Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez rif 2009-12-23, 10:09 am

Dokładnie, my już mamy drużynę, pierwszy raz od wielu sezonów nie widzę potrzeby specjalnych wzmocnień, jakby tylko była lepsza skuteczność, to my tą ligę wygrywamy bez pisku, gramy na bank najlepszą piłę. Gryboś, Flejterski do składu i gra gitarra moim zdaniem :niezle:
rif

Postprzez NHK12 2009-12-23, 12:59 pm

Witam, krótko w temacie -Lilo -zapomnijmy o nim . Gryboś -pewnie tez odpada , Flejterski znak zapytania. W lutym miasto przejmuje połowe akcji , na chwile obecną stwierdzono ,że wracają zawodnicy po kontuzji min Kłoda i to sa wzmocnienia, a co do nowych twarzy mają to byc uzupełnienia składu. Więc zapomnijmy o wyżej wymienionych zawodnikach, za nich trzeba zapłacić a jak wiadomo ludzie zarządzający klubem nie są chętni do wykładania pieniędzy ,tym bardziej ,że twierdza że takowych nie ma. Pozdrawiam
NHK12

Postprzez staszek4444 2009-12-23, 1:08 pm

LiLo i Flejterski w Zagłębiu !! :brawo:
staszek4444

Postprzez August 2009-12-23, 1:19 pm

NHK12 napisał(a):Witam, krótko w temacie -Lilo -zapomnijmy o nim . Gryboś -pewnie tez odpada , Flejterski znak zapytania

No to wpadłeś bracie jak śliwka w kompot. ;-)

A na poważnie, cieszę się, że Prezes dotrzymał obietnicy. Miał być prezent pod choinkę ? No i jest. Nawet dwa. Cieszę się rownież, iż chociaż raz trafiłem ze stwierdzeniem, że czasami biznes lubi ciszę i spokój. Cieszę się również, że nasz Prezes okazał się lepszy od cwaniaka Burlikowskiego (vide Lilo).
Ogromnie się cieszę, gratuluję i dziękuję za prezent Panie Prezesie :niezle:
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2009-12-23, 1:21 pm

Nie pozostaje mi nic innego, jak przyłączyć się do gratulacji Augusta. Dziękujemy i czekamy na napastnika ;-)
django

Postprzez August 2009-12-23, 1:34 pm

django napisał(a):czekamy na napastnika

Z większą - niż dotychczas - wiarą w powodzenie działań :-) .
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Sir 2009-12-23, 1:44 pm

Jestem ciekaw tylko za ile ten prezent pod choinkÄ™ w postaci LILO????

Ja bym widział Witkowskiego z Craxy lub Kosmalskiego na szpicy.
Sir

Postprzez gRzybu 2009-12-23, 2:23 pm

Ten Biernacki to jakis zdolny chlopak ? Mam namysli zawodnika , ktorego wypozyczyliscie do Ruchu za Lilo.Podejrzewam , ze z klauzula wykupu po roku.Jak ktos cos wie bardzo prosze o informacje na jego temat.
gRzybu

Postprzez PawełK 2009-12-23, 2:29 pm

gRzybu napisał(a):Ten Biernacki to jakis zdolny chlopak ? ...

BernaÅ› ;-)
PawełK
pyszałek

Postprzez handitto 2009-12-23, 2:29 pm

Biernackiego to masz w Złotopolskich, Bernaś grał dobrze w SLJ a w pierwszej drużynie czesto szans nie dostawał przyszłościowy zawodnik, technik.

Wolałbym Grybosia zamiast Flejterskiego, generalnie wolałbym napastnika.
handitto

Postprzez Blajpios 2009-12-23, 2:32 pm

August napisał(a):
NHK12 napisał(a):Witam, krótko w temacie -Lilo -zapomnijmy o nim . Gryboś -pewnie tez odpada , Flejterski znak zapytania

No to wpadłeś bracie jak śliwka w kompot. ;-)

A na poważnie, cieszę się, że Prezes dotrzymał obietnicy. Miał być prezent pod choinkę ? No i jest. Nawet dwa. Cieszę się rownież, iż chociaż raz trafiłem ze stwierdzeniem, że czasami biznes lubi ciszę i spokój. Cieszę się również, że nasz Prezes okazał się lepszy od cwaniaka Burlikowskiego (vide Lilo).
Ogromnie się cieszę, gratuluję i dziękuję za prezent Panie Prezesie :niezle:

no, cóż - to ja mógłbym się cieszyć, że pisałem o tym, że hałas w biznesie może szkodzić: jeszcze wcześniej, gdy panowało tutaj nawoływanie niektórych kolegów do niedowierzania Prezesowi, patrzenie na ręce, brutalna kontrola poczynań Zarządu czy Właściciela i oskarżanie ich o samo zło, podczas gdy Kibice są świetni... Z tym, że przypomnę jeszcze parę rzeczy. Jednocześnie wtedy pisałem, że tak naprawdę, to ocenę, o ile Prezes, wraz z innymi osobami odpowiedzialnymi, wyciągnął dobre lekcje z początkowych porażek - ocenić będziemy mogli dopiero raczej po tym sezonie, w gruncie rzeczy łącznie z zakupami na drugą (po prawdzie, czyli po staremu) ligę, jeżeli się awansuje w tym roku. Czyli gdzieś tak koło listopada pewnie, kiedy będzie widać, jak drużyna po awansie walczy, czy nie jest w ogonie i odstająca - względnie czy jest na pewnej drodze do awansu, jeżeliby na wiosnę awansować się nie udało... Póki co - to tylko "etap w wyścigu". Jakkolwiek - oczywiście gratuluję Prezesowi i Zarządowi. Wydaje się, że jest lepiej, niż na początku, gdy brali się za ten biznes. Niemniej, jak napisałem - to na razie etap, "wydaje się". Zapewne jest nieźle w pomocy - może nawet nadmiar i można by wypożyczać ewent. z możliwością "natychmiastowego powrotu w razie kontuzji", albo na miesiąc... (np. Pach? jeżeli młodzi a doświadczeni Lilo i Flejterski wstrzeliliby się dobrze? od dawna nie tylko ja piszę o T. Szatanie i na poprzednią rundę może byłoby dobrze; teraz - nie wiem, może się przełamie i zacznie pokazywać? w każdym razie - II linia może kogoś nawet wypożyczyć). Wtedy - byłaby może możliwość jeszcze jakiegoś napastnika, tak jak Koledzy tu pisali; rzeczywiście bowiem, obawiam się, że bez jakiegoś "wzruszenia posadami świata napadu", to niewiele się zmieni - a tu brak jest taki, że nawet może ta zmiana w tej rundzie by się przydała?
Teraz jednak - jeszcze druga sprawa... Jak pisałem, trudno jednoznacznie już teraz Zarząd oceniać, wydaje się jednak że jakiś postęp zrobili, lepiej prowadzą ten biznes, nauczyli się specyfiki sportowo-piłkarskiego przemysłu i handlu, przynajmniej nieco... A Kibice? Czy dalej nie tkwią w przekonaniu tylko, że są najlepsi na świecie, a przynajmniej w kraju, dlatego nie muszę się rozwijać w swej organizacji, cywilizacji, nawet na tyle, co Zarząd i Klub? Niestety, obawiam się, że dalej jest tak, że nadal żadnej bardziej skomplikowanej współodpowiedzialności nie chcą podjąć, dalej chcą terroryzować swoim przekonaniem, że są świetni w kilku odrębnych grupkach, bez żadnego Stowarzyszenia, bez formalnego współudziału w odpowiedzialności za dobro wspólne, markę, Klub; choćby na Stowarzyszenie Kibiców - nie ma szans? Powtarzam, to bardzo osobiste a bez znajomości aktualnych szczegółów sytuacji moje zdanie na ten temat... Nie jest też powiedziane, że ten rozwój, wejście na inny stopień zaangażowania, musi zacząć się od Stowarzyszenia. Pytanie jednak jest - jaką drogą chcą się rozwijać Kibice, zarzucający Klubowi braki, często słusznie... Niemniej, czy w odpowiedzi na "krok do przodu" Klubu - chcą dać swój krok ku rozwojowi także, czy dalej uważają, że przeciwnie, to tylko Zarząd, Klub, Właściciel, jeszcze muszą się rozwijać a żadne zmiany rozwojowe Kibicom są niepotrzebne?
Przy okazji zaś, bo zahacza to też o "kogo kupić, kogo sprzedać" - z kolei sprawa informacji z Klubu na stronach... Miałem od paru dni pytać, ale czasu w tych dniach jeszcze mniej. Mianowicie, czy przeoczyłem, błędna była informacja, czy rzeczywiście Bernaś dostał powołanie do kadry na konsultacje? Bo wiadomość była o jakichś młodych, co turniej przegrali - ale nic o tej nominacji. A można by więcej potem pisać, że kadrowicza Polski "w rozliczeniu za Lilo" się wypożycza. Czyli - dwa pytania... Czemu zaniedbuje się informacji o nominacjach do kadry, nawet na niskim poziomie? - zawsze to jednak przypomnienie byłoby o przeszłości, o horyzontach czołówki polskiej... Drugie - czemu nie umie się "sprzedawać" wiadomości, typu "wypożyczamy kadrowicza" itp.
Blajpios

Postprzez gRzybu 2009-12-23, 2:45 pm

Tfu , Bernas racja :) Technik nie technik , to napastnik byle bramki strzelac potrafil.No nic zobaczymy na wiosne w ME i powodzenia w walce o awans.
gRzybu

Postprzez emdżej 2009-12-23, 2:48 pm

W Śląskiej Lidze Juniorów Bernaś ze strzelaniem bramek nie miał problemu. W 12 meczach zdobył ich 15.
emdżej

Postprzez zaglebie123 2009-12-23, 2:52 pm

emdżej napisał(a):W Śląskiej Lidze Juniorów Bernaś ze strzelaniem bramek nie miał problemu. W 12 meczach zdobył ich 15.

16 !
zaglebie123

Postprzez emdżej 2009-12-23, 3:01 pm

emdżej

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników