Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez camilstone 2009-11-26, 1:50 pm

Szkoda, że testowany Hajduk to nie ten z Resovii. Tamten jest testowany przez Polonię Bytom, ale nie wiadomo czy się załapie - więc może zanim wróci do Rzeszowa - przetestować go u nas?
Ciągnąć wątek rzeszowski - w Resovii jest jeszcze niezły Kamil Walaszczyk, a w Stali Rzeszów - ciekawy obrońca - Krzysztof Hus.
camilstone

Postprzez patrios91 2009-11-26, 2:06 pm

Pierscien ujawnij perelke.....oj Pierscien ujawnij perelke :-) Ja myslalem ze wzmocnienia beda juz pod katem I ligi...Ciekawe jak awansujemy i sklad okaze sie za slaby...i co wtedy? Beda masowe zwolnienia,rozwiazywanie kontraktow i pieniadze wyrzucone w bloto. Mam nadzieje ze moj czarny scenariusz sie nie sprawdzi...procz awansu oczywiscie...ale to jego jasna strona ;-)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez MrCricket 2009-11-28, 10:36 am

Ten Gryboś to rzeczywiście ciekawy grajek i trzeba mu się przyjrzeć. Dziwnie się porusza, trochę jakby miał nadwagę. Ale statystyki ma ładne i potrafi świetnie uderzyć z lewej nogi- jak widać na filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=kSXQZBmXuvM
MrCricket

Postprzez KalF92 2009-11-28, 11:30 am

Wszystko pięknie, są testowani zawodnicy i tak super. Pytanie tylko kiedy będą konkrety, bo jak narazie to nie ma jakiś hitów transferowych w Zagłębiu. Miło by było gdyby zawodnicy z Rzeszowa zasilili Zagłębie, do tego tego zawodnik ze Ślęzy Wrocław i powinno być nieźle :niezle:
Ciekawe co z napadziorami, w naszej lidze niezależnie od szczebla rozgrywek są oni dość słąbą formacją, oznacza to że ewentualne wzmocnienia w tej formacji to zawodnicy z zagranicy. ten element polityki transferowej szczególnie mnie ciekawi.
KalF92

Postprzez rossoneri 2009-11-28, 1:24 pm

MrCricket napisał(a):Ten Gryboś to rzeczywiście ciekawy grajek i trzeba mu się przyjrzeć. Dziwnie się porusza, trochę jakby miał nadwagę. Ale statystyki ma ładne i potrafi świetnie uderzyć z lewej nogi- jak widać na filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=kSXQZBmXuvM

mnie on przypomina troche Waliczka ,nie wiem czy pamietacie tego goscia:) zgarbiony ,dosc szybki i silny strzal:)
rossoneri

Postprzez Adam1906 2009-11-28, 1:43 pm

rossoneri napisał(a):
MrCricket napisał(a):Ten Gryboś to rzeczywiście ciekawy grajek i trzeba mu się przyjrzeć. Dziwnie się porusza, trochę jakby miał nadwagę. Ale statystyki ma ładne i potrafi świetnie uderzyć z lewej nogi- jak widać na filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=kSXQZBmXuvM

mnie on przypomina troche Waliczka ,nie wiem czy pamietacie tego goscia:) zgarbiony ,dosc szybki i silny strzal:)

Grzesia Waliczka pamiętam bardzo dobrze. Słabo był wyszkolony technicznie, grał w stylu: piłka do przodu, bieg, wyprzedzić wszystkich obrońców i uderzyć na siłę w bramkę :) Ale taki zawodnik też bywa potrzebny... Utkwiła mi w pamięci jego bramka w 1989r. w meczu z Motorem Lublin (1:0), który zadecydował o naszym awansie do Ekstraklasy. Była właśnie tak strzelona :)
Adam1906

Postprzez rossoneri 2009-11-28, 4:54 pm

Adam1906 napisał(a):
rossoneri napisał(a):

Grzesia Waliczka pamiętam bardzo dobrze. Słabo był wyszkolony technicznie, grał w stylu: piłka do przodu, bieg, wyprzedzić wszystkich obrońców i uderzyć na siłę w bramkę :) Ale taki zawodnik też bywa potrzebny... Utkwiła mi w pamięci jego bramka w 1989r. w meczu z Motorem Lublin (1:0), który zadecydował o naszym awansie do Ekstraklasy. Była właśnie tak strzelona :)

tak:) ulewa,pilka stawala w wodzie i bomba Waliczka:) jak bylby taki jak Waliczek to jestem za:)
rossoneri

Postprzez Raul75 2009-11-28, 6:29 pm

camilstone napisał(a):Szkoda, że testowany Hajduk to nie ten z Resovii. Tamten jest testowany przez Polonię Bytom, ale nie wiadomo czy się załapie - więc może zanim wróci do Rzeszowa - przetestować go u nas?
Ciągnąć wątek rzeszowski - w Resovii jest jeszcze niezły Kamil Walaszczyk, a w Stali Rzeszów - ciekawy obrońca - Krzysztof Hus.

Hajduk praktycznie dogadany z Resovią i raczej niechętny do zmian klubowych; Walaszczykowi przygląda się Korona Kielce ale jednak nie sądzę aby to było wzmocnienie naszej ekipy. Co do Husa to chłopak, który podpisał kontrakt z Jagiellonią a wrócił do Stali Rzeszów (wypożyczenie) tylko dlatego, że nie ma możliwości gry w pierwszej drużynie zważywszy na ujemne punkty na początku sezonu. Probierz nie ma zamiaru eksperymentować z młodymi. Chłopak rzeczywiście wart uwagi, bo bocznych lewych obrońców u nas jak szczepionek na AH1/N1.
Raul75

Postprzez Raul75 2009-11-28, 6:36 pm

Gryboś technicznie bez rewelacji ale chłopak umie się zastawić i przytrzymać piłkę. Potrzebuje dogrania ale u nas nie powinno być z tym problemem. Zasłynął bramką z Legią w pucharze polski grając wtedy w Stali Sanok. Generalnie rzecz ujmując trzeba za niego zapłacić to co krzyknie Stal Rzeszów. Chyba jednak mógł się Pierścieniowi spodobać, bo wróble ćwierkają, że Irek też za zmianą jest.
Raul75

Postprzez patrios91 2009-11-28, 6:39 pm

Brameczki Grybosia z tego sezonu ktore udalo sie znalezc...widac poziom 2 ligi wschodniej :P
-> http://www.youtube.com/watch?v=ZkMYQ16_wvk
-> http://www.youtube.com/watch?v=jqLxMEQV45I ...to jest jakosc skrotow ;-)
-> http://www.youtube.com/watch?v=Ec32GB_yB08
patrios91

Postprzez django 2009-11-28, 6:41 pm

Raul75 napisał(a):Chłopak rzeczywiście wart uwagi, bo bocznych lewych obrońców u nas jak szczepionek na AH1/N1.

No, tylko trzech. Łuczywek, Pietrzak i od biedy Pajączkowski.
django

Postprzez Raul75 2009-11-28, 6:54 pm

pisząc u nas bardziej miałem na myśli polskich obrońców w ogólnokrajowym aspekcie ale temat z Husem z pewnością nieaktualny z racji jego kontraktu. Tomka Łuczywka chciałbym częściej widzieć w pomocy tak jak Pietrzaka.To zdecydowanie bardziej kreatywni zawodnicy a na poziomie tej ligi szkoda ustawiać ich na poziomie obrony. Pożyjemy zobaczymy co przyniesie przyszłość, bo skuteczność to nasza pięta achillesowa. Konkurencja w ataku musi być choćby po to by Krzysiek Myśliwy przypomniał sobie o strzelaniu bramek a Jaromin wogóle o przyzwoitej grze napastnika.
Raul75

Postprzez patrios91 2009-11-28, 6:56 pm

Zobaczymy jak to wszystko sie potoczy....do konca przyszlego tygodnia mamy poznac juz w miare kadre Zaglebia. Jesli chodzi o to kogo "sprzedac" to Dorobek jest na pierwszym miejscu. Juz wole Cygnara,ten przynajmniej w tym sezonie strzelil 4 brameczki i jest z Niecierza na 1 miejscu w tabeli. Ja mam pytanko...Cygnar jest "dalej" wypozyczony z Zaglebia czy go po prostu sprzedali ?
patrios91

Postprzez Raul75 2009-11-28, 6:57 pm

patrios91 napisał(a):Zobaczymy jak to wszystko sie potoczy....do konca przyszlego tygodnia mamy poznac juz w miare kadre Zaglebia. Jesli chodzi o to kogo "sprzedac" to Dorobek jest na pierwszym miejscu. Juz wole Cygnara,ten przynajmniej w tym sezonie strzelil 4 brameczki i jest z Niecierza na 1 miejscu w tabeli. Ja mam pytanko...Cygnar jest "dalej" wypozyczony z Zaglebia czy go po prostu sprzedali ?

sprzedany
Raul75

Postprzez damian_2006 2009-11-28, 7:23 pm

Mnie sie wydaje ze wyporzyczony ale glowy nie daje ,jednak jesli ktos jest pewien na pewno co do tego czy sprzedany czy kupiony to niech napisze
damian_2006

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna