Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez Gabryś_ 2011-08-11, 9:45 am

Co do tego co nas podzieliło faktycznie można się doczepiać. Dla Ciebie jest to pierwszy tekst, dla innych nie jesteśmy podzieleni, a jeszcze dla kogoś nieudolne działanie zarządców klubu jest praprzyczyną takiego, a nie innego stanu, ale masz racje o tym już napisane jest wszystko.

Czy nie można czegoś było napisać wcześniej? Już wcześniej wskazywałem fakt, iż nie dyskutujemy nad paczką gwoździ, która teraz wygląda tak samo i za 3 dni tak samo będzie wyglądać. Zagłębie jest żywym organizmem, jedna decyzja pociąga za sobą kolejną, dlatego coś co jest zadowalające teraz, za chwilę już takim nie będzie.

Tam jedna osoba napisze Zagłębie przy Kresowej do upadku (chociaż, posty Wieszcza trzeba traktować jako ogół jego wypowiedzi, bo przesłanie ma jasne, acz kontrowersyjne, nie odpowiada mu stan do którego ktoś nas doprowadził, podpowiem, że tym ktosiem nie są kibice) tutaj jedna osoba ubliża innym po całości (rossoneri) i też z krytyką się nie spotyka. Saster rzuca kłamstwami na potęgę a inni zarzucają brak odpowiedzi na te oszczerstwa, a nie krytykują jego sposobu polemiki.

Jak widzisz medal ma dwie strony. Dlatego jak już tutaj napisali przedmówcy, lepiej sprawdzić osobiście gdzie nam dobrze i jaki sposób wywierania wpływu nam odpowiada.
Gabryś_

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2011-08-11, 4:16 pm

Kol. Gabrys - ja senior na tym Forum pozwalam sobie wyrazic opinie w sprawie
powołania druzyny w B Klasie. Takie postawienie sprawy ma kilka aspektow wg
mnie negatywne:
1. nastapiło osłabienie Zaglebia z Kresowej finansowe (mniejsza ilosc ludzi na
meczach) rzecz najgorsza jaka mozna zrobic dla Klubu z Zagłebia Dabrowskiego
takie działanie ma jasno okreslony cel a mianowicie doprowadzic do upadku
Klubu i wskoczyc na miejsce pod adres ul. Kresowa 1.
2. Mniejsza liczba ludzi słabszy doping - zawodnikom gra sie trudniej w sytuacji
druzyny bardzo młodej a takie jest Zagłebie z Kresowej w chwili obecnej.
Mysle ze takie sa plany - stwierdzenie "puste trybuny" mowi samo za siebie.
3.Załozyciele druzyny B Klasowej nie robia tego "SPOLECZNIE" maja okreslony
plan działan ekonomicznych z ewentualnym zatrudnieniem i KASĄ równiez.
4. Brak profesjonalizmu u osób kierujacych B Klasa jest czytelne.
5. Zawłaszenie nazwy Zagłebie Sosnowiec i rok załozenia 1906 nie jest legislacyjnie
poprawne, mozna by w tej materii cos zrobic.
6. Sytuacja ktora Panowie wytworzyliscie jest ewenementem w polskie pilce kopanej
Klub ktory byl adorowany został w sposób brzydki potraktowany a mianowicie
najchetniej przejelibyscie Panowie NASZE ZAGLEBIE SOSNOWIEC ktore działa od
1906 roku - prosze pamiętac na chwile obecną i dalsze to jest nasze ZAGLEBIE
a to dlatego ze Wy Panowie porzuciliscie Klub - ile lat przed Wami do osiągnięcia
obecnej II ligi ? Czy nie lepiej powiedziec PRZEPRASZAM i POMOC aby w znacznie
krótszym czasie osiągnąc I lige a dalej Extraklase ? Nie, Wy to chcecie zrobic SAMI.
Mysle a moze nawet jest w tym mysleniu przekonanie ze Zagłebie Sosnowiec
ORYGINAŁ z Kresowej szybciej dotrze do I Ligi a wówczas nastapi nowy cel.
Kol. Gabrys bylem jestem i bedę z Zagłebiem Sosnowiec ul. Kresowa 1.
Serdecznie pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez patrios91 2011-08-11, 4:40 pm

I niech sobie Panie Tadeuszu zaloza wlasna strone internetowa...gdyz nie urkywam,ze draznia mnie informacje na temat obcego klubu na stronie Zaglebia Sosnowiec. Dziwi mnie poparcie ze strony Pawla...no ale coz.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez bbartek 2011-08-11, 5:17 pm

Popierając Pana Tadeusza, chociaż możemy dyskutować, kto jest seniorem na tym forum ( mam tu swoje argumenty w postaci Peselu) nadal wierzę i namawiam Kolegów z ZS 1906 do powrotu na Ludowy . Potrzebujemy ( piłkarze, kibice , Prezes) Was aby niepowtarzalna atmosfera atmosfera Ludowego powróciła.
Prosze nie stawiajcie na dzien dobry warunków , ale jestem przekonany, że bedzie mozliwość rozmowy na ich temat po uspokojeniu atmosfery i powrotu do grona kinbiców wspirających ZS.
Może zespól jaki ma występować w klasie B bedzie w połączeniu z zawodnikami ZS zalążkiem rezerw ZS ?
bbartek

Postprzez ZS1906ZS 2011-08-11, 5:33 pm

patrios91 napisał(a):I niech sobie Panie Tadeuszu zaloza wlasna strone internetowa...gdyz nie urkywam,ze draznia mnie informacje na temat obcego klubu na stronie Zaglebia Sosnowiec. Dziwi mnie poparcie ze strony Pawla...no ale coz.

Obcego to możesz szukać za Brynicą ... a jeżeli przeszkadzają Ci informacje o B-Klasowym Zagłębiu to zaglebie.eu zaprasza.

Nieliczni i "Fanatyczni" FORUMOWI KIBICE nie wprowadzajcie podziału na Zagłębiu !!!
ZS1906ZS

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2011-08-11, 5:43 pm

ol. bbartek - no przeciez Seniorów na tym FORUM moze byc wielu, ale jeden KLUB SENIORA
im. Jana Kiepury jest przy ul. Czeladzkiej - Dzielnica Pogoń w miescie Sosnowcu.
Serdecznie pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez patrios91 2011-08-11, 5:44 pm

ZS1906ZS napisał(a):Obcego to możesz szukać za Brynicą ... a jeżeli przeszkadzają Ci informacje o B-Klasowym Zagłębiu to zaglebie.eu zaprasza.

Nieliczni i "Fanatyczni" FORUMOWI KIBICE nie wprowadzajcie podziału na Zagłębiu !!!

No..klub nie ma nic wspolnego z Zaglebiem Sosnowiec oprocz tego,ze zalozyli "protestujacy". kibice Zaglebia by nie nazwac ich bylymi .Podzial wprowadzilo 1906,a mianowicie jego zalozyciele.

P.S
Kolego GABRYS. Unikanie postow ludzi na trudne pytania przypomina prace Adamczyka jaka wykonal na forum...ze przypomne kilka razy napisal,a pozniej gdy wychodzily brudy i przybywalo trudnych pytan..bardzo szybko uciekl z forum...:
-> viewtopic.php?f=1&t=9004&start=450
patrios91

Postprzez ZS1906ZS 2011-08-11, 6:27 pm

Ale o jakim podziale mówisz ? WSZYSTKIE powtarzam WSZYSTKIE grupy kibicowskie działające przy Zagłębiu wyszły ze stadionu + jak na razie nieokreślona część kibiców zwanych zapełniaczami stadionów - chociaż w Sosnowcu ciężko mówić o zapełnieniu stadionu ostatnimi laty ...

Kto został ? PODOBNO najwierniejsi :lol: (wg kilku forumowych krzykaczy) ale czym ta wierność i fanatyzm wyrażały się w ostatnich sezonach ? niestety nie wiem. Prosiłbym o pomoc ...
Jeżeli za takową uznaje się wizytę na Ludowym w meczu z Calisią, a objawem kibica sezonowca (pozdrawiam kolegę z USA) jest ten, który potrafi zapierdalać za Zagłębiem 600 km na drugi koniec Polski to ciężko tu myśleć o jakimś dialogu ... Bo takie bzdety to ciężko wyczytać nawet na kibice.net
ZS1906ZS

Postprzez bbartek 2011-08-11, 6:46 pm

Martwią mnie " przepychanki" pomiedzy kibicami ZAGŁEBIA.
Znajdźmy "honorowe" rozwiązanie które umożliwi zażegnanie konfliktu i które pozwoli na powrót do sytuacji sprzed kilku miesięcy.
Rozumiem, że Miasto nie może podjąć sie roli mediatora,Prezesowi ZS też bedzie trudno a więc jedyna nadzieja w kibicach z ZS 1906 aby jeszcze raz podjeli próbę powrotu na Ludowy.
Ważnym argumentem przemawiającym za takim podejściem jest fakt, że większość zawodników to wychowankowie ZS, trener jest naszym byłym zawodnikiem, Prezes jest oddany w 100% ZS co udowodnił w przeszłości (KAT) .
Może Koledzy z ZS 1906 podejma sie społecznie zorganizowania profesjonalnego marketingu ?
Myśle, że LB bedzie otwarty na takie propozycje....
Napewno koledzy z ZS 1906 znajda duże, nie tylko teoretyczne, wsparcie wielu osób z Forum w takim działaniu.
bbartek

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2011-08-11, 7:07 pm

Kol. ZS1906ZS z dnia 08.08.2011 na Forum Zaglebia
Kol. po przeczytaniu wypowiedzi wyzej ręce mi opadły - Kto Kibicow zmusza, nakłania
aby jezdzili na mecze do innych miast w Polsce niz Sosnowiec - Kol. przeciez to jest
decyzja prywatna , bez zobowiazan dla nikogo i niczego - niedlugo dowiem sie ze
za takie czyny trzeba bedzie wystawic piers do medali. To co maja powiedziec Ci
kibice ktorzy siedza przed Monitorem w New Jersey innych miastach w USA , Europie
i całej Polsce od Szczecina do Przemysla ?
Wg tego co przecztałem to sa drugiej Katergorii Kibice i nie sa wierni Klubowi.
Prosze mi odpowiedziec na pytanie Kto nie dazy do dialogu, do normalnosci
do powrotu na Ludowy do tego by Nasze Zaglebie ponownie staneło na nogi i funkcjonowało
jak Kiedys ?
Pozdrawiam tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez bbartek 2011-08-11, 7:17 pm

sorry za literówkę ..BAT anie KAT...
bbartek

Postprzez ZS1906ZS 2011-08-11, 7:23 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kol. ZS1906ZS z dnia 08.08.2011 na Forum Zaglebia
Kol. po przeczytaniu wypowiedzi wyzej ręce mi opadły - Kto Kibicow zmusza, nakłania
aby jezdzili na mecze do innych miast w Polsce niz Sosnowiec - Kol. przeciez to jest
decyzja prywatna , bez zobowiazan dla nikogo i niczego - niedlugo dowiem sie ze
za takie czyny trzeba bedzie wystawic piers do medali. To co maja powiedziec Ci
kibice ktorzy siedza przed Monitorem w New Jersey innych miastach w USA , Europie
i całej Polsce od Szczecina do Przemysla ?
Wg tego co przecztałem to sa drugiej Katergorii Kibice i nie sa wierni Klubowi.
Prosze mi odpowiedziec na pytanie Kto nie dazy do dialogu, do normalnosci
do powrotu na Ludowy do tego by Nasze Zaglebie ponownie staneło na nogi i funkcjonowało
jak Kiedys ?
Pozdrawiam tadeusz

Nie uważam, że są to kibice drugiej kategorii ... Ale jeżeli decyzje podejmują ludzie, którzy NIE OCZEKUJĄC ŻADNYCH GLORYFIKACJI potrafią zrobić więcej (wyjazdy,oprawy,marketing,aukcje charytatywne itd - TAK TO WŁAŚNIE CI ŹLI LUDZIE) niż napisać tylko formułkę o przywiązaniu do Zagłębia na forum, to ich zdanie ma większe (decydujące) znaczenie w podejmowaniu jakichkolwiek decyzji jeżeli chodzi o zagadnienia kibicowskie. A to już nie musi się wszystkim podobać ... zawsze znajdą się przeciwnicy nie ważne jak słuszną decyzje ktoś podejmuje.
ZS1906ZS

Postprzez bbartek 2011-08-11, 8:00 pm

Z wypowiedzi kol.ZS1906ZS
"...jeżeli chodzi o zagadnienia kibicowskie"....ciekaw jestem jakie to zagadnienia były przedmiotem sporu z.... ? ale nie oczekuje odpowiedzi a jedynie ponawiam mój apel szukajmy zgody a nie kwestii które nas, niepotrzebnie , skłóciły.
bbartek

Postprzez August 2011-08-11, 8:29 pm

ZS1906ZS napisał(a):Ale o jakim podziale mówisz ? WSZYSTKIE powtarzam WSZYSTKIE grupy kibicowskie działające przy Zagłębiu wyszły ze stadionu + jak na razie nieokreślona część kibiców zwanych zapełniaczami stadionów - chociaż w Sosnowcu ciężko mówić o zapełnieniu stadionu ostatnimi laty ...

Kto został ? PODOBNO najwierniejsi :lol: (wg kilku forumowych krzykaczy) ale czym ta wierność i fanatyzm wyrażały się w ostatnich sezonach ? niestety nie wiem. Prosiłbym o pomoc ...
Jeżeli za takową uznaje się wizytę na Ludowym w meczu z Calisią, a objawem kibica sezonowca (pozdrawiam kolegę z USA) jest ten, który potrafi zapierdalać za Zagłębiem 600 km na drugi koniec Polski to ciężko tu myśleć o jakimś dialogu ... Bo takie bzdety to ciężko wyczytać nawet na kibice.net

A ja "zapierdalam" za Zagłębiem od trzydziestu paru lat. Mój dziadek "zapierdalał" za RKU, Stalą i Zagłębiem jakieś 50 lat, dodatkowo brał udział w budowie Ludowego, ojciec, stryj i ich kumple też "za[ierdalają" od pół wieku. I co, oni gorsi ? Branie pod uwagę kryterium "lepszego" kibica li tylko i wyłącznie na podstawie wyjazdów jest lekceważące dla innych i tyle.
Pozrawiam z wakacji
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2011-08-11, 8:37 pm

bbartek napisał(a):Z wypowiedzi kol.ZS1906ZS
"...jeżeli chodzi o zagadnienia kibicowskie"....ciekaw jestem jakie to zagadnienia były przedmiotem sporu z.... ? ale nie oczekuje odpowiedzi a jedynie ponawiam mój apel szukajmy zgody a nie kwestii które nas, niepotrzebnie , skłóciły.

Nie ma sensu...cokolwiek napiszesz to dla 1906 jestes kibicem 2giej kategorii...nie jezdziles na wyjazdy,nie robiles opraw..itp i zapewne nie wiesz gdzie jest i jak wyglada stadion Ludowy. Teksty pt."zapelniacze stadionow,"krzykacze forumowi" to juz dla mnie dno.
P.S..chyba przeciwnicy ZS1906 maja GPSy w d*pie.
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna