Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez ZS1906ZS 2011-09-11, 1:34 pm

RUDI napisał(a):No to według mnie sam zaprzeczasz idei stworzenia tej strony ,dla kibiców Zagłębia Sosnowiec ,a klub Zagłębie 1906 Sosnowiec jest innym klubem, innym,a że w swojej nazwie ma nazwę Zagłębie ?, co upoważnia Ciebie do działania i robienia tego co robisz ,naprawdę nie pojmuję tego ,co Ty będziesz porabiał jeżeli Zagłębie 1906 Sosnowiec stworzy swoją stronę (dziwne że jeszcze nie ma ,a była zapowiadana)piszesz o hokeju ,koszykówce itd.zgoda ,ale to są kluby o nazwie Zagłębie Sosnowiec ,bez wstawek .Pisałeś do mnie o nie zastrzeżeniu nazwy klubu ,prowadzisz stronę ,decydujesz tu o wielu sprawach ,a na dole na stronie głównej masz takie fajne info ,powinieneś je znać.Dalej -banujesz ,wyrzucasz posty ,to poczytaj sobie swoje ,obrzuciłeś błotem kogoś nie raz (zawsze się coś przylepi)może nie tyle błotem co oskarżeniami ,ja osobiście czekam na wyjaśnienie w sprawie tych sparingów (wiesz o co chodzi )miały być wyjaśnienia na drugim forum ,tak mi obiecałeś,pierwszy post o bębniarzu że jest kibicem GKS Katowice też wyszedł od Ciebie ,gość kiedyś przedstawił Ci sytuację z organizacją imprez masowych ,pojechałeś po nim ,nie miałeś racji i nie przyznałeś się do błędu (a to jest sztuka i naprawdę duża odwaga)
Ps 1.proszę nie odpowiadaj mi na pw.
Ps.2.jak byś był w porządku sam dałbyś sobie bana na co najmniej tydzień

ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC jest tam gdzie jego kibice. Ty dalej sympatyzuj z Leszkiem Baczyńskim.
Podziały wprowadzane z Naszej strony ? Śmiech na sali !
Od momentu wpisu patriosa i poparcia go przez wiodących na tym forum nie liczcie na jakikolwiek dialog. Za nazywanie kibiców tego samego klubu szmatami nie należy Wam się nawet odrobina szacunku. Jest Was garstka i w tym malutkim kółku wzajemnej adoracji tak jak i przez te wszystkie lata swojej nijakiej egzystencji na Ludowym będziecie trwać tak jak prowadzić Was będą kolejni pseudo zbawcy 2 ligowca (a być może już ostatni Leszek). Zgadzacie się na beznadzieję przez kolejne 20 lat ? Pogratulować !
ZS1906ZS

Postprzez django 2011-09-11, 2:45 pm

ZS1906ZS napisał(a):ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC jest tam gdzie jego kibice.

Zagłębie Sosnowiec jest tam, gdzie 105 lat tradycji.
django

Postprzez August 2011-09-11, 3:21 pm

ZS1906ZS napisał(a):ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC jest tam gdzie jego kibice

Ja wczoraj byłem na meczu Zagłębia Sosnowiec i kim wedłu ciebie jestem. Nie wiernym kibicem ? A jesli nie to kim ? Jesteś marnym prowoktaroem. Gdyby to ode mnie zależało to bym cię wypierdolił już dawno z tego forum. A juz za powyższe stwierdzenie na pewno. Cóż, ostatnimi czasy duży wysyp zer.
ZS1906ZS napisał(a):nie liczcie na jakikolwiek dialog.

Bogu dziękować
ZS1906ZS napisał(a): Za nazywanie kibiców tego samego klubu szmatami nie należy Wam się nawet odrobina szacunku.

Osobiście nie odczuwam żadnej potrzeby w tym zakresie zwłaszcza od ludzi, którzy odwrócili się od swojego klubu

ZS1906ZS napisał(a): Jest Was garstka i w tym malutkim kółku wzajemnej adoracji tak jak i przez te wszystkie lata swojej nijakiej egzystencji na Ludowym będziecie trwać (...)

Przynajmniej wiadomo, że ta garstka to naprawde wierni kibice, a nie ludzie, którzy dią tam gdzie im powieje. Jeśli ktoś raz się odwróci od swojego klubu z całą pewnością może zrobić to i drugi raz.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Lars 2011-09-11, 5:01 pm

Szkoda, że Szlakotina udało się tylko zakontraktować do końca rundy. Szczerze mówiąc domyślałem się, że to wszystko co uda się osiągnąć w negocjacjach, ale mimo wszystko szkoda.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Lars 2011-09-11, 6:04 pm

I teraz w temacie przyszłości Zagłębia i stowarzyszenia.
Koniec pierdolenia.
Jestem wstanie się tego podjąć bo już niedobrze robi mi się gdy czytam te kłótnie, wyzwiska itp.
Zagłębie musi grać na Ludowym i musi grać na poziomie, który przystoi miastu jakim jest Sosnowiec.
Mecz z Jarotą jest o 16stej w niedziele. Proponuję wszytskim, którzy są zainteresowani spotkać się tego dnia o godzinie 13stej w Mc Donalds Sosnowiec przy ul. Kresowej 4.
Mile widziane osoby, które mają tzw. przebicie polityczne!
Proponuje MC Donalds bo spodziewam się kilkunastu osób, chętnych proszę o prv, wtedy ewentualnie zmienimy miejsce spotkania.
ZAGŁĘBIE POTRZEBUJE NASZEJ POMOCY I MUSIMY MU POMÓC!

już w tym temacie ktoś proponował pomoc przy założeniu stowarzyszenia, ktoś twierdził, że wszak tracimy niewiele.
Let's start!
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez August 2011-09-11, 6:59 pm

PawełK napisał(a):Wbrew Twoim poglądom to kibice, którzy chodzą na mecze Zagłębia 1906 Sosnowiec są w Polsce odbierani jako kibice Zagłębia Sosnowiec

Jestem "ciekaw" jak w tej "Polsce" są odbierani tacy ludzie jak ja, którzy nie identyfikuja się z 1906 a swoją przyszłośc wiążą z Zagłębiem Sosnowiec
August

Postprzez RUDI 2011-09-11, 7:04 pm

August napisał(a):
PawełK napisał(a):Wbrew Twoim poglądom to kibice, którzy chodzą na mecze Zagłębia 1906 Sosnowiec są w Polsce odbierani jako kibice Zagłębia Sosnowiec

Jestem "ciekaw" jak w tej "Polsce" są odbierani tacy ludzie jak ja, którzy nie identyfikuja się z 1906 a swoją przyszłośc wiążą z Zagłębiem Sosnowiec

Tacy kibice jak ja czy TY chyba w ogóle nie są odbierani ,nas nie ma ,po prostu nie ma. :)
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez LucasUSA 2011-09-11, 8:47 pm

RUDI napisał(a):
August napisał(a):

Tacy kibice jak ja czy TY chyba w ogóle nie są odbierani ,nas nie ma ,po prostu nie ma. :)

:lol: :lol: :lol:

Wiecie moze, co stalo sie z Augustem? Ostatnio nic nie pisal... ;-) Moze go juz nie ma?

Zaglebie jest tam, gdzie sa jego kibice - dobry cytat - w takim razie o to prawdziwe z Kresowej sie nie martwie.
LucasUSA

Postprzez Sonda 2011-09-11, 8:56 pm

Lars napisał(a):Jestem wstanie się tego podjąć bo już niedobrze robi mi się gdy czytam te kłótnie, wyzwiska itp.

Lars więc zrób tak jak piszesz. Ja i mam nadzieje wielu innych wesprze Stowarzyszenie składką członkowską. Zakładajcie , ustalcie składkę miesięczną, podajcie nr konta i do działania.
Sonda

Postprzez LucasUSA 2011-09-11, 9:09 pm

Sonda napisał(a):
Lars napisał(a):Jestem wstanie się tego podjąć bo już niedobrze robi mi się gdy czytam te kłótnie, wyzwiska itp.

Lars więc zrób tak jak piszesz. Ja i mam nadzieje wielu innych wesprze Stowarzyszenie składką członkowską. Zakładajcie , ustalcie składkę miesięczną, podajcie nr konta i do działania.

Jestem nastepny.

Zapraszam do dyskusji: viewtopic.php?f=1&t=7366&start=45
LucasUSA

Postprzez August 2011-09-12, 10:51 am

RUDI napisał(a):Tacy kibice jak ja czy TY chyba w ogóle nie są odbierani ,nas nie ma ,po prostu nie ma. :)

Nie dajmy sobie czegoś takiego wmówić bo to nieprawda
August

Postprzez Gabryś_ 2011-09-12, 5:09 pm

No tak, ale kibicowska Polska (nie mylić z tą, która sympatyzuje z Polską piłką) murem stoi po stronie Z1906S. Już chyba dawno August (co do którego inteligencji nie mam wątpliwości) pewnie zrozumiał, że nie dogadujemy się bo inaczej postrzegamy pewne sprawy.

Jedni wolą aby ich pasja była realizowana na zdrowych zasadach, przez fanatyków dla kibiców, inni wolą w wygodzie oglądać dobrą piłkę jak np. w Gdańsku na reprezentacji i pośpiewać sobie 'gramy u siebie' raz na 90 minut.

Nie wiem po co wam aprobata kibiców (nie sympatyków) z Polski, skoro z kibicowaniem nie macie nic wspólnego. To nie jest prowokacja, to trzeźwe spojrzenie na sytuację. I Zagłebie B'klasowe, i trzecioligowe rozegrały kilka spotkań. Na jednym stadionie jest doping, są flagi, oprawa, organizowane są wyjazdy (na zgody również). Na drugim cisza.

Kto z wami z kibicowskiej Polski ma rozmawiać, skoro was (w naszym kibolskim postrzeganiu) nie ma. Nie mówię, że nie szanuję tych, którzy chodzą na mecze, ale się nie udzielają, jednak osoby te muszą zrozumieć, że bez pewnych 'instrumentów' kibicowania, nikt nie będzie ich traktował na serio.

Zakładacie stowarzyszenie. Co chcecie nim ogarnąć? Sposób dystrybucji biletów na wyjazdy? Przecież i tak nie jeździcie. Zasady wywieszania flag? Przecież ich nie macie. Regulacje odnośnie dopingu? Przecież go nie prowadzicie. Promocja wśród dzieci i młodzieży? Przecież wyśmiewacie rozdawanie vlepek i planów lekcji.

Inicjatorom Z1906S zarzucano chęć upolitycznienia Zagłębia, a teraz potrzebne są wam osoby, które maja 'tzw. przebicie polityczne'. Po co przebicie polityczne stowarzyszeniu kibiców?

Sami legitymizujecie sobą to co się dzieje na Ludowym. Pewnie zrozumieliście już, że jednak bez tych 'judaszy' nie jest wcale tak łatwo. Brak chęci do dialogu też wam pewnie nie pomaga, ubliżanie braciom po szalu zwolenników wam nie przyniesie.
Gabryś_

Postprzez Darian 2011-09-12, 5:38 pm

To teraz ja teź pojadę kilkoma ogólnoznanymi faktami żeby tutaj co poniektórym entuzjastom klubu Zagłębie 1906 Sosnowiec otworzyć oczy.

Kibicowska Polska ogólnie rzecz biorą ma w dupie Zagłębie Sosnowiec czy też jakąś tam zapyziałą B - klasę. Bo tak pomijając opinie osób z Warszawy czy Bielska reszta kompletnie się nie interesuje i nie zaprząta sobie zbytnio głowy tym czy Zagłębie to gra w 2 lidze czy też w B-klasie. Nie wierzycie to zapytajcie się o to ludzi z Poznania,Gdańska.Bydgoszczy,Wrocławia czy innego miasta znaczącego kibicowsko. Wszyscy wiedzą że aktualnie Zagłębie jest kibicowsko w regresie.Jedynie w województwie coś jeszcze znaczy ale i na tym polu już co raz mniej.

W kwestiach flag to się nie ma czym chwalić. Jest to raczej dramat. Przypomnę słynny status flagi hokejowej - niby jest ale jakoby by nie było. Bo ci którzy jeżdżą na Zimowy jej nie dostaną bo mogą ją ....stracić. A w kwestii strat to radzę być czujnym bo już jakiś czas szwędają się po Sosnowcu(pełna powaga) chętni na zdobycze fanowskie naszego klubu. A przy mniejszej liczbie w końcu moze sie im coś przytrafić czego oczywiście nie życzę. Nie chcę oglądać aby nasze barwy wisiały do góry nogami w kormelowie.

Podpisane przez ogólnie zdegustowanego całą tą chorą sytuacją jaka się stworzyła w kibicowskim Zagłębiu Sosnowiec.
Darian

Postprzez gregor 2011-09-12, 7:24 pm

Zastaliśmy ugor zatem należy go zagospodarować i po to potrzebne jest stowarzyszenie jakby co .
Kibicowaka Polska przyjmie odradzający się ruch kibicowski z Kresowej to potrwa ale będzie i młodzi z Kresowej pociągną ten wózek tak czy siak.Doping, fany i cały ten show kibicowski rodzi się w bólach ale jest.Nie martwcie się o Zagłębie z Kresowej damy rade , i nie chodzi tu o Baczyńskiego , Adamczyka , Hytrego , Sierke , Malczyka czy innego prominentnego działacza chodzi o ZAGŁEBIE SOSNOWIEC choćby i B-klasowe ale Zagłebie . Zagórze ma swój punkt widzenia na sprawe a Kresowa ma swój .Nie użalaj się bo sprawę poczeliście z dupy strony, a i sami nie jesteście bez winy że co poniektórym coś sie urwało a nie powinno .Pamiętajcie ZAGŁĘBIE jest jedno to z Kresowej z całą spuścizną po porzednikach Jarosik , Uznański , Mazur , Kostrzewa, Narbutowicz , Seweryn , Mikołajów , Koterwa , Z,Sączek, Baryła, Szaryński, Maleńki , który z nich grał w waszej ekipie? Którą czesc historii zabierzecie klubowi z Kresowej? Toczycie boje topiąc dziecko w kąpieli To takie bardzo polskie wojenka zagłębiowsko-zagłebiowska a zza Brynicy dochodzi głośny rechot i to bynajmniej nie kumający . Czołem Panowie Bracia . SEMPRE FIDELIS
gregor

Postprzez django 2011-09-12, 7:49 pm

Gabryś_ napisał(a):Zakładacie stowarzyszenie. Co chcecie nim ogarnąć? Sposób dystrybucji biletów na wyjazdy? Przecież i tak nie jeździcie. Zasady wywieszania flag? Przecież ich nie macie. Regulacje odnośnie dopingu? Przecież go nie prowadzicie. Promocja wśród dzieci i młodzieży? Przecież wyśmiewacie rozdawanie vlepek i planów lekcji.

To stowarzyszenie ma służyć dystrybucji biletów, wieszaniu flag i rozdawaniu wlepek dzieciom ? Raczej podstawową funkcją stowarzyszeń jest współpracą z klubem, kontrola działania klubowych decydentów, ewentualnie same wchodzą w struktury klubu. Co zdaje się doskonale rozumie większość tej "kumatej" Polski. Vide choćby Zawisza. Trudno mi się wypowiadać za inicjatorów stowarzyszenia , ale wydaje mi się, że im leży na sercu przyszłość Zagłębia, a nie wieszanie flag.
django

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna