Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez Anakin 2013-05-23, 9:22 am

Adam1906 napisał(a):Uważam, że na awans jest za późno, bo piłkarze tragicznie przespali rundę jesienną,

Słusznie, ale będę się też upierał przy możliwościach finansowych klubu. Nie chciałbym aby awansowali a potem skończyli jak ŁKS. Nie wiemy tak naprawdę jak na dzisiaj wyglądają finanse klubu. Fajnie że zaczęto coś robić jeśli chodzi o poszukiwania sponsorów. Mam na myśli utworzenie tej całej platformy biznesu. Kilka podmiotów dołączyło. Ale podejrzewam że to wciąż za mało i bez kasy z miejskiej ani rusz.
Anakin

Postprzez Adamek182 2013-06-05, 3:58 pm

A awans jest(był) naprawdę na wyciągnięcie ręki. Wystarczyło zająć pozycje nr 3 w naszej lidze. Niestety mamy do niej 6 pktów straty. Kilka klubów z 1ligi nie dostanie licencji w tym między innymi GieKSa i Polonia Bytom. Raczej w 1lidze nie zagra Polonia Warszawa. Wszystko to powoduje że mogą wejść aż 3 zespoły z 2 ligi(lub ewentualny baraż pomiędzy drużynami z miejsc 3).
Pozdrawiam.

(a nasi niech się ogrywają w 2 lidze jeszcze jeden sezon, a potem rewelacja ligi ZS)
Adamek182

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-06-05, 5:10 pm

Kol. Adamek racja tylko 6 punktow to 3 remisy tj dwa mecze na Ludowym i jeden wyjazd do Tura
inaczej mysle ze bylyby to zwyciestwa tylko w tej rundzie - mysle ze bardzo trudna sprawa.
AWANS fajna sprawa - ale czy nasz Klub ma budzet na I lige - boje sie ze własciciel nie bardzo
chcialby wydawac pieniadze z kasy miasta na Klub. Trudna sprawa zobaczymy jak to sie zakonczy
nie wiem czy np Bytów spełnia warunki infrastrukturalne i inne na I lige. Zakoncza sie rozgrywki
zobaczymy jak to się ułozy. Jedno jest pewne ze obecne władze i sztab szkoleniowy mamy
wreszcie w Zagłebiu na poziomie.Zapomniałem dodac otóz sprawa bardzo świeza - nasz Klub
otrzymał Licencje na gre w sezonie 2013/2014
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Adamek182 2013-06-05, 6:12 pm

Oczywiście zgadzam się z Tobą. Nie raz odnosiłem wrażenie że klub ewidentnie nie chce grać od przyszłego sezonu w 1 lidze. Kiedy tylko w tunelu błyskało światełko w którym wyraźnie było widać drogowskaz "awans", nasza drużyna sprawiała niemiła niespodziankę w następnej kolejce-tak jak by chcieli zgasić to światełko. Wiem ze pewnie to tylko moja wyobraźnia...no ale tak to widziałem. I jeżeli o mnie chodzi to jak mamy wyjść z długów i wyprowadzić Zagłębie na prostą, to niech tak będzie. Niech będzie ta druga liga na przyszły sezon. Ale niech też pozostaną wszyscy którzy ten kierunek obrali. Żeby się nie okazało że w przyszłym sezonie zmieni się prezes\trener\drużyna i znowu wpadniemy w szambo.
Pozdrawiam i czekam na rozstrzygnięcia spraw licencyjnych.
Adamek182

Postprzez zagłębiakos 2013-06-05, 7:40 pm

Na 1 ligę moim zdaniem jest troszkę za wcześnie , lepiej pograć jeszcze jeden sezon w 2 lidze , awansować i spokojnie się utrzymać, niż awansować teraz na wariackich papierach i za rok znów poczuć gorycz degradacji. Co do długów Zagłębia wiem z bardzo pewnego źródła że już ich nie ma :) . Jedyny znak zapytania pod względem finansów to sytuacja z Zusem .

Pozdrawiam
zagłębiakos

Postprzez Anakin 2013-06-06, 8:44 am

Co prawda gra drużyny wiosną i dotychczasowa praca trenera Kmiecia nastrajają optymistycznie ale tak naprawdę niewiele wiemy o sytuacji finansowej i organizacyjnej klubu.Jakiś czas temu głośno było wo dużym zadłużeniu wobec ZUSu. Nie wiemy za to jak wygląda sprawa spałty zadłużenia wobez byłych piłkarzy trenerów. Jedynie ostatnio Ojrzyński w jakimś wywiadzie wspominał że Zagłębie wobec niego wszystko uregulowało.
Na dzisiejszą pozycję Zagłębia możemy spojrzeć dwojako. Z jednej strony 5 lat 3-ligowego marazmu i spoglądanie na miejsce takich klubów jak Pogoń czy Zawisza, z którymi swego czasu rywalizowaliśmy nie bez powodzenia. Ale też jest i druga strona medalu. Patrząc na to jakiej maści przewinęli się w tym czasie przez klub ludzie to dziś sporym sukcesem jest to że nie skończyliśmy jak Łks czy Pseudopolonia W.
Anakin

Postprzez zagłębiakos 2013-06-06, 11:33 am

No właśnie niewiele wiemy o zadłużeniu bo nikt nas o tym nie informuje. Prawda wygląda tak że wszystkie wierzytelności dotyczące byłych trenerów , zawodników , pseudo-prezesów, właścicieli pokroju szatan i innych gadów zostały uregulowane. Co do sprawy z Zusem sprawa jest w toku i tak naprawdę nikt nie wie w chwili obecnej co z niej wyniknie. Tak jak pisze kolega Anakin mamy dużo szczęścia że nie spotkał nas los podobny do Łks-u czy disco-polo, bo patrząc na ludzi którzy sterowali Zagłębiem wszystko było możliwe.
zagłębiakos

Postprzez Anakin 2013-06-06, 12:40 pm

zagłębiakos napisał(a):Prawda wygląda tak że wszystkie wierzytelności dotyczące byłych trenerów , zawodników , pseudo-prezesów, właścicieli pokroju szatan i innych gadów zostały uregulowane. Co do sprawy z Zusem sprawa jest w toku i tak naprawdę nikt nie wie w chwili obecnej co z niej wyniknie.

Widzę że jesteś zorientowany.Długi wobez ZUSu to na pewno problem nie tylko wynikający z samej wysokości długu ale tego że taka instytucja nie może nic umorzyć choćby na jej czele stał największy fan Zagłębia.No ale to że nie ma już długu wobec takiego Szatana to już sukces i wielka ulga.
Anakin

Postprzez August 2013-08-18, 1:04 pm

No to teraz po podziekowaniach dla kibiców oraz przeprosinach dla Smudy wypadałoby w końcu ze strony Pana Prezesa kilka słów co do perspektyw na przyszłość.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-08-18, 3:32 pm

To co pisze Kol. August - teraz wystąpienie Prezesa i zakreślenie planów na najbliższą przyszłość
a może i trochę dalszą byłoby takim panaceum dla wszystkich wiernych Kibiców Zagłębia
z uwzględnieniem takich spraw jak AWANS do I ligi i oczywiście co dalej oraz jakie
są realne plany budowy nowego Stadionu w Sosnowcu.
Przypomnę młodszym Kol. ze kiedy w 1955 zdobyliśmy pierwsze V-ce mistrzostwo na Stadionie
przy Al. Mireckiego zaraz potem drużyna przeniosła się na NOWY STADION LUDOWY.
Być może niebawem sytuacja z przed lat powtórzy się - OBY.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez MrCricket 2013-08-18, 6:14 pm

Nowy stadion, widze fantazja bezgraniczna :) Ciekawe za co i dla kogo ?!
MrCricket

Postprzez Rutek94 2013-08-20, 3:23 pm

może by tak usunąć 3 wpisy powyżej ?!
raczej mało wnoszą do dyskusji :czerwona:

Edit (Lucasusa): Zrobione.
Rutek94

Postprzez roxy 2013-08-21, 2:20 am

do moderatorów,Luksus to jakiś nowy Bóg?Co to za pajac?Jak tu długo jestem,nie pamiętam takich zaczepek.Pilnujecie tego forum,czy nie?!!Przyszłość Zagłębia na pewno nie zależy od wpisów tego czegoś.

Edit (LucasUSA): Zalatwione, przepraszam, ze tak dlugo zasmiecal forum
roxy

Postprzez August 2013-08-25, 9:42 am

novack napisał(a):Z nieoficjalnych źródeł słyszałem, że powodem odejścia Ryndaka było obniżenie mu o połowę kontraktu, pewnie i tak nie wysokiego (nie potwierdzone), ale jeśli to prawda, to oznacza, że sytuacja finansowa jest katastrofalna,

Ciekawe czy obecnej kadrzena bieżąco są wypłacane pensje. No i pytanie jakie są perspektywy finansowe na najbliższe miesiące.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2013-08-25, 12:03 pm

Jest zła rzeczą ,iż właściciel nie poinformował Klubu i nas Kibiców iż
zamierza dofinansować w jakiejś tam wysokości. Nawiasem mówiąc
to są przecież mniejsi sponsorzy i tam w kasie jakieś grosiwo jest
myślę, a czy to wystarczy na pokrycie spraw bieżących to my nie
wiemy. Może niebawem sprawy się wyjaśnią. OBY
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski