Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez Brynic 2011-11-05, 8:26 am

tigers96 napisał(a):Dostanie jeden z drugim po głowie w czasie wyjazdu i odechce się wam jeździć na wyjazdy, albo znajdą się mądrzy, którzy będą szukać 'zadośćuczynienia' na policji i narobicie przypału ludziom, którzy budowali markę kibicowską przez wiele lat.

Oto jedyny argument: PRZEMOC
Tyle tylko potraficie?
Podobno ZS mialo umrzec smiercia naturalna? Ale bez was radzi sobie nie najgorzej. Na Zagorzu jest was 200 a na wiejskich wyjazdach 50. Wstyd by wam bylo gdyby w Rybniku zasiadlo wiecej piknikow w sektorze gosci niz was bylo w Niegowonicach. Wasza nedzna frekwencja ktora jest jedynym dowodem prawostanowienia 1906 umarla by smiercia naturalna. I tego sie boicie, i tylko dlatego grozicie przemoca. 1906 nie ma juz poparcia, czas euforii dobiegl konca, pan g. k. zarobil mniej niz myslal wiec jest wsciekly. Kleska nowego tworu jest bliska. Mnie to cieszy. I mam nadzieje ze zarzad ZS juz nigdy nie podejmie z wami zadnych rozmow, a prawdziwi kibice ZS nie beda juz nigdy kupowac waszych vlepek ani gadzetow. Wy nas zastraszacie a my sie na was wypinamy!
Brynic

Postprzez eL-Grego 2011-11-05, 9:22 am

Panowie Brynic, miszczu.. i inni. Miałem się już nie logować ale proszę Was, zbastujcie. Nie było Was na spotkaniu więc nie podgrzewajcie atmosfery. Jeżeli Was rozczarowujemy, że nie jedziemy do Rybnika po uświadomieniu nam ewentualnych po drodze zagrożeń to przepraszam ale w imię jedności kibiców Zagłębia przestańcie! Niedługo będzie przerwa w rozgrywkach i czas na ochłonięcie, dialog trwa i zobaczymy co będzie dalej.
eL-Grego

Postprzez August 2011-11-05, 10:26 am

django napisał(a):Też uważam, że osobom ze Stowarzyszenia należą się słowa podziękowania. Przez te kilka tygodni pokazaliście, że Zagłębie macie w sercu, a nie tylko na szalikach. Rewolucja się nie udała, ale z rewolucjami tak to już bywa. Natomiast żadna siła nie powstrzyma ewolucji. Potrzeba tylko czasu. Nigdy nie byłem za Anglią na stadionach, ale jeżeli alternatywą ma być ZSRR, to wybór jest prosty.

Ja myślę, że ludzie ze Stowarzyszenia, którzy ostatnio działali juz w pewnym sensie są zwycięzcami. I nie zmienią tego w żaden sposób określone okoliczności. Ktoś mi ostatnio powiedział, że mozna było sie "pewnych rzeczy spodziewać" i że wśród kiboli nie ma demokracji. A to nieprawda bo przenoszenie na grunt ogólny pseudozasad to z natury rzecz, która przede wszystkim doprowadzić o autodestrukcji autorów takich działań. Bo ja nie wyobrażam sobie sytuacji kiedy w jednym dniu ktoś będzie stał nade mną z pałą, a w drugim bedzie biegał po szkole i wręczał naklejki mojemu dziecku.
Dlatego też twierdzę, że mając grupę wiernych kibiców Zagłębie nie zginie. Przyszłość przed nami, Ave Cezar.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez tigers96 2011-11-05, 1:19 pm

Brynic napisał(a):
tigers96 napisał(a):Dostanie jeden z drugim po głowie w czasie wyjazdu i odechce się wam jeździć na wyjazdy, albo znajdą się mądrzy, którzy będą szukać 'zadośćuczynienia' na policji i narobicie przypału ludziom, którzy budowali markę kibicowską przez wiele lat.

Oto jedyny argument: PRZEMOC
Tyle tylko potraficie?
Podobno ZS mialo umrzec smiercia naturalna? Ale bez was radzi sobie nie najgorzej. Na Zagorzu jest was 200 a na wiejskich wyjazdach 50. Wstyd by wam bylo gdyby w Rybniku zasiadlo wiecej piknikow w sektorze gosci niz was bylo w Niegowonicach. Wasza nedzna frekwencja ktora jest jedynym dowodem prawostanowienia 1906 umarla by smiercia naturalna. I tego sie boicie, i tylko dlatego grozicie przemoca. 1906 nie ma juz poparcia, czas euforii dobiegl konca, pan g. k. zarobil mniej niz myslal wiec jest wsciekly. Kleska nowego tworu jest bliska. Mnie to cieszy. I mam nadzieje ze zarzad ZS juz nigdy nie podejmie z wami zadnych rozmow, a prawdziwi kibice ZS nie beda juz nigdy kupowac waszych vlepek ani gadzetow. Wy nas zastraszacie a my sie na was wypinamy!

Albo masz problemy, żeby czytać ze zrozumieniem, albo nie znasz realiów życia kibicowskiego.
tigers96

Postprzez Pyotreck 2011-11-05, 9:42 pm

saster napisał(a):Gabryś i koledzy przygotowują się do powrotu na Ludowy, a robią to ze sobie własciwą gracją. Gazownik do sejmu nie wszedł, więc z pół bańki od pegienigie nici, przywódca że tak powiem, ma swoje sprawy na głowie, że tak powiem na czas dłuższy. Kaska się skończyła, frajerów brakło. Mam nadzieję, ze na wiosnę baczyński nie da się szantażować i nie da im pomieszczeń na ukradzione flagi, złotówki z biletu itp. A my nie zapomnimy tj hańby, która zorgnizowali dla drobnych interesów. Bo wrócą, jak przewidywałem w pierwszym poście napisanym tutaj. Bojkotujcie ich vlepki i inne akcje, chyba, że chcecie napcyhać prywatne kieszenie.
Ludziom ze stowarzyszenia proponuję pogadać z baczyńskim, żeby pewne pomysły móc robić pod klubem.

A Ty koleżko masz jakiś kompleks do osób z zarządu 1906? Każdy Twój post to atak personalny na te kilka wybranych osób przez Twoją anonimową osóbkę. Może tak byś postarał się na coś więcej niż plucie zza monitora.
Co?
Pyotreck

Postprzez miszczpiura 2011-11-05, 9:52 pm

Pyotreck napisał(a):
saster napisał(a):Gabryś i koledzy przygotowują się do powrotu na Ludowy, a robią to ze sobie własciwą gracją. Gazownik do sejmu nie wszedł, więc z pół bańki od pegienigie nici, przywódca że tak powiem, ma swoje sprawy na głowie, że tak powiem na czas dłuższy. Kaska się skończyła, frajerów brakło. Mam nadzieję, ze na wiosnę baczyński nie da się szantażować i nie da im pomieszczeń na ukradzione flagi, złotówki z biletu itp. A my nie zapomnimy tj hańby, która zorgnizowali dla drobnych interesów. Bo wrócą, jak przewidywałem w pierwszym poście napisanym tutaj. Bojkotujcie ich vlepki i inne akcje, chyba, że chcecie napcyhać prywatne kieszenie.
Ludziom ze stowarzyszenia proponuję pogadać z baczyńskim, żeby pewne pomysły móc robić pod klubem.

A Ty koleżko masz jakiś kompleks do osób z zarządu 1906? Każdy Twój post to atak personalny na te kilka wybranych osób przez Twoją anonimową osóbkę. Może tak byś postarał się na coś więcej niż plucie zza monitora.
Co?

Jak wy plujecie to jest ok. Oczekujesz czegoś więcej? Rozumiem, że najlepszym wyjściem będzie bitka z wami? Cóż do tego poziomu nikt rozumny się nie zniża. Przemoc = brak merytorycznych argumentów. U was to aż nad to widać. ZS 19:16 haha
miszczpiura

Postprzez Blajpios 2011-11-05, 11:27 pm

Cóż, rozważałem gdzie można wpisać te słowa na forum "kibicezaglebia.net" - bo łatwiej było znaleźć na 100%, jakkolwiek tu i tu ta sama panuje choroba: straszne skoki gorączki, zapatrzenie we własny punkt widzenia i kłopoty wzroku (widzenia drugiej strony) oraz wzajemna blokada i zamknięcie. Na "stuprocentowcach" jednak przynajmniej "Przyszłość Zagłębia" nie jest zamknięta - natomiast na "kibicezaglebia" w ogóle nie ma tematu o przyszłości, o klubie - zamknięte; pomyślałem: czyżby wszyscy teraz myślący o porozumieniu, o wyjściu z impasu, to są teraz "Zagłębiowscy bracia mniejsi"? W każdym razie tak wygląda, więc w tym wątku na kibicezaglebia a w wątku o przyszłości na drugim forum - wpisuję "specjalnie" jednakowobrzmiący wpis: by jednak odnieść się w tej gorączce - jak to zresztą ktoś sugerował także - do jakiejś dalszej perspektywy, gdy w zimę głowy ochłodną i będzie można szukać porozumienia.
Ja napiszę tak. Dla mnie, to w ostatnim czasie - z każdej strony były rzeczy pocieszające, budujące, cieszyłem się z pewnych postaw czy inicjatyw: tak u tych "związanych z Ludowym", jak i "Zagłębia 1906" - jak i w końcu (chodzi o czas pojawienia się) i u tych "od Stowarzyszenia Kibiców". Stąd mój apel: NIECH NIE ZOSTANIE ZMARNOWANE TO, ŻE U WSZYSTKICH STRON DA SIĘ ZAUWAŻYĆ POZYTYW. NIECH TE POZYTYWY BĘDĄ MOCĄ DO PRZEZWYCIĘŻENIA Z KOLEI GŁUPOT, JAKIE SIĘ ZDARZAŁY POSZCZEGÓLNYM STRONOM! A NIE ODWROTNIE!!!
Szczególnie zaś - ponieważ od dawna nawoływałem do Stowarzyszenia - ale i ponieważ ostatnio najbardziej dostali po głowie od pozostałych stron, którym chcieli wyjść na przeciw tworząc platformę porozumienia: chciałbym podkreślić te pozytywy, jakie zaistniały przy aktywacji Stowarzyszenia Kibiców! Znów, jak to też już ktoś napisał: są już zwycięzcami! - jakkolwiek, niestety, obecnie wydaje mi się, że jest zastój, kryzys. Mam nadzieję - chwilowy. Jak to bywa, gdy ktoś próbuje stworzyć platformę porozumienia między dwoma stronami: od dwóch dostaje po głowie. Nie wiem, czy dokładnie tak było, ale trochę na to wygląda; to też trochę, jakby gorączka powyborcza: dzielą się partie, kłócą, upokarzają frakcje własne opozycyjne: po co przenosić to na te sprawy Zagłębia??? W każdym razie, ponieważ "Stowarzyszeniowcy" dostają ostatnio po głowie: tym bardziej im pochwały, pozdrowienia, poparcie! Głowy do góry - jakkolwiek i oni też muszą się zastanowić, jak jeszcze ulepszyć działanie. Dzięki jednak za to, że działają, nie poddają się, próbują posunąć sprawy do przodu.
Blajpios

Postprzez Brynic 2011-11-06, 8:22 am

Blajpios, nikt z Ludowego nie krytykuje Stowarzyszenia
Brynic

Postprzez KalF92 2011-11-06, 12:18 pm

Połowa z Was ma naprawdę jakieś poważne problemy z myśleniem...
Jak to jest że tyle lat was"Ci źli chłopcy od Krawczyńskiego " Was okradali,"zbierali haracz" do puszek,organizowali wyjazdy i wydawali vlepki i jakoś wszystko było ok, nikt nie czuł się okradziony, oszukany i uznany za gorszego.. i teraz pytanie co się zmieniło? Ci ludzie przestali być super, bo zamiast dać sie robić w chuja poszli inną drogą? świetne podejście.. Inna sprawa że naprawdę Wasz "bojkot" vlepek nie zrobi wrażenia bo naprawdę cała kibicowska jakość stoi za grupami kibicowskimi..
Brynic, Mówiłeś że argumentem jest przemoc.. Kto taki Cię zbił że o przemocy rozmawiasz?
To że ktoś napisał że jadąc na wyjazd narażacie się na to że ktoś zrobi Wam psikusa..to miał rację...
Rozumiem że nie podoba Wam się zaistniała sytuacja,ale odrobina myślenia nikomu nie zaszkodzi ,prawda?
KalF92

Postprzez Ludowiec 2011-11-06, 1:12 pm

KalF92 napisał(a):...bo naprawdę cała kibicowska jakość stoi za grupami kibicowskimi..

żartujesz sobie? Tych 150 widzów na Zagórzu, albo tych 50 na wyjazdach to ma być ta ---kibicowska jakość ---?
żyjecie chyba już tylko propagandą którą sami produkujecie. Krawczyński wam brednie opowiada a wy w niego wierzycie jak w jakiegoś boga. Samodzielne myślenie bez pomocy nieomylnego Krawczyńskiego jeszcze nikomu nie zaszkodziło. Nawijacie sie sami na forach internetowych i macie tylko nadzieję że jakiś niekumaty kibic odwiedzi jeszcze to "Z2011S made by Mr. Krawczyński" na Zagórzu i wrzuci mu te 2 zeta do puszki.
Dam wam koleżenską radę: Wycofajcie ten wasz dziwny twór z b´klasy, przyznajcie się że wam pomysł nie wypalił i przede wszystkim przeproście kibiców z Ludowego za obrażanie ich na forach Zagłębia i nie tylko (np. na legionisci.com także!!!). Z czasem kibice Zagłębia wybaczą wam wasze grzechy i pozwolą wrócic na Stadion Ludowy i będziecie znowu pełnoprawnymi braćmi na Ludowym a nie że będziecie postrzegani jak intruzy i agresorzy.
Wiara w jedynego prawdziwego i nieomylnego wodza juz nie jeden kraj wrzuciła w otchłań, jak nas uczy historia Europy, dlatego samodzielne myślenie jest jak najbardziej na miejscu. To tylko taka dobra rada z mojej strony.
Ludowiec

Postprzez KalF92 2011-11-06, 1:29 pm

Ludowiec, Mam rozumieć że mam czekać aż pozwolisz mi przyjść na Ludowy? A jak przyjdę bez Twojej zgody to co wtedy?

Tak te 150 to kibicowska jakość bo te 150 osób w mniejszym bądź większym stopniu pracuje na kibicowską markę Zagłębia. To oni robili oprawy, organizowali wyjazdy, a także zajmowali się innymi rzeczami związanymi z kibicowskim rzemiosłem zatem tak to jest kibicowska jakość. No chyba że Ty zrobiłeś więcej od nich? Tak? czekam aż się pochwalisz.. jesteś osobą kompletnie anonimową w przeciwieństwie do Gabrysia, dlatego tak łatwo Ci wytykać to co zrobił a czego nie, zatem ciekaw jestem co zrobiłeś Ty?
Brynic, Czekam na odpowiedź na temat owej przemocy;)
KalF92

Postprzez jigaboo 2011-11-06, 1:45 pm

Ludowiec napisał(a):Dam wam koleżenską radę: Wycofajcie ten wasz dziwny twór z b´klasy, przyznajcie się że wam pomysł nie wypalił i przede wszystkim przeproście kibiców z Ludowego za obrażanie ich na forach Zagłębia i nie tylko (np. na legionisci.com także!!!). Z czasem kibice Zagłębia wybaczą wam wasze grzechy i pozwolą wrócic na Stadion Ludowy i będziecie znowu pełnoprawnymi braćmi na Ludowym a nie że będziecie postrzegani jak intruzy i agresorzy.

Zmień Ludowiec może dilera co..Najłatwiej siedzieć dupą przed monitorem, założyć nowe konto i rzucać na lewo i prawo farmazonami, broń Boże ze swojego konta bo jeszcze by Cię rozkminiono.

A ja Tobie dam koleżeńską radę: zmień dilera i 100 razy przemyśl co piszesz. Nie wypaliło to chyba trochę pomysłów Baczyńskiego.
ah przpeprosić Cię, uklęknąć przed Tobą .. :lol: kto obrażał, to obrażał i to głównie ludzie 100 % (ale nie tylko )rzucali różnymi inwektywami bo nic innego nie potrafiliście zrobić, a jak nie wiesz to doinformuj się.
Tak wybaczą.. oh.. :lol: to muszę mięć pozwolenie aby przyjść na Ludowy ? A jak nie uzyskam szanownego Pana zgody to co ?

Na resztę odp Ci KalF92 w większości. Ale jedno jeśli jesteś w stanie oskarżać i rzucać nazwiskiem Gabrysia na prawo i lewo i wycierać sobie nim swoją twarz, to bądź odważny i przestań być anonimowy.
Ostatnio edytowano 2011-11-06, 1:56 pm przez jigaboo, łącznie edytowano 1 raz
jigaboo

Postprzez RUDI 2011-11-06, 1:54 pm

KalF92 napisał(a):Ludowiec, Mam rozumieć że mam czekać aż pozwolisz mi przyjść na Ludowy? A jak przyjdę bez Twojej zgody to co wtedy?

Tak te 150 to kibicowska jakość bo te 150 osób w mniejszym bądź większym stopniu pracuje na kibicowską markę Zagłębia. To oni robili oprawy, organizowali wyjazdy, a także zajmowali się innymi rzeczami związanymi z kibicowskim rzemiosłem zatem tak to jest kibicowska jakość. No chyba że Ty zrobiłeś więcej od nich? Tak? czekam aż się pochwalisz.. jesteś osobą kompletnie anonimową w przeciwieństwie do Gabrysia, dlatego tak łatwo Ci wytykać to co zrobił a czego nie, zatem ciekaw jestem co zrobiłeś Ty?

Zgoda ,pracowała i pracuje ,a powiedz kto pracował na 12 miejsce Zagłębia w wszelkich tabelach polskiej ligi ,może piłkarze ?,klub ?i zarządy? (jakie by nie były )Pytanie do Brynic ,może byś skierował do kogoś innego ,i może odpowie Ci szczerze ,naprawdę szczerze (przy piwie ,albo przy jakimś twardym alkoholu ,przy alkoholu rozmawia się podobno lepiej )
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez KalF92 2011-11-06, 1:59 pm

RUDI napisał(a):
KalF92 napisał(a):Ludowiec, Mam rozumieć że mam czekać aż pozwolisz mi przyjść na Ludowy? A jak przyjdę bez Twojej zgody to co wtedy?

Zgoda ,pracowała i pracuje ,a powiedz kto pracował na 12 miejsce Zagłębia w wszelkich tabelach polskiej ligi ,może piłkarze ?,klub ?i zarządy? (jakie by nie były )Pytanie do Brynic ,może byś skierował do kogoś innego ,i może odpowie Ci szczerze ,naprawdę szczerze (przy piwie ,albo przy jakimś twardym alkoholu ,przy alkoholu rozmawia się podobno lepiej )

Przecież mówiłem o kibicowskiej marce, nie o sportowej inna sprawa że to nieudolność zarządów i działaczy sprawiła że ten klub jest w takiej a nie innej sytuacji i to oni są winni.
Pytanie skierowane jest do Brynic bo on użył takiego a nie innego argumentu. PS jak masz zamiar kontynuować rozmowę to PW.
KalF92

Postprzez RUDI 2011-11-06, 2:07 pm

Opisz tak mniej więcej ,tą sytuację klubu ,czegoś może się dowiem ,co wiesz Ty a nie wiedzą inni.
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna