Mariusz Ujek

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez tomas1906 2005-06-13, 1:28 pm

zgredos napisał(a):W lidze szwedzkiej zarobki napewno są dużo wyższe, ale żeby tam grać to obcokrajowiec musi być dużo lepszy od zawodnika krajowego bo jeśli będzie siedział na ławie to większej kasy chyba mieć nie będzie. Tomek Stolpa wyjechał w tamte strony i jakoś mu się nie wiedzie, a z tego co mówił to życie tam jest bardzo drogie

Wlasnie Mariusz nie ma pewnosci ze bedzie wystepowal w podstawowym skladzie a pierwsza liga szwadzka jest wiele silniejsza niz 1 polska a co dopiero 2 wiec nic nie wiadomo czy Mariusz jezeli dojdzie to transferu nie wruci do polski za rok moze pol.A jesli odejdzie to klub powinien wyciagnac od szwedow jak najwiecej kasy i kopic jakiegos pierwszoligowca lub pilkarza za granicy.
tomas1906

Postprzez mały 2005-06-16, 2:26 pm

Nie jest to info sprawdzone więce potraktowałem je jako ciekawostę ale podaje treść. Osoba od , której dostawałem informacje zazwyczj się nie myliła . " Jest oficjalne zapytanie w klubie od HELSINGBORGS IF w sprawie ewentualnego transteru Mariusz Ujka.
mały

Postprzez Robson_sc 2005-06-16, 2:50 pm

Zapytanie to jeszcze nie transfer takich zapytan o Zurawskiego chociazby Wisla dostaje co najmniej kilka w czasie okienka transferowego. Uwazam, ze dopoki Mariusz nie zlozy podpisu pod umowa z nowym klubem jest szansa na jego gre w Zaglebiu. Jesli jednak do takiego transferu by doszlo to dzialacze musza wynegocjowac cene na tyle duza, by sprowadzic godnego nastepce.
Robson_sc

Postprzez MrCricket 2005-06-16, 7:38 pm

Tak jak Robson_Sc uważam ,że trzeba za niego wyciągnąć naprawdę solidną kase,jeśli będzie chciał odejść. Tyle, że o następce może być trudno, bo nie ma w Polsce zbyt wielu tak uniwersalnych piłkarzy. Może kilku by się znalazło ,ale wątpie by chcieli grać w 2 lidze. Obcokrajowców już mamy trzech (Madżar odejdzie) i raczej nie będziemy takich sprowadzać. Jak będzie to zobaczymy. Póki co Ujek jest ciągle zawodnikiem Zagłębia...
MrCricket

Postprzez emdżej 2005-06-16, 7:41 pm

Czas wyciągnąć solidne pieniądze, ale nie od Szwedów tylko z klubowej kasy, żeby go zatrzymać
emdżej

Postprzez 19_Misiek_25 2005-06-16, 7:54 pm

gosc jest warty dodatkowych pieniędzy trzeba go zatrzymac!
19_Misiek_25

Postprzez Lars 2005-06-16, 7:57 pm

czas leci a o transferze cicho...
i oby tak dalej
Jaga, Widzew, Kujawiak, Zagłębie. a awansują tylko dwie. Ujo jestes potrzebny, musisz zostać, gdzie Ci bedzie lepiej? :)
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez DaMi 2005-06-16, 8:13 pm

Jeżeli działacze myślą o awansie do ekstraklasy to wszystko zrobią żeby Mariusz został w Sosnowcu a jeżeli go sprzedadzą to .... :?
DaMi

Postprzez SCORPARO 2005-06-16, 8:32 pm

emdżej napisał(a):Czas wyciągnąć solidne pieniądze, ale nie od Szwedów tylko z klubowej kasy, żeby go zatrzymać

Uprzedziłes mnie .... ZGADZAM SIE - masz 100% racji !!!

Chcąc mieć jakiekolwiek nadzieje na awans do I ligi w zbliżajacym sie sezonie, powinniśmy miec więcej takich "Ujków" w drużynie - wiem, wiem, nie jestem oryginalny i pewnie już to wszyscy wiedzą i powtarzali to już nie raz, ale powiem to i ja po raz następny : M. Ujek powinien zostać zastrzymany w Zagłębiu i należy przedsięwziąśc wszelkie kroki aby nie plątały mu sie po głowie zagraniczne wojaże... (zraszta nie tlko on - Lacha, Pitry... i poza nielicznymi wyjątkami, nie ruszałbym składu z wiosny '05 - prócz wzmocnień oczywiście). Jedno jest pewne (a ja znów swoje), M.Ujek musi zostać !!! (...balcerowicz musi odejść ...:-) )
SCORPARO

Postprzez mały 2005-06-24, 11:30 am

Mariuszem zainteresowane są trzy kluby. Z tego co udało mi się dowiedzieć chcą aby przyjechał do nich na krótki rekonesans , ale nie ma na to zgody w klubie. ( Stanowisko dyrektora jest takie , że tylko konkretna oferta ! )
mały

Postprzez ASTER 2005-07-04, 11:23 pm

A co wy na to?
http://www.90minut.pl/news.php?id=298558

Moje zdanie jest takie: Ujo jest dobry, no najlepszy z Zagłębia, ale jak nie chce to niech idzie do Bełchatowa. Zagłębie ustali sobie cene, zarobi.
Nie chce by na siłe ujo został w Scu. Fakt ujo robi czarna robotę w ataku, ale nie ma ludzi niezastąpionych.
ASTER

Postprzez MarcelZS 2005-07-05, 6:34 am

Jak chce niech idzie do Bełchatowa - zwykły najmnik, a z takim nastawieniem to drużynie nie pomoże - SKRZYWDZONY - a kontrakt to KTO podpisał?.

Jak się coś deklaruje, to trzeba za to odpowiadać, a nie gadać głupoty w mediach o walce o I ligę dla ZAGŁĘBIE, a później tuż przed sezonem uciec do BEŁCHATOWA.

SPRZEDAĆ UJKA, z niewolnika niema pracownika.
(Dla mnie to już nie gra w Zagłębiu, cackją się z nim, proszą, dają więcej kasy, a tu chłop się obraża)

- Może mam troche za ostre nastawienie, ale Ujek mnie irytuje swoim zachowaniem-
MarcelZS

Postprzez SCORPARO 2005-07-05, 6:50 am

...nie ma co , a jeszcze niedawno tak się wszyscy rozpływali nad Mariuszem (ja również). Sądzę ze jeżeli odejdzie klub nie znajdzie godnego następcy na jgo miejsce, z drugiej strony mają rację ci którzy piszą "z niewolnika nie ma pracownika"...
SCORPARO

Postprzez mały 2005-07-05, 6:56 am

MarcelZS napisał(a):Jak chce niech idzie do Bełchatowa - zwykły najmnik, a z takim nastawieniem to drużynie nie pomoże - SKRZYWDZONY - a kontrakt to KTO podpisał?.

Jak się coś deklaruje, to trzeba za to odpowiadać, a nie gadać głupoty w mediach o walce o I ligę dla ZAGŁĘBIE, a później tuż przed sezonem uciec do BEŁCHATOWA.

SPRZEDAĆ UJKA, z niewolnika niema pracownika.
(Dla mnie to już nie gra w Zagłębiu, cackją się z nim, proszą, dają więcej kasy, a tu chłop się obraża)

- Może mam troche za ostre nastawienie, ale Ujek mnie irytuje swoim zachowaniem-
Zastanówcie się co piszecie . Mało zrobił dla Zagłębia !! Ja się chłopakowi nie dziwię. Mieliśmy walczć o awans , wzmocnić konkretnie skład . I co ? Szukają grajków po 4 i 5 ligach.
Na tle innych wyglądamy jak ubodzy krewni (JAGA , ŁKS, KUJAWIAK). Do tego zamieszanie w AC Torino.

Ujo jeśli odejdziesz szacuneczek za to co zrobiłeś !!A ci , którzy teraz na ciebie jadą , znaczy nie wcześniej nie byli szczerzy!!
mały

Postprzez WOJTEK 2005-07-05, 7:11 am

SZACUNEK SZACUNKIEM ALE KTOŚ TEN KONTRAKT PODPISAŁ. JAK CHCE ODEJŚĆ NIECH ODEJDZIE. TEŻ UWAŻAM, ŻE TO DOBRY GRAJEK ALE NIE MA LUDZI NIEZASTĄPIONYCH. JAKOŚ SOBIE BĘDZIEMY MUSIELI PORADZIĆ.
P.S. TERAZ OKAZUJE SIĘ, ŻE BŁĘDEM BYŁO ODPUSZCZENIE AWANSU W POPRZEDNIM SEZONIE.
WOJTEK
Adventure Group

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna