Przemek Pitry !!!!!!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez YOOSHKY 2005-10-25, 8:28 am

vixen podaj sobie reke z problematyk-ziomem :)
YOOSHKY

Postprzez vixen 2005-10-25, 9:30 am

YOOSHKY napisał(a):vixen podaj sobie reke z problematyk-ziomem :)

Możesz rozwinać bo nie rozumiem, jak masz cos to na pr. bo twoj post nic nie wnosi do tematu podchodzi jedynie pod nabijanie postów.
P.S
poprzez takie posty jak twój to forum pomału schodzi na psy.
vixen

Postprzez twari 2005-10-25, 9:40 am

Wydaje mi sie ze obydwu tych zawodnikow na wiosne nie zobaczymy! Przynajmniej jeden odejdzie. Pytanie tylko ktorego lepiej byloby sie pozbyc gdyby juz "trzeba bylo"?
Czy lepiej zatrzymac w skladzie Lache ktory jest naszym kapitanem, utalentowanym mlodym rozgrywajacym z mocnym kopytem, ktory jednak po kontuzji jeszcze do konca nie zlapal wiatru w skrzydla?
Czy lepiej zatrzymac Pitrego, chlopaka w ataku nie do zastapienia ktory nie tylko potrafi strzelac ale i pociagnac akcje, przytrzymac pilke, asystowac...

W obecnej sytuacja kadrowej mysle ze mimo wszystko mniejszym oslabieniem bylaby utrata Lachy bo na srodku mamy kilku pilkarzy (Wolanski, Chylaszek, Morawski, Butryn... :) ) a z atakiem u nas ciezko!! Samym Zubanem nie awansujemy!

Ale to tylko takie moje rozwazania! :) Najlepiej jakby obaj zostali! Aczkolwiek mysle ze skoro Wdowczym ma ich na celowniku to przynajmniej jednego bedzie chcial widziec w swoich szeregach! Licze ze nie pozwolimy sobie na sprzedaz 2 naszych najlepszych zawodnikow!
Ale poczekajmy do wiosny! :)
twari

Postprzez Dj_mdc 2005-10-25, 9:47 am

jak odejdzie Przemek będzie lipa :( z awansem będzie ciężko
Dj_mdc

Postprzez Tomano 2005-10-25, 9:50 am

A ja uwazam ze nie ma ludzi niezastapionych. Jak chca i ktos chce dobrze zaplacic niech ida. Za pieniadze z ich transferow mozna pozyskac nawet lepszych zawodnikow! Trzeba tylko dzialac! a ze na 90 % w takiej Legii straca ze 2 lata kariery bo zgubia sie gdzies w 3 ligowych rezerwach to juz inna sprawa.
Tomano
Adventure Group

Postprzez SCORPARO 2005-10-25, 9:54 am

no kur*** / same bluzgi cisną mi się na usta ...I jak tu powalczyć o I ligę ?? Jak eventualnie zagrać w niej jakieś zwycięskie spotkanie ???
Przecież jeżeli odejdą ,jak by nie bylo podstawowi gracze, to nie wyobrażam sobie aby Zagłebie strzelało gole nawiosnę, chyba zę kupią kogoś godnego na miejsce Lachy i Przemka - ale "Jesienne wzmocnienia" pokazały że to sprawa baaaaaardzo śliska..... szkoda słów ... czyżby nikomu juz w klubie nie zależało na Avansie i utrzymaniu się w I lidze???
czemu pozbywamy się czołowych zawodników w sezonie w którym gramy o cl najwyższy w II lidze ???????
Kogo nają zamiar kupić (jeżeli wogóle mają taki zamiar) działacze klubowi ???
Czy też moze zagramy na wiosnę młodzikami ???
SZKODA GADAĆ - TYLKO KASA W POLSKIEJ PIŁCE - NIC WIĘCEJ !!!
SCORPARO

Postprzez dynamitek 2005-10-25, 10:05 am

Tomano napisał(a):A ja uwazam ze nie ma ludzi niezastapionych. Jak chca i ktos chce dobrze zaplacic niech ida. Za pieniadze z ich transferow mozna pozyskac nawet lepszych zawodnikow! Trzeba tylko dzialac! a ze na 90 % w takiej Legii straca ze 2 lata kariery bo zgubia sie gdzies w 3 ligowych rezerwach to juz inna sprawa.

Oczywiście, że każdy jest do zastąpienia... tak, jak zastąpiliśmy Ujka Butrynem! ;) Przede wszystkim cena jest śmieszna... Po drugie, też uważam, że chłopaki stracą na transferze, bo będą kopać piłkę w rezerwach. Finansowo może i nie, ale tylko krótkookresowo. Jeśli nie przebiją się do podstawowego składu, to długookresowo stracą, bo będą na siłę szukać innego klubu, pewnie nie tak poukładanego, jak Zagłębie... Na szczęście, gdyby ten scenariusz miał się sprawdzić, to przynajmniej nikt nie będzie miał do nich uprzedzeń, jak będą chcieli wrócić do nas, bo to w końcu powrót z Legii, prawda? W każdym razie, jeśli Zagłębie się ich pozbędzie, to nie wierzę, że zostaną dobrze zastąpieni... I teraz mała refleksja... Dobry manager prowadzi klub w taki sposób, żeby jego wartość rosła... Budowanie od podstaw musi trwać dłużej, niż 3 sezony... Uważam, że po awansie Ci dwaj zawodnicy będą warci 2 mln pln. I dlatego dobry manager nie pozwoli ich sprzedać! Proste. Tylko czy Rudy jest dobrym managerem? I czy ma na tyle jaj, żeby zdecydowanie stanąć po stronie Tochela? To się okaże... Choć do tej pory robił dokładnie odwrotnie... Ale trzymam kciuki za tego pana... Może dozna olśnienia! ;)
dynamitek

Postprzez slawojka 2005-10-25, 10:14 am

Ja raczej pokładam nadzieję w trenerze Tochelu, aniżeli w dyrektorze Rudym. KT gra twardo, wie, że Lacha i Przemek to jego asy i bez nich próżno szukać przyszłości w ekstraklasie. Jeśli władni pozbawiają trenera głównych narzędzi pracy, to podejrzewam, a nawet jestem przekonany że KT także opuści sosnowiecki "okręt". To człowiek stworzony do wysokich celów!
slawojka

Postprzez SCORPARO 2005-10-25, 10:19 am

...i jeszcze Piętka niech odejdzie - z Bębnem napweno "avansujemy"
WielkieSorki z rozmywanie trematu o Pitrym - ale CO JEST ZGRANE W ZAGLĘBIU??????????
Dlaczego sytuacja się tak nagle komplikuje - czyżby nie było w Sosnowcu ambicji ????
SCORPARO

Postprzez ALOSZA 2005-10-25, 10:24 am

Panie i Panowie piszecie, że pewnie nie zrobi tak i nie odejdzie bo zawdziecza tyle Zagłębiu....ale weście pod uwagę że w pewnych kwestiach piłkarz nie ma nic do gadania. Ciekawie napisał chyba dynamitek że dobry meneger wie że po awansie ich cena wzrośnie ale z jednej strony czy Pan R to dobry meneger, czy już kombinuje ile jemu skapnie z tego czy tych transferów, a z drugiej , po awansie pewnie nie bedą na sprzedarz.......
ALOSZA
Żółta kartka

Postprzez viking 2005-10-25, 10:56 am

Mnie zastanawia formułowanie kontraktów. Czy od razu nie możńa podpisać 3-5 letnich kontraktów z odpowiednim uzasadnieniem ze jezeli będzie pierwsza liga to renegocjacja ze jeżlei spadek to samo z mołżiwością wpisania odstęnego etc . U nas podpisuje się jakieś przedwojenne szimele chyba ze na rok a za rok znowu ze na dwa a potem wrócimy do rozmów... Kiedy się okazuje ze piłkarz ma forme mamy grac o awans gasnie mu kontrakt i trzebawrócić do rozmów jak po niego ustawia się kolejka ? Dziwna praktyka. Nie jestem może fachowcem od tego ale uderza to z całą siła gdy piłkarzom idzie.

Druga sprawa że to Legia chce naszych piłkarzy - ale czy my się zgodzimy - to chyba inna kwestia. Negocjacje mogą się nie udac i po sprawie, lub do tego czasu któryś z piłkarzy odpadnie w skutek kontuzji etc - na tą chwilę to wróżenie z fusów.
viking

Postprzez twari 2005-10-25, 11:01 am

SCORPARO napisał(a):...i jeszcze Piętka niech odejdzie - z Bębnem napweno "avansujemy"
WielkieSorki z rozmywanie trematu o Pitrym - ale CO JEST ZGRANE W ZAGLĘBIU??????????
Dlaczego sytuacja się tak nagle komplikuje - czyżby nie było w Sosnowcu ambicji ????

Spokonie - czy to aby nie nazbyt daleko idace wnioski? Przeciez jeszcze nikogo nie sprzedali!!
Co do Pitrego - jesli nie problemem jest kasa to pewnie chodzi o dlugosc kontraktu! Ale mysle ze dogadaja sie jakos! Pitry zapewne chce grac w ekstraklasie! I zapewne woli w Zagłębiu majac pewne miejsce w skladzie niz w Legii gdzie wisi ryzyko grzania lawki! Ale nie ma pewnosci ze awansujemy i o to glownie chodzi...
Ale spokojnie - jeszcze nikt nie odszedl! :)
PS. Zobaczymy tez co my zakupimy! Owszem na jesien transfery byly czystko kosmetyczne ale na wiosne nasi menago postarali sie!! Przeciez wtedy to pojawili sie Hosic, Zuban. Wolanski, Adzem, Paczka, Pietka, Beben... itd itd! :)
twari

Postprzez viking 2005-10-25, 11:31 am

SCORPARO napisał:
...i jeszcze Piętka niech odejdzie - z Bębnem napweno "avansujemy"

W dzisiejszym pucharowym spotkaniu na bramce stanie Robert Piętka, który jest dublerem Marcina Bębna. Menedżer Piętki, mocno jest niezadowolony z zaistniałej sytuacji i zamierza go zimą wyekspediować do innego klubu podaje "Przegląd Sportowy".

To tak jakbyś trafił w sedno :)
Bilety drogie, przegrana wisi w powietrzu, Karnet w kieszeni :( ale trzeba się zbierać w końcu Zagłebie ponad wszystko trzeba zobaczyć na co ich dzisiaj stać !
viking

Postprzez darco 2005-10-25, 12:30 pm

Jaki z Rudego jest manager i biznesmen, to już kiedyś pisałem.
Pominmy teraz sentyment ( lub jego brak) do Zagłębia, ale działacze tego klubu, w przypadku sprzedaży teraz tak dobrego "towaru" zachowają się jak najwięksi debile.
Podstawą w każdym biznesie jest to, że można tanio kupić i jak najlepiej
sprzedać. Jacy z nich "profesjonaliści" kiedy nie wiedzą, ze za zawodnika I ligowego można wziąść znacznie wyższa kasę :?:

Jak ja bym tym"interesem" rzadził i chodziłoby mi tylko o pieniądze, to najpierw podbiłbym cenę ( awans do I ligi ).
Dopiero potem, ale po znacznie wyższej cenie sprzedawał bym.

Tak samo zawodnicy. Musza mieć nie tylko talent w nogach, ale i trochę rozumu. Teraz mają ogromną szansę na podniesienie i to znacznie swojej własnej wartości (poprzez awans, wraz z Zagłębiem)
Odejście, własnie teraz będzie świadczyło, że są zwykłymi wyrobnikami, bez większych ambicji, a takze bez umiejetności liczenia.

Pomijam tu także jakikolwiek sentyment zawodników do naszego klubu.
Po prostu, albo sie sprzedadzą teraz, jako tani zawodnicy II-ligowi, albo
poczekają (a jest juz tak blisko)aż ich cena znacznie wzrośnie.

Pozostaje tylko pytanie, czy Rudy i czy ci piłkarze i ich managerowie potrafia liczyć :?:
Z całą premedytacją, w tym poście pominąłem uczucia i emocje kibiców Zagłębia, a wiec i moje także, bo nasze oceny nie są i nie mogą być obiektywne.

Ten post jest skierowany do tych ludzi dla ktorych liczy sie tylko KASA.
Nauczcie sie jeszcze mysleć logicznie :!:
darco

Postprzez Fan 2005-10-25, 3:55 pm

Zastanawia mnie kilka spraw. Jesli Rudy jest managerem z prawdziwego zdarzenia to powinien umiec przewidziec jakas przyszlosc. Pierwsza: jesli idziemy na awans w tym sezonie wiec nie ma mowy o sprzedawaniu najlepszych zawdonikow. Druga: jesli mamy awansowac za dwa lata (stan na rok poprzedni) a w tym okresie sprowadzani byli zawodnicy co to mieli byc niby dla nas zbawieniem to dlaczego w kontrakcie ich nie ma klauzuli ze jesli beda miejsca do wywalczenia awansu badz jesli bedziemy awansowac do 1 ligi nie ma paragrafu ze zostaja u nas (i odwrotnie jesli nie awansujemy moga spokojnie odejsc za odpowiednia sume odstepnego mimo waznego kontraktu). Trzy: Odpuszczmy PP wiec mam nadzieje ze nie odejda i skupimy sie na awansie do 1 ligi. Jedyna moja pociecha po czytaniu tych bredni w prasie o transferach naszych grajkow.
Fan
Working Class

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna