OE:Zagłębie Sosnowiec - Ruch Chorzów 23.02.2008 16:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Darian 2008-02-23, 8:37 pm

Taktyka była ale chyba w dupie co poszczególnych zawodników. Jak się nie oddaje ani jednego strzału na bramkę przeciwnika to z czym do ludzi?
No bądźmy poważni. Nie mamy poprostu graczy którzy by dawali jakiś cień szansy na coś lepszego niż kopanie przed siebie na aferę a nuż coś się stanie.

A co do dopingu to go po prostu dzisiaj nie było. Ruch rządził zarówno na boisku jak i na trybunach. O ile piłkarze i sztab szkoleniowy powinien się wstydzić za to co wyczyniali na boisku o tyle my za to że nic się nie działo na trybunach!
Ostatnio edytowano 2008-02-23, 8:43 pm przez Darian, łącznie edytowano 1 raz
Darian

Postprzez Kamilosx 2008-02-23, 8:41 pm

Co do tematów piłkarskich to na plus Marek, który był bezbłędny, Łuczywek, który włączał się w akcje ofensywne i Olszar, który pokazał kilka ładnych rajdów. Dobre wejście Cygnara i niezłe Małeckiego.

Na minus oczywiście Folc, który jest tak słaby, że aż szkoda patrzeć, Chwalibogowski i Pachu.
Reszta przeciętnie.
Kamilosx

Postprzez Łuki19 2008-02-23, 8:57 pm

co z Marcinem Komorowskim czemu nawet na ławce go nie było ???
Łuki19
Obserwowany

Postprzez Przemek26 2008-02-23, 9:01 pm

Łuki19 napisał(a):co z Marcinem Komorowskim czemu nawet na ławce go nie było ???

Żółte kartki

A propo 6500 ??? bez jaj było wiecej
Przemek26

Postprzez jurek1988mdc 2008-02-23, 9:07 pm

zenada, zenada i jeszcze raz zenada... ;/;/;/

a co dopingu to wogole jakies nieporozumienie hanysy potrafily sie zorganizowac i jeszcze przed rozopoczeciem rozgrywek zebrali sie na swoim stadionie i cwiczyli doping do dzisiejszego meczu a u nas? zero dopingu z naszej strony... i niestety ale musze powiedziec ze to ruch dzisiaj pod wzgledem kibicowskim wygral Swieta Wojne
jurek1988mdc

Postprzez Przemek26 2008-02-23, 9:12 pm

A i jeszcze jedno zauważyliście jak te wszystkie kurwy z aparatami w drugiej połowie siedział w narożniku Zagłębia i czekały jak sępy kiedy wpadnie bramka dla Ruchu?

Za bramką Ruchu pusto.FRAJERZY!!!!!!!!!!!!!
Przemek26

Postprzez STS_1906DG 2008-02-23, 9:14 pm

No a prawie wszędzie piszą ze 5000 :/
STS_1906DG

Postprzez MarcelZS 2008-02-23, 9:14 pm

Moim zdaniem piłkarze wypadli lepiej niż kibice ... a ten koleś wyzywający folca od kasztanów jest już naprawde bardzo nudny .... taki mamy budżet takich mamy grajków i trenera.

Nie można jebać własnych zawodników... zostawiją zdrowie na boisku, jacy są to są . ale dzisaj choć byli słbbsi o jedną lub dwie klasy od Ruchu to walczyli ... nawet słaby Folc walczył ... jednym słowem nasze trybuny to żenada.

Ja czuje się pozytywnie zaskoczony ... wstydu nie było .... ze swoje strony dziękuje za walke.

Na plus: Marek, Pach, Hosic, Olszar, Cygnar, Małecki
MarcelZS

Postprzez Schabu 2008-02-23, 9:16 pm

Piłkarskie dno i kibicowski upadek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
Myślę że warto zainteresowć się już karnetami na III ligę!!!!!!!!!!!!!!!
To tyle!!!
Nie pamiętam, zespołu od wielu,wielu lat który tak piłkarsko dał dupy!!!!
Schabu

Postprzez Przemek26 2008-02-23, 9:17 pm

MarcelZS napisał(a):. nawet słaby Folc walczył ... jednym słowem nasze trybuny to żenada.

CO ROBIŁ. NIE RÓB JAJ PRZEWRACAŁ SIĘ O WŁASNE NOGI. PATAŁACH TO ZA DUŻE SŁOWO . PIAST CZEKA NIECH WYPIE**** PÓKI JESZCZE JEST OKIENKO TRANSFEROWE.
Przemek26

Postprzez Klara Veritas 2008-02-23, 9:29 pm

Kur!!! Żal.pl. żenada.com. jednak lepoej siedziec w domu niz 15 złoty przepierdolic na dziady, ktore nie potrafia oddac celnego strzału, jakie warunki nie pozwolily, padal deszcz, snieg..? zero prawe dopingu, i zawodnicy i kibice ruchu nas przebili nagłowe! ParanaojaQ!
Klara Veritas

Postprzez KAVU'91 2008-02-23, 9:32 pm

Jednym słowem tragedia. Rozumiem, że zespół musi się zgrać, no ale k***a mać żeby pierwszoligowa drużyna nie umiała wymienić kilku konstruktywnych podań? Chwilami aż żal było patrzeć na to, co nasi piłkarze prezentują w meczu z takim przeciwnikiem jak Ruch. To miała być "Święta Wojna" zarówno na boisku jak i na trybunach. A tu co? Na murawie brak agresywności, fatalne błędy w kryciu, brak pomysłu na jakąkolwiek akcję.. Przez 94 minuty nie oddaliśmy ani jednego strzału nawet w kierunku bramki! Mecz momentami usypiał..

A trybuny? Frekwencja nie najgorsza, chociaż deklarowało się więcej osób.. Doping nielicznymi momentami głośny, ale przez większość meczu totalny chaos. Zaskoczył mnie brak oprawy, nawet nie było żadnej sektorówki uderzającej w Ruch..

Drużyny nie mamy nawet drugoligowej, no może z paroma wyjątkami. Pozytywnie zaprezentował się Bensz - dzięki Adaś za ten remis! Widać było chęć gry także w Olszarze. Świder totalne dno, nie mam pojęcia ile było w kopercie, że wyszedł na boisko. W ogóle to, że jest w kadrze to jakieś nieporozumienie. Gdyby na swojej stronie miał kogoś słabszego od Bednara, który przynajmniej biegał, to Nowacki śmigałby lewą stroną bez przeszkód. Marek z Dzenanem nieźle, Łuczywek za mało ofensywnie. Berliński załamujący, Pach i Chwalibogowski bez formy. Folc nawet nie skakał, nie walczył w takim meczu, więc po co nam taki zawodnik?!

Miejmy nadzieje, że będzie lepiej...
KAVU'91

Postprzez Strooś 2008-02-23, 9:48 pm

Cóż pozytywnego można powiedzieć o meczu, w którym nie oddaje się ani jednego strzału na bramkę przeciwnika...
Pokuszę się o krótką ocenę naszych zawodników

BRAMKARZ
Adaś - zrobił swoje, czyli nie puścił gola, zwłaszcza duże brawa za obronę sytuacji sam na sam z Ćwielągiem z pierwszej połowy, mały minus za wyjście z bramki i wybicie piłki wprost pod nogi przeciwnika, na szczęściebez konsekwencji
OBRONA:
Świder - widać było w pierwszej połowie dużą tremę jako debiutanta, ale już w drugiej odsłonie w miarę solidnie. Chłopak debiutował w pierwszej lidze przed tak dużą publicznością i jeszcze w dodatku w takim meczu. Z czasem będzie coraz lepiej.
Hosic - widać, że utrzymał formę z końcówki jesieni, dobrze czytał grę, wyprzedzał przeciwników i to dzięki niemu Ruch nie mógł przebić się środkiem zwłaszcza w drugiej połowie jeden kiks w pierwszej połowie na szczęście bez konsekwencji.
Marek - zawsze w meczu zdarzał mu się jakiś kiks, dzisiaj nie zauważyłem, w miarę solidnie
Siwy - dobrze wywiązał się z powierzonego mu zadania, widać jednak, że ciągnie go do przodu, jego miejsce jest zdecydowanie w formacji ofensywnej na skrzydle...... a może w środku pola?
POMOC
Bednar - w pierwszej połowie jakiś taki nie swój, w drugiej kilka razy szarpnął prawą stroną lecz nic konkretnego z tego nie wyszło.
Pach - dużo chęci lecz, nic z nich nie wynikło. To od niego powinny być podania do napastników otwierające drogę do bramki, a dzisiaj takich nie było. Ponadto zostawiał zbyt dużo miejsca dla przeciwnika w środku pola i to w dużej mierze z tych miejsc Ruch rozpoczynał akcje nam zagrażające.
Berliński - jako defensywny pomocnik powinien bardziej neutralizować środek pola przeciwnika zwłaszcza w pierwszej połowie, w drugiej było już lepiej.
Bartek - niestety dzisiaj widziałem cień tego piłkarza, którego pamiętam. Mam nadzieję, że dojdzie do swojej dyspozycji, byle szybko...
ATAK
Olszar - widać, że ma chłop pojęcie o grze w piłkę, no ale jak tu coś strzelić skoro nie ma podań, ani ze skrzydeł, ani ze środka.
Folc - jak to Folc... - chciałem ten komentarz zakończyć po wielokropku, ale zwrócę się słowami skierowanymi bezpośrednio do niego: MARCIN!!! może chciałeś i się starałeś ale to zbyt mało jak na napastnika twojej klasy.
ZMIANY
Małecki - zwinny, szybki, mógł zostać bohaterem gdyby dokładniej zagrał do Bałeckiego w końcówce meczu. Myślę, że będzie z niego pożytek.
Cygnar - pomimo, że był na boisku 10 min to po jego dwóch akcjach było gorąco pod bramką Ruchu
Bałecki - przebywał na boisku zbyt krótko aby podjąć się oceny tego zawodnika

Mam nadzieję, że po powrocie do składu Arka Kłody i Komorowskiego, który pauzował dzisiaj za kartki trener będzie miał większe pole manewru w drugiej lini i przełoży się to na poprawę jakości gry tej formacji, a jednocześnie ustabilizuje nasze szyki obronne, bo dzisiaj obrona zwłaszcza na bokach grała w eksperymentalnym ustawieniu. Chociaż wiem, że Łuczywek przymierzany był na lewą obronę, ale jak już napisałem wyżej jego mijsce jest na boku bądź w środku pomocy i nie można marnować jego ofensywnego potencjału.

pozdrawiam
Ostatnio edytowano 2008-02-23, 9:58 pm przez Strooś, łącznie edytowano 1 raz
Strooś

Przykre

Postprzez matreo 2008-02-23, 9:50 pm

Nie byłem na meczu, widziałem tylko skrót w C+ i powiem jedno żenada, smutek i wstyd.
Dwa razy robił C+ powtórkę rzutu wolnego gdzie dwóch naszych przebiegło obok piłki i zostawili ją samą sobie - śmiech poprzez łzy. Dziękuję za uwagę , to tyle, więcej nie ma co pisać skoro oni się nie wysilają to ja też nie.
matreo

Postprzez Misaki 2008-02-23, 9:54 pm

ale mnie rozbroiła telegazeta 5000 widzów, ciekawe skąd biorą takie dane. Strona Zagłębia też nie lepiej. 7500 to jest minimum jakie było na meczu. Tak myślę sobie, że klub zataja ilość sprzdanych biletów żeby tego 7% podatku nie płacić... innego wyjaśnienia nie widzę.

Mateo no właśnie widać jak się wysilasz skoro nawet na meczu nie byłeś.
Misaki

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna