Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez Tomcjo 2013-01-25, 8:43 pm

Projekt ze strony Odry jest bardzo ciekawy ma tylko jedna wade . Z powodu jej powstal Groclin zamiast wzmocnienia np . Lecha Poznan . Z tego powodu powstala Nieciecza zamiast silnej Unii Tarnow . Ten powod to podejscie dzialaczy pilkarskich na zasadzie gadki do frajera . Wy nam dajta kase a my wam nie bojta sie . Tylko idiota odda pieniadze specjalistom od przechulania kasy bez konsekwencji . To oczywiscie ma sens ale z drobna roznica . Kasa wplywa na konto klubu 100 czy jak go zwal i dopiero prezes wybrany przez osoby placace idzie do klubu na stanowisko wice prezesa i mowi daje tyle kasy i moj glos w klubie jest tyle wart . Jesli miasto daje wiecej to rzadzi ale nigdy kosztem drugiej strony bo inaczej klub tej kasy nie powacha . A wplacanie kasy na konto klubu to kojarzy mi sie ze slowami piosenki " zyje w kraju w ktorym wszyscy chca mnie zrobic w chuja , za moja kase " . Kazdemu kto oddaje swoje pieniadze na klub nalezy sie szacunek bez wzgledu na kwote a Odra Wodzislaw chyba nie ma wielu osob ktorzy wplacaja pieniadze . A cala akcja ma sens dopiero od 500 000 rocznie . 100 000 to tez duzo ale mozna tym wesprzec Czarnych lub Niwke co tez jest godnym pochwaly ale Zaglebia w II lidze nie uratuje . Najwazniejsze dla nas kibicow zebysmy sie obudzili i zaczeli dzialac . Tkwimy w bezruchu i na dobra sprawe nie istniejemy jako grupa . Wiec czy jako stowarzyszenie czy jako klub 100 musimy zaistniec . W przeciwnym razie Zaglebie Sosnowiec czeka los Czarnych . Nikt po nich nie plakal a szkoda bo gdybysmy istnieli jako silna grupa liczebnie i finansowo to na tej bazie mozna bylo stworzyc rezerwe badz alternatywe dla upadajacej dumy regionu .
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez August 2013-01-25, 9:11 pm

RUDI napisał(a):Miałem kiedyś taki pomysł ,aby akcje Szatana kupiło Stowarzyszenie za symboliczną złotówkę(jeżeli były w dyspozycji klubu,a z deklaracji właściciela wychodziło że tak) i może wtedy starać się o różne akcje ratunkowe .

Pomysł z zakupem akcji przez stowarzyszenie bardzo dobry ale nierealny chociażby z tego powodu że jako akcjonariusz stowarzyszenie takie miałby dostęp do co poniektórych dokumentów.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez RUDI 2013-01-25, 9:47 pm

August napisał(a):nierealny chociażby z tego powodu że jako akcjonariusz stowarzyszenie takie miałby dostęp do co poniektórych dokumentów.

Zgadza się ,ale wtedy byłem bardzo optymistycznie nastawiony ;-)
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez August 2013-01-25, 11:33 pm

RUDI napisał(a):Zgadza się ,ale wtedy byłem bardzo optymistycznie nastawiony

Ja też. Kiedyś myślałem, że choć w środowisku zagłębiowskiego biznesu jest grupa , która może mieć pomysł na sport i chęć przebicia w Mieście, ale tak nie jest.
August

Postprzez marcelino 2013-01-26, 10:27 am

Pojawiła się niewielka szansa że zmieni się w Sosnowcu wiceprezydent odpowiedzialny za sport. Część radnych chce odwołać Agnieszkę Czechowską -Kopeć z powodu jej nieudolności. Ponadto w UM wybuchła wielka seksafera z jej udziałem. Polecam przeczytać komentarze internautów pod tematem tygodnia "Wniosek o odwołanie" na stronce www.esosnowiec.pl
marcelino

Postprzez KBB 2013-01-26, 10:54 am

czy ta "afera" to tylko po to aby kaziuk z pintą się dogadali ?
KBB

Postprzez django 2013-01-26, 11:02 am

E tam, żadna nowość. Już dawno się mówiło o parze prezydenckiej. Coś mi się wydaje, że im bliżej wyborów, tym więcej szczegółów wypłynie...
django

Postprzez Tomcjo 2013-01-26, 11:03 am

Zeby w Zaglebiu cos zmienic potrzebna jest iskra zapalna . Taka iskra byla grupa ktora zalozyla stowarzyszenie . Szkoda ze ludzie leniwi a zbyt ambitni tak szybko ich zgasili . Zaden silnik nie ruszy bez zaplonu a my kibice nie potrafimy ruszyc z miejsca . Czy stowarzyszenie czy klub 100 potrzebuje takiej grupy do ktorej dokleja sie inni zapalency a do nich kolejni . Efekt kuli sniegowej to droga dla Zaglebia . Potrzeba jednak wariata podobnego do Owsiaka lub reaktywacji zalozycieli stowarzyszenia.
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez Anakin 2013-01-31, 9:22 am

Baczyński w ostatnim wywiadzie twierdzi, że spłacił 5 mln zł. No to ile ten dług wynosił i ile wynosi obecnie, nawet nie uwzględniając tych 1.5 mln wobec ZUSU bez odsetek ? Strasznie pogmatwane z tymi długami.
Anakin

Postprzez Adam1906 2013-01-31, 3:02 pm

PawełK napisał(a):Mocno wierzę, że masz w swojej komórce numer do jakiegoś szejka, który przyjdzie i wywali walizę "sałaty" na biurko w gabinecie prezesa Zagłębie S.A. i problemy tego klubu znikną pod pierzyną pertodolarów...

Niestety, nawet gdyby miał taki nr do jakiegoś szejka, to i tak byłby z tego jeden wielki chu.. A wiecie dlaczego? Bo jak już pojawiła się w Zagłębiu osoba, która chciała wejść w klub ze swoją kasą, na jej stwierdzenie że "wejdzie, ale ze swoimi księgowymi" odpowiedziano "księgowych to my mamy swoich"... W takiej sytuacji, przy takim podejściu w klubie i UM do potencjalnych sponsorów, w Zagłębie nie wejdzie nikt. Bo chyba nie muszę mówić, co się stało z tym potencjalnym sponsorem po tej odpowiedzi?... :redface:
Adam1906

Postprzez August 2013-02-02, 10:29 am

Adam1906 napisał(a):W takiej sytuacji, przy takim podejściu w klubie i UM do potencjalnych sponsorów, w Zagłębie nie wejdzie nikt. Bo chyba nie muszę mówić, co się stało z tym potencjalnym sponsorem po tej odpowiedzi?...

Od dawna wyrażam przekonanie, że gdyby nawet do Sosnowca zapragnął się przeprowadzić szejk Brunei i wejść w interesy z miejskimi bonzami czy też gwiazdami miejscowego biznesu pokroju Szatana czy Hytrego no i oczywiście zainwestować w Zagłębie to podejrzewam że wszyscy bo go tak opie.olili z kasy że chłop by musiał z pomocy MOPS-u skorzystać.
August

Postprzez Tomcjo 2013-02-04, 9:47 am

Sralezja sie sypie . Trzy Ślàskie miasta przestaly wchodzic w zwiazki . A nasz gospodarz Anioł wciaz nas prowadzi w jedynie slusznym kierunku . A moze o to chodzi zeby wykosic slazakow i zamiast sralezji powstala Zambezja :)
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... _GZM_.html
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez YOOSHKY 2013-02-18, 7:11 pm

Tomcjo napisał(a):Sralezja sie sypie . Trzy Ślàskie miasta przestaly wchodzic w zwiazki . A nasz gospodarz Anioł wciaz nas prowadzi w jedynie slusznym kierunku . A moze o to chodzi zeby wykosic slazakow i zamiast sralezji powstala Zambezja :)
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... _GZM_.html

I bardzo dobrze, ze się sypie.
Pora na Zagłębie Dąbrowskie jako metropolię - Sosnowiec, Dąbrowa, Będzin, Czeladź, Wojkowice.
Ale to NTG.
YOOSHKY

Postprzez Anakin 2013-02-27, 9:13 am

Tak mnie przy okazji DrążkiewiczGate zastanawia czy i w piłkarskim Zagłębiu ktokolwiek kontroluje finanse u piłkarzy. Co prawda nie posądzamBaczyńskiego o tak ordynarną działalność na szkodę spółki ale podejrzewam że i tu Urząd Miejski ma gdzieś jak są wydawane publiczne pieniądze.
Anakin

Postprzez Adam1906 2013-05-17, 7:18 pm

Uważam, że na awans jest za późno, bo piłkarze tragicznie przespali rundę jesienną, ale ich gra nareszcie zaczyna się podobać. Biorąc pod uwagę fakt, iż przy utrzymaniu tego składu i wzmocnieniu go 2 - 3 nowymi piłkarzami (choćby wybijającymi się w 2 lub 3 lidze młodymi i perspektywicznymi zawodnikami) możemy naprawdę z tego zespołu mieć w przyszłym sezonie ogromną pociechę :niezle:
Adam1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna