Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez mayday77 2009-08-11, 6:36 pm

Ruchy w Zagłębiu

Dwuletni kontrakt w Zagłębiu podpisał we wtorek słowacki pomocnik Vladimir Bednar (ostatnio Widzew).
W treningu uczestniczył skrzydłowy Hubert Jaromin (ostatnio Polonia Bytom). W środę ma dojechać napastnik Maciej Kononowicz, grający w drużynie Młodej Ekstraklasy Lecha Poznań.

źródło:www.Gazeta.pl
mayday77

Postprzez August 2009-08-11, 6:50 pm

mayday77 napisał(a):Ruchy w Zagłębiu

Dwuletni kontrakt w Zagłębiu podpisał we wtorek słowacki pomocnik Vladimir Bednar (ostatnio Widzew).
W treningu uczestniczył skrzydłowy Hubert Jaromin (ostatnio Polonia Bytom). W środę ma dojechać napastnik Maciej Kononowicz, grający w drużynie Młodej Ekstraklasy Lecha Poznań.

źródło:www.Gazeta.pl

Oj Panie Szatan, jeśli klub nie mawłasnej dtrony internetowej to z przyzwootości moglibyście przekazywać takie informacje za pośrednictwem strony nieoficjalnej. Względnie innych stron zagłębiowskich.
A co do meritum, Bednar mnie cieszy. Niespodzianką jest pojawienie się Jaromina. Gdyby udało się go zakontraktować plus jeden dobry napastnik (szkoda, że nie Arifović) to cudem nie będzie wymiatanie w tej lidze.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez koniu1906 2009-08-11, 7:15 pm

Jasne ze te informacje ciesza bo nie moze byc inaczej ale ....No wlasnie ja mam nadzieje ze to nie jest polityka krotkodystansowa i ze na horyzoncie jest ktos kto sypnie kasa bo pieniazki za wynajem stadionu szybko sie skoncza a kontrakty pilakrza trzeba bedzie placic zeby nie bylo znowu lamentu ze sa kominy placowe na ktore klub nie stac i po ewentualnym awansie problem z licencja z powodu zadluzen-OBY NIE
koniu1906

Postprzez Mogiel 2009-08-11, 8:32 pm

Moze Smolarka kupimy :)
Mogiel

Postprzez turku 2009-08-11, 8:43 pm

Mogiel napisał(a):Moze Smolarka kupimy :)

Właśnie to miałem zaproponować, przynajmniej chłopak miałby miejsce w pierwszym składzie. Dało by się go do napadu i wreszcie Lacha grałby na swoim miejscu.
turku

Postprzez August 2009-08-11, 10:43 pm

Po roku przerwy Vladimir Bednar powraca do Zagłębia. Słowak dzisiaj odwiedził Pawła Hytrego, prezesa sosnowieckiego klubu, aby omówić ostatnie szczegóły umowy, która jutro ma zostać podpisana przez obie strony.

Transfer Bednara do Zagłębia przygotowywany był już od dłuższego czasu. Zanim rozmowy wyszły na ostatnią prostą, zawodnik musiał przejść badania określające stan jego zdrowia. - Na szczęście wyniki były bardzo dobre, jednak tego byłem pewien. Cieszę się, że wracam do Sosnowca. Tym bardziej jest mi miło, że będę występował ze starymi znajomymi - mówi zadowolony Bednar.

Słowak zwiąże się z Zagłębiem 2-letnią umową, która zostanie podpisana po jutrzejszym treningu. - Ja również jestem bardzo zadowolony z doprowadzenia tej sprawy do końca - wyznaje prezes Hytry. - Podpisanie kontraktu z „Władkiem” jest dla mnie równie znaczące, co umów z Dżenanem czy „Lachą” - zapewnia.

Vladimir Bednar oglądał już mecze sosnowieckiej ekipy. Zdaje sobie sprawę, iż rywalizacja o miejsce w wyjściowej jedenastce nie będzie łatwa, jednak jest pełen wiary we własne siły. - Na pewno nie wracam po to, by grzać ławę. Widzę, że drużyna gra bardzo dobrze i cieszę się z tego. Chcę pomóc w wywalczeniu awansu i mam nadzieję, że tylko o taki cel będziemy walczyć - zaznacza,

Bednar będzie zawodnikiem Zagłębia od jutra, jednak z pewnością nie starczy czasu, aby dopełnić formalności by mógł wystąpić w pucharowym spotkaniu przeciwko Przebojowi Wolbrom. Czy Słowak zagra w kolejnym meczu w Legnicy, przekonamy się już w najbliższą sobotę.

http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... m,1,4,1248
August

Postprzez Suaveg 2009-08-12, 10:44 am

Ensar Arifović zawodnikiem Górnika

29-letni napastnik Ensar Arifović podpisał indywidualny kontakt z Górnikiem Zabrze. Były zawodnik Jagiellonii Białystok będzie występował w Zabrzu przez dwa kolejne lata.

Arifović w polskiej lidze występował w barwach Polonii Warszawa, Łódzkiego KS-u, a ostatnio w Jagiellonii Białystok. W sumie w polskiej lidze rozegrał 94 spotkania i zdobył 23 bramki.

http://www.90minut.pl/news/99/news99873 ... rnika.html

więc temat Arifovicia zamknięty ostatecznie.
Suaveg

Postprzez August 2009-08-13, 3:21 pm

Maciej Kononowicz 21-letni wychowanek Sprotavii Szprotawa rozpoczął treningi z Zagłębiem Sosnowiec. Trener Piotr Pierścionek nie chce jeszcze oceniać tego piłkarza.

Kononowicz jest zawodnikiem Lecha Poznań, jednak nie przebił się tam do kadry zespołu. - Jeszcze przed zmianą trenera zapadła decyzja, bym znalazł klub, do którego zostanę wypożyczony, gdyż chyba tylko taka forma, przynajmniej na razie, wchodzi w rachubę. Generalnie przez ostatnie dwa lata walczyłem o miejsce w składzie Lecha. Nie udało mi się przebić, a jestem w takim wieku, że powinienem jak najwięcej grać. Dlatego staram się o angaż w Sosnowcu - tłumaczy napastnik „Kolejorza”. - W drużynie panuje dobra atmosfera, po warunkach widać, iż klub ma ambicje i chęć walki o awans. Bardzo pozytywnie oceniam zespół i sztab szkoleniowy, jednak jeszcze żadna decyzja nie zapadła - dodał.

Trener Pierścionek spokojnie podchodzi do tematu. - Muszę zrobić jeszcze wywiad środowiskowy na temat tego piłkarza, gdyż go nie znam. Na pewno bacznie będę się przyglądał Kononowiczowi na treningach. Jednak na razie za wcześnie na jakąkolwiek ocenę - wyjaśnia szkoleniowiec Zagłębia. - Potrzebujemy napastnika, by wzmocnić rywalizację, gdyż pucharowe spotkanie pokazało, iż Krzysiu Myśliwy jest daleki od optymalnej formy. Ciągle trenuje z nami Hubert Jaromin, który prezentuje się korzystnie. Jeśli wytrzyma z nami do wtorku, to możliwe, że będę starał się o jego pozyskanie.
http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... y,1,4,1257

Ciekawe, że Jaromin jest testowany pod kątem ataku. Wszak wydaje mi się, że jest to pomocnik. Kononowicz był za to testowany w Gieksie, ale nie wiem z jakiego powodu angaż nie wypalił.
August

Postprzez novack 2009-08-13, 4:12 pm

maniek-75-75 napisał(a):
novack napisał(a):Pierścionek strasznie lubi przekombinować, bardzo się tego obawiam i bardzo mnie to denerwuje. Przypomnę tylko, że na koniec sezonu w ekstraklasie dostawaliśmy baty m. in. dlatego , że Pierścionek ogrywał następujących zawodników, po to by nabierali doświadczenia i stanowili o sile Zagłebia w następnym sezonie: Kohut, Cygar, Szwed, Skórski, Świder, Tomsia. Gdzie oni teraz są pytam? Gdzie byli w poprzednim, katastrofalnym sezonie? Byli inni których znowu ogrywał i lansował Pierścionek. Przypomnę , że na ławce siedzieli Myśliwy i Pietrzak, a w pierwszym składzie wychodzili Wolny i Smółka, po których na szczęście w Zagłębiu już śladu nie ma. Teraz znowu Guzik. Ciekawe na jak długo podpisze kontrakt? Oby nie na cztery lata, bo zimą znowu trzeba go będzie błagać o rozwiązanie za porozumieniem stron, lub wypłacić odprawę. Bernaś choćby nawet strzelił bramkę Barcelonie, u Pierścionka nie usiądzie nawet na ławce rezerwowych. Nie atakuje Pierścionka, bo jest trenerem Zagłębia i w związku z tym życzę mu saaaaamych sukcesów, ale daje pod rozwagę tych kilka przykładów jego „pomysłów”. A jeszcze zapomniałbym o NAPASTNIKU Adrianie Marku 

powiedz mi kolego co bierzesz??qrwa na trenera idź ......nawet poprawnie nazwisk nie umiesz pisać.....

Jedyne, co biorę, to …poprawkę na takich trolli jak Ty! Masz może jeszcze cos merytorycznego do dodania w temacie, czy wytkniecie komuś literówki jest dla Ciebie szczytem możliwości intelektualnych?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez emdżej 2009-08-13, 4:26 pm

August napisał(a):Ciekawe, że Jaromin jest testowany pod kątem ataku. Wszak wydaje mi się, że jest to pomocnik

Z tego co się dowiedziałem od pewnego kibica Polonii Bytom, to Jaromin u nich grywał na kilku pozycjach, na bokach pomocy, tuż za napastnikami lub właśnie w ataku, i wszędzie spisywał się dobrze. Jest więc uniwersalnym graczem. A co do tego Kononowicza, to wprawdzie nie wypada oceniać gracza po statystykach, ale on ma w Młodej Ekstraklasie niższą średnią bramek na mecz, niż miał w tych rozgrywkach Smółka. I w dodatku 1/3 z nich strzelił z karnych.
emdżej

Postprzez rossoneri 2009-08-13, 7:03 pm

takze mysle ze wiekszy pozytek bedzie z Jaromina ,choc rzeczywiscie wydaje mi sie on bardziej pomocnikiem,ale jak mamy eksperymentowac z Konowiczem ,lepiej wziasc ogranego zawodnika i takze duzo dobrego o nim slyszalem
rossoneri

Postprzez maniek-75-75 2009-08-13, 7:37 pm

novack napisał(a):Jedyne, co biorę, to …poprawkę na takich trolli jak Ty! Masz może jeszcze cos merytorycznego do dodania w temacie, czy wytkniecie komuś literówki jest dla Ciebie szczytem możliwości intelektualnych?

:brawo: :brawo: :brawo: :brawo:
nie to nie mój szczyt.....tylko jak czytam takie kretynizmy to aż mnie palce świeżbią....pozdrawiam
maniek-75-75

Postprzez novack 2009-08-13, 8:06 pm

maniek-75-75 napisał(a):
novack napisał(a):Jedyne, co biorę, to …poprawkę na takich trolli jak Ty! Masz może jeszcze cos merytorycznego do dodania w temacie, czy wytkniecie komuś literówki jest dla Ciebie szczytem możliwości intelektualnych?

:brawo: :brawo: :brawo: :brawo:
nie to nie mój szczyt.....tylko jak czytam takie kretynizmy to aż mnie palce świeżbią....pozdrawiam

Zanim zaczniesz czepiać się innych na forum, sam opanuj ortografię, bo w kontekście Twojego mędrkowania, śmiesznie wygląda błąd ortograficzny w Twoim wpisie, ale ja się tego nie czepiam. Oczywiście również pozdrawiam!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez pelepapa 2009-08-13, 8:11 pm

Maniek , wytykasz komus literowki a sam "świerzbią" napisac nie umiesz .
Rzeczywiscie pomysl z ogrywaniem zawodników typu Kohut , Szwed był totalną klapą .
Jaromin ponoć dobry choć charakterek ma trudny .
pelepapa

Postprzez zaglebie76 2009-08-13, 8:12 pm

Panowie - PW ,bo to temat o transferach.
Również Was pozdrawiam ;-) .
zaglebie76

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna