I ligowa WIOSNA 2017 - WALKA O EKSTRAKLASĘ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: I ligowa WIOSNA 2017 - WALKA O EKSTRAKLASĘ

Postprzez August 2017-05-27, 2:23 pm

Tomcjo napisał(a):a nie wierze w spadek Ruchu . Raczej to bedzie bankructwo . I nie wolno do tego dopuścic .

Co Ty, Ruch chcesz ratować ? :lol: U nas jednak chyba nie doszło do takiej patologii jaka wyszła w Chorzowie
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Anakin 2017-05-27, 2:33 pm

August napisał(a):wiąże go kontrakt z Zagłębiem (do czerwca 2018 roku) i to – powiedzmy – dość lukratywny jak na warunki pierwszej ligi. W dodatku w przypadku awansu Zagłębia do ekstraklasy pensja Mandrysza w Sosnowcu – w myśl zapisu w tym kontrakcie – pójdzie jeszcze w górę

To ile tej kasy idzie w p.zdu na Mandrysza dzięki "fachofcowi" od zarządzania z Kresowej i ile otrzyma podwyżki w przypadku awansu?
Anakin

Postprzez August 2017-05-27, 2:44 pm

Anakin napisał(a):o ile tej kasy idzie w p.zdu na Mandrysza dzięki "fachofcowi" od zarządzania z Kresowej i ile otrzyma podwyżki w przypadku awansu?

Już nie pamiętam dokładnie, jakiś czas temu przedstawiciel jednego ze sponsorów wspominał mi coś o kwocie w przedziale 25-35 tys. zł miesięcznie.Ale czy to brutto - netto z premiami czy bez - nie wiem. Być może , że do tergo dojdzie premia w przypadku awansu no i podwyżka. Choć w tym ostatnim przypadku to nie sądzę aby Mandrysz - jeśli miałby konkretną ofertę pracy - chciałby nadal to ciągnąć bo przecież wypadłby z rynku. Ale to tylko moje dywagacje
August

Postprzez wilczy_jezdziec 2017-05-27, 4:09 pm

Abstrahując od Zagłębia, do 1 ligi właśnie awansowała Puszcza Niepołomice. Ta sama, którą 2 lata temu utrzymaliśmy pamiętnym remisem w 2 lidze. Może to jakiś znak czasów w kontekście i naszego awansu. :-)
wilczy_jezdziec

Postprzez Anakin 2017-05-27, 4:27 pm

wilczy_jezdziec napisał(a):Abstrahując od Zagłębia, do 1 ligi właśnie awansowała Puszcza Niepołomice. Ta sama, którą 2 lata temu utrzymaliśmy pamiętnym remisem w 2 lidze. Może to jakiś znak czasów w kontekście i naszego awansu. :-)

Jestem ciekawy zdania tych, którzy tak ochoczą twierdzą że bez Legii nie bylibyśmy w stanie awansować współpracy z kim Puszcza zawdzięcza swój awans. I jakiego budżetu do tego potrzebowała. W porównaniu z budżetem Zagłębia
Anakin

Postprzez Adam1906 2017-05-27, 5:53 pm

Trwa przedsprzedaż biletów na ostatni mecz sezonu z GKS Tychy. Jak widać wiara w jutrzejszy sukces w Głogowie jest w kibicach Zagłębia Sosnowiec bardzo duża, bo na krytą zostało jeszcze tylko około 400 biletów... :)
Adam1906

Postprzez Tomcjo 2017-05-27, 6:07 pm

Uciekła mi myśl . " i nie wolno do tego dopuścic " zeby u nas powstała sytuacja jak w Ruchu . Co miasto dorzuci kasy to i tak studnia bez dna . Dlatego wieszcze bankructwo Ruchu .
Tomcjo

Postprzez Blajpios 2017-05-27, 7:55 pm

Tomcjo napisał(a):a nie wierze w spadek Ruchu . Raczej to bedzie bankructwo . I nie wolno do tego dopuścic .

Tak, wiem, że Kol. Tomcjo już wyjaśnił, iż nie dopisał myśli, która mu towarzyszyła - i oczywiście przyjmuję tę z dopiskiem, jako wypowiedzianą przez niego w tutejszej dyskusji. "Na moje konto" chcę więc wykorzystać myśl, która przy tym "nie dopisaniu" powstała. Początkowo pomyślałem - ale odpuściłem, bo szkoda się handryczyć. Obejrzałem jednak przed chwią pomeczową dyskusję w kanałplusowej Multilidze i - zwłaszcza po wystąpieniu II trenera Ruchu, W. Grzyba - pomyślałem, że ta klasa przez nich zaprezentowana godna jest choćby tego tu wpisu. Także trochę nadziei dodała klasa sędziego T. Musiała, który popełnił brzemienny a kuriozalny błąd, bo tak jak W. Grzyb po meczu mu wskazywał, ręka R. Siemiaszki była wyprostowana przecież, można było się domyśleć, że "po niej poszła" piłka. W każdym razie, T. Musiał z klasą "przyjął na klatę" błąd, łącznie z parokrotnym przeproszeniem a ze spokojem i klasą naprawdę wypowiadał się chwilę po nabyciu pewności o spadku w pechowych okolicznościach II trener Ruchu.
Tak, chciałbym ratować Ruch, zwłaszcza za klasę - i z niegdysiejszej historii i z niektórych elementów w czasach PRLu i za to, że klasę przy spadku wykazują byli zawodnicy, choćby przez to, że z przywiązania do klubu swojego wzięli na siebie gorycz klęski. Oczywiście, nie za cały bajzel, który był skandaliczny i od paru lat. Oczywiście nie bardziej, czy niewiele bardziej niż można się spodziewać od człowieka nie związanego z nimi a nawet "z przeciwnej strony barykady". Oczywiście nie za to, co robił w klubie pośrednio, gdyż na Śląsku PRL. Ba! - nie za to, co robił PRL, tylko wręcz przeciw temu i z tego powodu współczując "prawdziwemu Ruchowi". Chodzi mi tu o "obrócenie Ruchu", czyli to, co się stało, że obecnie elementem "proniemieckiego szpanowania" jest klub, który był sztandarem polskości na Górnym Śląsku, sięgając nawet i do jego granic i trochę poza (np. na Śląsk Cieszyński). To jest ta historia, dla której należy się ratowanie tego klubu i jego ciągłości historycznej, co szczególnie powinni podzielać Kibice Zagłębia Sosnowiec, trzymający się, że z racji okoliczności historycznych mają prawo mówić o Zagłębiu, jako Klubie założonym ponad sto lat temu. Jak wspomniałem, nie myślę tu o jakimś nadzwyczajnym zaangażowaniu ludzi "z drugiej strony barykady" - i tym bardziej nie mówię o ratowaniu na wzór tych wszystkich kombinacji (by nie napisać machlojek), które ostatnimi laty były stosowane. Nie piszę tu też, że popieram nawet legalnymi środkami uratowanie przed bankructwem, jeżeli jednak połączone byłoby to z krzywdą dla innych i/lub jakąś nieuczciwością (bowiem, gdyby z tym się nie łączyło to uratowanie przed bankructwem i było legalne, to czemu nie - niech ratują). Niemniej - rozumiem i bankructwo jako naturalną konsekwencję. Jednak - samo to "uratowanie ciągłości zasłużonego polskiego klubu", uważam za istotne.
Blajpios

Postprzez August 2017-05-27, 8:43 pm

Blajpios napisał(a):Tak, chciałbym ratować Ruch, zwłaszcza za klasę - i z niegdysiejszej historii i z niektórych elementów w czasach PRLu i za to, że klasę przy spadku wykazują byli zawodnicy, choćby przez to, że z przywiązania do klubu swojego wzięli na siebie gorycz klęski. O

Co tak się roztkliwiasz nad tym Ruchem ? Czy ktoś sie roztkliwiał jak zdychaliśmy blisko ćwierć wieku temu? Owszem w prywatnych rozmowach znajomi z Chorzowa wypowiadali formułki w stylu, jak przykro (najgorsi byli z gejksy) ale generalnie wszyscy mieli głęboko w miejscu gdzie trudno parasol otworzyć czy Zagłębie będzie czy nie. Dla nas kryzys piłki śląskiej przy ewentualnym naszym awansie i utrzymaniu drużyny w tej klasie rozgrywkowej, nowym stadionie za kilka lat stwarza znakomitą szansę aby w Dąbrowie przestali się pałętać gostki w szalikach gejksy i napisem Zagłębie Dąbrowie, powolutku przywracać Zawiercie czy Siewierz na łono Ojczyzny czy umacniać się w Jaworznie. Jakkolwiek lepiej od strony marketingowej chodzić na mecze z Ruchem aniżeli z Puławami (w I lidze) czy Niecieczą (w ekstraklasie) niemniej mam w głębokim poważaniu czy i gdzie będzie Ruch. A własciwie niech nie bankrutują bo pozbędą się długów i wystartują z zerowym kontem od IV ligi i w ciągu dość krótkiego czasu mogą powrócić na najwyższy szczebel. A tak, jeśli dostaną licencję w I lidze to z bagażem sporych długów, bez kasy z nc+, sponsorów - bo nie wierzę, że ktoś z dużą kasą wejdzie w taki burdel - kasą z miasta, które i tak nie będzie miało na tyle pieniędzy żeby szybko oddłużyć klub, minusowymi punktami, niech sobie wegetują, a może spadną niżej. Mnie to Lotto :twisted:
Blajpios napisał(a):Jednak - samo to "uratowanie ciągłości zasłużonego polskiego klubu", uważam za istotne.

Istotne - to było, jest i będzie - zawsze Zagłębie.
August

Postprzez Adam1906 2017-05-27, 9:13 pm

Z ust mi to wyjąłeś August :)

Obrazek
Adam1906

Postprzez RUDI 2017-05-27, 9:18 pm

No August :brawo: ,szacun.Gdy Zagłębie padało to kibice tych "zasłużonych" klubów otwierali szampany.
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez August 2017-05-27, 9:36 pm

Bo taka prawda Panowie. Można jeszcze spuentować, że klub którego kibole katają po polskich stadionach ze swastykami na czapkach nie jest godzinę grać w żadnej polskiej lidze. Nieważne.Przed nami najważniejsze bądź jeden z najważniejszych meczy od bodajże dekady. Nieistotne co z Ruchem, nie ma znaczenia czy w Zabrzu obiecają dodatkowo mln baksów premii a Mańka-Szulik zobowiąże się do ekstra odtańczenia piłkarzom tańca erotycznego na taborecie,na bok odchodzą wątpliwości i złość na Prezesa, a ISIS jeśli nie zaatakuje w naszym regionie albo naszych grajków w Głogowie to niech sobie robi co chce. Najważniejsze jutro jest zdobycie twierdzy Głogów. Jutro możemy nacisnąć na klamkę i poczuć powiew wiatru od strony ekstraklasy. Czy może liczyć się coś więcej?
August

Postprzez Adam1906 2017-05-27, 10:12 pm

August napisał(a):Bo taka prawda Panowie. Można jeszcze spuentować, że klub którego kibole katają po polskich stadionach ze swastykami na czapkach nie jest godzinę grać w żadnej polskiej lidze. Nieważne.Przed nami najważniejsze bądź jeden z najważniejszych meczy od bodajże dekady. Nieistotne co z Ruchem, nie ma znaczenia czy w Zabrzu obiecają dodatkowo mln baksów premii a Mańka-Szulik zobowiąże się do ekstra odtańczenia piłkarzom tańca erotycznego na taborecie,na bok odchodzą wątpliwości i złość na Prezesa, a ISIS jeśli nie zaatakuje w naszym regionie albo naszych grajków w Głogowie to niech sobie robi co chce. Najważniejsze jutro jest zdobycie twierdzy Głogów. Jutro możemy nacisnąć na klamkę i poczuć powiew wiatru od strony ekstraklasy. Czy może liczyć się coś więcej?

ŚWIĘTA PRAWDA!!!
Adam1906

Postprzez Anakin 2017-05-28, 8:40 am

August napisał(a):Mańka-Szulik zobowiąże się do ekstra odtańczenia piłkarzom tańca erotycznego na taborecie

Dobre :lol: Poza tym masz całkowitą rację. Mamy do zyskania coś więcej niż tylko sąm awans. Świetnie uświadomiłeś aspekty pozasportowe
Anakin

Postprzez August 2017-05-28, 1:33 pm

Teletubisie mówią pa pa
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack