Zagłębie - Kujawiak

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Leyton 2004-08-28, 9:32 pm

Wiekszość krytykuje dzisiaj piłkarzy, trenera, działaczy.... w tym i w innych tematach. W większym lub mniejszy stopniu macie pewnie rację. Ale za to kibice byli dzisiaj "BEZ ZARZUTU". JAK ZWYKLE NAJLEPSI NA ŚWIECIE. Ogłuszający doping przez 90 min. i żadnych bluzg na swoich piłkarzy.
Ruszcie dupy - to tekst z młyna w końcówce meczu. Brzmi to tak, jakby ten młyn dał z siebie wszystko przez 80 minut i nagle potrzebowal wsparcia.
Zanim więc zaczniecie podważać wolę walki i ambicję naszych piłkarzy w dzisiejszym meczu, zadajcie sobie pytanie czy sami (jako kibice) daliśmy dzisiaj siebie wszystko? Nie daliśmy NIC i byliśmy na trybunach gorsi niż nasi piłkarze na boisku. Ponieśliśmy chyba bardziej dotkliwą porażkę niż oni.
Leyton

Postprzez Sir 2004-08-28, 9:34 pm

Mariusz Ujek zachował sie jak niedoswiadczony młodzik!!! Przegrana z Kujawiakiem to tez jego wielka zasłiga. Gdybym był trenerem to za takie głupie, frajerskie zagranie ten zawodnik poniósl by wielka kare pieniezną i nie tylko. Najpierw wyzywa sędziego, a potem blaga Go na klanach. Czerwona kartka ewidentna sędzia bardzo dobrze to zauwazyl!!!!
Inną sprawą jest to, ze sędzia powinien pokazac graczom z Włocławka więcej zóltych kartek i nawet w jednym momenci mogl pokusic się o czerwoną kartkę. Sędziowi boczni w tym meczu jak i w wielu innych spotkaniach to porazka!!! Sam sędzia głowny nie jest od wszystkiego na boisku, sedziowie boczni powiinni pokazywac ze jest faul i itp a oni nic!!! To skandal !!! A na dodatek doliczenie tylko 2 minut to juz jest kpina!!!
Teraz coś o przebiegu spotkania
Jak mozna moi Drodzy przegrac z taka druzyna jak Kujawiak ( bez obrazy ). Oni nic nie pokazali. Nie stworzyli zadnej groznej sytuacji!!!! Grali przez 60 min w przewadze i totalnie nic!!! Jak oni mogą byc na szczycie tabel??i!!! Nasi piłkarze zaczęli grac od 75 minuty. To stosunkowo za pozno na cokolwiek. Owszem gdybysmy mieli troche wiecej szczesci to moze cos by wpadło. Aleni piszcie mi o tej przewrotce Raka bo to byl tak słaby strzal jeszcze w sam srodek. Inna sprawa, ze obrona Kujawiaka, a w szczegolnosci bramkarz grali tak słabo. Przykład strzał, czy zła centra Luczywka bodajze z 50 metrow o malo co nie zaskoczyla slabiutkiego bramkarza gosci. Pytam sie Panie Tochel jak mozna ustawic tak zespol ze sam Lachowski jest w polu karnym przeciwnika ( a tam 6 rywali obok niego ) i zaden z naszych nie kawpi sie by mu pomoc. Bała totalnie nic !!! Zero nic nie pokazal,a myslałem ze po strzeleniu bramki w Lodzi cos się zmieni w tym zawodniku. Przegrywamy od 64 minuty a trener puszcza na boisku jednego napastnia w 79 min ...to jakies nieporozumienie...nie wieem na co Tochel czekał. Nie wiem takze co on z tymi chlopakami robi na treningach. Bo ani strzelic z dystansu nie potrafią , ani celnie dosrodkowac...tak nie moze byc!!!! Stracona bramka .....po przez naiwnosc Trescinskiego....i troche Kurdzil byl zle ustawiony, ale coz kto miał odrabic tą stratę, przeciez nie bylo ataku.
Pragnę zwrócic jeszcze na jedno uwagę. Jestesmy po 6 meczach i [b]w ani jednym meczu nie strzelismy bramki do przerwy!!!![/b] Wychodzą na boisko zamiast atakowac od początku to nie wiem na co oni czekają, az samo wpadnie chyba. Powiadam ze zaczeli cos grac od 75 minuty, ale to za mało!!! Jesli nie potrafimy pokonac na wlasnym boisku słabiutenkiego Kujawiaka to z kim do cholery jasnej mamy wygrywac..??
Jesli nie zajdą powazne zmiany to nie ma się co oszukiwac. Druzyna jest za słaba na drugą lige i tyle....musze to z przykroscią stwierdzic. I jeszcze jedno był ze mną znajomy na meczu po raz pierwszy na mecz zagłebia i zapytal mnie odd jak dawna Ci panowie graja ze sobą , bo wygladają na takich jakby pierwszy raz grali ze sobą. To przykre. Miejmy nadzieje, ze cos się zmieni....bo musi!!!
Sir

Postprzez Elijash 2004-08-28, 9:35 pm

ktos napisal, ze lacha skruszony chcial przeprosic kibicow, poplakal sie... a tu ktos rzuca w niego slonecznikiem. LACHA powinien miec nas w takim razie w DUPIE!!!

poza tym, gowniarze po 8 - 13 lat rozwalajacy krzeselka, przy nie wykorzystanych kolejnych sytuacja...co to jest k***? parazawody?

Za gre, wole walki i emocje od 70minuty bardzo dziekuje calej druzynie!!!JESLI TAK BEDZIECIE GRALI PRZEZ OKRAGLE 90MIN......bedzie dobrze. trzeba tylko poprawic skutecznosc...i czekam na mila niespodzianke z Gdyni.

Pozdroo
Elijash

Postprzez Elijash 2004-08-28, 9:40 pm

ps zgadzam sie z Leytonem absolutnie!!
Elijash

Postprzez Sir 2004-08-28, 9:49 pm

Przed chwilą przeczytałem wypowiedź po meczowa Jarosława Rakai jestem zszokowany:

Nie wiem, co można powiedzieć po takim meczu. Mamy pecha na własnym stadionie. Gramy dobrze, a nie potrafimy strzelić bramki. Pech, pech i jeszcze raz pech.

Jaki pech ? Graliscie dobrze? ....oj widdzę ze niektorzy pilkarze są, albo byli za bardzo rozpuszczeni. Panie Jarku trzeba grac przez caly mecz a nie przez ostatnie 10 minut i trzeba stwarzac sytuacjie a nie tylko akcje z przypadku. Jesli uwaza Pan ze zagraliscie dobry futbol to musze powiedziec ze jest Pan w błędzie graliscie bardzo słabo, samą wola walki sie nie wygra, Przez 75 minut nie pokazaliscie nic doslownie nic!!!. Wydaje mi się ze ktos za bradzo rozpuscil naszych chłopcow.
Sir

Postprzez CharoN^ 2004-08-28, 9:49 pm

Leyton napisał(a):Wiekszość krytykuje dzisiaj piłkarzy, trenera, działaczy.... w tym i w innych tematach. W większym lub mniejszy stopniu macie pewnie rację. Ale za to kibice byli dzisiaj "BEZ ZARZUTU". JAK ZWYKLE NAJLEPSI NA ŚWIECIE. Ogłuszający doping przez 90 min. i żadnych bluzg na swoich piłkarzy.
Ruszcie dupy - to tekst z młyna w końcówce meczu. Brzmi to tak, jakby ten młyn dał z siebie wszystko przez 80 minut i nagle potrzebowal wsparcia.
Zanim więc zaczniecie podważać wolę walki i ambicję naszych piłkarzy w dzisiejszym meczu, zadajcie sobie pytanie czy sami (jako kibice) daliśmy dzisiaj siebie wszystko? Nie daliśmy NIC i byliśmy na trybunach gorsi niż nasi piłkarze na boisku. Ponieśliśmy chyba bardziej dotkliwą porażkę niż oni.

Słowa mądrego człowieka, jak tu się nie zgodzić. Dzisiaj nie było młyna ! Niektórzy myśleli, czy jakiegoś protestu znowu nie ma, ale kiedy coś zaczynało trybić (jednak bez skutku) zrozumieli, że to poprostu Nasza nieduloność. Nie ma tu czego ukrywać. Pojedyncze jęki 10-latków są żałosne. Ja mam prawie 15-nastkę, jestem na młynie regularnie, ale głos raczej mam już "ten". Niech osoby, które jeszcze tzw. mutacji głosy nie przechodziły powstrzymają się od młyna.

W sprawie Lachy. Ja go zawsze będę szanował, żyję z kibicami. Jest związany z Zagłębiem, to nie jest dla Niego krótka przygoda z przypadkowym klubem i kibicami. A Ci, którzy zaczęli wyzywać to naprawdę nie mają honoru. Jestem za młody, żeby im "podskakiwać" ale to był szczyt ...

ps. Ujo podobno powiedział, że to była ostra walka przed rzutem rożnym, nie było specjalnego uderzenia. Ja mu wierzę, i mam nadzieję, że wkońcu złapie formę, bo jest naprawdę świetnym zawodnikiem.
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez Polak_sts1906 2004-08-28, 9:51 pm

Spox i tak sie utrzymamy a awans bedzie w przyszlym sezonie. Krzysztof Tochel wprowadza nas zawsze ligę wyżej co 2 lata :D Natomiast nie chciałbym, żeby Kujawiak teraz awansował... 1 LIGA BEZ WIOCH!!!!!!
Polak_sts1906
erotoman

Postprzez Aneczka 2004-08-28, 9:52 pm

Sir na SZCZĘŚCIE NIE JESTEŚ TRENEREM :!:
PS.ale jestem w szoku że nim nie jesteś :? czytając Twoją wypowiedź, a raczej samą krtyke, a dosadniej: SAMO WYTYKANIE BŁĘDÓW :!: , dziwi mnie ten fakt :? :!:
Ostatnio edytowano 2004-08-28, 10:09 pm przez Aneczka, łącznie edytowano 9 razy
Aneczka

Postprzez twari 2004-08-28, 9:54 pm

Leyton - popieram w 100%! Przypomniala mi sie sytuacja sprzed 3 czy 4 lat gdy siedzialo sie na meczu w II lidze i byla kompletna cisza bez zadnego mlynu! Tak bylo dzis! Co sie stalo z mlynem? Co sie stalo z piknikiem? Wstyd przed pilkarzami! Nie potrafimy im pomoc! Potrafimy ich tylko besztac, wyzywac i gwizdac! Owszem- graja kiepsko, nieskutecznie ALE --> OD TEGO SA KIBICE Y ICH WSPIERAC!! Przypomnijcie sobie mecz z Wlokniarzem! Do przerwy bez dopingu 1-1! Po przerwie wrocil mlyn i 3 bramki dla nas!! NIE MOWCIE MI ZE TO NIE WPLYNELO NA WYNIK!! Gdyby atmosfera byla inna, gdyby naprawde wszyscy byli NA DOBRE I NA ZLE i spiewali w tych zlych momentach to wiele wynikow mogloby byc innych!
DOPING TO NAJLEPSZA MOTYWACJA!!
Polecam kubel zimnej wody na glowe zanim cos tu napiszecie besztajac jakiegokolwiek grajka! Spojrzcie najpierw na siebie! Bo najciemniej jest zawsze pod latarnia...
twari

Postprzez viking 2004-08-28, 9:57 pm

Analizowałem sobie na spokojnie i przypomina mi się sytuacja chwilę przed czerwoną kartką Mariusza kiedy po kontrze przewraca się na wysokości linii pola karnego i śedzia puszcza grę a Ujo startuje do niego ...kutas puścił to mimo uszu ale chwilę po tym zdjął go z boiska .......myśle że czarnuch się po prostu Ujowi zrewanżowął za kilka ciepłych słów ..........sędzia w tym wypadku przegioł ale taki zawodnik jak Ujo powinien zdawać sobie sprawę że pyskówki nic dobrego nie przynoszą .........no i to padnięcie Teresy na kolesia formacja obronna jest w letargu chłopaki żyją jeszcze awansem do drugiej ligii i wielkim fetowaniem może tak by zorganizowac święta i odpoczynek ???????????
Czas się przebudzić :wink: :wink: :wink:
viking

Postprzez CharoN^ 2004-08-28, 9:59 pm

Jeszcze raz w tym temacie, ale sytuacja tego wymaga. Wydaję mi się jakby ktoś tego dopingu dzisiaj prowadzić nie chciał. Nie wiem dlaczego. Jeżeli na spotkaniu z Koroną, zaprezentujemy się podobnie, to Scyzory Nas przekrzyczą (brrrrr ...) i będzie wstyd na całą Polske. A tak "drugim torem" - Czy dwódziestolatków trzeba na młyn zapraszać ? Bo ostatnio mizerna ilość ...

Czy wygrywasz czy nie ja i tak kocham CIĘ ... !
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez Leyton 2004-08-28, 10:03 pm

olo69 prosił żeby w jego imieniu napisać te słowa:

"żadnych nacisków Zagłębie, żadnych nacisków"

Nie wiem o co chodzi, ale on podobno wie.
Leyton

Czy wygrywasz....

Postprzez LEGIONISTKA MADZIA 2004-08-28, 10:07 pm

Zaglebie Sosnowiec!!!!!!bedzie dobrze nie zalamujcie sie!!!Czy wygrywasz czy nie ja i tak kocham Cie!!!!!Pozdro dla Artura G.Ty wiesz od kogo.....Twoja...Pozdro dla wszystkich kibicow Zaglebia od LEGIONISTKI!!LEGIA NA ZAWSZE Z ZAGLEBIEM SOSNOWIEC!!!
LEGIONISTKA MADZIA

Postprzez Leyton 2004-08-28, 10:27 pm

twari napisał(a):Przypomniala mi sie sytuacja sprzed 3 czy 4 lat gdy siedzialo sie na meczu w II lidze i byla kompletna cisza bez zadnego mlynu!

A mnie przypomnialy się 1-ligowe czasy, kiedy przyzwoity młyn byl tylko na meczach z Ruchem, Górnikiem i GKS-em. Przykre to, ale tak właśnie było. Miałem nadzieję, że te czasy bezpowrotnie minęły. Myliłem się.
No i bluzgi na piłkarzy. Stare, złe czasy wracają. :cry:
PS. Do 90 minuty meczu Lech-Terek Grozny kibice zagrzewali swoich do walki. Patrząc na kompromitujacą grę poznaniaków jakoś nie mogłem tego pojąć. Zamiast wygwizdać i zbesztać oni ciągle śpiewali....
Lecha i jego kibiców mam gdzieś, ale po dzisiejszym zachowaniu dużej części naszych fanów myślę, że nie tylko piłkarsko nie dorośliśmy jeszcze do ekstraklasy, a może nawet do 2 ligi.
Ostatnio edytowano 2004-08-28, 10:29 pm przez Leyton, łącznie edytowano 1 raz
Leyton

Postprzez Karo 2004-08-28, 10:28 pm

Moge powiedziec tylko tyle: wielki skandal!!!!! i nie mam tu na mysli porazki Zaglebia, ale za to postawe "wspanialej publicznosci stadionu ludowego" Sceny, ktorych bylem swiadkiem tuz po meczu zalamaly mnie... Chodzi mi tu mianowice o sytuacje z Lachowskim, ktory podszedl do kibicow i zamiast braw za dobra postawe zostal obrzucony obelgami przez ludzi, swoim zachowaniem przypominajacych... zwierzeta! Balem sie, zeby nie przedostali sie na murawe, bo mogloby sie skonczyc jak na GKSie... To bylo po prostu przerazajace...
Karo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna