KSZO Ostrowiec Św. - Zagłębie Sosnowiec 09.06.2007

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez klara 2007-06-09, 9:17 pm

Teraz czekamy na jakiś ruch czy coś sie kiedyś w Zagłębiu ruszy....
klara

Postprzez viking 2007-06-09, 9:28 pm

Końcówka sezonu zajebista 2 remisy i 2 porażki i to w momencie gdy czas spiąc szyki i walcyzć o awans gdy trzeba udowodnić ze walczy się o najwyższe cele - udowadnia się ze to zdaje się magiczny przypadek ze mozemy być w wyzszej klasie rozgrywkowej i jak na to patrze to wydaje mi się ze robili prawie wszystko zeby nie wejść i jeszcze teraz nawet wtopić z Kszo i przy wygranej Lechii moze Lechia odwoływałyba sie za mecz z Ruchem idostała punkty i na "szczęście " zajelibyśmy 5 miejsce .....aż sie wierzyć nie chce ............trenerzy Dworczyk i jego największy guru obecny nawet pfu nie powinni trenowac nawet mlodziezy - szkoda pisać i tracićczasu jeżeli tak poustawiany klub jak nasz nie łoży na porządnego fachowca tylko udaje ze jakoś to będzie to o czym mowa:(
viking

Postprzez zag23 2007-06-09, 9:45 pm

KSZO - Zagłębie (konferencja prasowa)

Robert Moskal (trener Zagłębia): Myślę, że był to ciekawy mecz dla kibiców. Do 60 minuty spotkanie było pod naszą kontrolą, potem po czerwonej kartce dla Mierzejewskiego, zdecydowana przewaga KSZO. Założyliśmy sobie, że w tym meczu zagrają większość czasu zagrają zawodnicy, który nie grali wiosną. Objawieniem jest dla nas postawa Przemka Oziębały, który zagrał dzisiaj bardzo dobry mecz.

Wojciech Borecki (trener KSZO): Gratuluję koledze awansu drużyny Zagłębia do ekstraklasy. Spotkanie stało na niezłym poziomie. Chwała moim zawodnikom za to, że przegrywając 0:2 potrafili jeszcze się zmobilizować. W końcówce meczu zabrakło nam chyba odrobiny szczęścia. Nie strzeliliśmy rzutu karnego, w dodatku w 94 minucie wydawało się, że nic Zagłębia nie uchroni przed utratą bramki, ale niestety piłka odbiła się od poprzeczki i wyszła w pole. W każdym razie dzięki zawodnikom, że wierzyli do ostatniej minuty w sukces. Musiałem korzystać z zawodników drugiej drużyny, którzy w czwartek musieli, w pełnym wymiarze czasowym, dodatkowo w upale, zagrać mecz w drużynie rezerw. Odbiło się to na jakości naszej gry, bo jeśli dwa-trzy ogniwa nie funkcjonują to spada siła całego zespołu. Cóż, w takiej sytuacji znalazło się KSZO. Korzystając z okazji, chciałbym podziękować mediom za współpracę. Czas spędzony w Ostrowcu będę na pewno mile wspominał. Szkoda, że znalazłem się w takim okresie, w którym klub znalazł się praktycznie na zakręcie. Mam nadzieję, że władze lokalne i środowisko ostrowieckie wyciągną z zaistniałej sytuacji racjonalne wnioski, bo w Ostrowcu powinna być piłka przynajmniej na drugoligowym poziomie. Święcie wierzę, że w najbliższym czasie takie lepsze czasy dla KSZO przyjdą. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za współpracę i podkreślam, że czas spędzony w Ostrowcu będę bardzo mile wspominał. Od 1 lipca podejmuję pracę w ŁKS. Jest to dla mnie na pewno awans sportowy. Rozpatruję to w takich kategoriach, że nie tyle chciałem odejść z Ostrowca, co pojawiła się szansa, z której musiałem skorzystać. Wytrwałem na stanowisku trenera KSZO rok. To chyba samo świadczy samo za siebie, zwłaszcza, że wielu wróżyło mi, że wytrzymam maksymalnie kilka tygodni. Nie było może najlepiej, ale potencjał był jaki był. Spotkałem tu ludzi, których naprawdę będę mile wspominał. Mam dzisiaj wielkie pretensje do sędziego bocznego. Ten pan biegał po linii także w naszych spotkaniach z Ruchem Chorzów i Lechią Gdańsk i cały czas są z nim problemy. Odezwał się do mnie w nieparlamentarnych słowach i na pewno tego tak nie zostawię. Ja nie będę cały czas jeździł do Warszawy i tłumaczył się przed PZPN. Sędzia boczny odezwał się do mnie wulgarnie i będę się domagał, aby zostało to uwzględnione w protokole.

źródło: http://www.kszo.avx.pl/index.php?module=article&id=242

Galeria z meczu

http://www.kszo.info/modules.php?set_al ... _photo.php
Ostatnio edytowano 2007-06-09, 10:15 pm przez zag23, łącznie edytowano 1 raz
zag23

Postprzez adas 2007-06-09, 10:13 pm

Mecz mógł się podobać, ale........ tylko kibicom KSZO. Drużyna ta pokazała walkę do ostatnich minut spotkania i nie zasłużenie wywozimy remis. Jednak aby nie było tak całkiem krytycznie, wspaniały doping kibiców Zagłębia, od pierwszej do ostatniej minuty, no i Oziębała. Czemu on nie grał wcześniej. Bramka, którą zdobył to mistrzostwo świata.
adas

Postprzez novack 2007-06-09, 11:07 pm

Byłem w Gdańsku , Krakowie, Legnicy, Janikowie, Ostrowcu a nawet w Łomży i wiem napewno,że piłkarzyki z Sosnowca powinni mieć fioletowe sukienki z czerwonymi torebkami! Oni nie zasługują na to by za nimi jeździć, Ozi byłeś dzisiaj boski! Olej tych frajerów!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Warson 2007-06-09, 11:55 pm

Mozecie powiedziec o co chodzi w FIlmiku ze strony?

Widac ze kszo strzela 3 bramki i 3 prawidlowo wiec czemu jest Wynik 2:2 ?
Warson

Postprzez Głos Rozsądku 2007-06-10, 12:00 am

Warson napisał(a):Mozecie powiedziec o co chodzi w FIlmiku ze strony?

Widac ze kszo strzela 3 bramki i 3 prawidlowo wiec czemu jest Wynik 2:2 ?

Bramka, która padła w 01:32 na filmiku, nie została uznana, bo strzelec był na spalonym.
Głos Rozsądku

Postprzez gregor 2007-06-10, 7:07 am

paradoksalnie widzę postęp , w Gdańsku w t r z y minuty stracili dwie bramy , a w Ostrowcu w TRZYDZIEśCI minut dwie bramy , to jest śmiech na sali nasze gwiazdy nie
mają jaj , a gra przez cały sezon drugoligowy w gruncie rzeczy żałosna , nie chcę nikogo
kopać po jajcach , ale z mego punktu tak to wygląda Ozi , Prym , Pesta , Teresa to charakterni goście ,z reszta do wora i w Brynice tudzież Przemszę , kadra szkoleniowa +
menedżerska , a MY w Zagłębui mamy wogóle takowe ciało ???
mamy awans , mam w dupie dupka KOZE , tego się trzymam , wreszcie niech się to towarzych wzajemnej adoracji , wszelkiego autoramentu weżmie szczerze za klubowo-piłkarską robotę , NIE POZORUJCIE żE ROBICIE COKOLWIEK DLA ZAGłęBIA
gregor

Postprzez patryks 2007-06-10, 10:12 am

powiem wam ze na meczu wyjazdowym bylem pierwszy raz!!!!bylo zaje......COS PIEKNEGO!!!nawet nie myslalem ze mozna zrobic taki doping w ponad 200osob!!!WYNIK MECZU ZADOWALAJACY!!!JA CHCE JESZCZE!!!
patryks

Postprzez MrCricket 2007-06-10, 12:21 pm

Gol Oziębały całkowicie pogrzebał resztki autorytetu Dworczyka i Moskala. Gdzie oni w ogóle mieli oczy, że trzymali go na ławce przez całą rundę. Może mieli worek po kartoflach na głowie albo dostawali prowizję od wystawiania do jedenastki niektorych kopaczy ?
Uparcie stawiali na Folca i Mierzejewskiego, którzy do gry wnosili niewiele, a bramki strzelali tylko wykańczając akcje innych. Takich bramek nie widzi się na codzień, nikt mi nie wmówi, że taką bramkę można strzelić w 2 lidze przypadkowo. Dziwne to wszystko.
MrCricket

Postprzez mks1973mks 2007-06-10, 12:26 pm

jebac kszo!!! oni spadna do 3 my tam mamy swoja 2 druzyne a Wy awansujecie i bedzie tak jak byc powinno :-D
Ostatnio edytowano 2007-06-10, 5:32 pm przez mks1973mks, łącznie edytowano 1 raz
mks1973mks

Postprzez Robson_2006sc 2007-06-10, 1:03 pm

zapytaj kolegow(sprinterów) kibicow twojej druzyny:D
Robson_2006sc

Postprzez Przemek26 2007-06-10, 2:23 pm

Meczu nie widzaiałem, wynik dopiero co poznałem. Avik z filmi potwierdził mnie w przekonaniu, Ozi to piłkarz podstawowego składu.I jeszcze do tych którzy piszą Oziębała out. Out to możecie mieć wy znawcy piłki z forum.
Przemek26

Postprzez pol13 2007-06-10, 2:25 pm

Ale jaja, trenerzy wbili sobie zajebistego samobója jeżeli chodzi o Oziego. Do dupy z taką grą i głównie zaangażowaniem. Frajerzy jakich mało, jak w ogóle zagramy w OE to góra 1 sezon i to sezon, który da nam porządnie w kość. Mamy awans, który smakuje nijak. Nie ma ani jednego pozytywu przed nadchodzącym sezonem, no może poza wiarą i niepoprawnym optymizmem. Szkoda pisać o naszych gwiazdach bo jak grają i kto się nadaje to każdy kibic na tym forum zgodnie pisze. Mam nadzieję że wejdziemy już na 100% i nie spadniemy. Pozdrawiam.
pol13

Postprzez arek 2007-06-10, 3:11 pm

Jestem nie tylko rozczarowany ale wręcz rozgoryczony postawą tego zespołu. Był super skład (czytaj nazwiska) i miał być spacerek a była jedna wielka żenada. Cztery ostatnie mecze - 2 punkty - oto dorobek naszych gwiazd. Zagłębie przegrało wszystkie istotne dla nas mecze. Wszystkie najsłabsze drużyny przerywały swoją złą passę właśnie w meczach z Zagłębiem. Mamy obecnie najgorszą od kilku lat drużynę, która absolutnie nie zasłużyła na Ekstraklasę. Co by było teraz gdyby nie zmiana regulaminu w trakcie rozgrywek? A może zmiana regulaminu pokrzyżowała komuś plany? Może nie miało być Ekstraklasy? Cieszę się że ten sezon już się skończył, bo gdyby trwał dłużej to bronilibyśmy się przed spadkiem - tak jak już parę lat temu Zagłebie w walce o Ekstraklasę poleciało do III ligi.
arek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna