DYREKTOR RUDY

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Puzon 2006-04-05, 7:10 am

Problematyk- we wszytkich tematach "wiesz" najwięcej i najwięcej masz do powiedzenia. Szkoda tylko, że tak naprawdę gówno wiesz co się dzieje w klubie i z czego wynikła taka a nie inna sytuacja.
Puzon
Adventure Group

Postprzez Ader 2006-04-05, 7:28 am

problematyk-ziom napisał(a):Często klub pokrywa szkody spowodowane przez kibiców Zagłębia… czy to na Widzewie… czy w Nowym Mieście Lubawskim… Wy narzekacie że nie ma kasy dla kibiców od klubu…

!

maly off topic

Jakie kary za Widzew? :roll:
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez WOJTEK 2006-04-05, 7:30 am

problematyk-ziom napisał(a):nie chce zakładać nowego tematu niepotrzebnego... więc napisze to tutaj...

Opanujcie się trochę bo to już zaczyna przechodzić ludzkie pojęcie… wszystko wam się nie podoba wszyscy są źli… wszystkich trzeba wyrzucić, zgnoić, zniszczyć na początku!

Zobaczcie na jakim zakręci jest sport na Śląsku i w Zagłębiu Dąbrowskim! Hokej co tu dużo mówić kuleje finansowo, siatkarze spadli w tym roku… Czarni się sypią… mało tego Sarmacja ledwo dyszy (o ile w ogóle) a piłka w Dąbrowie Górniczej to już prawie wymarła… Sławków się rozpad o ile się nie mylę… CKS Czeladź gra w A klasie…

Z piłką nożna na Śląsku nie jest wcale lepiej… Odra to mi bardziej przypomina Legie II i kiedy tylko nadarzy się okazja to sprzedają zawodników (Drzymont, Pawełek), Górnik jest dla mnie kandydatem nr 1 do spadku... Bramkarz jakiś z niemieckiej okręgówki i reszta to raczej zbieranina a co lepsi (Karwan) sprzedani… Ruch też ma problemy co tu dużo kryć… Szczakowianka raczej w odwrocie…

My mamy Włochów którzy rozrzutni co tu dużo mówić nie są… ale pieniążki w klubie są i kasa się zgadza… nikt nas nie sądzi o niewypłacone zaległości… wy narzekacie że brak nam sponsorów… narzekacie na Rudego że się za mało stara… a skąd tych sponsorów wziąć? Wszyscy w naszym regionie potykają się z problemami finansowymi… my nie… ale wy i tak narzekacie!

Często klub pokrywa szkody spowodowane przez kibiców Zagłębia… czy to na Widzewie… czy w Nowym Mieście Lubawskim… Wy narzekacie że nie ma kasy dla kibiców od klubu…

Nowy trener w Zagłębiu… a wszyscy już pesymistycznie nastawieni… ze teraz to już 3 liga… koniec bo to cienias na pewno! Podawałem już przykład Smudy który odmienił Zagłębie Lubin… też przez wszystkich krytykowany, wytykany paluchami i w ogóle…

Wam się wszyscy nie podobają… Grodecka, Rudy, Motto… wszyscy są zli i chcą jak najgorzej dla klubu prawda? OPANUJCIE SIĘ LUDZIE!
Miałem się tu nie wypowiadać ale jednak muszę. Problematyk - widzę, że jesteś jednym z pazi-poszukiwaczy sensacji. Jakie k***a kary klub płacił za Nowe Miasto Lubawskie i Widzew ??? Kto Ci napierdział do głowy takich bredni ?? Za nowe Miasto nie dostaliśmy kary finansowej , za Widzew również nie płaciliśmy nic bo kible były rozwalone JUŻ PRZED meczem. A skąd to wiem ?? Bo tak się składa, ze akurat ja współpracuję na tym polu z klubem.
A teksty o Górniku, Ruchu czy cholera wie jeszcze o kim sobie daruj. Co nas to obchodzi ?? Śmieszny koleś z Ciebie i tyle.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez mike79 2006-04-05, 8:11 am

TO JESZCZE JA !!

Nie interesuje mnie "śląski sport na zakręcie" - WAŻNE JEST TYLKO ZAGŁĘBIE i wszystko co się dzieje w tym regionie !! I nie porównuj Sosnowca z jakimiś Wodzisławiami i innymi takimi. Nasze miasto może pochwalić się kilkoma sekcjami na poziomie 1 czy 2 ligi(to pokazuje potencjał i możliwości miasta i regionu)!! A oni ????
Fakt do poprawy są kulejące kwestie organizacji i zarządzania w Naszych klubach(patrz m.in. dyr. Rudy) ALE TO JEST DO ZROBIENIA !!

Od strony ekonomicznej - NIE PERD... ŻE W NASZYM REGIONIE NIE MA SPONSORÓW I TEJ KILKUSETTYSIĘCZNEJ AGLOMERACJI NIE STAĆ NA UTRZYMANIE SOLIDNEGO KLUBU NA POZIOMIE 1 CZY 2 LIGI !! Tak przykładowo, skoro PKE stać na wyłożenie ot tak sobie w trakcie sezonu na "Kaziki" kilku milionów złotych NO TO O CZYM TY DO MNIE(DO NAS) ROZMAWIASZ ??

Ostatnia kwestia degrengolady klubów i kubików z Będzina, Sławkowa, Czeladzi itd. BARDZO WAŻNA w perspektywie założenia ewentualnego stowarzyszenia i funkcjonowania prosesjonalnego klubu piłkarskiego. Tego napewno nie można zostawić.

Tak na szybko, może nie w temacie ALE KTOŚ TU PODNOSI CIŚNIENIE...
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez PL 2006-04-05, 2:25 pm

problematyk Ty byłeś na wymienianych przez Ciebie wyjazdach??

weź się chłopaku dwa razy zastanów zanim coś napiszesz, a może Ty
dobrym znajomym p.Rudego jesteś ???
PL

Postprzez maras24 2006-04-05, 2:51 pm

problematyk-ziom :lol: :lol: :lol: :lol: :roll: :roll:

skąd sie biorą takie gwiazdy jak on??? :roll: :roll:
maras24

Postprzez MarcelZS 2006-04-05, 5:16 pm

Rudy wali gupa i próbuje wykiwać PZPN, by kibice Śląska mogli przyjechać. :lol: - oby się udało.
MarcelZS

Postprzez Pluto 2006-04-07, 4:32 pm

Obrazek

:wink:
Pluto

Postprzez PTAQ84 2006-04-08, 8:24 am

Rudy odejdź...wstydu oszczędź..
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez MarcelZS 2006-04-08, 9:11 am

Odejdzie Rudy przyjdzie nowa marionetka, a jak odejdą włosi przyjdzie III liga - dajcie już spokój.
MarcelZS

Postprzez zgredos 2006-04-09, 11:40 am

Może ktoś napisać coś sensownego dlaczego Wojciech Rudy ma odejść i co to zmieni w klubie ?

Wojciech Rudy całe swoje sportowe życie poswięcił dla Zagłębia. W czasie gdy był piłkarzem miał oferty z wielu klubów w Polsce jednak on nie opuścił Zagłębia (w odróżnieniu od K. Tochla, który odszedł z Zagłębia gdy w klubie zaczeło się żle dziać) Obecnie Rudy jest dyrektorem sportowym, ale to nie dyrektor decyduje ile klub dostanie kasy np. na transfery (o tym decyduje właściciel czyli Włoch) i jak drużyna jest przygotowana do sezonu (za to odpowiada trener)
zgredos

Postprzez olo69 2006-04-09, 1:20 pm

Zgredos, Rudy w Zagłebiu grał do roku 1984, a wtedy jeszcze nic sie złego nie działo a nawet rok 1985 był jednym z lepszych, wiec nie był zawodnikiem wtedy gdy wszystko zaczęło sie pierdolić, dlatego nie pisz o rzeczach które nie miały miejsca bo nie wiadomao jakby sie zachował, natomiast jak zachowuje się teraz wszyscy widzą
olo69

Postprzez zgredos 2006-04-09, 3:28 pm

olo69 napisał(a): dlatego nie pisz o rzeczach które nie miały miejsca

Jakie rzeczy nie miały miejsca ?
To że Rudy miał oferty i innych lepszych klubów, jednak nie opuścił Zagłębia ? Nie wiemy i wiedzieć nie będziemy jak zachowałby się w czasach jak klub zaczął się sypać. Wiemy natomiast co w takiej sytuacji zrobił Tochel- po prostu... odszedł z Zagłębia.
I te rzeczy nie miały miejsca ? Napisałem nieprawde ?
zgredos

Postprzez sympatyk 2006-04-09, 5:39 pm

zgredos napisał(a):
olo69 napisał(a): dlatego nie pisz o rzeczach które nie miały miejsca

Jakie rzeczy nie miały miejsca ?
To że Rudy miał oferty i innych lepszych klubów, jednak nie opuścił Zagłębia ? Nie wiemy i wiedzieć nie będziemy jak zachowałby się w czasach jak klub zaczął się sypać. Wiemy natomiast co w takiej sytuacji zrobił Tochel- po prostu... odszedł z Zagłębia.
I te rzeczy nie miały miejsca ? Napisałem nieprawde ?

zgredos,a mozesz mi powiedziec gdzie byl rudy gdy Tochel mozolnie budowal zaglebie wraz z paroma fanatykami?on przyszedl na gotowca bo jest kasa do wyciagniecia.daje glowe ze na tamte czasy praca w zaglebiu nie interesowalaby go.Tochel po powrocie do kraju z Francji wcale nie musial byc w zaglebiu.a wiesz dla czego przyszedl?bo mu zapewne zalezalo na zaglebiu.
sympatyk

Postprzez zgredos 2006-04-09, 6:30 pm

sympatyk napisał(a):
zgredos,a mozesz mi powiedziec gdzie byl rudy gdy Tochel mozolnie budowal zaglebie

Pracował jako sędzia i obserwator w PZPN a więc nie mógł być związany z żadnym klubem. A Tochel nie przyszedł do Zagłębia pracować z dobrego serca nie pracował za free, za swoją prace otrzymywał wynagrodzenie. A czy po powrocie z Francji miał jakieś inne propozycje tego nie wiem, ale gdyby miał jakieś inne to pewnie wybrałby tą lepszą.
zgredos

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna