Zagłębie Sosnowiec - Polonia bytom 18.08.2007.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez daro 2007-08-18, 7:36 pm

Pozdrawiam ziomali z NAAS :-)

WASZE zdrowie :564: ZAGLEBIE GOOOOLLLL!!!
daro

Postprzez damian_2006 2007-08-18, 7:57 pm

We are the championsh haha narescie zwyciestwo brawo chlopaki bylem pewien ze kiedys zaskoczy ta taktyka naszego trenerios ,oby go niewywalili jak spadniemy
damian_2006

Postprzez Misaki 2007-08-18, 8:01 pm

Nie wiem czy to było ustalone ale Cygnar zachował się niczym Krzysztof Oliwa z misją osłabienia przeciwnika w następnych meczach Radzewicz podstawowy zawodnik nie zagra zapewne w kilku meczach a Grzyb żółtko do tego jeszcze :) No a Polonia to nasz bezpośredni rywal do walki o utrzymanie hehe Tak trzymać <brawo> :)

Druga sprawa jest to pierwsze zwycięstwo Zagłębia za 3 pkt wszystkie pozostałe jakie graliśmy w Ekstraklasie były za 2 pkt.
Misaki

Postprzez esox26 2007-08-18, 8:08 pm

no to ja teraz lece do TESCO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
esox26

Postprzez KRIS6411 2007-08-18, 8:31 pm

Wybacvzam nawet czerwona kartkę bo widać że chłopaki walczyli do ostatniej minuty a poza tym to żadna niespodzianka. Ten mecz musieliśmy wygrać z tymi leszczami .Teraz może byc tylko lepiej BRAWO To zwycięstwo bylo nam potrzebne żeby chłopcy uwierzyli w siebie OE nie taka straszna utaj też mozna wygrywać . Ambicja i wola walki a będzie dobrze. Dzisiaj pokazali że to jest mozliwe , oby tak dalej DZIĘKUJEMY
KRIS6411

Postprzez m3lm4k 2007-08-18, 8:35 pm

Z tym, ze czerwona kartka nie byla dla naszego zawodnika :)
m3lm4k

Postprzez KRIS6411 2007-08-18, 8:40 pm

O k***** zagotowałem sie ze szczęscia kartrka nie dla nas
KRIS6411

Zagłębie drużyną... własnego boiska?!

Postprzez Blajpios 2007-08-18, 8:58 pm

Oczywiście, że gratulacje. Ładnie informują też niektóre media, Wirtualna Polska duży opis, Gazeta - lepsze chyba "minuta po minucie" niż z paru innych meczy. A onet - najlepiej wykorzystał skojarzenie z bezdomnymi: "Derby bezdomnych" dla Zagłębia.
Teraz tylko czekać, aż się jeszcze podocierają pozostali zebrani w dwa tygodnie i gotowa drużyna, która jest w stanie powalczyć o drugą ligę (niestety). O ile, rzecz jasna, nie zwolnią wcześniej Kibice J. Kowalika? Nie wiem tylko, czy już podjęto ten pomysł, by na mecze Zagłębia drukować plakaty w stylu zapraszamy na MECZ (można dodać: w ramach rozgrywek I ligi) O UTRZYMANIE W II LIDZE. W każdym razie, dobry kroczek dzisiaj zrobiony!
Blajpios

Re: Zagłębie drużyną... własnego boiska?!

Postprzez laBombonera 2007-08-18, 9:18 pm

Blajpios napisał(a): by na mecze Zagłębia drukować plakaty w stylu zapraszamy na MECZ (można dodać: w ramach rozgrywek I ligi) O UTRZYMANIE W II LIDZE. W każdym razie, dobry kroczek dzisiaj zrobiony!

Kolego wez sie puknij w czolo z tymi plakatami,masz jakas shize na tym punkcie czy co???
A wracajac do meczu ,nareszczcie zwyciestwo gra tez z tego co slyszalem w radiu calkiem niezla,chwalili srodek pola i atak .juz sie nie moge doczekac retransmisji w c+.
laBombonera
Żółta kartka

Postprzez kingwins 2007-08-18, 9:18 pm

Pierwsze zwycięstwo cieszy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaagłębie!!!!! :)
kingwins

Postprzez Raul75 2007-08-18, 9:26 pm

NARESZCIE !!!!!!!!!!!!!!!!! mam nadzieję, że ta maszyna w końcu zaskoczy i jeszcze nie raz będziemy mieć powody do radości. Dużo WIARY dla wszystkich !!!!
Raul75

Postprzez daro 2007-08-18, 9:34 pm

OOOO ZZZAAAAAAGGGGGLLLEEEEBBBBIIIIIEEEEEE !!!!!!!
oooo SSSOOOOOSSSSNNNOOOOWWWWIIIIEEEECCCCCCCCCCCCC !
:-) :-) :-)
Wybaczcie ze tu sie wydzieram,ale jestem w Dublinie i q.... nie moge wydrzec sie na meczu ZAGLEBIA !
daro

Postprzez emdżej 2007-08-18, 9:47 pm

Wreszcie zwycięstwo, które w moim mniemaniu musiało szybko w końcu nadejść. Może te trzy punkty dodają wiary piłkarzom na następne mecze i staną się istnym przełamaniem. Gdyby nie ujemne punkty, to w tej chwili wyprzedzalibyśmy Widzew, ŁKS i Górnika, a do Groclinu tracilibyśmy tylko jednego gola. Ale nie ma co gdybać...
emdżej

Postprzez Adams1906 2007-08-18, 9:52 pm

Można już powiedzieć że ta maszyna Kowalika zaskoczyla (co już napisałem w temacie o trenerze) , z tego co `słyszałem` (bo niestety nie mogłem być na meczu) meczyk był nie zły , stał na dość wysokim poziomie i ciesze się ogromnie że ten mecz został wygrany przez Zagłebie .
Nie tylko dlatego że Zagłebie poprostu wygrało ale jest też kilka innych powodów min.
1.Trener Kowalik , pokazał że warto dać mu jednak troche czasu , i może zbudować naprawde niezły zespół , który może walczyć o `II lige ;)` nie w sęsie spadku , tylko w tym drugim chyba wszyscy wiedzą jakim .:(
A myśle że jeśli w tym meczu Zagłebie nie wygrało by , w nastepnym z braćmi też napewno nie odniosło by zwycięstwa i Kowalik poleciał by za przeproszeniem na pysk.
2.Zwycięstwo podniosło morale Zagłebia , ponieważ był to taki mecz , że jeśli byśmy go nie wygrali , to nie została by nam już praktycznie żadna drużyna do ogrania ... Chłopaki napewno teraz zagrają pewniej i będą grali swoje ;) to co pan Kowalik im wpaja , a mysle że to da rezultaty takie jak w tym meczu .
3.Zwycięstwo samo przez siebie czyli 3 pkt. mamy już tylko -1 pkt. jeśli okazało by się że kara zostanie anulowana , to wcale nie jest już tak źle , ale mimo to trzeba walczyć , miejsce 12 jest w naszym zasięgu ;) ...

Pozdrawiam Wszystkich którzy WIERZĄ , WIERZYLI i WIERZYĆ BĘDĄ w nasze ZAGŁEBIE !
Adams1906

Re: Zagłębie drużyną... własnego boiska?!

Postprzez Blajpios 2007-08-18, 9:52 pm

laBombonera napisał(a):
Blajpios napisał(a): by na mecze Zagłębia drukować plakaty w stylu zapraszamy na MECZ (można dodać: w ramach rozgrywek I ligi) O UTRZYMANIE W II LIDZE. W każdym razie, dobry kroczek dzisiaj zrobiony!

Kolego wez sie puknij w czolo z tymi plakatami,masz jakas shize na tym punkcie czy co???
A wracajac do meczu ,nareszczcie zwyciestwo gra tez z tego co slyszalem w radiu calkiem niezla,chwalili srodek pola i atak .juz sie nie moge doczekac retransmisji w c+.

Kolego, shize, nie bardzo wiem, co to jest, więc chyba nie mam. Szkoda, że Kolega nie zauważył powiewu radości ze zwycięstwa w tym zestawieniu paradoksów, jakie niesie polska liga, sprawa Zagłębia itd. Zagłębie zespołem własngo boiska? - po zwycięstwie w Wodzisławiu. Równie dobre znalazłem: "derby bezdomnych". A to wszystko dlatego - że w ramach rozgrywek Ekstraklasy gra się o utrzymanie w II lidze.
A skoro już Kolega podjął dyskusję w sprawie plakatów. Cóż - walka medialna to dziś bardzo ważna walka, w całej cywilizacji. Czasem zastępuje wojny, czasem je wygrywa. Zagłębie jest w niej w niedobrej co najmniej sytuacji. Niemniej Klub już podjął różne odważne kroki - ten jest podobny. Czy Kolega jest w stanie napisać, co w tych sformułowaniach zaproponowanego przeze mnie tekstu jest nieprawdziwe? Media nieprzychylne Zagłębiu wygrywają - często co najmniej przekłamując sprawę. Poczucie humoru, czy raczej - duch niepodległy pozwalający na dystans wobec upragnionej "ścieżki", w którą Zagłębie wpychają: to jak zawsze, może być potężna siła!
Ale, w tym akurat wątku, to był dodatek. Jak napisałem - głównie chodziło o pokazanie paradoksów. Zagłębie, które nie przegra na boisku zmagań tegorocznych, bo wyprzedzi kilka innych drużyn - to będzie kolejny paradoks. Cieszmy się dzisiaj - pierwszym znaczącym kroczkiem w tym kierunku!
Blajpios

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna