jak na ten poziom, bo przeciez my narazie nawet nei wlaczylismy sie do walki o awans, to jest w koncu 8 miejsce. Sprawa jest jednak taka, ze nawet te 12zl nie odstrasza tego, kto naprawde chce przyjsc, obejzec Zaglebie i ten slaby poziom. Byly bilety po piatke a trybuny i tak byly puste, bo nie bylo wynikow, jak byly wyniki dwa sezony temu, to co mecz mielismy 9tys. ludzi. U nas wynik determinuje wszystko - niestety.
rif

Postprzez PawełK 2009-02-24, 11:07 am

Obecne ceny biletów były ustalone wraz z kibicami na spotkaniu. Będzie też możliwość zakupienia biletów łączonych na dwa mecze - Raków i Polonia w korzystniejszej cenie - o szczegółach poinformujemy w najbliższym czasie.
Dla naszych FC w przygotowaniu jest też akcja z biletami na wzór tej organizowanej kiedyś przez Adventure Group.
PawełK
pyszałek

Postprzez Darian 2009-02-24, 2:48 pm

Mecz z Rakowem już zapasem więc należałoby poczynić tak działania aby zdążyć na czas na ten mecz. Choćby dla fanów z powiatu zawierciańskiego i FC z Łaz oraz Zawiercia mecz z Rakowem(atrakcyjny rywal) byłby napewno zachęcający do przyjazdu do Sosnowca.
Darian

Postprzez PawełK 2009-02-24, 2:57 pm

Darian napisał(a):Mecz z Rakowem już zapasem więc należałoby poczynić tak działania aby zdążyć na czas na ten mecz. Choćby dla fanów z powiatu zawierciańskiego i FC z Łaz oraz Zawiercia mecz z Rakowem(atrakcyjny rywal) byłby napewno zachęcający do przyjazdu do Sosnowca.

Wstępnie ustaliliśmy, że na Raków wejdą FC z Zawiercia, Cieszyna i Siewierza. Pojawi się wkrótce informacja na stronie głównej.
PawełK
pyszałek

Postprzez manuel90 2009-02-24, 5:07 pm

Łaz nie trzeba zachęcać ;) Pamiętamy o "obowiązkach" ;)
manuel90

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna