Janusz Białek - Nowy trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez ASTER 2006-04-12, 11:42 pm

a ja wam MrCricket i Przemek26 odpowiem na te pytanie. Dziś przed meczem jakimś przypadkiem przeczytałem w Piłka Nożna z marzec- kwiecień ( to chyba ta plus) Skarb kibica a w nim są przedstawiane także drużyny 2 ligowe. Tabela , składy , sukcesy, adres , zdjęcie piłkarzy i na dole po lewej stronie krótki felieton Chyba OKIEM FACHOWCA, jakoś tak.
W tym numerze marcowym jest dwóch fachowców : jakis koleś ( nazwisk anie pamietam ) i nie kto inny jak nasz treneiro Janusz Białek. Jak to przeczytacie to zrozumiecie co sądził przed rozgrywkami o awansie i szansach Zagłębia.
Powiem tylko tyle,że jakoś nie trudno się skapnąć że posada NAGLE zmienia jego punkt widzenia! :evil:

Białek ja już Cie nie szanuje- ściemniaczu!
ASTER

Postprzez Cygan 2006-04-13, 12:44 am

ASTER napisał(a):a ja wam MrCricket i Przemek26 odpowiem na te pytanie. Dziś przed meczem jakimś przypadkiem przeczytałem w Piłka Nożna z marzec- kwiecień ( to chyba ta plus) Skarb kibica a w nim są przedstawiane także drużyny 2 ligowe. Tabela , składy , sukcesy, adres , zdjęcie piłkarzy i na dole po lewej stronie krótki felieton Chyba OKIEM FACHOWCA, jakoś tak.
W tym numerze marcowym jest dwóch fachowców : jakis koleś ( nazwisk anie pamietam ) i nie kto inny jak nasz treneiro Janusz Białek. Jak to przeczytacie to zrozumiecie co sądził przed rozgrywkami o awansie i szansach Zagłębia.
Powiem tylko tyle,że jakoś nie trudno się skapnąć że posada NAGLE zmienia jego punkt widzenia! :evil:

Białek ja już Cie nie szanuje- ściemniaczu!

To było opisane w: "Piłka Nożna" - Skarb piłkarski, marzec - kwiecień 2006 strona 67:
"Okiem eksperta: Janusz Białek - Drużyna Krzysztofa Tochela ma bardzo dobra obronę, solidna druga linię, ale słabszy atak. Teraz, po odejściu P.Pitrego, zdobywanie bramek bedzie przychodzić sosnowiczanom z jeszcze wiekszym trudem. Dlatego, choć nie wykluczam niespodzianki, raczej sądzę, że nie awansuje do ekstraklasy."
Cygan

Postprzez rossoneri 2006-04-13, 7:05 am

nie wiem co Wy chcecie jak najbardziej trafna opinia o naszym zespole widac ze facet zna sie na pilce
rossoneri

Postprzez MarcelZS 2006-04-13, 7:36 am

Białek powiedział prawdę, choć wielu z nas patrząc realnie o tym wiedziało, że tym składem się do ekstraklasy nie wejdzie.
Szkoda tylko, że fachowość Tochla nie pozwoliła mu na powiedznie nam kibicom, że będzie cieżko, i że godził się na transfery, które sensu nie miały - a czy za Chylaszka nie mógłby grać Szatan - przypuszczam, że dużo słabszy nie jest.
Tochel, choć mam wielki szacunek do niego, mógł zaczymać Ujka, Pitrego, Łuczywka, ale wolał zaryzykować i popracować z zespołem - mógł jasno powiedzieć Włochą albo zostają albo nie ma awansu - jestem pewien, że sam o tym wiedział.

Mam nadzieje, że Włosi spróbują jeszcze raz w przyszłym sezonie, a Białek z innym Dyrektorem sportowym, podejdą do sprawy profesjonalnie i konstruktywnie, ale napewno są potrzebne ogromne zmiany w Klubie, chyba że dalej będziemy woleli bylejakość tolerować.
MarcelZS

Postprzez MrCricket 2006-04-13, 8:37 am

Ja się całkowicie zgadzam z tym co powiedział Białek. Nie wiem o co Ci chodzi Aster ?! Obronę, gdy gramy w pełnym składzie mamy jedną z najlepszych w 2 lidze. Chciałbym, żeby tacy gracze jak Hosic, Treściński i Kłoda zostali w przyszłym sezonie w Zagłebiu, ale wiem, że może okazać się to trudne do realizacji. Ataku niestety nie ma, bo napastnicy, którzy nie strzelają to nie są napastnicy. Środek pola to też przeciętniactwo 2-ligowe.
MrCricket

Postprzez ASTER 2006-04-13, 9:32 am

Czepiam sie,że jeśli trener nie wierzy w awans a zarazem nie wierzy w zawodników, to co o tym mają myśleć same piłkarzyki? Jaki jest ich cel?
Co innego ,że mamy większośc słabych grajków.
Grajki mówią,że cel to walka o awans. Ale jak trener w nich nie wierzy to kto ma wierzyć? Wnioskuje wypowiedź z PN.

A teraz Białek jest trenerem tych grajków. I jakoś z lekka zmienia sie jego punkt widzenia.
ASTER

Postprzez Sajni 2006-04-13, 9:23 pm

Chyba nie ma w tym nic dziwnego?
Kiedy był obiektywny i nic go z naszą drużyną nie łączyło, wypowiedział się bardzo fachowo - trafił w samo sedno. Chyba nie myślisz, że powinien o każdej z drużyn pretendujących do awansu wypowiadać się w samych superlatywach, bo a nuż go zatrudnią i jak on się wtedy wykręci...
W tym momencie, kiedy jest trenerem tej drużyny, chyba oczywiste jest, że jego stanowisko w tej sprawie się zmienia. Przecież on musi ich jakoś motywować, a niby jak inaczej ma to robić jak nie wiarą w sukces?
Zwątpieniem?
Sajni

Postprzez ASTER 2006-04-13, 11:45 pm

Sajni napisał(a):Chyba nie ma w tym nic dziwnego?
Kiedy był obiektywny i nic go z naszą drużyną nie łączyło, wypowiedział się bardzo fachowo - trafił w samo sedno. Chyba nie myślisz, że powinien o każdej z drużyn pretendujących do awansu wypowiadać się w samych superlatywach, bo a nuż go zatrudnią i jak on się wtedy wykręci...

W tym momencie, kiedy jest trenerem tej drużyny, chyba oczywiste jest, że jego stanowisko w tej sprawie się zmienia. Przecież on musi ich jakoś motywować, a niby jak inaczej ma to robić jak nie wiarą w sukces?
Zwątpieniem
?

Nie mysle tak , bez sensu mi przytoczyłeś to zdanie.
A co do drugiego: na łamach gazety co innego a piłkarzom co innego. Ciekawe, nieprawdaż?
Mam nadzieje,żę sie utrzymamy. A jak ich zmotywuje na mecz to już jego sprawa. Bo po tych dwóch pierwszychh meczach motywacji starcza górra na jedną połowę :roll:
ASTER

Postprzez problematyk-ziom 2006-04-17, 1:55 pm

ASTER napisał(a):
A co do drugiego: na łamach gazety co innego a piłkarzom co innego. Ciekawe, nieprawdaż?
Mam nadzieje,żę sie utrzymamy. A jak ich zmotywuje na mecz to już jego sprawa. Bo po tych dwóch pierwszychh meczach motywacji starcza górra na jedną połowę :roll:

wiesz mortywacją się meczów nie wygrywa... tym grajkom brakuje sił... i tyle... sa zle przygotowani do sezonu!!
problematyk-ziom

Postprzez sympatyk 2006-04-17, 2:05 pm

problematyk-ziom napisał(a):
ASTER napisał(a):

wiesz mortywacją się meczów nie wygrywa... tym grajkom brakuje sił... i tyle... sa zle przygotowani do sezonu!!

skąd wiesz ze są zle przygotowani do sezonu?widziales ich badania wydolnosciowe?ja mam kumpla na awf katowice i mowil ze rozmawil z tym gosciem od przygotowania i mowil ze maja rewelacyjne wyniki.ja mysle ze zle weszli w sezon i siedli psychicznie.
sympatyk

Postprzez problematyk-ziom 2006-04-17, 2:15 pm

sympatyk napisał(a):skąd wiesz ze są zle przygotowani do sezonu?widziales ich badania wydolnosciowe?ja mam kumpla na awf katowice i mowil ze rozmawil z tym gosciem od przygotowania i mowil ze maja rewelacyjne wyniki.ja mysle ze zle weszli w sezon i siedli psychicznie.

a ja jestem znajomym piaska i mam paszport polsatu... a znajomy mojego znajomego od strony znajomej która jest znajomą takiego jednego znajomego...

widze następny "fan" a raczej sympatyk biorytmów... myślisz ze to przez to że "siedli psychicznie" nie mają siły w drugich połowach i człapią po boisku a nie biegają? ze przegrywają pojedynki biegowe bo decyduje o tym ich psychika?
problematyk-ziom

Postprzez Elijash 2006-04-17, 2:24 pm

tak wlasnie moze byc kolego problematyk ziom...

Nic tak nie odbiera sil, jak swiadomosc swojej nieudolnosci, czy tez bezproduktywnosci.(nawet bedac super przygotowanym - i nie mowie tu o biorytmach i innych zabobonach)

Dlaczego zawsze najwiecej do powiedzenia ma ktos, kto kompletnie nei zna sie na rzeczy? tzw opinie z dupy. Pelno tu fachowcow.

chcesz zasiegnac wiekszej wiedzy na ten temat?

zapraszam na priv....bo nie mam zamiaru sie tu klocic...czy rozmywac tematu w taki czy inny sposob.
Elijash

Postprzez ASTER 2006-04-18, 5:10 pm

Jestem ciekaw jaki treneiro wystawi skład w BB. Kadra nam się kurczy, :cry: JB ma trudne zadanie :(
ASTER

Postprzez sympatyk 2006-04-18, 7:30 pm

problematyk-ziom napisał(a):
sympatyk napisał(a):skąd wiesz ze są zle przygotowani do sezonu?widziales ich badania wydolnosciowe?ja mam kumpla na awf katowice i mowil ze rozmawil z tym gosciem od przygotowania i mowil ze maja rewelacyjne wyniki.ja mysle ze zle weszli w sezon i siedli psychicznie.

a ja jestem znajomym piaska i mam paszport polsatu... a znajomy mojego znajomego od strony znajomej która jest znajomą takiego jednego znajomego...

widze następny "fan" a raczej sympatyk biorytmów... myślisz ze to przez to że "siedli psychicznie" nie mają siły w drugich połowach i człapią po boisku a nie biegają? ze przegrywają pojedynki biegowe bo decyduje o tym ich psychika?

wole byc fanem biorytmow niz twojego kolegi rudego...
sympatyk

Postprzez hokejkilers 2006-04-18, 7:46 pm

Dziś trenował nowy napastnik Zagłębia nazywa się chyba bo nie jestem pewny Abu Nabi (murzyn)
hokejkilers

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna