Jerzy Kowalik - nowy trener Zagłębia.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Osman 2007-08-15, 11:34 am

Mnie to sie wydaje że p. Kowalik to tylko pierdzieli ladne słówka żęby nie stracić szacunku u kibiców oraz oczywiście posady...
Osman
Żółta kartka

Postprzez wodorek21 2007-08-15, 3:56 pm

nie wiem jak wy ale porównując gre Zagłebia pod okiem Kowalika do gry za czasów Białka, Dworczyka czy Moskala to widac jakis pomysł w tej grze i wierze że wszytsko idzie ku lepszemu ...
wodorek21

w trzeciej lidze?

Postprzez Blajpios 2007-08-15, 4:45 pm

Oczywiście, że nie. Sądzę, że uda im się nawet obronić tę drugą ligę. (m.in. dlatego kiedyś podpowiadałem, że przydałoby się drukować plakaty, choćby z dopiskiem, że w ramach rozgrywek Ekstraklasy - zaprasza się na mecz o utrzymanie w drugiej lidze z zespołem Ekstraklasy xy). Paradoksalnie - ufam, że nawet te 4 punkty zmoblilizują do zwycięskiej walki o uniknięcie III ligii.
Niemniej, nawet gdyby się nie powiodło, Zagłębie byłoby zdegradowane do III - myślę, że priorytetem mogłoby być utrzymanie trenera Kowalika. Jakiś czas temu napisałem - sądzę, że to największe kadrowe wzmocnienie z tego czasu. Piszę to także dlatego, że obawiam się, iż starym zwyczajem niektórych w gorącej wodzie kąpanych, czy leczących swoje kompleksy myśleniem życzeniowym, marzeniami - niedługo znów tu "poniesie" do napisania paru wulgaryzmów podkreślających, jaka to ich opinia ważna, że "Kowalik to jest... trzeb go..." itd.
Tymczasem - chcę przyłączyć się do tych, co podkreślają jakościową zmianę gry, innego stylu piłki, granie 2 napastnikami, nastawieniem na tworzenie własnego stylu, choć przecież wykonawcy nie najmocniejsi. Nie bez znaczenia jest też - wkomponowanie się w zamiary, o których mówi zarząd, budowania poważnego klubu. Także i to, że chyba dobrze wpisuje się w zagłębiowskie amicje, jednoznacznie po stronie klubu wpisuje się z odcięciem od korupcji zdecydowanym natychmiast ale nie pozwalaniem na robienie z Zagłębia jednego z niewielu kozłów ofiarnych...
Tak więc, nawet jeżeli można krytykować za szczegóły, np. przy porażkach, to zdecydowanie w perspektywie dłuższej, może być priorytetem zatrzymanie trenera, pozwolenie mu, by wzrastał z klubem: i wymaganie od niego tego w miarę, jak klub rzeczywiście będzie wzrastał. Nie wyszło z K. Tochelem - może z J. Kowalikiem się uda, że będzie dla Zagłębia jak Gyu, kiedy po latach okaże się współtwórcą dobrej drużyny, znanej nieco i w Europie.
Blajpios

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-08-15, 6:43 pm

Pan Jerzy Kowalik - przedstawiciel KRAKOWSKIEJ SZKOLY plus terminator
FRANCUSKIEJ SZKOLY W WYDANIU KASPERCZAKA.
Nie nalezy myslec o zmianie trenera to jest przedstawiciel mlodego pokolenia
trenerow - i nalezy dac czas a efekty przyjda napewno, oczywiscie jesli
pilkarze beda chcieli grac w pilke.
Mlode pokolenie z tej wyzszej polki - nie pomyle sie jesli powiem iz jest to trener
lepszy od naszego KT i musimy po prostu uzbroic sie w cierpliwość.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez MrCricket 2007-08-15, 8:40 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a): jest to trener
Pozdrawiam
Tadeusz

Waszego trenera, na pewno nie mojego...

Niektórzy za chwilę będą stawiali pomnik Kowalikowi, a tymczasem na koncie tyle punktów co w piosence Lady Pank- Mniej niż zero. Tym bardziej, że z potentatami dotychczas nie graliśmy. Dotychczas Kowalik wyróżnia się pięknymi kwiecistymi wypowiedziami na konferencjach i w wywiadach, ale od tego punktów raczej nie przybędzie. Osobiście wolałbym futbol brzydszy, ale bardziej efektywny, bo piłkarzy mamy bardzo przeciętnych jak na OE i sprowadzenie kilku z nich było jego zasługą.
MrCricket

Postprzez marcin___ 2007-08-15, 9:07 pm

McCricket z tym brzydszym futbolem i punktami juz nie gadaj bo w zeszlym sezonie takowy byl i czasem sie punkty ugralo to tez bylo gadanie;/ nie ze bronie trenera albo cos bo dla mnie osobiscie ktos kto spuszcza druzyne do 3 ligi nie jest godny bycia trenerem pierwszoligowej druzyny no ale coz miejmy nadzieje ze cos zaskoczy i bedzie dobrze bo grajac futbol gdzies sie punkty urwie a jak bedziemy grali kopanine i te punkty urywali na poczatku to ta passa wkoncu sie skonczy bo na brzydkiej i slabej grze(jak w zeszlym sezonie) daleko sie nie zajedzie bo to juz nie jest druga liga i troche mniej tu frajerow.. a co do kowalika jeszcze to mowicie ze ma slabych pilkarzy no ale wkoncu to chyba on odpowiada za hity transferowe z kmity i tego pokroju druzyn bo jakby ich nie chcial to raczej nikt by ich nie wmusil do naszej druzyny a ze sa to swiadczy tylko o nim. Mam mieszane uczucia co do tego czlowieka no ale pozyjemy zobaczymy;p
marcin___

Postprzez August 2007-08-15, 9:24 pm

MrCricket napisał(a):
Tadeusz Wisniewski napisał(a): jest to trener
Pozdrawiam
Tadeusz

Waszego trenera, na pewno nie mojego...

Niektórzy za chwilę będą stawiali pomnik Kowalikowi, a tymczasem na koncie tyle punktów co w piosence Lady Pank- Mniej niż zero. Tym bardziej, że z potentatami dotychczas nie graliśmy. Dotychczas Kowalik wyróżnia się pięknymi kwiecistymi wypowiedziami na konferencjach i w wywiadach, ale od tego punktów raczej nie przybędzie. Osobiście wolałbym futbol brzydszy, ale bardziej efektywny, bo piłkarzy mamy bardzo przeciętnych jak na OE i sprowadzenie kilku z nich było jego zasługą.

To kto by Ci pasował kolego w obecnej sytuacjin prawnej, medialnej i zapewne finansowej klubu. Ten zły, ten niedobry. Najłatwiej krytykować.
August

Postprzez Darian 2007-08-15, 10:08 pm

Mnie u Kowalika zniechęca jedna rzecz, mianowicie te ruchy transferowe które były poczynione w przerwie letniej a kóre są pożal się Boże, żałosne.
Ściąganie takich zawodników z Kmity jak Gawęcki czy Kaliciak, do tego rewelacja tego sezonu jaką jest Kozubek jest naprawdę godne politowania.
Jedyny zawodnik z Kmity warty naszego zachodu to Bębenek, reszta to trzecioligowi średniacy. Już nie wspomnę o uznaniu Pape Samba Be za niezdatnego do gry w Zagłębiu.
Jeżeli ktoś widział mecze Polkowice-Śląsk czy Zagłębie-Polkowice, to wie jak mógłby być pożytecznym dla nas graczem w obronie.
A to że nie ściągnieto żadnego wartościowego gracza na lewą stronę to już przelało czar goryczy. Kozubek z pewnoscią takim graczem nie jest.
Darian

Postprzez MrCricket 2007-08-15, 10:31 pm

Spokojnie, ja nikogo nie zwalniam, tylko nie rozumiem tych wszystkich pochwał pod jego adresem. Czas powinien pracować na naszą korzyść, ale z drugiej strony cierpliwość działaczy może się skończyć jeśli nie będzie miał wyników. Od trenerów na całym świecie wymaga się wyników, a jeśli takowych nie ma - po prostu dziękuje się za usługi. Nie mam worka po kartoflach na głowie i wiem jakie problemy spadły niedawno na Zagłębie. Kowalikowi, tak samo jak i każdemu kto jest trenerem Zagłębia życzę sukcesów, bo to nasz wspólny cel, ale jak będzie to przekonamy się w najbliższym czasie...
MrCricket

Postprzez flex 2007-08-16, 8:22 am

Czas będzie działał na korzyść zespołu. Potrzebują zgrania, muszą się przestawić z II ligowego stylu gry na styl OE. Również uważam, że Kowalik nie jest złym trenerem i jego pracy przyjdą.

Obawiam się tylko, że mogą przyjść za późno. Ale co ma być to będzie. Nie uważam, że zmiana trenera w tym momencie by wyszła Zagłębiu na +.
flex
Administrator

Postprzez pol13 2007-08-16, 12:35 pm

Dokładnie, dajcie chłopu trochę czasu i już. Jak w ubiegłym sezonie były ciułane jakieś punkty ale był brzydki, defensywny futbol na stojaka to było narzekanie, że nie o to chodzi, że nie wkładają serca w mecz, bo to jest najważniejsze. Jak teraz grają 2 napastnikami i bardziej ofensywnie, i według mnie o wiele lepszy futbol, to znowu płacz że nie ma wyników. Jeżeli kol. McCricket liczył na same zwycięstwa zawodnikami zlepionymi na szybko i w dodatku o nie najwyższych umiejętnościach, to życzę powodzenia. Ja we wszystkich 3 meczach widziałem walkę o każdy metr boiska, i sytuacje chociażby na meczu z Ruchem gdzie można je było lepiej wykończyć. Nie murują wreszcie bramki i walczą. Zobaczycie, że będzie lepiej bo Kowalik wcale nie jest złym trenerem, a argument że spadł do 3 ligi z Kmitą i teraz trenuje w 1 lidze w ogóle do mnie nie trafia. Popatrzcie kim on miał grać w tej Kmicie, skoro biorąc do ZAGŁĘBIA teoretycznie najlepszych z nich do nas, grają przeciętnie. Smuda też zawsze miał wyniki lub mistrzostwa jak miał zespół naładowany dobrymi zawodnikami. Pamiętajmy, że jesteśmy "Na dobre i na złe", a tym którzy myślą inaczej proponuję jeździć do Berlina na Hertę. Jeżeli ktoś myślał, że Kowalik to Murinho i stworzy zespół marzeń na miarę Chelsea lub Porto to również życzę powodzenia. Ja nie jestem zawiedziony i wierzę, że wyniki przyjdą już niedługo. Pozdrawiam prawdziwych kibiców ZAGŁĘBIA!!!!!
pol13

Postprzez Minion 2007-08-16, 1:44 pm

Panowie: w zeszłym sezonie Lech tez grał w kratę, ale ofensywny ładny futbol , duzo wpadało bramek i teraz mają zespół bardzo fajny i aspiracje :) Jesli bedziemy oglądali podobnie dramatyczne mecze to nikt nie bedzie zawiedziony ;)
Minion

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-08-16, 5:29 pm

Dlaczego jestescie w goracej wodzie kapani, a czy ja nie czekam na punkty
zdobyte przez nasze Zaglebie i skonczenie z tymi minusami a zaczac pracowac
na wlasny rachunek punktowy ?
Wychodze z zalozenia nastepujacego iz JA ZAWIODLEM SIE NA NASZYM WYCHO-
WANKU TK - BRONILEM TEGO CZLOWIEKA JAKO TRENERA I MYSLALEM ZE TO
JEST CZLOWIEK KTORY DA NAM OE - DAL NAM CALA KUPE WSTYDU I KLOPOTOW.
Dla tego uwazam iz Jerzy Kowalik to czlowiek/trener ktory ma wiedze i doswiadczenie
jedna rzecz dajcie (KRYTYKANCI) temu czlowieku popracowac z druzyna.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez peterrabit3 2007-08-16, 5:43 pm

Oczywiscie ze Kowalik to tylko czlowiek nie czarodziej.....Z wypowiedzi odcedzilem kilka rzeczy....
Po pierwsze nie widze zeby Zaglebie gralo lepiej niz w 2 lidze a dodajmy ze gralismy naprawde z zespolami w naszym zasiegu
Po drugie transfery Kowalika mnie przerazaja....i nie bede kolejny raz pisal dlaczego bo kazdy wie i widzi...
Mimo to zycze Kowalikowi sukcesow bo nie mam wyjscia....i musze w to wierzyc....!!!!!
peterrabit3

Postprzez fan78 2007-08-18, 3:15 am

pol13 napisał(a):Dokładnie, dajcie chłopu trochę czasu i już. Jak w ubiegłym sezonie były ciułane jakieś punkty ale był brzydki, defensywny futbol na stojaka to było narzekanie, że nie o to chodzi, że nie wkładają serca w mecz, bo to jest najważniejsze. Jak teraz grają 2 napastnikami i bardziej ofensywnie, i według mnie o wiele lepszy futbol, to znowu płacz że nie ma wyników. Jeżeli kol. McCricket liczył na same zwycięstwa zawodnikami zlepionymi na szybko i w dodatku o nie najwyższych umiejętnościach, to życzę powodzenia. Ja we wszystkich 3 meczach widziałem walkę o każdy metr boiska, i sytuacje chociażby na meczu z Ruchem gdzie można je było lepiej wykończyć. Nie murują wreszcie bramki i walczą. Zobaczycie, że będzie lepiej bo Kowalik wcale nie jest złym trenerem, a argument że spadł do 3 ligi z Kmitą i teraz trenuje w 1 lidze w ogóle do mnie nie trafia. Popatrzcie kim on miał grać w tej Kmicie, skoro biorąc do ZAGŁĘBIA teoretycznie najlepszych z nich do nas, grają przeciętnie. Smuda też zawsze miał wyniki lub mistrzostwa jak miał zespół naładowany dobrymi zawodnikami. Pamiętajmy, że jesteśmy "Na dobre i na złe", a tym którzy myślą inaczej proponuję jeździć do Berlina na Hertę. Jeżeli ktoś myślał, że Kowalik to Murinho i stworzy zespół marzeń na miarę Chelsea lub Porto to również życzę powodzenia. Ja nie jestem zawiedziony i wierzę, że wyniki przyjdą już niedługo. Pozdrawiam prawdziwych kibiców ZAGŁĘBIA!!!!!
100% poparcia dla tej wypowiedzi.Podpisuje sie pod tymi słowami.
Od siebie dodam ze rozumie rozgoryczenie niektórych po 3 porazkach z rzedu,w koncu kazdy kibic chce zeby jego druzyna wygrywała,tylko ze z takim podejsciem czeka was mnóstwo rozczarowań.Ja sobie założyłem ze na wiosne wygramy 4 mecze bo znam realia i wiem w jakich warunkach i jakiej atmosferze budowany byl zespół,który zreszta na dzien przed ligą opusciło dwóch kluczowych graczy(teraz jeden wrocił).Po objęciu druzyny przez Kowalika widze ogromna zmiane w nastawieniu zawodników,w podejsciu do meczu.Kazdy (no prawie kazdy)walczy,gryzie trawe i wylewa siódme poty przy okazji zgrywajac sie ze sobą.Gramy ofensywnie(co bylo rzeczą nie do pomyslenia za Dworczyka/Moskala)ale nieskutecznie,mam nadzieje ze powrot Prymuli cos zmieni,moze Kmiecik przestanie marnowac setki!Wyniki juz niedlugo przyjda,muszą przyjsc!Mysle ze w meczach z Polonią i Jagą zainkasujemy komplety(Oby!),Jedyne o co moge sie przyczepic do trenera to ze nie dał szansy Oziebale(To juz jest trzeci trener który go pomija!)i zupełnie nie trafił z Kozubkiem.Ale mimo wszystko:Powodzenie jutro panie Jerzy!SŁAWA ZAGŁĘBIA!!!
fan78

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna