Piast Gliwice - Zagłębie Sosnowiec 08.08.04 gody 17.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Minter 2004-08-08, 10:30 pm

Co do relacji z meczu Piast-Zaglebie. Zostanie ona zaprezentowana w poniedzialek o godz. 19:00 w TVP 3.
Zapowiedz programu mozecie znalezc pod tym linkiem:
http://www.katowice.tvp.pl/imgprog/zwiastun/38.avi

BRAWO ZAGŁĘBIE :!: :!:
Minter

Postprzez IQ 2004-08-08, 10:56 pm

Z Bałą to jest chyba taki problem, że za bardzo nie zaaklimatyzował się w zespole. Dzisiaj po minucie gry Teresa ostro go opieprzał za błąd w obronie – niby miał rację, ale...... Wydaje mi się, że Bała nie jest piłkarsko zły (przecież jest naszym najbardziej doświadczonym piłkarzem) , ale obserwując jego poczynania mam wrażenie, że jest bardzo zagubiony - szczególnie w grze obronnej. To jest taki introwertyk (tak mi się wydaje i takie opinie znalazłem na stronie GKS) i albo zostanie zaakceptowany taki jaki jest (i wtedy będziemy mieli z niego pożytek) albo nie uzyska akceptacji reszty i niestety w takim wypadku nie uda mu się pokazać tego co potrafi. Ja mam nadzieję, że te lata w 1 lidze to nie przypadek i Bała jeszcze znacząco przyczyni się do sukcesów Zagłębia.
IQ

re

Postprzez Qba 2004-08-08, 11:04 pm

doping na 5+, gra Zaglebia na 4-...

wg mnie to respect dla: Ujek, Skrzypek, Kłoda, Kurdziel...

Ujek - jak zwykle
Skrzypek - podziwiam go za kondycje.. zapiernicza jak maly samochodzik.. w dodatku udaje mu sie...
Kłoda - swietny mecz
Kurdziel - no comments... zeby tak za kazdym razem...

pozdrawiam
Qba

Postprzez regard 2004-08-08, 11:22 pm

Thomi napisał(a):Wysliscie EXTRA !!!!! Doping glosny ! podobalo mi sie... szkoda ze nie moglem sie cieszyc z wami z Bramki bo by mnie rozpoznali :) ale udawalem greka :D Pozdro .... kumaci wiedza o co biega :P

:shock: Jakim cudem wszedłeś? Byłem pod kasami, policja nie wpuszczała nikogo kto nie pokazał dowodu czy legitymacji. No chyba, że jesteś zameldowany w Gliwicach bądź ościennych miastach. Bo w to, że wpuścili Cię na sosnowieckich blachach na sektor Piasta ciężko mi uwierzyć. Nawiasem mówiąc póżniej się trochę gorąco zrobiło, sporej grupy Piasta nie wpuścili i mało brakowało do pozasportowych aspektów :wink:
regard

dobrze, że IQ co do Bały się nie boi tak pisać.

Postprzez Blajpios 2004-08-09, 12:38 am

Dopiero wczoraj czytałem na stronach Legii wywiad z A. Kubicą, zapomnianym Zagłębiakiem, który tam potwierdza mimo wszystko przywiązanie do Zagłębia, choć zawiesza już korki i gdzieś pod Bielskiem zamieszkał. Szkoda, że tak poszedł w zapomnienie. Przypominam zaś tę sprawę nie dlatego, że tak bardzo przypomina Bałę w sukcesach (przecież w ostatnich latach największe z Zagłębiaków), lecz dlatego, że przypomina o mentalności Zagłębiowskiej, to region, który bardzo wiąże. Otóż - dlatego też trzeba nie kasować tak od razu Bały. Także i dlatego, że ma kilkuletnie pierwszoligowe doświadczenie, czyli chyba największe w Zagłębiu teraz. Cóż, z racji krętackich podejść Dziurowiczów, można by mieć obiekcje, gdy Piotr Dziurowicz chwalił - ale mimo wszystko miałem wrażenie tu jego szczerości także w chęci poparcia A. Bały, gdy go chwalił przy przejściu do Zagłębia. Chwalił jego zaangażowane podejście, jego solidność charakteru i zaangażowanie w dobro zespołu niezależnie od tego jak szło i jakie miał osobiste korzyści. Wydaje się, że IQ trafił z oceną, zresztą potwierdzoną przez opinie ze stron GKSu. Skoro Ślązacy docenili - tym bardziej trzeba docenić, gdy Zagłębiak do Zagłębia wraca. Dajmy ten otwarty jeszcze kredyt zaufania.
Blajpios

Postprzez Mich@ł 2004-08-09, 12:43 am

Najważniejsze trzy punkty,dla mnie osobiście najlepsi na boisku Kurdziel(jedynastka kolejki),Kłoda(nie odpusczał a Skrzypek raczej się nie wracał żeby mu pomagać),Morawski(bramka palce lizać,widać że ma hama w nodze,mógłby tylko rzadzej tracić piłke szczególnie w środku),Malinowski(dobra gra w destrukcji,kilka dobrych zagrań) Ujek(tradycyjnie)reszta jak dla mnie poniżej oczekiwań(a ta sytuacja Lachy to mistrzostwo świata mogło być już po bólu) najbardzej raził mnie ten chaos w środku pola,nie umieli nie raz mądrzej przytrzymać piłki, uspokoić gry wszystko tak trochę za nerwowo(przydał by się jakiś mądry grajek w środku)a i nie potrzebnie przez ostatnie minuty cofneli się aż na swój 20 metr,moglo być róznie,ale 3 punkty i tak pojechały do Sosnowca.
Mich@ł

Postprzez Asja 2004-08-09, 7:52 am

regard napisał(a): :shock: Jakim cudem wszedłeś? Byłem pod kasami, policja nie wpuszczała nikogo kto nie pokazał dowodu czy legitymacji.

ale oni nie wpuszczali nawet swoich przy mnie zawrócili z 10 dzieciaków bo nie mieli legitymacji, ja natomiast spokojnie sobie weszlam na dowód sosnowiecki i nikt sie nie czepiał co do adresu zamieszkania.

co do meczu - zajefajny doping , pista sie chował.
sam mecz - ważne 3 pkt, gdyby nie Grzesiu Kurdziel to by tych 3 pkt raczej nei bylo.

Albion dzięki za ostrzeżenie co do serpentyn - dzieki tobie nie zarobiłam w cymbał :D
No i mega wielkie podzięki dla Wojtka - wiesz za co :wink:
Asja
Gwiazda

Postprzez krzysztof 2004-08-09, 8:17 am

regard napisał(a): :shock: Jakim cudem wszedłeś? Byłem pod kasami, policja nie wpuszczała nikogo kto nie pokazał dowodu czy legitymacji. No chyba, że jesteś zameldowany w Gliwicach bądź ościennych miastach. Bo w to, że wpuścili Cię na sosnowieckich blachach na sektor Piasta ciężko mi uwierzyć. Nawiasem mówiąc póżniej się trochę gorąco zrobiło, sporej grupy Piasta nie wpuścili i mało brakowało do pozasportowych aspektów :wink:

nam też się udało wejść ze znajomymi, chociaż nie obyło się bez problemów ;-)
Najpierw jakieś 40 minut stania w kolejce do wejścia, z powodu zamieszania ze sprawdzaniem dowodów ("zajebiście silna" grupa ultrasów z Piasta sforsowała bramę ;-) i przedarła się na stadion).
Później pierwsza kontrola paszportowa - zakończona sukcesem. Później druga gdzie byłem ponownie legitymowany i nawet nagrywany na kamerę, gdzie Pan policjant kazał mi zawrócić, ale na szczęście poszedłem do drugiego policjanta, który pozwolił wejść na stadion.

Kontrole były raczej skierowane na sprawdzenie czy ktoś ma dowód, raczej nie zagłębiali się skąd kto jest. Jednak ja musiałem wyglądać podejrzanie skoro mnie tak potraktowali ;-)

Najbardziej rozwaliła mnie postawa policjanta, który mnie legitymował i nagrywał. Fakt, że jestem z Sosnowca oznajmił tak głośno, że chwasty o mało co mnie wzrokiem nie zjedli.
krzysztof

Postprzez ARAS1906 2004-08-09, 8:49 am

Wszystko ok! Najważniejsze 3 pkt.
Grzesiek to było to!!!!! Oby tak zawsze!!!!!
Martwi mnie postawa Lachy :( Marcin pora się pozbierać :!: :!: :!:
ARAS1906
Środula

Postprzez Kry's 2004-08-09, 9:34 am

regard napisał(a):
Thomi napisał(a):Wysliscie EXTRA !!!!! Doping glosny ! podobalo mi sie... szkoda ze nie moglem sie cieszyc z wami z Bramki bo by mnie rozpoznali :) ale udawalem greka :D Pozdro .... kumaci wiedza o co biega :P

:shock: Jakim cudem wszedłeś? Byłem pod kasami, policja nie wpuszczała nikogo kto nie pokazał dowodu czy legitymacji. No chyba, że jesteś zameldowany w Gliwicach bądź ościennych miastach. Bo w to, że wpuścili Cię na sosnowieckich blachach na sektor Piasta ciężko mi uwierzyć. Nawiasem mówiąc póżniej się trochę gorąco zrobiło, sporej grupy Piasta nie wpuścili i mało brakowało do pozasportowych aspektów :wink:

Niestety ja w taki sam sposób musiałem się emocjonować pojedynkiem,wśród wk.....nych hanysów :wink:
Kry's

Postprzez ŁOSKI1906 2004-08-09, 11:00 am

Bała Chyba byliśmy na innym meczu.Kurdziel życiówka, świetnie grał Kłoda, wszędzie go było pełno

Sorki pomyłka,chodziło mi o Kłode :oops:

Jakim cudem wszedłeś? Byłem pod kasami, policja nie wpuszczała nikogo kto nie pokazał dowodu czy legitymacji. No chyba, że jesteś zameldowany w Gliwicach bądź ościennych miastach. Bo w to, że wpuścili Cię na sosnowieckich blachach na sektor Piasta ciężko mi uwierzyć. Nawiasem mówiąc póżniej się trochę gorąco zrobiło, sporej grupy Piasta nie wpuścili i mało brakowało do pozasportowych aspektów

Co wy gadacie bez problemów można było się dostać na nasz sektor,pomimo wczesniejszych uwag że ''bez dowodu tożsamości'' nikt nie wejdze>przykładowo ja poszedłem na dworzec i zakupiłem sam bilet na przejazd w cenie 10zł , w Gliwicach poczekałem jak sobie wejdą wszyswcy którzy byli zapisanie następnie poszedłem i po okazaniu tego świstku kazdy dostawal bilet,przypominam cena 10zł bez dowodu,druga gopka ok.5 osob która przyjechała do Gliwic autobusami przed samym rozpoczęciem rowniez weszła na stadion bez zapisu bez świstku za przjazd bez kasy na bilet,przez żaden mur lecz za zgodą ochroną z PIasta.
Każdy kto sie zameldował w Gliwicach spokojnie mógł wejść
ŁOSKI1906
Os.Piastów oficial fans

Postprzez Tofik 2004-08-09, 11:02 am

krzysztof napisał(a):Kontrole były raczej skierowane na sprawdzenie czy ktoś ma dowód, raczej nie zagłębiali się skąd kto jest. Jednak ja musiałem wyglądać podejrzanie skoro mnie tak potraktowali ;-)

Najbardziej rozwaliła mnie postawa policjanta, który mnie legitymował i nagrywał. Fakt, że jestem z Sosnowca oznajmił tak głośno, że chwasty o mało co mnie wzrokiem nie zjedli.

Może Cię wzieli za Osame :D
Pozdro
P.S.Zaczynam wierzyć w Grzesia Kurdziela. Brawo Morawski.
Tofik

Postprzez robercik 2004-08-09, 11:04 am

Mi rowniez udalo sie wejsc bez problemow :-)

Co do meczu, to czemu nasi nie strzelaja z dystansu. Widac bylo nasparingu z gieksa i po golu z Piastem, ze jest to nasza silna bron. A ile bylo tych strzalow? Chyba tylko ten co padla po nim bramka.
Ciesza 3 pkt., ale z taka gra z silniejszymi rywalami moze byc o wiele ciezej.
robercik

Postprzez neo1961 2004-08-09, 11:22 am

Ja weszłem bez problemu nie pokazując dowodu, powiedziałem że go poprostu zapomniałem. Kolega pokazał i terz bez problemu weszedł i pozostała szustka także. A co do faceta z rolnetką to żeczywiście ciekawie się zachowywał. Siedzieliśmy obok tej grupki kibiców Piasta.
neo1961

Postprzez Franz 2004-08-09, 11:47 am

Hmm też się cieszę że byliście na meczu, ale zwracajcię uwagę chociaż troche na ortografię, przecież wstyd przed kibicami innych klubów zaglądającymi na to Forum :| .
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna