Kto po Tochelu? Kto trenerem ZAGŁĘBIA?

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Martin1906 2006-04-03, 5:05 pm

A teraz juz wiem... ze jesli niezostanie zatrudniony jakis trener na poziomie np Stawowy, to wszystko bedzie jasne. Mianowicie, bedzie to dopelnienie tego ze nikt w klubie niechce awansu a, miasto bedzie sie cieszylo!!! Najlepszym wyjsciem jest wlasnie usunac tego co przeszkadzal w klubie. Obym niemial racji!!!!
Martin1906

Postprzez problematyk-ziom 2006-04-03, 5:23 pm

twari napisał(a):Napaliles sie na zmiane trenera tak jakbys mial z tego jakies profity...

(jeśli wogóle chodziłeś na mecze za czasów Krótkiego)

chodziłem za krótkiego i przed krótkim też... szmat czasu już minoł... a nie napaliłem się na zmiane tylko obiektywnie oceniam sytuacje! atmosfera w zespole słaba, wyniki kiepskie, forma tragiczna, taktyka i ustawienie zespołu woła o pomste do nieba takie są fakty... i trzeba by to zmienić...

po jaką cholere został sprowadzony Bednar skoro siedzi na ławie? po co nam Butryn skoro już dawno wiadomo było że to słaby bolek!

ps a co do wyrażania opini to oki transparent... podziękowanie dla trenera bo wiele zrobił... ale wszystko z umiarem! życie toczy się dalej a naszym celem jest awans!

wydaje mi się ze kibiców podobnie jak piłkarzy ta decyzja podzieliła... oby wyszyło na lepsze dla ZAGŁĘBIA!
problematyk-ziom

Postprzez Degland 2006-04-03, 5:24 pm

Jak można coś takiego zrobić? Zwolinić trenera przezd dwoma arcywaznymi spotkaniami???Nie wiem nie umiem sobie odpowiedzieć na to pytanie, bardzo głupia decyzja. PANIE KRZYSZTOFIE JESTEM Z PANEM I DZIĘKUJE ZA TO CO PAN DLA NAS ZAGŁĘBIAKÓW ZROBIŁ PRZEZ TE LATA PRACY W SOSNOWCU.
Degland

Postprzez Socio 2006-04-03, 5:40 pm

A pamietasz Twari kto trenowal Zaglebie jak spadlismy z II ligii ? Jakos wielu tutaj przywoluje nazwisko Krotkiego a ja pamietam ze bylismy w okolicach 10 miejsca- srodek tabeli i wtedy zwolniono Krotkiego i trenerem zostal Baczynski. Wygralismy pierwszy mecz a nastepnie do konca wszystko 'w pale', na czele z decydujacym meczem z Lechem (co jak wiedza wtajemniczeni bylo nielada wyczynem przegrac mecz z polowa druzyny). I jakos magia 'swojego chlopaka z Zaglebia' nie zadzialala. Sentymenty nie graja. Dlatego skonczcie z gadaniem nasi chlopcy itd. jasne jak jest dwoch grajkow na tym samym poziomie to zawsze wole wychowanka-wiadomo. Ale uwazam ze dyrektorem klubu powinien byc menager znajacy sie na rzeczy i umiejacy zarzadzac a trenerem gosc ktory bedzie mial wyniki. Niestety u nas pierwszy nie umie zarzadzac a trener nie mial wynikow a z tego na calym swiecie rozlicza sie trenera.
Socio

Postprzez ATR 2006-04-03, 5:41 pm

Tochel znał Zagłębie od podszewki, jest rodowitym sosnowiczaninem, jego zadaniem było wywalczenie awansu a nie zdobycie w pierwszych dwóch kolejkach 6 punktów. Jego następca będzie miał wytłumaczenie jeśli nie awansuje. A to że nie miał wpływu na pozyskanych zawodników, a to że przygotowania do wiosny przebiegały nieprawidłowo na co również nie miał wpływu. Dla mnie trenerem Zagłębia może być nawet Kaziemierz Górski byleby piłkarze zdobywali punkty. Uważam że dycyzja Zarządu? była bez sensu, a na pewno nie została podjęta we właściwym momencie.
ATR

Postprzez twari 2006-04-03, 5:49 pm

Socio przypomnij sobie dokładnie sprawe z naszym spadkiem do III ligii! Byliśmy rewelacją jesieni (7 miejsce) i każdy już ostrzył zęby na awans! A tu nagle mega klopsik! Baczyński objął drużynę pod naciskiem kibiców bo już dłużej na ten teatr nie dało się patrzeć. A jeśli według Ciebie były to okolice 10 miejsca to powiem Ci że gratuluje Ci okolic! Sosnowiec też leży w okolicy Warszawy...
twari

Postprzez Darian 2006-04-03, 5:59 pm

"Nazwisko nowego trenera ma być podane do publicznej wiadomości jutro o godzinie 9.Wśród kandydatów wymienia sie Marka Motyke,Janusza Białka,i Romualda Szukiełowicza"- jest to cytat z dzisiejszych wiadomości sportowych na Tvp Katowice

p.s. Szukiełowicz :!: :?: :?: :?:
Darian

Postprzez Robson_sc 2006-04-03, 6:32 pm

O ile mnie pamiec nie myli Szukiełowicz był w zeszłym sezonie trenerem Kujawiaka. Kujawiak moze nie gral pieknie ale gromadzil punkty( m.in wygral na Ludowym) Pozniej w wyniku jakichs naciskow ze strony sponsora facet zostal zwolniony.

Jeslibym mial wybierac miedzy ta 3 to juz wole Szukielowicza. Do Bialka jakos nie mam przekonania a Motyka to juz jakies nieporozumienie. Nie sadze jednak zeby nowy trener (obojetnie kto by nim nie zostal) od zaraz spowodowal jakas cudowna przemiane w grze Zagłebia . Poprostu na to potrzeba troche czasu. My go niestety nie mamy.
Robson_sc

Postprzez mike79 2006-04-03, 6:35 pm

Z trójki Motyka, Białek, Szukiełowicz wybieram.... tego czwartego ;)
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez Robson_sc 2006-04-03, 6:55 pm

ile mnie pamiec nie myli Szukiełowicz był w zeszłym sezonie trenerem Kujawiaka. Kujawiak moze nie gral pieknie ale gromadzil punkty( m.in wygral na Ludowym) Pozniej w wyniku jakichs naciskow ze strony sponsora facet zostal zwolniony.

Pamiec mnie jednak zawiodla. Szkoleniowcem Kujawiaka o którym pisalem byl Czesław Jakołcewicz .

Co do Szukielowicza to byl trenerem Slaska Wroclaw, Lecha czy Pogoni. Doswiadczenie wiec ma spore i podobno slynie z mocnej reki ale trudno cos wiecej mi na jego temat powiedziec.
Robson_sc

Postprzez PTAQ84 2006-04-03, 8:20 pm

Najchętniej to bym widział Stawowego ale widze że klub nie chce awansować i ci chwile stara się to udowodnić..poczekamy do jutra..
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez WOJTEK 2006-04-03, 8:31 pm

Niestety, kto by to nie był będzie tylko i wyłącznie pionkiem. Nie łudźmy się, że będzie to koleś pokroju naszego Treneiro. Osoba ta bedzie pewnie trzymać język za zębami w obawie przed przedwczesnym bezrobociem. Jak czytam nazwiska Broniszewskiego, Szukiełowicza czy Kaczmarka to mnie śmiech łapie. Przecież to są "specjaliści" całą gebą. O wyczynach Szukieła mogą Wam kibice Śląska długo opowiadać. Broniszewski to trener z nazwy. Posiada znakomite układy w sędziowskiej sitwie i z tego korzysta.

W sumie zgłaszam swoją kandydaturę na posadę Trenera Zagłębia. A czemu nie ???
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Ader 2006-04-03, 8:40 pm

Wojtek chyba wiesz kto doprowadził drużyne kibiców do drugiego miejsca na ostatnim turnieju w Wawie i do pierwszego ostatnio w Skoczowie,i wiesz rownież jaki nadano mu przydomek a że jestem wolny to........ :D Ż.

PS. i nie żeby była to autoreklama :lol:
Ostatnio edytowano 2006-04-03, 8:41 pm przez Ader, łącznie edytowano 1 raz
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Leyton 2006-04-03, 8:40 pm

Po ponad trzech latach zmieniłem swój podpis pod postami. I tyle mam na ten temat do powiedzenia.

PS. Jeśli ktoś złośliwy zasugeruje mi również zmianę avatarka, to zrobię to wtedy, kiedy uznam to za stosowne.
Leyton

Postprzez MrCricket 2006-04-03, 9:21 pm

Broniszewski to moim zdaniem nieciekawy pomysł, ale to, że jest w sitwie mogło by nam pomóc. Nie czarujmy się, chyba nie ma zbyt wielu kibiców, którzy wierzą w czystośc polskiej piłki :wink: . Układy i układziki zawsze odgrywają swoją rolę. Pod tym względem np. łódzkie drużyny biją nas na głowę. Więc przy wyborze trenera też trzeba spojrzeć na sprawę od tej strony. Same osiągnięcia i reputacja przy dosyć wyrównanym poziomie ligi, to moim zdaniem zbyt mało. Przekonamy się jutro, ale coś mi się wydaje, że jednak Białek. Zobaczymy...
MrCricket

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna