Reprezentacja...

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez CharoN^ 2007-02-07, 9:25 pm

:lol:

oto mój komentarz. Dziękuje za 45 min. padaki, z drugich już nie skorzystam :lol:.
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez Sir 2007-02-07, 9:27 pm

Morpheus napisał(a):33 sekunda 0:1. A tu ktoś mówił o rekordzie meczów bez porażki :lol:
Po 5 minutach oglądania dochodzę do wniosku że o wiele lepiej prezentowała się kadra "ligowców"

juz 0:2...w plecy

ale grają CIENIZNĘ...szkoda patrzeć.. ZERO POMYSLU NA GRĘ
Sir

Postprzez michał 09 2007-02-07, 9:37 pm

1-2 Żewłakow ale i tak grają straszną padlinę.DO BOJU POLSKA!!!
michał 09

Postprzez tetes 2007-02-07, 10:12 pm

2-2 Matusiak. Ale trzeba przyznać że fart :lol:
tetes

Postprzez Wielbiciel_Karoliny 2007-02-07, 10:39 pm

z tego co ja widziałem to Matusiak chyba mysli ze pozjadał wszystkie rozumy i już jest taką gwiazdą jak ronaldinho :roll:
kilka razy miał dogodne sytuacje żeby podawać a on cały czas kiwka :?
Wielbiciel_Karoliny

Postprzez Carlos 2007-02-07, 10:43 pm

ma szybkie buty gra w Palermo nie wytykaj mu błędów ok ? :D
Carlos

Postprzez Wuzel 2007-02-07, 10:44 pm

Co nie zmienia faktu, że pomyslał i wykorzystał ( dodatkowo fartuch) warunki atmosferyczne :P . Co do stuacji z 92 to lepienie nie mówić =jedno wielkie PUDŁO! :roll:
Wuzel
ŚRODULAK

Postprzez Wielbiciel_Karoliny 2007-02-07, 10:48 pm

Carlos napisał(a):ma szybkie buty gra w Palermo nie wytykaj mu błędów ok ? :D

Palermo go kupiło tylko przez te buty chyba :lol:
Wielbiciel_Karoliny

Postprzez Gość 2007-02-08, 9:38 am

Gra katastrofalan, choć w drugiej połowie już nieco lepiej. Dużo szczęścia przy bramkach (karny, i prezent od bramarza). Szkoda dwóch dogodnych sytuacji w końcówce. Najpierw po główce Wasilewskiego piłka otarła się o poprzeczkę, a potem co najbardziej mnie zabolało kiks Kazimierczaka z siedmiu metrów.
Leo zrobił dużo dobrego dla tej kadry ale widać że jak kadrowicze mają torchę przerwy to zapominają po co są na boisku. Ot taka nasza polska mentalność. Jeśli nie uda się tego zmienić to nam kibicom, jeśli chodzi o reprezentację, nie zostanie nic innego jak przerzucić się na siatkówkę czy piłkę ręczną.
Gość

Postprzez Karo 2007-02-08, 11:22 am

Morpheus napisał(a):Leo zrobił dużo dobrego dla tej kadry ale widać że jak kadrowicze mają torchę przerwy to zapominają po co są na boisku. Ot taka nasza polska mentalność. Jeśli nie uda się tego zmienić to nam kibicom, jeśli chodzi o reprezentację, nie zostanie nic innego jak przerzucić się na siatkówkę czy piłkę ręczną.

I Ty mowisz o polskiej mentalnosci?? hehe, dobre :D wez sie przerzucaj na co chcesz, byle szybko...
Karo

Postprzez Przemek26 2007-02-08, 12:32 pm

Wczorajszy remis kompletnie nie zasłużony dla Polaków. Po meczu z Finlandią to drugi kiepski występ Biało-Czerwonych. Karny z kapelusza. Rasiak nie miał szans dojść do tej piłki , nawet gdyby sie nie majgnął o bramkarza piłka i tak wyszła by za boisko, a bramka Matusiaka to raczej Janusz Jojko na bis.
Przemek26

Postprzez Wielbiciel_Karoliny 2007-02-08, 1:02 pm

Każdemu sie zdarzają słabsze dni tak jak Portugalii naprzykład 11.10.2006 :D
Wielbiciel_Karoliny

Postprzez emdżej 2007-02-08, 3:49 pm

Morpheus napisał(a):Jeśli nie uda się tego zmienić to nam kibicom, jeśli chodzi o reprezentację, nie zostanie nic innego jak przerzucić się na siatkówkę czy piłkę ręczną.

Kolejny kibic sukcesu?
emdżej

Postprzez Gość 2007-02-08, 5:13 pm

emdżej znasz mnie nie od dziś więc takie stwierdzenie z Twojej strony to deliktanie mówiąc lekki nietakt.

A co do tematu. To spójrzcie sami drodzy koledzy. Piłka nożna jest chyba jedyną dyscypliną drużynową w Polsce, która cofa się w rozwoju. Jakie postępy odnieśli nasi siatkarze, piłkarze ręczni, a nawet laskarze (hokej na trawie dla niekumatych), którzy bronić będą za kilka dni halowego wicemistrzostwa świata (transmisja Eurosport), a jakie postępy odniosła piłka nożna?
Nie oszukujmy się ale ludzką naturą jest to, że człowiek idzie za skukcesem. I być może już niedługo większa liczba kibiców zainteresuje się właśnie tymi sportami, kosztem skorumpowanej, słabej piłki nożnej.
Obym się mylił ale mam złe przczucia. Czas pokaże czy miałem rację.

Pozdrawiam :)

[edit]
Zobaczcie sami na ulicach. Jeszcze kilka/kilkanaście lat temu pełno było na ulicach młodych chłopaków w koszulkach z nazwiskami piłkarzy. Dzisiaj częściej widzi się ich w koszulkach z nazwiskami siatkarzy, a jestem pewny że teraz także z nazwiskami szczypiornistów. Sukces rodzi zainteresowanie, zainteresowanie przyciąga sponsorów, sponsorzy decydują w jaką dyscyplinę warto łożyć, dyscyplina zasilana pieniędzmi sportowców rozwija się. Ale sponsorzy przychodzący do tych dyscyplin opuszczają inne. I tak może być z piłką nożną w naszym kraju. Bo coraz częściej słychać głosy że duże przedsiębiorstwa nie chcą ryzykować i mieć coś wspólnego z tak "upapraną" dyscypliną jaką jest polska piłka nożna.
Gość

Postprzez michał 09 2007-02-08, 5:24 pm

Mnie bardzo irytowała postawa Matusiaka na boisku.Ok strzelił gola,uderzył w odpowiednim momencie ,bramkarz był zaskoczony,ale k***a od momentu ,gdy zrobiło się o nim głośno zachowuje się jak gwiazdor i świata poza sobą nie widzi.Z Estonią był według mnie jednym z najsłabszych graczy na boisku,bezproduktywne zwody ,bez ambicji ,źłe podania ,itp.Wczoraj też nie zachwycił ,wiele niepotrzebnych zwodów i podań,na jego korzyść tylko gol i poprowadzenie w końcowych minutach meczu gry.Mam nadzieje ,że w Palermo zostanie szybko sprowadzony na ziemię i nie będzie chodził z tak zadartym nosem,bo do tej pory miał tylko JEDNĄ bardzo dobrą rundę.W poprzednich jego gra i wyniki wyglądały jak przeciętniaka ligowego.Mówił ,że woda sodowa mu napewno nie uderzy do głowy ,a teraz widzimy coś innego.
michał 09

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna