Po roku przerwy Vladimir Bednar powraca do Zagłębia. Słowak dzisiaj odwiedził Pawła Hytrego, prezesa sosnowieckiego klubu, aby omówić ostatnie szczegóły umowy, która jutro ma zostać podpisana przez obie strony.
Transfer Bednara do Zagłębia przygotowywany był już od dłuższego czasu. Zanim rozmowy wyszły na ostatnią prostą, zawodnik musiał przejść badania określające stan jego zdrowia. - Na szczęście wyniki były bardzo dobre, jednak tego byłem pewien. Cieszę się, że wracam do Sosnowca. Tym bardziej jest mi miło, że będę występował ze starymi znajomymi - mówi zadowolony Bednar.
Słowak zwiąże się z Zagłębiem 2-letnią umową, która zostanie podpisana po jutrzejszym treningu. - Ja również jestem bardzo zadowolony z doprowadzenia tej sprawy do końca - wyznaje prezes Hytry. - Podpisanie kontraktu z „Władkiem” jest dla mnie równie znaczące, co umów z Dżenanem czy „Lachą” - zapewnia.
Vladimir Bednar oglądał już mecze sosnowieckiej ekipy. Zdaje sobie sprawę, iż rywalizacja o miejsce w wyjściowej jedenastce nie będzie łatwa, jednak jest pełen wiary we własne siły. - Na pewno nie wracam po to, by grzać ławę. Widzę, że drużyna gra bardzo dobrze i cieszę się z tego. Chcę pomóc w wywalczeniu awansu i mam nadzieję, że tylko o taki cel będziemy walczyć - zaznacza,
Bednar będzie zawodnikiem Zagłębia od jutra, jednak z pewnością nie starczy czasu, aby dopełnić formalności by mógł wystąpić w pucharowym spotkaniu przeciwko Przebojowi Wolbrom. Czy Słowak zagra w kolejnym meczu w Legnicy, przekonamy się już w najbliższą sobotę.
http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... m,1,4,1248