Nowy zespół w B-klasie.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy zespół w B-klasie.

Postprzez PawełK 2011-08-21, 1:55 pm

LucasUSA napisał(a): Jezeli prawdziwe Zaglebie zostanie rozwiazane przy wydatnej pomocy tych, ktorzy ten klub opuscili - odpuszczam sobie.

Rozwiń swoją myśl, bo pod Twoje stwierdzenie można wiele rzeczy podciągnąć... może być na PW.
PawełK
pyszałek

Postprzez patrios91 2011-08-21, 2:00 pm

LucasUSA napisał(a):Moim zdaniem plan tworcow tego projektu jest prosty - poprzez bojkot Zaglebia licza na jego upadek i rozwiazanie, a sami planuja wskoczyc w puste miejsce na Kresowej. Proste, nie? Prawie jak produkcja napoju energetycznego.

Raczej przykre...a oni jeszcze nazywaja sie kibicami.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez KalF92 2011-08-21, 2:34 pm

Zagłębiakowy napisał(a):Ja to tylko nie rozumiem jednego.Po co tworzyć nową drużynę jak Zagłębie jeszcze istnieje i jest nowy prezes,a tak to cała polska się z nas śmieje ....

Kto się z nas śmieje? Nie wiem w jakim Ty swiecie żyjesz ale uwierz mi że nikt sie nie smieje z tego że kibice potrafili wziąć w swoje ręce przyszłość klubu. wiele ekip trzyma kciuki za fanów Zagłębia. Często stawia się działania Zagłębiaków jako wzór kibicom klubów które nie miały odwagi na zmiany i zerwanie z totalnie nieudolnym zarządem który próbował wmówić wszystkim że jest ok.

Wszyscy piszą"jest Baczyński, to już będzie dobrze", ale powiedzcie co On zrobił jak do tej pory? Nawet plakatów na mieście nie ma informujących o meczu, zatem kto ma na mecz przyjść i kupić bilet skoro o nim nie wie? Mecz-produkt a produkt należy zareklamować i sprzedać. jakoś działacze B klasowego Zagłębia owe plakaty sobie zorganizowali i byly bardzo dobrze widocznie w Czwórmieściu. Zapomnijcie o sponsorach bo nikt normalny nie włoży kasy w tak zadłużony klub, którego istnienie jest niepewne.. Otóż Pan Baczyński to niewątpliwie zasłużony człowiek dla Zagłębia,jednak nawet on sobie w zaistniałej sytuacji nie poradzi, z resztą już pare razy tracił tą posadę, a tracił ją bo widocznie przeszkadzał w topieniu tego klubu w gównie i teraz też tak będzie, jeszcze troche i Baczyński wyleci.. A nawet jeśli nie to przypuszczam że zaraz po wyborach nagle braknie w UM kasy dla Zagłębia i co wtedy? a no upadłość i wtedy co? Zostalibyśmy bez klubu.. a tak będziemy już w połowie drogi do A klasy..

Możecie mieć pretensje że grupy kibicowskie wyszły ze stadionu,ale powiedzcie jak inaczej mogliby skutecznie zaprotestować? Myślicie ze kogokolwiek obchodziłyby niewywieszone flagi,brak dopingu? Otóż nie...grunt że bilety się sprzedały.. wiec trzeba by wyjsć ze stadionu,tyle ze ludziom będzie brakowało tych emocji, meczy Zagłębia,dlatego jest tak a nie inaczej.
KalF92

Postprzez PawełK 2011-08-21, 3:22 pm

A co mają wybory parlamentarne do podejścia Miasta do klubu? To nie są wybory samorządowe...
PawełK
pyszałek

Postprzez dardawsz1 2011-08-21, 4:20 pm

KalF92 napisał(a): Zapomnijcie o sponsorach bo nikt normalny nie włoży kasy w tak zadłużony klub, którego istnienie jest niepewne..

Powtarzacie w kółko jak nakręceni długi,brak sponsora i przyszłości.A ile krajowych klubów jest ułozonych finansowo ?
Czy do was naprawdę nie dociera że jesteście małymi pionkami w tej grze.To interes i ambicje kilku(nastu?) ludzi którzy potrafili inteligentnie wykorzystać odpowiedni czas i miejsce.Znaleźli podatny grunt a wy jesteście zachwyceni sytuacją która nie jest normalna.

KalF92 napisał(a):Możecie mieć pretensje że grupy kibicowskie wyszły ze stadionu,ale powiedzcie jak inaczej mogliby skutecznie zaprotestować?

Nie nazywaj zaistniałej sytuacji protestem.Nie chcę tego dosłownie nazywać więc powiem grzecznie iż jest to odsunięcie się od klubu z Kresowej.

KalF92 napisał(a):wiec trzeba by wyjsć ze stadionu,tyle ze ludziom będzie brakowało tych emocji

No właśnie ,można było wyjść ze stadionu i walić tymczasowo dla emocji na AKS czy Czarnych których tam tez nie brakuje.
Pewnie że można by ale co wtedy z nowymi szalami czy koszulkami .które zapewne wkrótce powstaną "Zagłebie tylko w B klasie" "Z1906S" czy też "Witamy A klasę" Kto by to wtedy kupił a zapewne sprzedąz Mocy tez by spadła.

Widzę po nicku że jesteś młodym człowiekiem, równolatkiem jednego z moich synów.I jak obserwuję mojego syna w wielu sprawach to sytuacja jest podobna.Rozumiem to , też miałem kiedyś lat naście zero doświadczenia,kupę pomysłów i jak mi się zdawało pozjadałem wszystkie rozumy.Przyszły jednak latka i przyszedł czas na rozum.Teraz już wiem że nie wszystko co białe jest białe.
Zapewne i wy młodzi a przynajmniej większość z was, zrozumiecie kiedyś że nie wszystko co czerwono-zielono-białe to Zagłębie Sosnowiec.
dardawsz1

Postprzez August 2011-08-21, 4:27 pm

KalF92 napisał(a):Możecie mieć pretensje że grupy kibicowskie wyszły ze stadionu,ale powiedzcie jak inaczej mogliby skutecznie zaprotestować?

Można było jeszcze obrzezać Lachowskiego. No, chyba że Marcin jest koszerny :lol:
A na poważnie. Podejrzewam, że jeśli za jakis czas okaze się, ze 1906 ma długi i gdzies tam nie awansuje, (choc teraz to pewno bedą same lata sukcesu bo juz słychać lęk przed najalepszymi z najlepszych i trza będzie jak najszybciej przepchnąć), to jak ktoś znowu wymyśli trzecie, tym razem to "najprawdziwsze" to też tam polecicie opluwając dwa poprzednie.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez RUDI 2011-08-21, 6:00 pm

PawełK napisał(a):A co mają wybory parlamentarne do podejścia Miasta do klubu? To nie są wybory samorządowe...

Ja też zadawałem sobie to pytanie,wielokrotnie padało tu stwierdzenie ,a zobaczycie po wyborach, i nie wiem o co chodzi z tymi wyborami ,myślałem że coś przespałem ,ale jednak nie ,najbliższe jednak są parlamentarne ,a co one maja wspólnego z istnieniem albo dotowaniem Zagłębia? no nie wiem do tej pory.
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez August 2011-08-21, 6:30 pm

PawełK napisał(a):A co mają wybory parlamentarne do podejścia Miasta do klubu? To nie są wybory samorządowe...

Wybory to wybory, nieważne jakie. Dlaczego Kaziu ma utrudniać życie swojemu dobremu kumplowi po szalu, któremu w czasie kampaniii tym bardziej można byłoby zarzucać, że za rządów "LSD" doszło do drugiego upadku piłkarskiego Zagłębia. Może też za bardzo nie lubić innego - jak ponoć się mówi na Mieście - kumpla po szalu Mariusza, któremu np. mógł w czasie jakiejś rozmowy, do której mogło dojść, że nie będzie utrzymywał przy życiu piłkarskiego Zagłębia czym w szybki sposób otworzy drogę jedynej, cudownej i bezinteresownej inicjatywie.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez jondek 2011-08-21, 6:32 pm

KalF92 napisał(a):wiele ekip trzyma kciuki za fanów Zagłębia

Pytanie się ciśnie,których???No ale z kontekstu wynika,że "przerzutów 1906-ciu".Jest takie przysłowie"wróg mojego wroga,jest moim przyjacielem".Czy trzeba jaśniej wyjaśnić,skąd to poparcie zza Brynicy ? :redface: Czekam na nowe zgody :kiepsko:
jondek

Postprzez ZS1906ZS 2011-08-21, 9:26 pm

PANOWIE zacznijcie COKOLWIEK robić na trybunach i poza nimi (nie na forum), a wtedy będziemy mogli porozmawiać o tym kto jest kibicem zaangażowanym w budowanie marki ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC, a kto zwykłym krzykaczem (tak wiem powtarzam się, ale Wy tez macie swoja zdartą płytę) ... bo jak na trybunach było ok to się pod atmosferę i fanatyzm podpiąć dało i grupy kibicowskie były jak najbardziej w porządku, a teraz zabrakło prowadzących za rączkę i jedyne co pozostało to płacz i rozpaczliwe jęki.

Zero inicjatyw z waszej strony ZERO.

A Ty tiktaczku nie pisz tu proszę kto jest za cienki ... bo zapewne nie włożyłeś nawet sekundy swojego cennego czasu w jakąkolwiek inicjatywę gloryfikującą Nasz Klub. Więcej pokory.
ZS1906ZS

Postprzez slawekchicago 2011-08-21, 10:43 pm

Wszystko co chcialem powiedziec na temat obecnej sytuacji wyrazilem w swoim podpisie . Kto chce sie przylacza !!!! A wierze ze nadejda lepsze czasy !!!
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez KalF92 2011-08-22, 12:17 am

slawekchicago, Bardzo fajna inicjatywa, zapewne dzięki niej zapełnią się trybuny ludowego, Ultrasi wrócą skruszeni do działania a miasto wybuduje nam stadion :)
Ten post wraz z podpisem pokazał jaki jest poziom tego forum..
Cały czas podsuwacie pomysły co mogli zrobić kibice aby rozwiązać problem nie zakładając nowego klubu. Świetnie, grad oklasków dla Was i to pytanie: czemu nikt z Was nie wysunął takowych propozycji do kibiców przed spotkaniami w Warce(mało bylo meczy?) albo właśnie na tym spotkaniu?
NIKT Z WAS NIE RUSZYŁ DUPY TYLKO CZEKAŁ NA GOTOWE . Kibice mieli taki pomysł a że nikt nie sprzeciwił się (bluzgi anonimowych ludzi na forum się nie liczą,bo jak rozmawiać z ludźmi którzy boją się rozmowy na żywo?) to też pomysł został zrealizowany. Mało tego, powiem więcej jeśli jednak Wy wiecie lepiej niż działacze 1906,macie lepsze pomysły to idźcie z nimi do Baczyńskiego i porozmawiajcie.. Chyba że tu też jest problem?

Ktoś pisał o wykupieniu akcji za symboliczną złotówkę, zatem wykup te akcje! Ciekaw jestem jak spłacisz długi klubu skoro ani miasto ani panowie KK nie mają takich pieniędzy?

Od rozpoczęcia sezonu minęło już 5kolejek a z Waszej strony nie ma żadnych działań dla dobra Zagłębia z kresowej, wasza aktywność kibicowska ograniczyła się do bluzgania na forum... Sami rozumiecie że z ludźmi którzy biernie czekają na to co przyniesie im los nikt się nie liczy.

Klub nic nie robi by poprawić sytuację,miasto ma to w dupie, więc czemu Ciągle jedynym aktywnie działającym elementem klubu mają być kibice? Cały marketing, owszem słaby ale robiony na miarę możliwości kibiców,bez wsparcia klubu istniał tylko dzięki kibicom, to oni nakręcali ludzi na mecze,starali się jak mogli,podono nawet starali się znaleźć sponsorów. Co w tym czasie robił klub? NIC! Dlatego powstał klub od kibiców dla kibiców i przez kibiców zarządzany, w nim kibice są przy sterach i to oni dołożą wszelkich starań żeby było normalnie.
KalF92

Postprzez tiktak 2011-08-22, 3:41 am

A Ty tiktaczku nie pisz tu proszę kto jest za cienki ... bo zapewne nie włożyłeś nawet sekundy swojego cennego czasu w jakąkolwiek inicjatywę gloryfikującą Nasz Klub. Więcej pokory.[/quote]

Po pierwsze - bez poufałości,
po drugie -jestem za duży żeby się dać podpuszczać w gównianą prowokację,jaka jest każdy twój wpis poza tym sprawdź dokładnie o czym była mowa w sprawie cienizny. Chodziło o odróżnianie bluzgów od patologii (Zagłębie Sosnowiec - padlina i obciach - to jest wkład miłośników nowotworu w budowanie marki na ogólnopolskim forum ???).
Niech ten gostek przyjdzie na Ludowy i powie to głośno to poczuje różnicę.
Na koniec - jak już nauczyłeś się tylu mądrych słów: budowanie marki, pokora, to teraz się doucz kiedy ich używać.
tiktak

Postprzez Cygan 2011-08-22, 8:30 am

KalF92 napisał(a):Kibice mieli taki pomysł a że nikt nie sprzeciwił się (bluzgi anonimowych ludzi na forum się nie liczą,bo jak rozmawiać z ludźmi którzy boją się rozmowy na żywo?) to też pomysł został zrealizowany.

Małe ALE: nikt z "nas" - jak już tak nas wszystkich wrzurziłeś do jednego wora kolego - nie wiedział o inicjatywie "Was" - jak sam widzisz Ty nadal robisz jakieś chore podziały...

Dlatego np. to forum zawrzało! Kto zrobił taki podział, he?

Brat Bratu Bratem - hasła są pięknie, czyż nie...? 8)
Cygan

Postprzez ZS1906ZS 2011-08-22, 10:19 am

tiktak napisał(a):Po pierwsze - bez poufałości,
po drugie -jestem za duży żeby się dać podpuszczać w gównianą prowokację,jaka jest każdy twój wpis poza tym sprawdź dokładnie o czym była mowa w sprawie cienizny. Chodziło o odróżnianie bluzgów od patologii (Zagłębie Sosnowiec - padlina i obciach - to jest wkład miłośników nowotworu w budowanie marki na ogólnopolskim forum ???).
Niech ten gostek przyjdzie na Ludowy i powie to głośno to poczuje różnicę.
Na koniec - jak już nauczyłeś się tylu mądrych słów: budowanie marki, pokora, to teraz się doucz kiedy ich używać.

To nie prowokacja tylko prawda ... ;) Użyłem ich w najlepszym z możliwych momentów. Bo to co tu wyczyniacie to czysta forma patologii.
A skoro jesteś już taki duży to młodzież zapewne Cię posłucha i przyklaśnie Twoim inicjatywom. Widać, że masz ogromną wiedzę i charyzmę.

P.S. do Wszystkich
Oczywiście na Zagórze w niedzielę też zapraszam. Będzie można swoje zdanie wyrazić ...
ZS1906ZS

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna