Anglia - Polska

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Fan 2005-10-12, 10:09 pm

PTAQ84 napisał(a):Jesteśmy dobrzy wsród śreniaków ale za słabi na lepszych...

Prawie jak nasze ZAGLEBIE.....
Fan
Working Class

Postprzez MrCricket 2005-10-12, 10:21 pm

Anglia wg mnie to pierwsza piątka światowa, mają ogromne możliwości i na tle średniej Polski było to widać. Ludzie, którzy tak okropnie krytykują Polskę i trenera, to nie mają bladego pojęcia o futbolu i w jakim miejscu jest ogólnie cała polska piłka w porównaniu do angielskiej. Janas osiągnął upragniony awans i za to mu chwała, chociaż dzisiaj nie rozumiem czemu nie zdjął kiepskiego Rasiaka- chyba tylko liczył na jego wzrost przy stałych fragmentach.Media nadmuchały balonik p.t "słaba Anglia" i niektórzy to łykneli. Przed meczem liczyłem na remis z pomocą niebios i było blisko, ale nie ma co płakać, bo z tak mocną drużyną to wynik mógł być dużo gorszy. Obyśmy na mistrzostwach nie wylosowali więcej, niż jedną drużynę tego formatu.
MrCricket

Postprzez twari 2005-10-12, 10:23 pm

Fan napisał(a):
PTAQ84 napisał(a):Jesteśmy dobrzy wsród śreniaków ale za słabi na lepszych...

Prawie jak nasze ZAGLEBIE.....

PRAWIE
robi wielką różnicę! :)
twari

Postprzez Kolumb 2005-10-12, 10:43 pm

Prawda jest taka, że Wright-Philips byl duzym wzmocniem na prawej pomocy (Bechkam jest slaby) a Lampard rzadzil w srodku (z Gerrardem sobie przeszkadzają.Anglia zagrała lepiej w rezerwowym składzie gdy nie było gwiazdeczek.Przypomina mi to sytuacje z Korei gdy Nasi grajac rezerwami wygrali z USA.Tutaj analogicznie tylko w drugą stronę.POsunięć Jansa nie bede komentował, bo szkoda mi klawiatury.A i jeszce jedno "Anglikom gratulujemy Rasiaka" :evil:
Kolumb

Postprzez PawełK 2005-10-12, 11:10 pm

Kim my mamy grać na mundialu? Fajnie, że Frankowski wykorzystał swoja sytuacje bo dał jakieś nadzieje ze nie jesteśmy dnem. Panowie ze "słabą Anglią" przegrywamy, na mundialu znów z grupy nie wyjdziemy. Przegramy nawet z takim Togo gdyz znów oni sobie wybiegaja zwyciestwo jak Korea w 2002. Niby gwiazdy a co im tak podcięło skrzydełka? Publiczność? Wiekszosc przy takiej gra przecież. Słabi jesteśmy i tyle. Ja osobiście nie licze na cokolwiek na mundialu, choćby sie zesrali :!:
PawełK
pyszałek

Postprzez wieszczu 2005-10-13, 6:44 am

Wypowiedz Rasiaka po meczu:
Wymieniłem się koszulką z kolegą z drużyny Ledley'em Kingiem, który pogratulował mi postawy. Często mijałem się z nim na boisku, bo jak Maciek zszedł, to grałem cofniętego napastnika, czyli bardziej w pomocy niż w ataku. Na pewno w klubie wymienimy poglądy. Szkoda tylko, że Jermaine Jenas tak późno wszedł na boisko, bo to dobry zawodnik. Mój kolega z Tottenhamu, bramkarz Paul Robinson też zagrał dobrze i był pewnym punktem swojego zespołu.

Pogratulował ci postawy idioto,bo byłeś ich dwunastym zawodnikiem!!!
wieszczu
Żółta kartka

Anglia - Polska

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-10-13, 7:55 am

Przegralismy mecz Anglia - Polska bo tak sie dzieje od lat wielu. Smutne jest to ze zawsze jedziemy czy to na Wembley czy na Old Trafford zawsze z okrzykiem ZWYCIEZYMY.
Panowie STOP nie jest tak jak wszyscy znawcy footbalu angielskiego krzycza - nasza reprezentacja nie spelnia dwoch podstawowych warunkow, aby moc konkurowac z Anglikami otoz - kondycjnie jestesmy duzo slabsi noi technicznie roznica na korzysc Anglikow b.duza, dodam jeszcze celnosc podan razaca - w Londynskiej Chelsea - celnosc podan to 94 procent, wskaznik ten mowi bardzo duzo.
Trener Janas wczoraj nie mial najlepszego dnia dokonujac zmiany po przerwie, nie wiem dlaczego zmienil Smolarka (trener twierdzi ze nie byl przygotowany na caly mecz, w Klubie jest) trzymanie Rasiaka przez pelne 90 minut to byl blad - ten zawodnik nic dobrego do gry nie wniosl czy gral Napastnika, czy cofniego Napastnika.
Dla mnie razacym bledem byla zmiana Sobolewskiego ( ilu zawodnikow gra do konca majac zolta kartke - b.duzo) - smiem twierdzic ze ta zmiana
umozliwila Anglikom zdobycie drugiej bramki bo Radomski to nie Sobolewski.
I tak przegralismy kolejna potyczke z Anglikami i to chyba na wlasne zyczenie, i Anglicy w dalszym ciagu beda myslec o nas jak o pilkarzach znacznie nizszej kategorii. Nic tak Anglikow nie sprowadza na ziemie jak przegrany mecz z nami, a my w dalszym ciagu PRZEGRYWAMY.
Co do wartosci tej druzyny to moze bedzie okazja przed Mistrzostwami porozmawiac bo mlodziezy to my nie mamy Anglicy to udowodnili pokonujac naszych U-21 az 4-1.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Fan 2005-10-13, 8:34 am

PAWEŁ-FB'03 napisał(a):Kim my mamy grać na mundialu? Fajnie, że Frankowski wykorzystał swoja sytuacje bo dał jakieś nadzieje ze nie jesteśmy dnem. Panowie ze "słabą Anglią" przegrywamy, na mundialu znów z grupy nie wyjdziemy. Przegramy nawet z takim Togo gdyz znów oni sobie wybiegaja zwyciestwo jak Korea w 2002. Niby gwiazdy a co im tak podcięło skrzydełka? Publiczność? Wiekszosc przy takiej gra przecież. Słabi jesteśmy i tyle. Ja osobiście nie licze na cokolwiek na mundialu, choćby sie zesrali :!:

Swiete slowa.
MrCricket mowi obyśmy na mistrzostwach nie wylosowali więcej, niż jedną drużynę tego formatu. A jesli sie tak stanie to co wtedy?? Zreszta skad wiesz ze np Togo czy Angola nie rozegra z nami meczu zycia lub beda tak gryzc trawe ze nas opykaja.
Fan
Working Class

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2005-10-13, 9:04 am

W oficjalnym programie meczowym zamieszczono quiz z pytaniem: „Kto jest obecnym mistrzem Polski?”. Do wyboru podano trzy kluby: „Debrecen VSC, Ferencvaros Budapeszt albo MTK Hungaria”. Jako prawidłową odpowiedź uznano (rozwiązanie znajdowało się na tej samej stronie) prawidłową odpowiedź uznano Debrecen. :shock:

Czy moze ktos to potwierdzic ??
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez mdc dg 2005-10-13, 9:13 am

Wczoraj Janas pokazał jakie ma pojęcie o trenerce.Wystawił dwóch defensywnych pomocników więc nie miał kto rozegrać piłki,Rasiak w wyjściowym składzie :lol: Boże chroń nas przed takimi zawodnikami :shock: Zdjęcie po pierwszej połowie Smolarka :shock: W tym momencie wiedziałem że Anglicy napewno strzelą nam bramke.Niestety byliśmy o wiele słabsi, przeciwnicy pokazali nam miejsce w szeregu.
mdc dg

Postprzez gregor 2005-10-13, 9:41 am

jednym tchem Brazylia ,Argentyna długo nic Europa , mym zdaniem
angole byli do ogrania gdyby 'DREWNIAK" został zmieniony,był słaby,został Smolar na placu , obrona grała do przodu bo to co robił niejaki Żewłakow to woła o pomste do nieba (cofał się z atakującym zostawiając , onemu pięć metrów swobody) brak krycia przeciwników na swojej połówce ,
dalej się nie znam i szkoda mi nerwa
gregor

Postprzez gruby 2005-10-13, 10:10 am

http://sport.interia.pl/news?inf=675696

rozbawiłem się do łez.... :lol: :lol:
gruby

Postprzez SIRespect 2005-10-13, 10:15 am

tak to jest że swoich błędów sie nie widzi :roll:
ogólnie mecz polski do dupy
szczerze mówiac w pewnym stopniu moge zgodzic sie ze zgredosem ktory mowil ze wolał by widziec lepsze druzyny w MS bo czego polacy tam szukają
i szczerze mówiąc nie wierze w to żeby wyszli w ogóle z grupy :roll:
SIRespect

Postprzez Kamilsts 2005-10-13, 11:14 am

Walicie smuty ja tam wolę oglądać słabą Polskę na Mistrzostwach i to jeszcze w Niemczech gdzie pokazać się mogą też polscy kibice :-)
Na mistrzostwach walniemy Anglików 4-0 i będzie dobrze :-)
Kamilsts

Postprzez _michaś 2005-10-13, 11:34 am

mówicie ze Smolarek powinien zostac na boisku i przejsc do ataku wraz z Zurawskim ale zadajcie sobie pytanie co pokazał smolarek w pierwszej połowie? odpowiedz brzmi -nic, to fajnie ze dobrze gra w borussi ale on jest skrzydłowym napastnikiem i na takiej pozycji gra najczesciej w dortmundzie( a w ataku tylko z koniecznosci bo kontuzjowany jest koller), a atak rasiak-smolarek wyglada smiesznie według mnie z jednej strony skrzydłowy napastnik a z drugiej rasiak który ani razu celnie nie podał i zagrał mecz tragiczny ,szkoda tylko ze kontuzji doznał zurawski bo najciekaweij wyglądałby atak żurawski-frankowski i chyba do tego nikt nie ma watpliwosci :wink: a anglie pokonac na mistrzostwach swiata 4-0 bedzie niezwykle ciezko ale cuda sie zdarzają
_michaś

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna