Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez KalF92 2011-11-06, 2:22 pm

RUDI, Długi,brak porządnego sponsora, "rewelacyjna" pozycja w tabeli, brak marketingu... Może się czepiam ale co roku mieliśmy wracać do I ligi, mówiono ze są pieniądze i wszystko,że lada dzien ruszy wszystko do przodu.. a jak jest? no właśnie.. Dlatego ja wierzę w to co mówią kibice bo gdy oni powiedzieli ze coś zrobią to to zrobili. Mial ruszyć klub od Bklasy-ruszył, ma na celu awans do Aklasy- są na najlepszej drodze do tego. Widać różnicę? Kibice dotrzymali słowa, działacze nie.
KalF92

Postprzez Ludowiec 2011-11-06, 2:48 pm

KalF92 napisał(a): Mial ruszyć klub od Bklasy-ruszył, ma na celu awans do Aklasy- są na najlepszej drodze do tego. Widać różnicę? Kibice dotrzymali słowa, działacze nie.

Hahahaha, A ta wymarzona A´klasa to jakaś liga mistrzów czy co? Najwieksze marki światowego futbolu takie jak Chelsea, Barca i Juve zawsze marzyły o awansie do A´klasy-Sosnowiec :) Hahahaha.
Zabawny człowieczek jesteś. Po prostu udany móżdżek :) Hahahaha
Zagłębie gra w II lidze i nawet jakby w tym sezonie spadło, a ten wiejski klub Krawczynskiego awansował do wymarzonej A´klasy, to i tak jesteśmy piłkarsko 3 ligi nad wami. Myślenie naprawde nie boli.
A opowiesz tylko jakich tam na Zagórzu macie sponsorów? Pochwal sie co. Hahahaha Niespełniona obietnica PGNiG Hahahaha. Wasz jedyny sponsor to puszka Krawczynskiego do której ludzie bez własnej opini i własnego zdania wrzucaja posłusznie po 2 zeta na każde zawołanie wielkiego samozwanczego wodza i guru.
Ludowiec

Postprzez Brynic 2011-11-06, 3:30 pm

@KalF92
Wywolujesz mnie na forum wiec odpowiem ci:
Nie mam zamiaru reagowac na twoje marne prowokacje rodem z przedszkola.
Twoj poziom intelektualny poprostu mi nie odpowiada, a konwersacja z osoba twojego pokroju jest naprawde daleka od poziomu rozmow jakie ja zazwyczaj preferuje prowadzic.
Zasatysfakcjonuj sie ta odpowiedzia bo innej nie bedzie.
:czerwona:
Brynic

Postprzez KalF92 2011-11-06, 6:03 pm

Brynic, co to znaczy "zasatysfsakcjonuj?" Ja Cie nie prowokowałem po prostu piszesz o czymś o czym pojęcia jak widać nie masz, dlatego się zainteresowałem kwestią argumentów używanych przez Ciebie. Nie jestem alfą i omegą ale myślę że nie trzeba być geniuszem żeby pewne rzeczy skojarzyć/zauważyć... Jeśli jednak moja marna prowokacja jest wystarczająco prowokująca by odpowiedzieć to priv.

PS miło by było gdybyś używał określeń typu "Twój","Twojego" wielką literą, odrobina kultury nikomu nie zaszkodzi.

Ludowiec, Nie dopatrzyłem się niczego, na co warto odpowiedzieć. Poza tym że "puszka Krawczyńskiego" wystarcza na utrzymanie klubu, więc jak narazie źle nie jest. ;) Jeśli zamierzasz kontynuować rozmowę - priv.

Na przyszłość proszę odrobinę więcej szacunku Panowie, bo ja żadnego z Was nie obraziłem za to Wy próbujecie to zrobić. Możecie sobie odpuścić,bo naprawdę mnie to nie rusza;)
KalF92

Postprzez mason 2011-11-06, 9:06 pm

KalF92 napisał(a): Kibice dotrzymali słowa, działacze nie.

Bez wchodzenia w głębszą dyskusję w tym temacie tymi słowami napisałeś po prostu głupotę gdyż niektórzy z tych zachwalanych kibiców, dokładnie ci którzy formalnie zakładali klub i go reprezentują "w papierach" sami w tym momencie stali się działaczami i członkami struktur PZPN.

Uważaj zatem teraz bo jak zaśpiewasz "Je..ć, je...ć PZPN" bo będzie to znaczyło że chcesz j...ć swoich własnych kolegów których dalej uważasz tylko za kibiców :lol: A już na poważnie to na samym entuzjazmie kibiców to sobie można jechać max do A klasy choć czy to nie są już za wysokie progi tego wcale nie jestem pewny.
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Postprzez Pyotreck 2011-11-06, 9:52 pm

Ludowiec napisał(a):
KalF92 napisał(a): Mial ruszyć klub od Bklasy-ruszył, ma na celu awans do Aklasy- są na najlepszej drodze do tego. Widać różnicę? Kibice dotrzymali słowa, działacze nie.

Hahahaha, A ta wymarzona A´klasa to jakaś liga mistrzów czy co? Najwieksze marki światowego futbolu takie jak Chelsea, Barca i Juve zawsze marzyły o awansie do A´klasy-Sosnowiec :) Hahahaha.
Zagłębie gra w II lidze i nawet jakby w tym sezonie spadło, a ten wiejski klub Krawczynskiego awansował do wymarzonej A´klasy, to i tak jesteśmy piłkarsko 3 ligi nad wami. Myślenie naprawde nie boli.
A opowiesz tylko jakich tam na Zagórzu macie sponsorów? Pochwal sie co. Hahahaha Niespełniona obietnica PGNiG Hahahaha. Wasz jedyny sponsor to puszka Krawczynskiego do której ludzie bez własnej opini i własnego zdania wrzucaja posłusznie po 2 zeta na każde zawołanie wielkiego samozwanczego wodza i guru.

Widzę że jesteś zorientowany, wszystko wiedzący.
Przyznaj się, pod jakim nickiem wcześniej pisałeś i dlaczego już pod nim nie piszesz?
Wbrew pozorom internet nie sprawia, że jesteś w 100% anonimowy.
Pyotreck

Postprzez KalF92 2011-11-06, 10:01 pm

mason, Masz trochę racji z tym jebaniem pzpnu, ale idąc Twoim tokiem myślenia to gdy wołane to było na Ludowym to jebaliśmy też Zagłębie bo przecież ono jest w strukturach PZPNu. Dobrze wiesz o kogo i o co chodzi w "pozdrawianiu" PZPNu a jeśli nie.. cóż.. trudno. :)
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 2011-11-06, 10:05 pm przez KalF92, łącznie edytowano 1 raz
KalF92

Postprzez jigaboo 2011-11-06, 10:04 pm

Ludowiec napisał(a):Hahahaha, A ta wymarzona A´klasa to jakaś liga mistrzów czy co? Najwieksze marki światowego futbolu takie jak Chelsea, Barca i Juve zawsze marzyły o awansie do A´klasy-Sosnowiec :) Hahahaha.

Sz.P. stopuj ze słownictwem.
A ktoś mówi że A-klasa jest szczytem wszystkiego ? Nie. Widocznie typowe dla ludzi Twojego pokroju - szczekają jak najęci, rzucają gnojem a nic nie wiedzą.

Zabawny jesteś Ty ;) Internetowy szczekaczu, wiejski klub to masz na wiosce z której pewnie pochodzisz. i nie NAD WAMI - tak się robi podziały sztuczne właśnie - klasyczny przykład.

Właśnie myślenie nie boli ale Ciebie widocznie tak skoro piszesz takie ***** warte posty, zero argumentów niczego.. aby tylko dojebać i się dowartościować prawda ?

Poza tym - to mój ostatni post do Ciebie, szkoda czasu na dyskusję z kimś kto lubi poprzez dojebywanie się, sianie farmazonów i brak rzeczowej dyskusji oraz argumentów dowartościowywać się.

PROSTY PRZEKAZ - INTERNETOWY NAPINACZU ZAMKNIJ TWARZ.

p.s. jak łatwo wycierać się Gabrysiem prawda ? tylko tyle co po niektórzy potrafią
jigaboo

Postprzez k1962 2011-11-06, 10:28 pm

Czasami się zastanawiam czy niektórym nie płacą za pisanie tak debilnych postów jak mason, ludowiec, czy brynic.
@Kalf pyta o jaką przemoc chodzi a Ty wyjezdzasz z jakimis osobistymi atakami itd... ['] Nie umiejąc odpowiedziec na pytanie.
+ mocne naciaganie faktów pod własne chore teorie, ala 150 osób na Zagórzu. Pomijając fakt, że ta liczba to klamstwo. To najzabawniejsze w tym wszystkim jest niesamowita aktywność w necie po jednym słabszym (frekwencyjnie) meczem. A po całej reszcie, cisza jak makiem zasiał. Nie pamięta nikt, że na meczu z Koroną rokitno było więcej osób niż na wszystkich spotkaniach odkąd otwarta jest tylko kryta trybuna?
Tak wygodnie naciagamy fakty :lol:
k1962

Postprzez tigers96 2011-11-06, 11:20 pm

Ile jeszcze będzie wpisów na temat Gabrysia? Jeżeli bylibyście chociaż trochę zorientowani w życiu kibicowskim i o jego realiach, to o takich rzeczach nie decyduje 1 osoba, panowie wszechwiedzący :)
tigers96

Postprzez saster 2011-11-07, 7:54 am

KalF92 napisał(a):Połowa z Was ma naprawdę jakieś poważne problemy z myśleniem...
Jak to jest że tyle lat was"Ci źli chłopcy od Krawczyńskiego " Was okradali,"zbierali haracz" do puszek,organizowali wyjazdy i wydawali vlepki i jakoś wszystko było ok, nikt nie czuł się okradziony, oszukany i uznany za gorszego.. i teraz pytanie co się zmieniło? Ci ludzie przestali być super, bo zamiast dać sie robić w chuja poszli inną drogą? świetne podejście.. Inna sprawa że naprawdę Wasz "bojkot" vlepek nie zrobi wrażenia bo naprawdę cała kibicowska jakość stoi za grupami kibicowskimi..
Brynic, Mówiłeś że argumentem jest przemoc.. Kto taki Cię zbił że o przemocy rozmawiasz?
To że ktoś napisał że jadąc na wyjazd narażacie się na to że ktoś zrobi Wam psikusa..to miał rację...
Rozumiem że nie podoba Wam się zaistniała sytuacja,ale odrobina myślenia nikomu nie zaszkodzi ,prawda?

1. Gdzie jest kilka tysięcy zbieranych na oprawy przez całą poprzednią rundę na Ludowym? Sami pisali, że kasa jest bezpieczna. Chyba, ze poszła na wyjazdy do Dąbia i Strzemieszyc, to inna sprawa :lol:
2. Gdzie są flagi na które były prowadzone zbiórki, m.in. na tej stronie? Zbiórki były na flagi Zagłębia a nie grup kibicowskich. Ci niech sobie akurat te swoje wezmą, choć jak przypmnę sprawę potraktowania fundatorów flagi Beer Brothers (akurat oni zostali na Ludowym) gdy poprsili o jej zwrot, to widać o co w tym chodzi.
3. Przed spotkaniem w Warce były inne ustalenia, a na samym spotkaniu zostało to zupełnie inaczej przedstawione. Wcześniej nikt nie mówił o wyjściu z Ludowego, tylko stworzeniu zabezpieczenia gdyby stało się coś złego.
4. Szumna promocja Zagłębia skończyła się na jednym meczu, chyba, ze za promocję liczysz wielokrotne okradanie sklepów na wyjazdach do okolicznych miejscowości.
5.Teraz, jak widać było po ostatnich meczach, formuła klibowska sie zmieniła, bo z Legią w Chorzowie czy Bukareszcie było czterokrotnie wiecej kibiców niż na ostatnich wyjazdach 1906. Czas zmienić liczbę na 1916, a przed nazwą dodać FC Legia.
6. Dług zmaleje do końca roku do nieco ponad 2 mln zł. Już wracacie, czy jeszcze jest za duży, wiaro, która nie przetrwała?
saster

Postprzez Brynic 2011-11-07, 8:19 am

saster napisał(a):1. Gdzie jest kilka tysięcy zbieranych na oprawy przez całą poprzednią rundę na Ludowym? Sami pisali, że kasa jest bezpieczna. Chyba, ze poszła na wyjazdy do Dąbia i Strzemieszyc, to inna sprawa :lol:
2. Gdzie są flagi na które były prowadzone zbiórki, m.in. na tej stronie? Zbiórki były na flagi Zagłębia a nie grup kibicowskich. Ci niech sobie akurat te swoje wezmą, choć jak przypmnę sprawę potraktowania fundatorów flagi Beer Brothers (akurat oni zostali na Ludowym) gdy poprsili o jej zwrot, to widać o co w tym chodzi.
3. Przed spotkaniem w Warce były inne ustalenia, a na samym spotkaniu zostało to zupełnie inaczej przedstawione. Wcześniej nikt nie mówił o wyjściu z Ludowego, tylko stworzeniu zabezpieczenia gdyby stało się coś złego.
4. Szumna promocja Zagłębia skończyła się na jednym meczu, chyba, ze za promocję liczysz wielokrotne okradanie sklepów na wyjazdach do okolicznych miejscowości.
5.Teraz, jak widać było po ostatnich meczach, formuła klibowska sie zmieniła, bo z Legią w Chorzowie czy Bukareszcie było czterokrotnie wiecej kibiców niż na ostatnich wyjazdach 1906. Czas zmienić liczbę na 1916, a przed nazwą dodać FC Legia.
6. Dług zmaleje do końca roku do nieco ponad 2 mln zł. Już wracacie, czy jeszcze jest za duży, wiaro, która nie przetrwała?

:brawo: Ale im dowaliles saster :brawo:
Moje gratulacje. Ciekawe jakie teraz rzuca merytoryczne argumenty :lol:
Brynic

Postprzez jigaboo 2011-11-07, 3:49 pm

Witaj kolejny wszechwiedzący użytkowniku, szanowny Sasterze. Podstawowe pytanie masz jakieś najmniejsze choć by pojęcie o realiach kibicowskich ?

Ad.1 Bo pewnie kasa jest bezpieczna. A wyjazdy każdy finansuje ze swojej kieszeni i organizuje we własnym zakresie sobie transport. A te kilka tysięcy nie pomyślałeś.. może poszło na oprawę spotkania z Rakowem ? oczywiście oprawa nie została zaprezentowana ze względu na protest ; a także od razu Ci podpowiem oprawa to nie jest koszt rzędu 100-200 zł
Ad.2 Są we właściwym miejscu, o to się nie martw. Tak, były zbiórki na flagi, na różne cele. Sorry, ale co Ty myślisz że nagle flagi zostaną rozdane ? Bo TY, Wy tak chcecie.. Flaga to nie kawałek byle jakiego materiału bez znaczenia. ZRESZTĄ PROSTE - ABY MIEĆ FLAGĘ WYWIESZAĆ JĄ ITD. TO TRZEBA JĄ UMIEĆ OBRONIĆ ITD. Ciach bajera.
Ad.3 Spotkanie było zrobione aby podziękować Lachowskiemu, Szlakotinowi i Bednarowi za dobrą grę oraz przede wszystkim dla przedstawienia jak by to określić " co robimy , co dalej " itd. Więc nie opowiadaj bajek że źli kibole skrzywdzili Cię bo nie podjąłeś TY decyzji, przypominam na trybunach nie ma demokracji.
Ad.4 Na jednym meczu ? Mecz z Koroną, Górnikiem Sosnowiec i parę innych, wyjazdy do Dąbia czy Przeczyc. Organizowanie dla dzieci atrakcji na meczu, rozdawanie różnych rzeczy (vlepek, planów), plakaty reklamujące mecze w każdym mieście rozwieszone itd., a także akcja promocyjna w szkołach! Zorganizowana za własne pieniądze.
Opis akcji:
" Grupa Ultras Zagłębie w raz z kibicami z dzielnic i miast Zagłębia przeprowadziła w okresie września i października akcję szkoła. Akcja ta polegała na promocji klubu oraz regionu Zagłębia Dąbrowskiego wśród najmłodszych mieszkańców naszej małej ojczyzny.Kibice odwiedzili blisko 40 szkół podstawowych na terenie Sosnowca,Dąbrowy Górniczej,Będzina,Czeladzi i Wojkowic . Przygotowaliśmy dla dzieci 16 tys planów lekcji oraz 50 tys vlepek z motywami Zagłębia Sosnowiec,Zagłębia Dąbrowskiego oraz Polski.Dyrekcja i nauczyciele odebrali naszą akcję bardzo pozytywnie a wielu przypadkach byli zaskoczeni naszą bezinteresownością i zorganizowaniem. Dzieci przywitały nas bardzo gorąco, wielokrotnie słychać było śpiewy chwalące nasz klub , vlepki były nam rozszarpywane:), sporo maluchów już chwaliło się uczestniczeniem w meczach naszego klubu. Cała akcja była przeprowadzona pierwszy raz ,mimo tego zainteresowanie wśród naszych kibiców było spore , za rok jesteśmy w stanie zdecydowanie zwiększyć rejon działania na wszystkie miejscowości i mieściny Zagłębia .
Warto dodać że akcja została w całości sfinansowana ze środków własnych kibiców. "

Obrazek

A teraz, co zrobił pan Baczyński z przydupasami dla promocji Zagłębia ? Co ? Tylko nie mów mi że biegał po mieście aby załatać dziurę w budżecie czy szukał sponsorów.. bo tak na prawdę to siedział i czekał aż miasto da kasę tyle. Nawet plakatów nie potrafi porządnie ogarnąć - tak błahej sprawy, widocznie zabrakło tych kiboli którzy zawsze to brali na siebie.

A sklepy nie były okradane, a jak coś było wyniesione jakieś piwo to przez margines jednej dwóch osób a nie nagminnie, w każdym stadzie znajdzie się czarna owca, poza tym więcej w Biedronce na co dzień ludzie kradną. Była jedyna sytuacja z okradaniem sklepu, zdarzyła się podczas meczu z Korona - ale to był tłum patologów, poza tym to było potępione.

Ad.5 Co Ty bredzisz ? Widać że świat kibicowski jest Ci obcy, od zawsze się wspierało zgody i nie tylko Legię wspieraliśmy w tej rundzie, np. ostatnio BKS w 150 osób. Poza tym na 1-2 meczach na Dorjanie było więcej osób niż przez całą rundę na trybunie krytej na Ludowym, jeśli już chcesz przypierdalać się o liczby ;)

Ad.6 Pytanie na pytanie.. zmieniłeś już dilera czy jeszcze nie ?
Ostatnio edytowano 2011-11-07, 4:16 pm przez jigaboo, łącznie edytowano 2 razy
jigaboo

Postprzez KalF92 2011-11-07, 4:08 pm

saster, Mam rozumieć że Łożyłeś milionami na oprawy i sam ufundowałeś setki flag i teraz czujesz się okradziony? Zrozum że żeby móc mieć flagę i ją sobie wieszać i wozić ją na wyjazdy to nie tylko wystarczy zebrać pieniądze i ją zamówić, trzeba też umieć ją obronić. Może nie wiesz ale flagi nie da się obronić zza monitora(jak mniemam tylko do tego sprowadza się Twoja działalność)

Co do zbiórek pieniędzy- umów się z Gabrysiem na piwo i zapytaj a nie hejtuj nie mając pojęcia o niczym.

Wspieranie zgód nie jest niczym dziwnym w kibicowskim świecie. Kibice Legii byli z nami w Toruniu,Bydgoszczy a także w Strzemieszycach małych, więc co jest złego w tym że pojedziemy z nimi do Rumunii albo Holandii? Poza tym nie tylko Legia jest wspierana przez Zagłębie np w ubiegłą sobotę byliśmy w dobrej liczbie na meczu BKSu,ale skąd Ty to możesz wiedzieć jeśli Twoje kibicowanie to tylko zawodowy hejting na forum. :)

Brynic, Odpowiesz mi na moje pytanie czy Twoja inteligencja Ci na to nie pozwala? Nadal nie wiem kto i w jaki sposób straszy Cię agresją i nie pozwala jechać na wyjazd. Mam dziwne wrażenie że napisałeś coś o czym nie masz pojęcia i teraz sam nie wiesz co odpowiedzieć :)
KalF92

Postprzez django 2011-11-07, 4:20 pm

jigaboo napisał(a):A teraz, co zrobił pan Baczyński z przydupasami dla promocji Zagłębia ? Co ? Tylko nie mów mi że biegał po mieście aby załatać dziurę w budżecie czy szukał sponsorów.. bo tak na prawdę to siedział i czekał aż miasto da kasę tyle. Nawet plakatów nie potrafi porządnie ogarnąć - tak błahej sprawy, widocznie zabrakło tych kiboli którzy zawsze to brali na siebie.

Czasy przydupasów w Zagłębiu skończyły się razem z kasą w klubie. Napisz może, kogo masz na myśli, bo jeżeli te kilka zatrudnionych tam jeszcze osób to może się zastanów, bo obrażasz ludzi, którzy starają się wypełniać swoje obowiązki, mimo że czasami miesiącami czekają na wypłatę.

Ja tam ostatnio widziałem na mieście plakaty przed meczami. Mało tego, pod oknami jeździła mi szczekaczka. Napisz może, jeżeli wiesz, kto to wszystko zorganizował?
Ostatnio edytowano 2011-11-07, 4:23 pm przez django, łącznie edytowano 1 raz
django

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna