Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez August 2011-11-07, 9:23 pm

Ja mam do Panów Jigaboo, Kalfa, Brynica i Sastera pytanie. Czy zamiast wzajemnego i ciągłego opluwania się jesteście w staniw np. umówić się we czterech na dobre piwo dajmy na to w Manhattanie, uścisnąć sobie grabę i spokojnie wymienić swoje poglądy ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez jigaboo 2011-11-07, 9:28 pm

.. nie opluwam a tylko odpowiadam ;) Odpowiadałem rzeczowo z argumentami i tak dalej ale trzeba jeszcze umieć prowadzić dyskusję.

To koniec z mojej strony.
jigaboo

Postprzez KalF92 2011-11-07, 9:31 pm

Ja nikogo nie obraziłem,nie oplułem...Staram się odpowiadać rzeczowo i konkretnie,ale ciężko odpowiedzieć argumentem na brak argumentów ze strony Brynica i Sastera... Co do piwa to ja tam mogę się wybrać,byle nie w pt bo jadę na marsz... Mam tylko nadzieję że i panowie Brynic i Saster znajdą czas,bo z Jigaboo widuję się dość często więc jeśli mam spotkać się tylko z nim to wolę to zrobić na Piaskach niż na Manhatanie.
Pozdrawiam.
KalF92

Postprzez August 2011-11-07, 9:51 pm

KalF92 napisał(a):Ja nikogo nie obraziłem,nie oplułem

Przepraszam, źle się może wyraziłem. Niemniej myślę, że sami panowie wiecie jaki jest ton tej dyskusji. A w podtekście mojego pytania pojawia się inne pytanie, a mianowicie czy jesteśmy dojść do consensusu odstawiając wzajemne animozje. Bo co do zachowań to poiwedzmy sobie szczerze. Nikt z nas nie jest bez winy. Siebie też mam na myśli.
August

Postprzez jigaboo 2011-11-07, 10:19 pm

Tak August, da się dojść do porozumienia bez żadnych uprzedzeń ale panowie Saster i Brynica nie wykazują jakiej kolwiek merytorycznej zawartości w swoich postach i z góry mają ukierunkowany cel jednoznacznie

Nikt, nigdy nie jest w 100 % czysty.
jigaboo

Postprzez August 2011-11-07, 10:23 pm

jigaboo napisał(a): ale panowie Saster i Brynica nie wykazują jakiej kolwiek merytorycznej zawartości w swoich postach.

Nie zapominaj, że ta część kibiców, która ma wątpliwości co do 1906 jak i wręcz ambiwalentny sotsunek do tego projektu nie sprowadza się li tylko i wyłącznie do Panów Sastera i Brynica. A mając taki sotsunek nie starają się obrazać nikogo
August

Postprzez Cygan 2011-11-08, 12:13 am

August napisał(a):
jigaboo napisał(a): ale panowie Saster i Brynica nie wykazują jakiej kolwiek merytorycznej zawartości w swoich postach.

Nie zapominaj, że ta część kibiców, która ma wątpliwości co do 1906 jak i wręcz ambiwalentny sotsunek do tego projektu nie sprowadza się li tylko i wyłącznie do Panów Sastera i Brynica. A mając taki sotsunek nie starają się obrazać nikogo

Cześć,

Ja przestałem pisac na obu forach na te tematy... Widzę, że nie ma z tymi z Zagórza normalenj możlwości porozmawianie - napisałem raz na forum kibicezaglebia.net o możliwość porozumiania ze Stowarzyszeniem - nie dość, że zostałem zaatakowany, to jeszcze moja wypowiedź przez jednego z gówniarzy została przeinaczona i toczył ze mną zażartą dyskusję o swoje racje - obrażając przy okazji - dlatego przeszedłem z nim na priv - niestety nie miał argumentów i przestał pisać -a moje wypowiedzi zostały ocenzurowane i uciete - jego zostawiono ostatni post - jakby to on miał rację... Skandal - to jest ta demokracja i rzeczowe argumenty....
Ostatnio edytowano 2011-11-08, 9:32 am przez Cygan, łącznie edytowano 3 razy
Cygan

Postprzez k1962 2011-11-08, 2:16 am

Cygan a byłeś chociaz raz na meczu na Zagórzu?
Bo te "berety" reprezentuje znaczna liczba osób w wieku lekko mowiąć dojrzałym, a nie sami "młodzi głupi" jak niektórzy chcą tu na siłę wmówić.
A póki co mamy na forum kilku krzykaczy, którym od paru dni nie udało się sklecic posta z ARGUMENTAMI za swoimi racjami.
Uskuteczniają jedynie bełkot przeplatany z kłamstwami na temat liczb/wyników/sytuacji itd itp z Zagórza.
Na całe szczęście szczęście fakty mówia same za siebie.
k1962

Postprzez Brynic 2011-11-08, 8:18 am

@August, sorki ale ja z kosami na piwo sie nie umawiam
@Cygan, swieta racja, z nimi jak z Radiem Maryja, co by nie bylo to oni zawsze maja racje bo maja Ojca Dyrektora
@Wszystkich z 1906, dyskusja z wami nie ma juz zadnego sensu
Brynic

Postprzez August 2011-11-08, 9:02 am

Cygan napisał(a):Ja przestałem pisac na obu forach na te tematy

Na tzw, kibicowskim przestałem się udzielać już dośc dawno temu. Oni mają swoje, że tak ujmę, specyficzne jak dla mnie zasady, które niekoniecznie mi odpowiadają. Natomiast forum 100% powoli umiera, co do tego nie ma wątpliwości.
Brynic napisał(a):@August, sorki ale ja z kosami na piwo sie nie umawiam

Każdy niech postępuje wedle własnego uznania i sumienia. Ja ze swej strony mam nadzieję starać się nie wrzucać do jednego wora wszystkich, którzy są np. zwolennikamia 1906. Bo oprócz tych, którzy zastraszają czy też pełnych megalomanii w swoich wypowiedziach są - wydaje mi się -ludzie całkiem i najzwyczajniej normalni. A takim np. odnajduję - przynajmniej po wspólnych wymianach zdań - Kalfa. Dlatego też nie miałbym oporów dla wspólnego wychylenia kufla.
August

Postprzez Blajpios 2011-11-08, 9:51 am

mnie się wydaje, że największe nieszczęście, to jest zantagonizowanie ludzi, tarcia wewnętrzne między poszczególnymi grupami. W moim odczuciu - obrażają się wzajemnie, tak z jednej jak i z drugiej strony ludzie, co więcej: emocje zaślepiają. To znaczy, jednocześnie obrażają i nie widzą, że obrażają, ale odbierają, że druga strona ich obraża i się obrażają, choć tamci są przekonani, że nie obrażali, tylko prawdę mówią, samemu będąc obrażonymi przez rzeczy, które właśnie tym ich obrażającym, bynajmniej nie wydają się obrażaniem, tylko tak samo słuszną odpowiedzią na bycie obrażonymi. No i pat. Oprócz tego, wydaje się, że być może po obu stronach są tacy, którzy idą za daleko i tacy, którzy, jak słusznie zauważa Kol. August - są sensowni. Jakkolwiek, nie chcę tu skrzywdzić, może np tacy (czyli lubiący przemoc, działania w sprzeczności z prawem) są faktycznie wśród 1906 a nie ma wśród 1962 ludzi idących "za daleko" (nie tylko w sensie prawnym). Nie wiem, nie chcę popełnić błędu, jaki ktoś wytknął mi, że wśród 1962 nie ma nie lubiących Stowarzyszenia. Jeżeli rzeczywiście tak jest, to przepraszam. Natomiast nie wiem więc, czy są czy nie ma idących "za daleko" wśród 1962 inaczej, niż tylko w warstwie słownej. W warstwie słownej wszakże, jak napisałem: za daleko, obrażając się, to idą ludzie po obu stronach - i z powodu emocji, nawet tego nie zauważają. Dlatego - dobrze byłoby z tego zdać sobie sprawę na spokojnie.
Czas przerwy jest więc, jak się wydaje: wielką szansą; choćby - na ochłonięcie, przemyślenie i podjęcie wzajemnych kroków. Byłoby dobrze. Do tego jednak trzeba nastawienia woli, decyzji, chęci ludzi po obu stronach zapewne (byłoby najlepiej).
Blajpios

Postprzez KalF92 2011-11-08, 10:36 am

Brynic, O jakiej dyskusji mówisz? Ty nie dyskutujesz, dyskusja polega bowiem na wymianie argumentów a Ty ich nie podałeś..
Co do traktowania Zagłębia 1906 jak kosy mam rozumieć że przy najbliższej okazji(Np mecz Hokeja) zrobisz to co na kibicowskim szlaku robi się spotykając kosę?
Pozdro Wariacie nad wariatami.. Naprawdę jesteś ozdobą tego forum, nie pamiętam by ktoś zaniżył poziom tego forum bardziej..
KalF92

Postprzez rossoneri come back 2011-11-08, 5:59 pm

jigaboo napisał(a):Poza tym , nie rozumiem ciągłego przypierniczania się do Gabrysia tylko, fakt Gabryś swoimi imieniem, nazwiskiem itd reprezentuje 1906 ale decyzję podejmuje się w parę osób a nie w 1. Więc Panowie chcecie aby Was szanowano w dyskusji, gdziekolwiek.. to szanujcie druga osobę, tego wymaga choć by podstawowa kultura, za monitora bardzo łatwo wycierać sobie twarz kimś bo się jest anonimowym.
Internet i anonimowość nie zwalnia z myślenia i kultury.

Pozdrawiam.

o jakim szacunku Ty piszesz???
wlasnie pokazal Pan G i reszta Waszego pokroju jaki macie szacunek do innych kibicow Zaglebia, odbylo sie spotykanie miedzy dwoma odwaznymi ludzmi i zgraja patalachow ,ktorzy mieli brak odwagi stawic sie we dwoje jak bylo umowione ,tylko przybyli z ponad 10 cioma karkami-bandytami i w ich obecnosci szarpali ,opluwali i zastraszali przedstawicieli stowarzyszenia ,to jest Wasz szacunek???!!!!

dlatego kazda dyskusja z Wami jest bez sensu ,wrocicie na Ludowy jak pieski z podkulonymi ogonami,jak tylko Wam nie wyjdzie z tym smiesznym tworem 1906

do pawelk -troche obiektywizmu bo jestesmy na stronie Zaglebia i powinienes nas bronic i Naszego Klubu ,a nie ciagle przeciw nam ,chcialbym tez zebys odblokowal moje konto rossoneri ,mysle ze juz kare odrobilem
rossoneri come back

Postprzez oszołom60 2011-11-08, 7:10 pm

Mam 50 lat urodziłem się i wychowałem w SOSNOWCU i po niektórych wpisach zaczynam się powoli tego wstydzić.Wcześniej było niemożliwe żeby kibic z SOSNOWCA straszył kibica z SOSNOWCA.A teraz mam pytanie do kibiców ZAGŁĘBIA1906 czy to co napisał -rossoneri jest prawdą.
oszołom60

Postprzez Brynic 2011-11-08, 7:18 pm

@KalF92
Rossoneri i inni pod watkiem "ROW Rybnik - Zaglebie" dali ci wystarczajaco wiele wytlumaczen co do mojej tezy o PRZEMOCY. Mam nadzieje ze sie teraz odemnie odpierdolisz tu na forum. Nie jestem gejem ani nie szukam przyjaciol twojego pokroju tutaj na forum wiec odjebaj sie, zanim bede bardziej dosadny. Jezeli 92 to twoj rocznik to wiedz ze ja sie za Zaglebie napierdalalem zanim twoj stary cie splodzil. A 19-latkowi ktory nie trenuje profesjonalnie dam dzisiaj jeszcze rady. Jezeli bedziesz dalej sie do mnie osobisciscie dopierdalac to poleca z mojej strony slowa bardziej dokuczliwe, zaryzykuje nawet bana dla zgnojenia uczepliwego (kogos tam).
Jak szukasz blizszych kontaktow z mezczyznami to pisz kolezkom z b-klasy oferty, odemnie sie odjebaj bo odpowiedz masz. Pozatym to forum to jest forum Zaglebia a nie podrobki z b- klasy wiec nie wiem po co tu sie produkujesz. Swoje tezy wypisuj na forum waszych a od nas sie odpierdol. Podobno ZS gowno was obchodzi a siedzisz tutaj calymi dniami i czekasz na posty kogos z naszych kibicow by go zaatakowac. a osobiscie powiem ci ze chcialbym zobaczyc twoj ryj w realu i pokazac ci czym jest przemoc. Niekiedy trzeba uzyc wyjatkowo piesci bo zyja na tym swiecie ryje ktore innych argumentow nie znaja jak strzelenia takiemu prosto w czache.
Brynic

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna