Nowy zespół w B-klasie.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy zespół w B-klasie.

Postprzez toph 2011-08-22, 11:17 am

ZS1906ZS napisał(a):PANOWIE zacznijcie COKOLWIEK robić na trybunach i poza nimi (nie na forum), a wtedy będziemy mogli porozmawiać o tym kto jest kibicem zaangażowanym w budowanie marki ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC, a kto zwykłym krzykaczem (tak wiem powtarzam się, ale Wy tez macie swoja zdartą płytę) ... bo jak na trybunach było ok to się pod atmosferę i fanatyzm podpiąć dało i grupy kibicowskie były jak najbardziej w porządku, a teraz zabrakło prowadzących za rączkę i jedyne co pozostało to płacz i rozpaczliwe jęki.

Zero inicjatyw z waszej strony ZERO.

A Ty tiktaczku nie pisz tu proszę kto jest za cienki ... bo zapewne nie włożyłeś nawet sekundy swojego cennego czasu w jakąkolwiek inicjatywę gloryfikującą Nasz Klub. Więcej pokory.

popieram, i mi nie chodzi tylko o trybuny, a bardziej o kontakty z klubem, miastem, potencjalnymi inwestorami
:brawo: na zachętę
toph

Postprzez zaglebie76 2011-08-22, 12:18 pm

KalF92 napisał(a):Ten post wraz z podpisem pokazał jaki jest poziom tego forum..

Twoje uwagi na temat poziomu tego forum są nie na miejscu kolego - choćby biorąc pod uwagę ostatnio cytowane bluzgi z drugiego forum(oczywiście nie dzielące naszego środowiska) ,czy standardowe teksty Wieszcza o tym ,że życzy upadku Zagłębiu Sosnowiec.Takie wpisy podnoszą jakość forum kibiców...

KalF92 napisał(a):Cały czas podsuwacie pomysły co mogli zrobić kibice aby rozwiązać problem nie zakładając nowego klubu. Świetnie, grad oklasków dla Was i to pytanie: czemu nikt z Was nie wysunął takowych propozycji do kibiców przed spotkaniami w Warce(mało bylo meczy?) albo właśnie na tym spotkaniu?

Pomysły były wysuwane od dawna ,choćby na tym forum - przy odrobinie dobrych chęci łatwo je znaleźć zamiast pisać farmazony - tylko grupa decyzyjna miała je w dupie.

Pisząc o tym że można je było wysunąć także na spotkaniu w Warce ,nie wiem śmiać się czy płakać - decyzja o założeniu Z1906S zapadła przecież w gronie wtajemniczonych PRZED spotkaniem ,więc o czym my tu mówimy ?
Na tym sławnym spotkaniu decyzja została tylko w końcu podana do publicznej wiadomości ,więc twierdzenie że na tym spotkaniu można było coś osiągnąć jest po prostu mydleniem oczu.

KalF92 napisał(a):NIKT Z WAS NIE RUSZYŁ DUPY TYLKO CZEKAŁ NA GOTOWE . Kibice mieli taki pomysł a że nikt nie sprzeciwił się (bluzgi anonimowych ludzi na forum się nie liczą,bo jak rozmawiać z ludźmi którzy boją się rozmowy na żywo?) to też pomysł został zrealizowany.

Kolejne przeinaczanie faktów - przecież decydenci nie pytali się nikogo o zdanie ,decyzję podjęli sami,w tajemnicy i ogłosili ją w ostatniej chwili.Przecież nie jesteś na tyle naiwny żeby twierdzić ,że jakiekolwiek protesty zmieniłyby ich decyzję.
Bluzgi na forum zaczęły się PO FAKCIE ,nie przed założeniem drugiego Zagłębia ,więc prosiłbym o nie ściemnianie.

KalF92 napisał(a):Mało tego, powiem więcej jeśli jednak Wy wiecie lepiej niż działacze 1906,macie lepsze pomysły to idźcie z nimi do Baczyńskiego i porozmawiajcie.. Chyba że tu też jest problem?

Oczywiście że tu też jest problem.
Poszukaj na drugim forum co napisano w specjalnym temacie pt kontakty z klubem...

[/quote]Jako, iż od wielu lat na Zagłębiu działa ZORGANIZOWANY ruch kibicowski, osoby decyzyjne jak i aktywnie działające grupy kibicowskie, przypominają, że do kontaktu z działaczami wyznaczone są odpowiednie osoby. Jest temat na forum do kontaktu z prezesem, gdzie każdy może się uzewnętrzniać, natomiast na spotkania do klubu wybierają się tylko delegacje kibiców.
Niestety dochodzą ostatnio do nas informacje, o osobach, które same umawiają się na spotkania i zabierają głos za wszystkich Zagłębiaków. Sytuacja ta wprowadza chaos i nie niesie za sobą nic konstruktywnego, dlatego też kolejni, którzy wybiorą się do prezesa na własną rękę i zabierać głos będą w sprawach kibicowskich muszą liczyć się z konsekwencjami.[/quote]

Nie chciałbym niepotrzebnie podgrzewać atmosfery i Cię obrażać bo zupełnie nie o to mi chodzi - ale moim zdaniem Twoje wpisy są po prostu stronnicze ,tendencyjne i jeśli piszesz tu po to żeby kogoś przekonać do Z1906S to podejrzewam że odnosisz skutek odwrotny do zamierzonego...

Rozumiem ,wybrałeś Z1906S ,masz takie prawo i nic mi do tego ,tylko swoimi wpisami w których bronisz swojego wyboru a przekręcasz podstawowe fakty ,niepotrzebnie siejesz zamęt i nakręcasz ludzi do bojowych wpisów ;).
zaglebie76

Postprzez RUDI 2011-08-22, 12:51 pm

Pisząc o tym że można je było wysunąć także na spotkaniu w Warce ,nie wiem śmiać się czy płakać - decyzja o założeniu Z1906S zapadła przecież w gronie wtajemniczonych PRZED spotkaniem ,więc o czym my tu mówimy ?
Na tym sławnym spotkaniu decyzja została tylko w końcu podana do publicznej wiadomości ,więc twierdzenie że na tym spotkaniu można było coś osiągnąć jest po prostu mydleniem oczu.

I z tym się całkowicie zgadzam (moje zdanie) pisanie że wszyscy kibice Ci którzy zrobili tak dużo dla Zagłębia (wyjazdy ,wspaniały doping ,oprawy itp )wiedzieli o tym projekcie dużo wcześniej(a tak pisano że z decyzją o powstaniu nowego klubu ,noszono się od dawna) wydaje mi się trochę naciągane,na pewno też zostaliście postawieni przed faktem dokonanym i poszliście za osobami które o tym zadecydowały,bo jak można rozumieć wpisy na drugim forum ,na temat meczów Zagłębia (2 LIGA. bo wiele jest tam wpisów organizacyjnych na mecze,pod sam koniec sezonu).A takie małe co nieco ,co do panów założycieli -mam kartkę z nazwiskami (komputer może nawalić )zobaczę za trzy lata ile tych panów będzie na jakiś listach wyborczych,i już widzę te hasła wyborcze(był już taki pan co grał z Zagłębiem w pierwszej lidze)zaznaczam że to są tylko moje opinie ,i nie twierdzę że wszyscy panowie mają jakiś cel polityczny ale część z nich na pewno.
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez PawełK 2011-08-22, 1:21 pm

W ostatnim czasie dla osób, które nie popierają powstania kibicowskiego Zagłębia 1906, więcej czasu zajmuje pisanie obelg, oskarżeń i pouczeń do założycieli niż zainteresowanie się tym co się dzieje na Ludowym. Np. kto prowadzi doping...
PawełK
pyszałek

Postprzez kibic hools 2011-08-22, 1:27 pm

ZS1906ZS napisał(a):
tiktak napisał(a):Po pierwsze - bez poufałości,
po drugie -jestem za duży żeby się dać podpuszczać w gównianą prowokację,jaka jest każdy twój wpis poza tym sprawdź dokładnie o czym była mowa w sprawie cienizny. Chodziło o odróżnianie bluzgów od patologii (Zagłębie Sosnowiec - padlina i obciach - to jest wkład miłośników nowotworu w budowanie marki na ogólnopolskim forum ???).
Niech ten gostek przyjdzie na Ludowy i powie to głośno to poczuje różnicę.
Na koniec - jak już nauczyłeś się tylu mądrych słów: budowanie marki, pokora, to teraz się doucz kiedy ich używać.

To nie prowokacja tylko prawda ... ;) Użyłem ich w najlepszym z możliwych momentów. Bo to co tu wyczyniacie to czysta forma patologii.
A skoro jesteś już taki duży to młodzież zapewne Cię posłucha i przyklaśnie Twoim inicjatywom. Widać, że masz ogromną wiedzę i charyzmę.

P.S. do Wszystkich
Oczywiście na Zagórze w niedzielę też zapraszam. Będzie można swoje zdanie wyrazić ...

panowie ja jestem ciekaw kto się kryje pod nickiem Z 1906 S ?
bo bardzo logicznie pisze przyjemnie zaprasza w Niedzielę na Zagórze :lol: :lol: :lol:
kibic hools

Postprzez RUDI 2011-08-22, 1:44 pm

Np. kto prowadzi doping...
Czy chodzi Ci o tego pana z bębnem ? mnie trochę zaskakuje jego obecność w tym sektorze,mam dziwne odczucie że robi to co robi z innego powodu niż chęć zapełnienia pustki ,no ale może się mylę ;-)
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez PawełK 2011-08-22, 2:07 pm

Tak, chodzi mi o tego Pana z bębnem. To Pan zza rzeki, który raczej fanem Zagłębia nigdy wcześniej nie był. Z podobnym myśleniem to flagi, które by miały niby powstać i zawisnąć na Ludowym nie przetrwają nawet meczu i nikogo to raczej nie będzie interesować co się z nimi stanie dalej...
PawełK
pyszałek

Postprzez jondek 2011-08-22, 2:07 pm

A ja się zastanawiam,jak długo jeszcze można wałkować ten sam temat.Byli Ultrasi,byli kibole,byli kibice,były oprawy,był doping,byl sponsor(a nawet kilku).I gówno.Klub był żle prowadzony,rosły długi,nie było awansu.Teraz to samo się dzieje,tylko bez udziału wymienionych powyżej.Nie widze żadnej róznicy,poza tą że stadionu nam nie zamkną za tzw.wybryki.Niech"przerzuty"skoncentrują się na awansach,bo publIka chętnie wybierze się za kilka lat na LM na Zagórze,i niech przestaną przeszkadzać swoimi infantylnymi wypowiedziami,które zdają się "psu na bude".Ode mnie kropka.Bez odbioru.

a nie da sie tego slowa "przerzuty"zastapic innym, mniej prowokujacym?? / swiezy52
jondek

Postprzez patrios91 2011-08-22, 5:36 pm

jondek napisał(a):Byli Ultrasi,byli kibole,byli kibice,były oprawy,był doping],byl sponsor(a nawet kilku).

Wszyscy sponsorzy jacy byli to jedno wielkie g*wno(jedna wielka jalmuzna). Wszystko wynikalo z debilnych umow Hytrego,ktory jeszcze sobie na Zaglebiu osobiscie na boku zarobil,za co skur*ysyna nienawidze 2 razy bardziej,nie zapominajac o sponsorze,ktory tylko "pożyczał"pieniadze co jest "szatanskim"kawalem roku. Teraz tej jalmuzny brakuje,ale jak to mowia..."prawdziwych przyjaciol poznaje sie w biedzie". Do dzisiaj z nerwow mi żyły wychodza na wierzch,ze nikt z klubu nie wyciaga konsekwencji prawnych wobec Hytrego. Korupcja zadala cios Zaglebiu,a takie skur*ysyny wymienione powyzej je dobili.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez kibic hools 2011-08-22, 6:00 pm

patrios91 napisał(a):
jondek napisał(a):Byli Ultrasi,byli kibole,byli kibice,były oprawy,był doping],byl sponsor(a nawet kilku).

Wszyscy sponsorzy jacy byli to jedno wielkie g*wno(jedna wielka jalmuzna). Wszystko wynikalo z debilnych umow Hytrego,ktory jeszcze sobie na Zaglebiu osobiscie na boku zarobil,za co skur*ysyna nienawidze 2 razy bardziej,nie zapominajac o sponsorze,ktory tylko "pożyczał"pieniadze co jest "szatanskim"kawalem roku. Teraz tej jalmuzny brakuje,ale jak to mowia..."prawdziwych przyjaciol poznaje sie w biedzie". Do dzisiaj z nerwow mi żyły wychodza na wierzch,ze nikt z klubu nie wyciaga konsekwencji prawnych wobec Hytrego. Korupcja zadala cios Zaglebiu,a takie skur*ysyny wymienione powyzej je dobili.

i dla tego może Leszkowi Baczyńskiemu ciężko jest samemu odbić się od tego ciosu
kibic hools

Postprzez Obiektywny 2011-08-22, 9:19 pm

Panowie od kiedy na Ludowym akceptowane są tzw "przerzuty " w dodatku z Gieksy?
Pan który bębni jest hanysem i kibicem Gieksy, brawo naprawdę brawo, wyzywacie założycieli i kibiców ZS1906
a u Was doping kręci przerzut i hanys
Obiektywny

Postprzez turku 2011-08-22, 10:53 pm

Obiektywny napisał(a):Panowie od kiedy na Ludowym akceptowane są tzw "przerzuty " w dodatku z Gieksy?
Pan który bębni jest hanysem i kibicem Gieksy, brawo naprawdę brawo, wyzywacie założycieli i kibiców ZS1906
a u Was doping kręci przerzut i hanys

Niestety nie mogę ostattnio bywac na Ludowym, ale jak czytam te posty to jak nic przypomina mi się film "Dzikie świnie". Tylko czy to stare Zagłębie jest owymi świniami czy też to nowe.

I zastanawiają mnie dwie rzeczy.

W co wierzą kibice Z1906S, czymże jest ta wiara która miała niby przetrwać? Gdzie przetrwała, w kim przetrwała, kto jest jej włascicielem, kto może wierzyć a kto nie godzien łaski objawinia.

I czymże w takim przypadku jest Zagłębie? Czy to jest Ludowy, ponad 100 lat tradycji i barwy czy też jak z kolegą założymy pod blokiem Zagłębie 06 Sosnowiec to też będziemy mieć prawo do tej tradycji, ubierania barw, herbu np w kwadraciku dla odmiany zamist w piłeczce i do innych przywilejów związanych z tym co w Zagłębiu trwa od ponad 100 lat.
turku

Postprzez bimber 2011-08-23, 7:47 am

Kiedy dwa lata temu pisałem o problemach finansowych Zagłębia to dostawałem ostrzeżenia za sianie defetyzmu, a nadmienię że długi nie tworzą się przez jeden sezon.
- A Zagłębie dalej gra i będzie grać.
- Dlaczego?
- Bo żaden z polityków nie przyzna się że zrobił błąd topiąc tam publiczne pieniądze tylko będzie topił je dalej.
- Teraz zapytam czy Zagłębiu do przetrwania potrzebni są kibice???
- NIE! ( Legia bez kibiców też przetrwała)
Ktoś powie nie ma opraw, flag, "tłumów" kibiców których to przyciągało i zarobku z biletów.
- OK. Jak nie ma flag to nikt nie chce ich zerwać (zresztą i tak "najwierniejsi" odradzają gościom przyjazdy)
- nie ma opraw, klub nie płaci kar za race.
- tłumy kibiców, odejmując "najwierniejszych" którzy wchodzili za darmo a resztę bilansując z kosztami ochrony to i tak jeden piorun:)

Pozostaje pytanie co zrobić z dwoma klubami w jednym mieście?
- Wziąć przykład z Krakowa... :lol:

A co do stadionu którego nie można zamknąć to widzę że "najwierniejsi" uzbierali już 4.600.000 PLN??
Bo czy grając np. w Dąbrowie Górniczej to dalej będzie Sosnowieckie Zagłębie???

ps. A i jeszcze ta "tradycja" jak czytam niektóre posty to widzę że nie jeden tak da na imię swojej córce :) Proponowałbym nazwać B-klasowy zespół np. "Victoria Wiedeńska" najdłuższa tradycja, rycerska rzecz jasna no i można by nosić oryginalne skrzydlate stroje :lol:
bimber

Postprzez kibic hools 2011-08-23, 10:01 am

panowie
prawda jest taka Zagłębie w Sosnowcu jest jedno :!:
nowy twór który powstał to :lol: na sali czekam do momentu aż ktoś zaliczy w pad na stadion Górnika i powie że to impreza masowa bo tak ostatnio było co do ilości osób samo za siebie mówi ta wypowiedz na dole

Na stadionie w dzielnicy Zagórze nas oficjalnie 999 osób, frekwencja jednak trochę większa.

Okręgowy i Śląski PZPN oraz Miasto robi nam sporo pod górkę, przez to w meczu mogło zagrać tylko 12 graczy! z czego 3 grało nie na swoich pozycjach. Mimo tego wygrywamy 1:0 i gramy dalej w Okręgowym PP.
Okazało się mimo wielu przeciwności wychodzi na nasze, pracy przed rozpoczęcie jest co nie miara , nie spodziewałem się że to aż tak pracochłonne.
Psy o dziwo bardzo spokojne , stoją w okolicach stadionu. -nawet oni mają już ich na oku
kibic hools

Postprzez Obiektywny 2011-08-23, 10:20 am

Hoolsie wykonaj ostrzegawczy telefon na policję○ i ich poinformuj, skoro akceptujecie hanysa bębniarza to i na policje możecie zagonić :)
Czytam i czytam i dochodzę do jednego wniosku , przeciwnicy B klasowego Zagłębia potrafią tylko wyzywać w internecie , nic więcej.
Obiektywny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna