Zagłębie Sosnowiec - ŁKS Łomża 25.03 godz. 14.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez HrabiaZąbek 2007-03-24, 9:58 am

Nie mam pewności czy wystawienie Folca w wyjściowej jedenastce byłoby dobrym pomysłem. Skoro zawodnik jeszcze nie jest do końca przygotowany do rundy wiosennej, to wnioski nasuwają się same. Mianowicie Folca należałoby umieścić na ławce i ewentualnie w przypadku potrzeby w trakcie II połowy można byłoby go wpuścić do ataku. Swoją drogą Oziębała swoją grą zasługuje na gre w pierwszej jedenastce. Zawodnik potrafiący doskonale zastawić się z piłką, przytrzymać piłkę jest doskonałym uzupełnieniem w ataku dla szybkiego Prymuli.

Co do rywala to trzeba przyznać że i tak mamy szczęście że gramy u siebie patrząc na wyniki zespołu z Łomży. Brak Strugarka oraz ewentualny brak Maxwella Kalu, z pewnością nie ułatwiają sprawy gościom, za to dla nas mogą być zbawienne(w szczególności brak szybkiego Kalu :wink: ).

Podsumowując gramy o zwycięstwo i o utrzymanie pozycji wicelidera :!:
HrabiaZąbek

Postprzez Przemek26 2007-03-24, 1:43 pm

Jerzy Dworczyk zgromadził sporą ilość notatek na temat
gry przeciwnika, ponadto zaprosił wczoraj swój zespół na seans video. W jego trakcie piłkarze obejrzeli akcje Łomży kończone golami. – Czas najwyższy, by przerwać serię Łomży, jednak nie będzie to łatwa sprawa –
uważa szkoleniowiec Zagłębia. – Nasza taktyka musi być rozsądna,
nie może być mowy o atakowaniu na wariata. Wcześniej każdy sobie dopisywał punkty, gdy przychodziło grać z Łomżą, ale teraz cała liga nabrała dla tej drużyny szacunku. My też doceniamy jej siłę, ale na pewno nie mamy pietra. Przecież walczymy o ekstraklasę, zaś przeciwnik tylko o utrzymanie.
Deficyt napastników
Dworczyk ma mały problem z obsadą lewej strony obrony, gdzie zabraknie kartkowicza Dawida Topolskiego. Może jednak liczyć na bośniacką odsiecz w osobie Admira Adżema, który wzbudza zaufanie swoim doświadczeniem i spokojnymi interwencjami. Ale latka lecą i z szybkością u Adżema jest ciut gorzej. – Mnie cieszy to, że mam
wybór, gdyż oprócz Admira jest jeszcze Jacek Paczkowski, który może grać zarówno na lewej obronie, jak i lewej pomocy – dodaje Dworczyk. – Na pewno coś wymyślę i ten skład, który wybiegnie na boisko pokaże
dobrą piłkę i zdobędzie trzy punkty.
Kłopotliwą sprawą dla Zagłębia nie jest jednak defensywa, ale deficyt napastników. Większość z nich była ostatnio na L-4 i trenerowi pozostał Krystian Prymula, a także nieopierzony Przemysław Oziębała. Ale po artroskopii wraca do formy Marcin Folc, który był już na ławce w meczu z Miedzią. – Ponad cztery miesiące nie zagrałem w lidze, jak również w sparingach – przypomina Folc, który jesienią strzelił 9 bramek. – Jest coraz lepiej z moim zdrowiem i tylko może mi brakować czucia piłki.
Mam nadzieję, że nadarzy się okazja, bym wszedł na boisko.
Czuję głód piłki, jednak rozumiem to, że trener czeka na dogodną okazję. Chciałbym zagrać w niedzielę i zdobyć wiosną pierwszego gola – zakończył Folc.
Ma pomysł
Wprawdzie podopieczni Jakołcewicza wygrali pięć meczów z rzędu‚ ale niepokonani są już od sześciu. Do konfrontacji z wyżej notowanym Zagłębiem Sosnowiec podchodzą z wiarą w zwycięstwo‚ ale też bez hurraoptymizmu. W tym meczu łomżyńscy piłkarze zadowoliliby się
wywalczeniem nawet punktu. Tym bardziej‚ że do głównego miasta Zagłębia Dąbrowskiego udali się w nieco okrojonym składzie. W ich kadrze zabrakło trzech piłkarzy‚ którzy rozpoczęli rundę rewanżową w podstawowej jedenastce. Z powodu kontuzji w domu zostali Ivo Zubrzycki
oraz Maxwell Kalu‚ a na zgrupowaniu kadry (U-20) do końca miesiąca przebywa filar defensywy Krzysztof Strugarek. Do ostatniej chwili pod znakiem zapytania będzie stał też występ – Mam lekki ból głowy przy zestawieniu podstawowej jedenastki – przyznaje selekcjoner.
– Jednak już chodzi mi po głowie pomysł, jak tę sytuację rozwiązać.
Nie chciałbym o wszystkim mówić‚ bo trzeba zachować jakiegoś asa w rękawie. Jedno mogę stwierdzi na pewno; nie będziemy murować bramki. Z doświadczenia wiem‚ że nie przynosi to pożądanych efektów – zakończył trener.
JERZY MUCHA
KAROL WAWRZYNIAK
Przegląd Sportowy
Przemek26

Postprzez Misaki 2007-03-24, 3:05 pm

Plan na jutro jest prosty: Kościólek -> Rosołek -> Meczyk -> Świętowanie zwycięstwa Zagłębia w wymiarze 3-0 :D
Misaki

Postprzez m89 2007-03-24, 4:02 pm

Zapowiada sie ciekawe spotkanie, bęzie cięzko ale wrocimy minimum z jednym punktem.
Pozdro Zagłębiacy
m89

Postprzez Majsin 2007-03-24, 4:24 pm

problematyk-ziom napisał(a):
rucyinski napisał(a):2. w młynie nie ma sprawdzana wieku kibicow-liczy sie oddanie i doping (ja akurat zapewne jestem jednym ze straszych kibicow wogule na tym forum)

A tak wogóle to naucz się pisać "Panie dorosły". Zapraszamy w niedziele. Pojawcie się w liczbie o 3 razy mniejszej niż my jezdzimy!

A tak w ogóle to z racji tego, że mecz w niedzielę to pokaże go TVP3 ?
Majsin

Postprzez PaprykarZ19 2007-03-24, 4:47 pm

ustawienie 4-4-2 z Prymulą i Oziębałą w ataku, a w drugiej połowie, na podmęczonego przeciwnika, na boisko po długiej przerwie wraca Marcin Folc i wieńczy dzieło dobijając rywala golem!

Mój wymażony scenariusz : )
PaprykarZ19

Postprzez emdżej 2007-03-24, 5:34 pm

Majsin napisał(a):
problematyk-ziom napisał(a):
rucyinski napisał(a):2. w młynie nie ma sprawdzana wieku kibicow-liczy sie oddanie i doping (ja akurat zapewne jestem jednym ze straszych kibicow wogule na tym forum)

A tak wogóle to naucz się pisać "Panie dorosły". Zapraszamy w niedziele. Pojawcie się w liczbie o 3 razy mniejszej niż my jezdzimy!

A tak w ogóle to z racji tego, że mecz w niedzielę to pokaże go TVP3 ?

Nie. TVP3 pokazuje mecz Odry z Ruchem
emdżej

Postprzez Miodzio1989 2007-03-24, 6:56 pm

A od której godziny są otwarte kasy przed stadionem ... ?
Miodzio1989

Postprzez ziomek1984 2007-03-24, 7:26 pm

Chyba 2 godziny przed meczem
ziomek1984

Postprzez Przemek26 2007-03-24, 10:00 pm

Miejmy nadzieję że nasi kopacze nagrali sobie występ biało-czerwonych. Obejrzą go kilka razy i jutro skopiują na Ludowym
Przemek26

Postprzez gothblack 2007-03-24, 10:40 pm

Raczej nie wypowiadam się przed meczami bo i co można napisać??? ,że mają wygrać czy cóś takiego.....,ale w tym wypadku się wypowiem...wiem jedno na 100% nasz treneiro nie panuje nad zespołem i to z wiarygodnego źródła wiem,że rządzi starszyzna i żadne tam taktyki nie zmienią oblicza naszej gry....musi ktoś zapanować nad tym towarzystwem bo inaczej obudzimy się z ręką w nocniku......co do jutrzejszego meczu to musimy wygrać i tyle na temat bo inaczej to ch....w du......
gothblack

Postprzez Sir 2007-03-24, 11:14 pm

gothblack napisał(a):Raczej nie wypowiadam się przed meczami bo i co można napisać??? ,że mają wygrać czy cóś takiego.....,ale w tym wypadku się wypowiem...wiem jedno na 100% nasz treneiro nie panuje nad zespołem i to z wiarygodnego źródła wiem,że rządzi starszyzna i żadne tam taktyki nie zmienią oblicza naszej gry....musi ktoś zapanować nad tym towarzystwem bo inaczej obudzimy się z ręką w nocniku......co do jutrzejszego meczu to musimy wygrać i tyle na temat bo inaczej to ch....w du......

JAKIE to jest źródło??
Sir

Postprzez Łuki19 2007-03-25, 8:23 am

Przed piłkarzami ŁKS-u Browar Łomża pierwszy na wiosnę mecz wyjazdowy. I od razu biało-czerwoni trafiają na rywala z najwyższej półki. W niedzielę o godzinie 14.00 zmierzą się z wiceliderem drugiej ligi Zagłębiem Sosnowiec.
ŁKS wygrał ostatnich pięć spotkań. Od sześciu nie zaznał goryczy porażki. – Wyniki robią wrażenie, ale każda passa ma kiedyś swój koniec. Postaramy się, żeby seria Łomży została przerwana w Sosnowcu – zapowiada w rozmowie z „Gazetą Współczesną” lider Zagłębia Jacek Berensztajn. – Zdajemy sobie sprawę, że czeka nas ciężki mecz, ale interesuje nas tylko zwycięstwo – dodaje.
Porównując potencjał kadrowy dwóch drużyn ŁKS nie powinien mieć szans. Sam Berensztajn przyznaje, że jego trener Jerzy Dworczyk posiada nadmiar bogactwa.
– Nazwiska nie grają – podkreśla jednak bramkarz ŁKS-u Kamil Ulman. – W naszym zespole nie ma gwiazd, ale jeśli będziemy walczyć z takim sercem, jak w ostatnich spotkaniach możemy pokusić się o kolejną niespodziankę.
Ulman zdaje sobie sprawę, że w niedzielę może mieć sporo pracy: – Zrobię, co w mojej mocy. Nie jestem zadowolony ze swoich pierwszych występów w rundzie. Miałem problemy ze zdrowiem. Najpierw była kontuzja, potem złapał mnie jakiś wirus. Teraz trenuję z pełnym obciążeniem, dochodzę już do normalnej dyspozycji i czekam na Zagłębie.
„Ełkaesiacy” marzą o szóstym zwycięstwie z rzędu (pomogliby wyrównać trenerski rekord Czesławowi Jakołcewiczowi), ale z punktu też byliby zadowoleni.
– Dzisiaj remis wzięlibyśmy w ciemno – mówi Paweł Galiński, obrońca ŁKS-u. – Jedziemy do Sosnowca osłabieni. Kontuzjowany jest Maxwell Kalu, do kadry młodzieżowej powołany został Krzysiek Strugarek. Nie wiadomo, czy do rozgrywek potwierdzony zostanie Taras Szamszorik. Ale nie załamujemy rąk. Mamy z Zagłębiem rachunki do wyrównania. Jesienią nie chcieli z nami grać (ŁKS przeżywał wówczas problemy ze stadionem – przyp. red.) i zwyciężyli walkowerem, przy zielonym stoliku. Teraz przydałoby się im za to zrewanżować i pokazać, na co nas stać!

zrodlo eLomza

sprzydało by sie tak wygrac 3-0 i pokazać im że te 2 zwyciestwa ich wiosną z lepszymi zespołami to był przypadek a że my niemamy zamiaru aby oni znowu zrobili niespodzianke bo my niezamierzamy tracic pkt z takimi zespołami jak oni jeśli chcemy awansować
Łuki19
Obserwowany

Postprzez gothblack 2007-03-25, 9:25 am

Sir napisał(a):
gothblack napisał(a):Raczej nie wypowiadam się przed meczami bo i co można napisać??? ,że mają wygrać czy cóś takiego.....,ale w tym wypadku się wypowiem...wiem jedno na 100% nasz treneiro nie panuje nad zespołem i to z wiarygodnego źródła wiem,że rządzi starszyzna i żadne tam taktyki nie zmienią oblicza naszej gry....musi ktoś zapanować nad tym towarzystwem bo inaczej obudzimy się z ręką w nocniku......co do jutrzejszego meczu to musimy wygrać i tyle na temat bo inaczej to ch....w du......

JAKIE to jest źródło??

Pewne....od rodziny treneiro...
gothblack

Postprzez Sir 2007-03-25, 9:36 am

gothblack napisał(a):
Sir napisał(a):

JAKIE to jest źródło??

Pewne....od rodziny treneiro...

To coś nie jest tak jak powinno być. Tylko co MY KIBICE MOZEMY Z TYM< ZROBIC?
Sir

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna