przez Blajpios 2011-11-05, 11:27 pm
Cóż, rozważałem gdzie można wpisać te słowa na forum "kibicezaglebia.net" - bo łatwiej było znaleźć na 100%, jakkolwiek tu i tu ta sama panuje choroba: straszne skoki gorączki, zapatrzenie we własny punkt widzenia i kłopoty wzroku (widzenia drugiej strony) oraz wzajemna blokada i zamknięcie. Na "stuprocentowcach" jednak przynajmniej "Przyszłość Zagłębia" nie jest zamknięta - natomiast na "kibicezaglebia" w ogóle nie ma tematu o przyszłości, o klubie - zamknięte; pomyślałem: czyżby wszyscy teraz myślący o porozumieniu, o wyjściu z impasu, to są teraz "Zagłębiowscy bracia mniejsi"? W każdym razie tak wygląda, więc w tym wątku na kibicezaglebia a w wątku o przyszłości na drugim forum - wpisuję "specjalnie" jednakowobrzmiący wpis: by jednak odnieść się w tej gorączce - jak to zresztą ktoś sugerował także - do jakiejś dalszej perspektywy, gdy w zimę głowy ochłodną i będzie można szukać porozumienia.
Ja napiszę tak. Dla mnie, to w ostatnim czasie - z każdej strony były rzeczy pocieszające, budujące, cieszyłem się z pewnych postaw czy inicjatyw: tak u tych "związanych z Ludowym", jak i "Zagłębia 1906" - jak i w końcu (chodzi o czas pojawienia się) i u tych "od Stowarzyszenia Kibiców". Stąd mój apel: NIECH NIE ZOSTANIE ZMARNOWANE TO, ŻE U WSZYSTKICH STRON DA SIĘ ZAUWAŻYĆ POZYTYW. NIECH TE POZYTYWY BĘDĄ MOCĄ DO PRZEZWYCIĘŻENIA Z KOLEI GŁUPOT, JAKIE SIĘ ZDARZAŁY POSZCZEGÓLNYM STRONOM! A NIE ODWROTNIE!!!
Szczególnie zaś - ponieważ od dawna nawoływałem do Stowarzyszenia - ale i ponieważ ostatnio najbardziej dostali po głowie od pozostałych stron, którym chcieli wyjść na przeciw tworząc platformę porozumienia: chciałbym podkreślić te pozytywy, jakie zaistniały przy aktywacji Stowarzyszenia Kibiców! Znów, jak to też już ktoś napisał: są już zwycięzcami! - jakkolwiek, niestety, obecnie wydaje mi się, że jest zastój, kryzys. Mam nadzieję - chwilowy. Jak to bywa, gdy ktoś próbuje stworzyć platformę porozumienia między dwoma stronami: od dwóch dostaje po głowie. Nie wiem, czy dokładnie tak było, ale trochę na to wygląda; to też trochę, jakby gorączka powyborcza: dzielą się partie, kłócą, upokarzają frakcje własne opozycyjne: po co przenosić to na te sprawy Zagłębia??? W każdym razie, ponieważ "Stowarzyszeniowcy" dostają ostatnio po głowie: tym bardziej im pochwały, pozdrowienia, poparcie! Głowy do góry - jakkolwiek i oni też muszą się zastanowić, jak jeszcze ulepszyć działanie. Dzięki jednak za to, że działają, nie poddają się, próbują posunąć sprawy do przodu.