django napisał(a):To znaczy za zakładanie klubu piłkarskiego.
A miał być Pegienig. Faktycznie, też jestem ciekaw czemu ten niedoszły zbawca od gazu się zdeaktywował. Czyżby dlatego, że już dawno po wyborach

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
django napisał(a):To znaczy za zakładanie klubu piłkarskiego.
zag23 napisał(a):Klub musi sie sądzić, nie mamy wyjścia teraz. Zyskanie na czasie jest kluczowe no chyba, że chcemy zaczynac od B klasy z inna nazwą klubu. Mam kilka pomysłów na wyjście z sytuacji.
1) sprzedaż nazwy Stadionu Ludowego jakiejś firmie tyle, że nie wiem czy byłby ktos chętny. Bo co innego jakbyśmy mieli 15 tys. stadion nowoczesny a co innego teraz a w dodatku nie wiem czy kibice byliby za zmiana sentymentalnej nazwy stadionu.
2) wyjściem tez jest postawienie na szkolenie młodzieży i sprzedaż klubom najzdolniejszych, spójrzcie na taki Rozwój Katowice wyszkolił Milika i po transferze z Górnika do Bayeru katowiczanie dostali lub dostana bodajże 1 mln. zł. Tyle, że nieraz trzeba miec po prostu farta by w przeciągu 2-3 lat sprzedać kogoś do klubu który go odsprzeda za jeszcze wyższa cenę.
3) ostatnim trudnym wyjściem jest awans w przeciągu 2 lat do 1 ligi i wtedy może jakiś poważny sponsor by sie pojawił i byśmy spłacili zadłużenie w ratach.
zag23 napisał(a):To tylko moje pomysły jeśli masz lepsze to zachęcam do napisania....
PawełK napisał(a):
1. Prezydent - out
2. Rada nadzorcza Zagłębie S.A. - out
3. Prezes - out
Tomcjo napisał(a):Prawda jest taka ze prezesa latwo wziac i wyrzucic . Tylko ze ten beznadziejny Baczynski jest jedyna osoba w Zagłębiu Dąbrowskim ktorej zalezy na klubie .
mason napisał(a):jako mieszkańcy miasta Sosnowca już łożymy na klub bo to jest z budżetu a budżet nie jest tego czy innego nieudacznika typu Górski tylko mieszkańców miasta. Jesteśmy więc głownym sponsorem i jako tacy powinniśmy znać dokładnie sprawy finansowe, na co te pieniądze idą? Czy przypadkiem nie są bezsensownie rozpierdalane.
django napisał(a): http://www.odra.wodzislaw.pl/node/198
Przecież tu nawet nie trzeba nic wymyślać. Kopiuj - wklej ze strony internetowej Odry Wodzisław
Anakin napisał(a):musiałyby się wiązać z zakupem akcji a na to Miasto by nie poszło
Użytkownicy przeglądający ten dział: Adamek182